Homfi

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Homfi Sp. z o.o.

Opinie o Homfi Kraków

Nie przegap nowości o Homfi Sp. z o.o.!

Miss Metrics

20.05.2025 18:12

Firma jest prowadzona i zarządzana kreatywnie i odważnie. Pomysły, nawet te z pozoru szalone, są często wdrażane. Nie wszystko działa idealnie, czasami częstotliwość wprowadzania nowości jest trudna do opanowania, ale w tym właśnie tkwi urok szybkiego tempa i ciągłego rozwoju. A homfi akurat rozwija się bardzo szybko.
    Sara

21.05.2025 16:34

Ja się tu czuję jak w startupie, ale takim, który już ogarnia rzeczy. I jeszcze mogę przyjść do biura z psem i się nikt nie dziwi <3
    kaashenka

21.05.2025 14:55

Pierwsze tygodnie były trudne. Nowe narzędzia, duża firma, szybkie tempo. Miałam momenty zwątpienia, ale przetrwałam, rozwijam się i buduję swoje portfolio klientów. Po kilku miesiącach cieszę się, że nie wywiesiłam wtedy białej flagi.
    Abe

20.05.2025 22:22

Wyniki są ważne, nie ma co owijać w bawełnę. Ale jednocześnie wsparcie jest nieporównywalne z innymi agencjami - coachingi, CRM, contact center, marketing, prawnicy. Robi to robotę.
    hah

21.05.2025 09:17

Kolejny kupiony post :D ci prawnicy którzy nigdy nie odpowiadają na maile i człowiek musi i tak wszystko robić sam :D ? Czy crm który jest tylko po to zeby obniżyć agentom % i siać ferment w firmie :D ?
    Abe

21.05.2025 14:40

Ja nie miałam i nie mam problemów z responsywnością innych działów, a z CRM korzystam i jest to dla mnie ułatwienie. Wypowiadam się za siebie. Ty wypowiadasz się za siebie i za mnie. Jeśli masz inne odczucia i je wyraziłeś to ok, ale nie sugeruj, że moja opinia nie jest prawdziwa.

20.05.2025 18:14

Maro

21.05.2025 11:38

No i pomijąc zarobki (które są niezwykle ważne) to i atmosfera bardzo fajna, zgrany zespół, także ja również moge polecic ! :D
    Cane corso

20.05.2025 22:29

Biuro wypas, jest nawet siłownia. Wszedłem, zobaczyłem i byłem kupiony już na recepcji. Tylko trochę za mocna klima była.
    Gia

20.05.2025 22:26

Zima, krótkie dni, wszędzie szaro, mało słońca, temperatura poniżej zera, pięć warstw ubrań, błoto pośniegowe na drogach, na butach, na samochodach, drzewa bez liści, przyroda śpi, energii do życia tyle co u młodego Wertera. Do tego stres, bo nie chcesz zejść poniżej pewnego poziomu. W tym roku pierwszy raz w tym czasie sięgnęłam po Mindgrama, którego mamy w benefitach. Rozmowa z terapeutką online + kilka codziennych ćwiczeń z aplikacji i serio, przeszłam ten czas lekko. Ten benefit to gamechanger. Kapitalny pomysł.
    CodeCracker

20.05.2025 18:13

Na początku byłem sceptyczny, bo przyszedłem z fintechu a nieruchomości to nie do końca moja bajka. Na rozmowie kwalifikacyjnej spodziewałem się raczej zachowawczej firmy a okazało się że robimy projekty, których kompletnie bym się nie spodziewał po agencji nieruchomości. Szanuję.
    Domina

20.05.2025 18:10

Mogę napisać że docenia się tu inicjatywę i zaangażowanie. I to docenienie ma też wymiar finansowy. Chociaż podejrzewam, że to zależy od działy, w którym pracujesz - w jednym pewnie zwraca się na to większą uwagę a w inymm mniejszą. U mnie jest ok.
    kokodan

20.05.2025 18:09

Przydałoby się więcej miejsc parkingowych pod biurem, ale poza tym jest ok. Zespół to spoko ziomki w biurze i poza nim :D
    Ajdi

20.05.2025 18:06

Dobrze się tu pracuje, bo każdy głos jest słyszany i brany pod uwagę. Nie jestem na stanowisku kierowniczym, a jeden z moich pomysłów został wdrożony jako pomysł dla całej firmy, bo taka jest tutaj filozofia, że każdy może wnieść coś od siebie. To naprawdę rzadkość.
    P.

