Klient17.02.2026 14:06
Zainteresowanym współpracą z właścicielką sugeruję dalece idącą ostrożność. Osobo nieuczciwa i wprowadzająca w błąd nabywcę. Zakupiłem u niej urządzenie treningowe, zapytałem precyzyjnie o kwestie wizualne i udzieliła jasnej odpowiedzi, po czym wysłała sprzęt nijak nie przystający do jej deklaracji.
W odpowiedzi na chęć odesłania towaru i zwrotu środków odpisuje - "NIE PROSIŁEŚ GOŚCIU O ZDJĘCIA! Popełniłeś błąd, to twój problem".
Wisienką na torcie jest tok rozumowania pani joanny, z czego wydaje się być najwyraźniej dumna, a to:
1) Zapytana o stan wizualny sprzętu, czy nie posiada jakichś zarysowań odparła:
"Stan bardzo dobry, zarysowane są bolce które służą do blokowania maszyn na danej wysokości."
2) Po otrzymaniu towaru, który był w opłakanym stanie wizualnym (technicznym również nie bardzo dobrym, ze względu na braki części), przesłałem pani joannie zdjęcia sprzętu, prosząc o adres do odesłania, w odpowiedzi na co pani Tołpa odpisała (pisownia oryginalna):
"no tak jak napisane xd
bolce mają whyraźne ślady użytkowania
więc finalnie całośc saprzegtgu też je ma, bo bolce są elementem sprzętu
czytanie ze zrozumieniem"
3) Tak drodzy państwo, jeżeli pani joanna będzie wam sprzedawać samochód, a państwo zapytacie czy coś jest uszkodzone, ona odpowie wam, że jedynie wycieraczki, a kiedy w drodze do domu samochód stanie na środku drogi bo silnik okaże się zepsuty, otrzymacie od elokwentnej pani tołpy wyjaśnienie, że skoro wcieraczki były niesprawne to finalnie całość samochodu jest niesprawna, a państwu kłania się podstawa logiki.
Sprawa będzie miała oczywiście dalszy ciąg na drodze prawnej, w kolejnym komentarzu za jakiś czas poinformuje o wyniku.
Każdy może sam sobie odpowiedzieć jaki poziom reprezentuje ta pani. Zalecam także przyjrzenie się klientom widmo z Google, którzy wystawiali jej dotychczasowe pozytywne opinie.