Grupa Kapitałowa FASING

3.6/5

• Kim jesteśmy?
  • Co produkujemy?
  • Gdzie pracują nasze produkty?

Kim jesteśmy?

Co produkujemy?

Gdzie pracują nasze produkty?

• Chorzów
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Kapitałowa FASING S.A.

Opinie o Grupa Kapitałowa FASING Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Kapitałowa FASING S.A.!

03.06.2020 00:06

Guma

04.06.2020 06:37

Najlepsza opinia jaka do tej pory wyszła na temat tej firmy. Powinni to wydrukowac i przyklepac na portierni. Odnosnie technologów to jeszcze poszukac dwoch takich smieszkow i będzie wesoly kącik, oczywiście dołożyć odpowiedni sprzet wraz z fotelami.
    Byly

25.11.2020 10:57

@Guma ja wiem co ty za guma taka balonowa co w tej firmie grymasi tylko. Zmień robota głąbie jak już coś albo sam wydrukuj i naklej.

15.11.2020 00:45

Luzak

16.11.2020 12:52

W tej kwestii do dnia dzisiejszego nic sie nie zmienilo ;-)
    Meduza

22.09.2020 07:47

Do Pana Jana Dlugosza! Może się Pan weźmie do roboty i przypilnuje swoich obowiązków, bo jakoś łańcuchów po zagięciu jest niemal tragiczna!
    Dyrcio

04.11.2020 17:42

Tragiczne to jest człowieku to, że zamiast przyjść i powiedzieć komuś w oczy to piszesz jak (usunięte przez administratora) na forach hahha (usunięte przez administratora) w necie, (usunięte przez administratora) w świecie.
    Covid19

14.10.2020 11:16

Na zakładzie kilka potwierdzonych przypadków zakażenia koronawirusem. Czy sa podejmowane jakies kroki ? Czy zwyczajnie nasz kochany zaklad olewa temat i ma w D los pracowników. ??
    AniołStróż

24.09.2020 19:01

Masakra, warunki jak z PRL, Tylko obiecują że będzie tak ekstra, a naprawdę to jest jedna wielka lipa. Nie wchodzisz pod biurko to niemasz układów i tyle. Nowi pracownicy przychodzą i robią max tydzień, beznadzieja
    ByłyPracownik

24.09.2020 18:55

Słowem podsumowania. Jeśli lubisz ryzykować swoim zdrowiem i finansami, a do tego lubisz mieć mętlik w głowie, to ta praca jest dla Ciebie. A jeśli używasz choć 10% mózgu, to unikaj tego miejsca jak ognia.
    Tokarz

20.09.2020 21:40

Zaklad już dawno upadl poniżej normy, kobieta za pracę w sklepie więcej pieniędzy do domu przyniesie. Praca w bardzo kiepskich warunkach. Wymagania coraz większe, nic w zamian. Podwyżka? Zapomnij. Jedynie kilka lat temu dali jednorazową premię żeby uciszyć mordki, i to tyle dobrego.
    puchatek

02.06.2020 09:16

LUDZIE CIESZCIE SIE ŻE MACIE PRACE I STAŁY DOCHÓD .DUŻO FIRM POZWALNIAŁO PRACOWNIKÓW ALBO UPADLY FIRMY , TERAZ JEST WSZEDZIE KRYZYS I KAŻDEJ PRACY SĄ CIĘCIA .NIE MA CO NARZEKAĆ INNI FIRMACH DUŻO WIECEJ ZABIERAJA Z WYPŁATY NAWET WCZASY POD GRUSZA ITP . A CO DO PODWYŻKI JAK SIE STARASZ I DAJESZ SIEBIE TO DOCENIAJA LUDZI .PRZED PANDEMIĄ MOŻNA BYŁO ROBIC NAGODZINY SOBOTY NAWET W NIEDZIELE I PŁACONE BYŁO DOBRZE. A OD RAZU JAK SIE PRZYJMIESZ TO MUSISZ NA STAWKE ZASŁUZYĆ SOBIE A DRUGA RZECZ NIE MOŻNA DAWAĆ OD RAZU NOWEMU JAKIEMUŚ Z GÓRY DUZĄ STAWKĘ PONIEWAŻ CI KTÓRZY DŁUGO PRACUJĄ BY BYLI POSZKODAWNI .U NAS FIRMIE CHWALA SOBIE PRACOWNIKA KTÓRY NIE CHODZINA L4 CO CHWILE ALBO MYŚLI ZE ZA NIEROBIENIE DOSTANIE PIENIĘDZY .A CO DO CZYŚCTOSCI ŁAZIENEK TO LUDZIE SOBIE SA WINNI BO NIE UMIA UTRZYMAC CZYSTOŚCI ALBO KRADNA KRANY ITP TO JAK MOŻNA ZROBIC PORZADNIE ŁAZIENKE ALBO PAPIER PORZADNY ZNIKAŁ KILKA DNI TO JAK MOŻNA TAK ROBIĆ .SPRZĄTACZKI SPRZĄTAJĄ CODZIENIE . JA BYM SAM SIE WUKURZYŁ JAKBYM WYREMOTWOAŁ ŁAZIENKE A KTOŚ MI JĄ DEBASTUJE . PRACUJĄCY W FASINGU