16.05.2025 18:10

Czy ktoś ma wiedzę o nieuczciwych praktykach tej firmy w stosunku do klientów, wyłudzanie podwójnych prowizji od kupujących i sprzedających?
    B

16.05.2025 22:48

Firma bierze prowizję i od właścicieli i od osób wynajmujących a kaucji nigdy nie zobaczysz
    R.

20.05.2025 10:46

Nie ma przepisów, które tego zabraniają. Większość agencji pobiera prowizję od dwóch stron. Obsługa obu stron polega na zupełnie innych zadaniach. A jeśli są nieuczciwe praktyki to trzeba zgłosić do uokik.
    Lech

16.05.2025 17:05

Ja napiszę z pespektywy agenta. W moim mieście jest homfi, potem przepaść, potem jeszcze więcej przepaści, i potem dopiero konkurencja. To jest przepaść pod każdym względem. Jesteś agentem - nie wahaj się nawet chwili. Przekonasz się dlaczego już po pierwszym dniu.
    Art

16.05.2025 16:27

Firma jest otwarta na współpracę z osobami z terenów Ukrainy. Jestem taką osobą i bardzo to doceniam. Pewność kontraktu i możliwość zarobienia godnych pieniędzy są dzisiaj bezcenne dla takich osób jak ja.
    Klara

10.05.2025 20:21

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat pracy jako asystentka oddziału? Jak wygląda rekrutacja? I czy bardzo często używa się angielskiego który jest wymagany? :)
    Ania

13.05.2025 10:09

A czy zadanie w języku angielskim jest w formie mówionej czy pisemnej?

14.05.2025 10:55

A zadanie weryfikujące angielski na rozmowie jest pisemne czy słowne?

Kontakt - Homfi Sp. z o.o.

Sukiennicza 8 lok. U8 31-069 Kraków

Branża główna: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Beto

09.05.2025 16:19

Pracuję tu dłużej niż trwa "kariera" wszystkich osób razem wziętych piszących te paszkwile. I jestem zażenowany tym co czytam. Jedyny problem tej firmy to to, że czasami daje szansę rozchwianym emocjonalnie żółtodziobom, których zatrudnia, a których miejsce jest... nieważne gdzie, ale jak widać na załączonym obrazku na pewno nie w poważnym biznesie.
    Pierbattista Pizzaiolo

07.05.2025 21:28

Ładne i nowoczesne biuro w centrum Krakowa. Dobrze się pracuje. Chociaż przydałby się większy parking. A kawa jest smaczna.
    Jan

08.05.2025 12:24

Kawa pyszna. Szkoda że pół biura zatruło się chemią wlewaną do ekspresu
    Giovanni Battista Re

08.05.2025 14:44

Oj, chyba przesadzasz - piję tę kawę codziennie, wszyscy ludzie naokoło mnie również, z tych samych ekspresów co Ty, i nikt się nie zatruł.
    Andromeda

07.05.2025 13:23

Przyszłam do homfi do backoffice trochę na próbę żeby zobaczyć co i jak. Po kilku miesiącach dostałam możliwość przejścia na inne bardziej specjalistyczne stanowisko. Miło że jak pokazujesz, że Ci zależy to firma to widzi nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia i daje Ci się rozwijać. Nie mam przez to poczucia, że tkwię w miejscu, dlatego polecam.
    Ted

07.05.2025 10:30

Opinia osoby ze stażem 13 miesięcy: To co zrobiło na mnie wrażenie już na początku to proces rekrutacji, który był szybki i konkretny. Drugie zaskoczenie na plus na samym wejściu to system szkoleń wdrożeniowych. Jest naprawdę rozbudowany i dopasowany do późniejszych obowiązków. Po ponad roku pracy mogę szczerze napisać, że jestem zadowolony, że dołączyłem do homfi.
    Mick

06.05.2025 07:20

Jako agent wszystko ma się w swoich rękach, nikt nie przeszkadza i można zarabiać naprawdę dobrze. W backoffice stawki z tego co wiem różne, co wynegocjujesz to masz, a negocjować trzeba umieć. Jest dużo fajnych wydarzeń jak wspólne wyjazdy, imprezy i gala. Ludzie tutaj piszą o atmosferze - do pracy przychodzi się zarabiać, dobrą atmosferę to można mieć w domu.
    tyler

05.05.2025 11:18

Wszystko chodzi jak w zegarku – systemy, narzędzia, CRM-y. Komunikacja – konkretnie i do przodu, nie ma gadki-szmatki, tylko trzeba działać. Ale za to można naprawdę konkretnie zarobić. Masz wyniki, masz kasę – proste. Dla mnie miejsce-petarda żeby się rozkręcić i nie kisić w byle jakiej robocie. A jak ktoś narzeka na tempo to może jeszcze po prostu nie dojrzał do pracy w firmie, która rośnie każdego roku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Homfi?

