Stanowczo odradzamy współpracę z Panem Wanickim. Nasze doświadczenie było wyjątkowo negatywne i niestety - jak się później okazało -nie jesteśmy w tym odosobnieni.
Zostaliśmy świadomie wprowadzeni w błąd podczas zakupu pojazdu. Mimo jednoznacznych ustaleń, Pan Wanicki nie zwrócił należnych pieniędzy. Po zawarciu transakcji kontakt z jego strony został całkowicie zerwany, a wszelkie próby porozumienia pozostały bez odpowiedzi. Sprawa została przekazana na drogę prawną.
Na początku Pan Wanicki sprawiał wrażenie osoby kompetentnej i uprzejmej - jednak bardzo szybko ujawnił swoje nieuczciwe podejście.
Nie piszemy tej opinii z zamiarem oczerniania kogokolwiek, ale z pełną odpowiedzialnością chcemy przestrzec innych przed podobną sytuacją.
Opinia wystawiona w imieniu firmy DOMSTAR Bartosz Tocha - jesteśmy gotowi udostępnić szczegóły sprawy każdemu zainteresowanemu. Zachęcamy do kontaktu – nie dajcie się oszukać.
WANICKI PRZEMYSLAW
10.07.2025 16:08
zień dobry,
Odniosę się do Twojej opinii, bo uważam, że jest niesprawiedliwa i niepełna.
Samochód został kupiony przez Ciebie 31 grudnia za kwotę X zł, bez wcześniejszych oględzin. Po kilkunastu dniach przyjechałem, by go wydać – przy odbiorze sam powiedziałeś, że zakup był „na szybko”, wyłącznie w celu „zrobienia kosztów” przed końcem roku, a potem zapytałeś, czy byłaby możliwość odkupienia auta ode mnie za kilka miesięcy – ponieważ czekasz na nowe.
Odpowiedziałem, że ewentualnie tak, ale z 5 tys. różnicy w cenie – co było uczciwe w kontekście transakcji. Niestety w międzyczasie zmieniła się sytuacja rynkowa – zniesiono akcyzę na brygadówki, przez co auta tego typu spadły realnie o ok. 17 000 zł.
Zaproponowałem odkupienie auta z uwzględnieniem tej różnicy – Ty się nie zgodziłeś. Masz do tego prawo, ale nie masz prawa pisać, że ktoś Cię oszukał – bo to po prostu nie jest prawda.
Twoja decyzja była świadoma, warunki jasne, a zmiana rynku niezależna od mnie.
Przychody i zysk Vanworld Wanicki
6,8 mln
1,1 mln
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Przychody firmy w roku 2023 osiągnęły wynik 6 mln 842 tys. zł. Zysk netto to kwota 1 mln 33 tys. zł.
Co sądzicie o tych wynikach? Jak wpływają na codzienne obowiązki w firmie?
Zostaw merytoryczną opinię o Vanworld Wanicki Sp. z o.o.