03.06.2020 20:18

Dokładnie niektóre firmy starają sie o pracownika i nagradzają a nie człowiek sie starał na samym początku a (usunięte przez administratora) Z tego było w tym całym fasingu więc po co sie starać i zarabiać mniej niż babeczki na kasach w sklepach co to za polityka firmy siedzisz w fasingu zarobisz 2000 idziesz na l4 zarobisz więcej no sukces to w innych firmach jest na odwrót nie chodzisz na l4 wykazujesz się dostajesz kasę bo firma woli dac 100zl więcej mieć pracownika który wykonuję pracę a fasing to ma w du.. I połowa załogi siedzi na l4 nie dziwie się ????

20.09.2020 11:15

Odezwal sie pupilo nr1, praca i stały dochod daj spokoj, pierwsza lepsza praca na produkcji daje wiecej.. pykaj dalej te swoje łańcuszki skoro jestes zadowolony :-D

18.09.2020 14:19

Jedyna taka firma gdzie dodatek na pranie ( dwadziscie parę złote) jest większy niż premia pracownika . Oczywiście stawki na produkcji to prawie najniższą krajową.
    Hooooy

18.09.2020 14:39

Być może młodzi nie znają, to przypomnę. Fasing Fasing stare dzieje same (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora), premia jest tu z (usunięte przez administratora) wzięta zawsze będzie ci odjęta. Wszystko w temacie
    Darek

22.06.2020 18:32

@heja ile tej wypłaty można się spodziewać ?
    Kadrowy

15.09.2020 18:38

Pytanie brzmi, jak fasing poradzi sobie z wyplatami na przyszły rok? Gdzie pensja minimalna ma być na poziomie 2800? Chyba trochę problem będzie? Jak te sknerusy z tego wybrną?

05.07.2020 10:15

Czy w GK Fasing S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    mleczarz

10.09.2020 19:23

Tak. Płomienne przemowy niczym orędzie prezydenta i uścisk dłoni.
    KSH

10.09.2020 18:29

Firma żałosna nie polecam nikomu . Zarobki na bardzo niskim poziomie . Nie ważne czy jesteś dobrym pracownikiem czy laserem wypłaty równe. O premii w tej firmie można zapomnieć a największym absurdem jest to że na l4 zarobisz to samo co pracując przez 8 godzin . Nie doceniają nikogo pod względem finansowym .
    Abc

10.09.2020 14:44

Fasing światowy lider ha ha ha... Przy wejściu pięknie wypucowane kryształy, na parkingu wypasione fury.. W deszczowe dni wylewa sie szambo ze studzienek wewnątrz hali.. Proponuje wiecej pieniazkow przeznaczyc na chorzowskich kopaczy.. a ludzi wciaz miec w d Wynagrodzenie po kilkunastu latach pracy 2200 ha ha.. Przepiękny ten wasz park maszynowy nie ma co. . .
    Elo

10.09.2020 15:34

Na zebraniu przecież powiedział, ze ruch Chorzów to jego pasja i wydaje prywatne pieniądze... Tylko szkoda ze zapomina kto dla niego te pieniadze zarabia...

Oferty pracy - Grupa Kapitałowa FASING S.A.

Specjalista ds. administracyjnych i obsługi Biura Zarządu

Grupa Kapitałowa FASING S.A.

