tywieszkto29.03.2026 22:50
Uwaga dla branży IT / network / podwykonawców – SWS Network Solutions Sp. z o.o. (Chorzów)
Z firmą SWS Network Solutions Sp. z o.o. (KRS: 0000953568, ul. Inwalidzka 11 / Armii Krajowej 65, Chorzów) współpracowałem przy realizacji prac na Ślasku.
Niestety, mimo terminowego i zgodnego z umową wykonania prac, firma nie wypłaciła mi pełnego wynagrodzenia. Do dzisiaj brakuje pełnej kwoty.
• brak jakiejkolwiek realnej reakcji na wiadomości i telefony,
• w nielicznych przypadkach kontaktu byłem odsyłany do osób, których nigdy wcześniej nie widziałem i które nie miały wiedzy o sprawie,
• ostatecznie zawsze wracałem do Adama (prezesa zarządu – Kamil Adam Sowa), który zachowywał się bardzo chaotycznie i unikał konkretnych ustaleń terminów płatności.
W efekcie mam wrażenie celowego przeciągania i unikania odpowiedzialności. Firma sprawia wrażenie niewypłacalnej lub celowo stosującej takie praktyki wobec podwykonawców.
Jeśli ktoś z Was miał podobną sytuację ze SWS Network Solutions lub Adamem Sową – dajcie znać (prywatnie). Im więcej osób zgłosi podobny problem, tym większa szansa na skuteczne działanie.