DM

28.04.2025 22:51

Firma jest nowoczesna i ogarnięta a narzędzia z których się korzysta ułatwiają robotę. Można dobrze zarobić, a system prowizyjny jest praktycznie bezkonkurencyjny. Dla mnie to solidna opcja.
    Zb

28.04.2025 14:17

A ja tu pracuję od kilku lat, więc jakąś tam perspektywe już mam. I polecam to miejsce kolejnym osobom, w tym swoim znajomym :)
    F3

28.04.2025 14:07

Firma sporo daje i równie sporo wymaga. Są rynkowe wynagrodzenia, są fajne benefity pracownicze, jest nowoczesne środowisko i narzędzia pracy, więc siłą rzeczy są też wymagania i targety. Czasami wysokie, ale w sumie tak jest w każdym miejscu. Pracujesz uczciwie, to jesteś uczciwie traktowany. A poza tym jak nie ma efektywnej pracy i wyników to nie ma budżetu na to wszystko. Normalne...
    Kandydat67

18.04.2025 11:50

Jak wygląda rozwiązanie umowy w przypadku Agenta Nieruchomości?
    Nina

23.04.2025 23:29

A czemu zrezygnowałeś ?
    X

28.04.2025 09:37

nie zrezygnowałem, mówie tylko jak mam w umowie
    Normalny

26.04.2025 13:26

Te negatywny wpisy to jest jeden facet, który dostał wypowiedzenie, obraża koleżanki z pracy, ma luźne podejście do obowiązków i do życia. Widać, że wiele wpisów ma równie luźne podejście do gramatyki. Praca to praca, czasem ciężko czasem ok, ale te wypociny (o ile nie zostały jeszcze usunięte) przytyki osobiste do właściciela - słaby poziom. Ogólnie tutaj jest ok.
    logi

25.04.2025 10:48

Te negatywne opinie mocno przesadzone. Wiadomo, że raz jest łatwiej, a raz trudniej, tak jak wszędzie. Ale dla tych, którzy pracują na serio, a nie pozorują pracę, to miejsce jest dobre i rozwojowe.
    Magda

07.04.2025 10:09

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. To miejsce z dużą perspektywą rozwoju – zarówno zawodowego, jak i osobistego. Atmosfera w pracy jest naprawdę cudowna – to ludzie tworzą nasze biuro i to dzięki nim codziennie chce się tu wracać. Współpracownicy są pomocni, zaangażowani i otwarci. Firma docenia swoich pracowników i wynagradza ich w należyty sposób, co dodatkowo motywuje do działania. Z czystym sumieniem polecam to miejsce każdemu, kto szuka stabilnego i przyjaznego środowiska prac
    Były współpracownik

21.03.2025 12:25

Zostawiam tu opinię jako były współpracownik (bo umowa opierała się na B2B) ale w sumie tu wszyscy byli i pewnie są traktowani jak pracownicy szeregowi. Podejście wyłącznie korporacyjne, człowiek się nie liczy tylko sztuka do latania po mieście za swoje pieniądze i musząca przynosić pozyski i obrót. Tylko tabela się liczy i codzienna spowiedź. Zatrudnianie osób wyłącznie bez doświadczenia, bardzo duża rotacja. Dyrektor zmieniał się kilkukrotnie. Wszyscy ambitni agenci po czasie uciekali do konkurencji aby móc w końcu pracować normalnie. Nie zdarzyło się aby ktoś z konkurencji chciał tu pracować. Firma ma swoje zdanie na każdy temat i nie ma z nim nawet możliwości dyskusji. Na niewygodne pytania nie otrzymasz nigdy odpowiedzi. Co do finansów, tak, można zarobić, tylko kosztem zdrowia psychicznego. Ale, rozliczenia i wypłaty zawsze są mocno spóźnione w stosunku do zapisów w umowie i często obcinane, bo tak. Nic się nie dowiesz, żadna osoba z działów w centrali nie stanie za Tobą, nikt za nic nie odpowiada, totalna rotacja osób w działach, nie wiesz kto tam pracuje i kto Ci odpisze. Jedno co pewne to że odpisze: "nie" w różnych formach.
    Paweł

03.02.2025 01:29

Rekrutacja to śmiech na sali. Zmarnowali mój czas obiecując gruszki na wierzbie, umawiając już terminy szkoleń, a potem wysyłając wiadomość, że finalnie wybrali kogoś innego. Podczas rozmowy padło też wiele słów, które pokazały czystą hipokryzję ze strony rekruterki(usunięte przez administratora) Omijajcie to miejsce.

Zostaw merytoryczną opinię o Homfi Sp. z o.o.