Katowice

WalletIcon

5800 - 6000 PLN / m

Szary Gandalf

09.09.2020 19:31

Kostka masła 5-6zł , 1L paliwa 4,30-4,70zł to zależy czy 95 czy 98 , 10 jajek w slepie 6-10zł w zalezności jaka klasa L czy M z wolnego wybiegu czy nie. Zakupy raz w tygodniu to od 200-500zł. Opłaty 1000-1300zł w zalezności czy sie ma jakieś raty czy nie. (usunięte przez administratora)
    Hooooy

10.09.2020 14:50

Usunięte zostalo " zarobki w tej firmie sa bezcenne"

08.09.2020 16:24

Zarobki totalne (usunięte przez administratora) . Po 20 latach pracy moja dzisiejsza wypłata wynosi 2029 na rękę. Tylko czekać jak ta firma upadnie.
    Heja

09.06.2020 18:41

Wypłaty w sam raz na oplaty, za caly miesiac harówki, wyzyskiwacze ludzkie upadajcie i sami zawijać rękawki do pracy
    Prezesik

04.06.2020 17:57

Słuchajcie w tej firmie jest dobrze, docenia się zaangażowanie pracownika i nagradza w odpowiednim czasie. Kadra zarządzająca weryfikuje postępy pracowników. Podwyżki z pewnością będą jeśli tylko sytuacja na rynku pracy ulegnie poprawie.
    Luzak

09.06.2020 18:17

Dokładnie, cieć na ochronie ma wiecej pfff smiech, fasing upadnijcie .... Jak najszybciej

09.06.2020 18:22

Tez mam taka nadzieje zeby firma upadla totalnie, ludzie stracą pracę ale w koncu wyjda na tym o wiele lepiej niz zyc w tej firmie jako niewolnik

04.06.2020 11:34

Kolejny sie znalazl który używa nicku podszywającego, zaczyna sie robic tutaj totalne (usunięte przez administratora) ludzicie jak już oceniacie to chociaz miejcie na tyle odwagi żeby sie podpisać. Co do pracy w tej firmy, wszystko zostalo juz opisane w sposób raczej właściwy
    Suchy

04.06.2020 07:33

Co myślicie o wczorajszym zebraniu???????

04.06.2020 10:27

Czas zmieniać robotę lepiej nie będzie!
    Pracownik_123

04.06.2020 10:36

Szczerze? Zero konkretów... Wiadomo jakie mamy czasy i są firmy które zwalniają albo obniżają wynagrodzenie, ale są też takie które umieją sobie z tym poradzić... Dla Naszej najlepiej obniżyć pensje żeby dostać coś z programów rządowych. Oby to trwało tylko miesiąc lub dwa.
    Zaginacz Czasoprzestrzeni

04.09.2019 04:53

Pracuję już w tej firmie jakiś czas i mogę wiele o niej powiedzieć. Ale napiszę tylko o tym, co najważniejsze. Zarobki niestety słabe jak na obecne czasy i warunki. Młodzi "na start" dostają praktycznie takie same stawki co pracownicy że stażem około 10 lat. Zapewne w myśl zasady: "nikt nie przyjdzie pracować za takie pieniądze, które Ty masz". Czysto również nie jest. To między innymi wina pracowników, ale nie tylko. Żeby od pracownika wymagać czystości to trzeba trochę w to zainwestować. Co do atmosfery - ja nie narzekam aczkolwiek są persony, które robią straszny popłoch i zamęt wprowadzając swoim postępowaniem strasznie toksyczną aurę. Ludzi sympatyczni, w większości. Pomogą jeśli trzeba, chyba że sam okażesz się kimś nie wartym zaufania. Stan łaźni - słaby. WC - również. Latem strasznie gorąco. Są organizowane wycieczki, które osobiście bardzo polecam. Atmosfera super. Gdyby dosłownie kilka osób rządzących produkcją zmienić to i praca mogłaby być przyjemniejsza. No i problem największy - młodzi, którzy przychodzą w większości chcieliby wszystko nie robiąc nic. Zero zaangażowania...

17.05.2020 08:24

W pełni się z tobą zgadzam. Zarobki bardzo słabe a i młodzi też nie dostają nie wiadomo jakich pieniążków na start. A owszem niektórzy młodzi myślą że za nic dostaną pieniądze a to tak nie działa. Nic tylko stąd uciekać
    Dawid

03.06.2020 00:22

Barborka jest i to na wypasie ale jeden warunek... musisz być księdzem albo pracować w zarządzie:-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Kapitałowa FASING?

