Niestety musimy potwierdzić, że negatywne opinie dostępne w internecie na temat firmy OnlyAlu Sp. z o.o. są jak najbardziej zgodne z prawdą, a nasza sytuacja jest kolejnym świeżym tego dowodem.
Do współpracy doszło wyłącznie dlatego, że właścicielka firmy – Pani Kamila – oparła swoją wiarygodność na prywatnej znajomości z jednym z naszych pracowników, twierdząc, że wcześniejsze złe opinie są nieprawdziwe.
Niestety, mimo ustaleń i zaufania z naszej strony, Pani Kamila opłaciła jedynie część uzgodnionej kwoty – gotówką i to tylko w kwocie netto – z obietnicą dopłaty w ciągu 3 dni. Do dziś pieniądze nie wpłynęły. Dodatkowo zrealizowaliśmy dla nich zlecenie montażu stolarki w Belgii, które również miało zostać rozliczone w ciągu tygodnia – do dziś nieopłacone.
Po wykonaniu prac kontakt się urwał. Pani Kamila przestała odbierać telefony, a jej syn Denis poinformował nas, że możemy „robić co chcemy”, bo „windykacja i tak trwa 90 dni”. To pokazuje, że ich działania są celowe i mają na celu unikanie zobowiązań.
Obecnie pozostają nieopłacone dwie faktury, a próby kontaktu pozostają bez odpowiedzi. Z naszej strony wszystkie zobowiązania zostały wykonane zgodnie z ustaleniami.
Zdecydowanie odradzamy współpracę z OnlyAlu Sp. z o.o. – firma jest nierzetelna, nieuczciwa i wykorzystuje dobre intencje kontrahentów. Współpraca z nimi oznacza realne ryzyko strat finansowych i nerwów.
W razie wątpliwości posiadamy pełną dokumentację oraz adresy wykonanych prac, które możemy udostępnić również firmom i osobom zastanawiającym się nad podjęciem współpracy z tą firmą.
Data wykonania zleceń: Szczecin 8-10.04.2025, Belgia 11-14.04.2025