01.06.2020 11:24

Witam pracowalem w tej firmie i nie polecam zarobki małe zarobić idzie jedynie jak sa soboty i niedziele ale wtedy to bardziej człowiek jak niewolnik od poniedziałku do niedzieli co do ludzi wiadomo jedni spoko reszta drużyna pierścienia od majstra same dupo liz. I kapusie żenada co do majstra i zastępców proponuje zeby kierownik i dyrektor zamienił biura na kafejki internetowe i bibliotekę bo niektórzy zastępcy nawet z tego biura nie wychodzą no ale wiadomka internet i książki strasznie wciągają a wręcz zasysają jak pompa od wody kolejny minus to alkohol niby firma znana na cały świat tylko szkoda ze ten świat nie widział jak pijane osoby się zataczają i albo szatnia albo dom zamiatanie pod dywan nagana albo przenoszą pracownika na rano z nocki bo za dużo walił w beret śmiech na sali wystarczy przejść po szatni a butelki po piwach i wódce wytaczają sie same z szafek lub innych dziur na hali dramat
    Auuu

19.05.2020 20:32

Nie polecam tej firmy oszukuja jak mogą dostajesz podwyżkę a na koncie jak było tak jest zarobki 1800 euro max bo przerobienie 8 miesięcy zwrot podatku jest 500 euro nie polecam i radzę omijać takie firmy a i oczywiście za każdy zjazd do polski i z polski 25 euro w jedną stronę a co chodzi o urlop kradną i jeszcze raz kradna

06.09.2010 10:08

Dobra firma dla osób chcących zdobyć doświadczenie zawodowe.

04.03.2020 04:31

Tu doświadczenie haha no akurat. Tu zdobędziesz najwyzej garba i wstret do porannego wstawania

17.05.2020 08:24

Absolutnie nie

17.05.2020 08:20

Firma kompletnie oderwana od rzeczywistości. Płace zatrzymały się na poziomie, który był wiele lat temu. Wychodzą z założenia, że skoro duża część osób to ludzie troszku starsi i doświadczeni - to przecież się wszyscy nagle nie zwolnią :) Podwyżki? Zapomnij, to jest zarezerwowane tylko dla najwyższych elit. Jeden dostani premię kosztem drugiego, ale na samochód nowy służbowy to są pieniążki :) Cięcie kosztów na wszystkim - na produkcji WC wyglądają gorzej niż te publiczne toalety parę lat temu - szary papier, nieraz brak mydła... (usunięte przez administratora) totalny, zapylenie duże i do tego zimno w zimę, gorąco latem i zero szansy na rozwój. Ogólnie jeden wielki PRL - wewnątrz to wygląda tragicznie... Zdecydowanie nie polecam! Jest wiele innych miejsc na produkcji za wyższe pieniądze, zwłaszcza, że teraz w tych ciężkich czasach będą się na pewno ludzi pozbywać by daej ciąć koszty. Ale dla tych najwyższych musi zostać na premie :) tutaj na produkcji się pracownik nie liczy...
    Dzik

07.05.2020 11:14

Zdecydowanie nie polecam
    Fialek

07.05.2020 11:13

(usunięte przez administratora) i brud, czlowiek tu jest zerem

Kontakt - Grupa Kapitałowa FASING S.A.

Modelarska 11 40-142 Katowice

Korpol

07.05.2020 11:13

Ta firma to (usunięte przez administratora) dobrze ze juz mnie tam nie ma

28.02.2020 10:17

Hej, czy w firmie GK Fasing S.A. płacą za nadgodziny?
    Zaginacz Czasoprzestrzeni

04.03.2020 17:24

Tak, jeśli będzie Ci dane je robić ;)

04.03.2020 03:10

Beznadzieja totalna. Zarobki zatrzymały sie 15lat wstecz. Śmiechem na sali jest dodatek stażowy który wypłacany jest jeśli sprzedaż w miesiącu osiągnie ustaloną kwote. Jakiekolwiek prośby o podwyżkę kończą sie pismami od prezesa który wymyśla to wciąż nowe bajki. Dyrektor śmieszny typ, jedne co potrafi powiedziec to "do ukarania" chyba z Sosnowca jest.. dookoła pełno kabli i konfliktowych osob, wódka sie leje elegancko.
    BitCoin

19.12.2018 09:58

Po 1: Firma jak firma. Wszedzie trzeba cos z siebie dac zeby cokolwiek dostac. Po 2: wiekoszosc pracownikow naprawde na oceniam na plus( oczywiscie wyjatki sa ale kazdy kto pracowal wie o kogo chodzi) Po 3: kadra kierownicza i tutaj( rowniez kto pracowal ten wie) jedni bystrzy drudzy urwali sie z choinki inni natomiast sa tam za bycie potulnym i poslusznyn jak na firme z tradycjami prl-owskimi przystalo. Po 4: i tutaj bomba :) zlota zasada fasingu bedac juz stalym pracownikiem . im wiecej zrobisz tym mniej zarobisz. Pozdrawiam i czekam az to padnie
    Michał

13.09.2018 08:53

Nie polecam nikomu porażka totalna jakby tam było dobrze to by nie szukali ciągle ludzi. Na każdym dziale dziadostwo. Zarobki to śmiech na sali.
    były

21.09.2018 17:55

Dokładnie tak jest.Potwierdzam.Zarobki to śmiech na sali.Więcej teraz to zarabia się w marketach na kasach lub regałach.Rzuciłem tą robotę i teraz zarabiam o wiele więcej.I robota lżejsza.Bałagan też jest to fakt .Ale to wina kiepskiej organizacji pracy.
    Były

21.09.2018 17:52

Pracowałem w tym zakładzie i zrezygnowałem,czego nie żałuję.Pensje jak na obecne czasy bardzo niskie, a wymagania ogromne.Teraz mam pracę gdzie zaoferowano mi znacznie większą pensję już na początek niż tam po długim czasie pracy.Ogólnie rządzą tam ludzie niezbyt znający się na rzeczy i to prowadzi do niezbyt miłej atmosfery.Powodu takiego zjawiska można się tylko domyśleć.Ogólnie duża rotacja pracowników.I trudno się dziwić.Jednym słowem,nie polecam.

04.09.2018 18:31

Ja pracowałem za elektryka potem na produkcji i miło wspominam ten czas za elektryka było spoko na produkcji bajka ale cóż zwolniłem się i żałuję.
    Qra

10.09.2018 21:26

Chyba jak byś chciał to możesz wrócić .W .N?

11.09.2018 10:00

Chyba tak ale nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki pozatym nie pracuje już jako elektryk tylko kierowca tam mogło się już dużo zmienić.
    Były

23.03.2017 14:07

Fajnie się pracowało na zaginarkach. Super ekipa. Niestety majster zaginaczy (p.o. majstra) to kawał sk.... Lizusy mają pierwszeństwo. Niestety tak bywa. Reszta wszystko w pożądku.
    Jak

13.05.2016 14:26

No co ja mogę Wam powiedziec, dobra firma dla ludzi z ambicjami, to co wyżej oczywiście jest prawdziwe, bo czasami dzieje się gorzej, ale nie można tego brać totalnie na powaznie i trzeba się liczyć po prostu z tym, że jest czasami bardzo bardzo różnie
    Hugo z FASINGu

13.05.2016 14:17

Fasing...piękne chwile przeżyłem w tej firmie a pracowałem tam prawie 10 lat, dopiero przyjście dyr. Fijałka spowodowało obsuwę w dół, na szczęście już go nie ma i z tego co widzę nieźle się utrzymują na powierzchni mimo kryzysu w górnictwie. Pozdrawiam "Kołocka" i Włodzimierza od żuru :-) zainteresowani wiedzą o kogo chodzi...na zgrzewarkach też była fajna ekipa. Ja gorąco polecam ten zakład...
    Zaginacz na zimno

30.04.2015 00:39

Kolego jest tam dobrze, jak chcesz pracować to będziesz ja tam pracowałem, i nie narzekałem
    żyłka

24.02.2015 02:39

Grupa Kapitałowa FASING S.A. jest największą w Europie Środkowej i jedną z największych na świecie firmą produkującą łańcuchy do przemysłu górniczego, rybołówstwa, energetyki, przemysłu cukrowniczego, cementowego i drzewnego . To co cechuje te firmę to przede wszystkim nowoczesność i innowacyjność stosowanych technologii
    mojowiec

29.04.2015 14:25

3 tysiące,,,,a potem powiedz ale w euro

10.10.2014 12:29

pajero0

10.12.2014 14:32

Nikt nikogo nie trzyma, i nie to jest tu ważne tylko wyrażenie swoją opinię, która powinna dać osobom, nie mających styczności z Fasingiem, ogólny obraz sytuacji w firmie, taka jest idea forum, jak sądzę. Natomiast Ty nie przestawiłeś ani jednego argumentu, który mógłby świadczyć o tym że Wojtek faktycznie nie ma racji, a prawda jest taka że ją ma, zarobki-dno, traktowanie-dno, polityka firmy dot. kadry pracowniczej (poza osobami genetycznie uwarunowanymi do pełnienia wybranych stanowisk)-dno, pozdro!
    X

23.03.2014 21:30

Jeśli komuś nie chce się pracować, to wszędzie będzie mu źle. Znam tą Firmę i uważam, że to zakład oparty o stare dobre zasady. Każdy ma swoją szansę, chcesz, umiesz to możesz. A narzekającym na zarobki powiem tylko tyle, że Fasing płaci jak płaci (w mojej ocenie całkiem godziwie) ale PŁACI NA PEWNO, co nie jest regułą w tych czasach.

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Kapitałowa FASING S.A.