DOHWA Polska to firma, która oferuje dobre warunki pracy i ciekawe projekty. Zespół jest profesjonalny, a atmosfera w pracy sprzyja współpracy. Firma daje możliwość rozwoju zawodowego i angażuje w różnorodne zadania, co pozwala na zdobycie cennego doświadczenia
Firma jest nowa na rynku w Polsce, ale z dużym potencjałem. Bardzo ciekawy zespół, ludzie otwarci oraz sympatyczni. Można się wiele nauczyć i nabyć doświadczenia. Widać, ze firma się rozwija i idzie w dobrym kierunku.
Być może warto w wolnej chwili zajrzeć do słownika ortograficznego — to potrafi zdziałać cuda, zwłaszcza przed publikacją komentarzy.
Mam mieszane uczucia przez te wasze wpisy. Warunki są ok a mimo to ludzie odchodzili? Zna ktoś bieżące sprawdzone powody?
Powody są proste firma nie ma nic do roboty jest podtrzymywana na kroplówce z Korei. Są odrzucani z przetargów pomimo najniższej ceny. Koreańczycy sobie wyobrażali że w pół roku będą mieli zyski z projektowania i teraz ten z przedziałkiem na środku daje Ci propozycje obcięcia pensji (główny powód dlaczego tu przyszedłeś) albo redukcji etatu. Obiecają Ci złote góry, a jak już przyjdziesz to zrobią z Ciebie jelenia.
Bzdura. To nie są prawdziwe informacje. Dohwa wygrała kilka dużych przetargów, trwa rekrutacja we wszystkich pracowniach, na bardzo korzystnych warunkach. Nie ma zwolnień i redukcji etatów lub obcinania pensji. Praca jest ok, ludzie fajni. Natomiast wszędzie znajdą się jednostki, którym coś się nie spodoba i wypisują potem negatywne opinie, czasem bardzo złośliwe i krzywdzące. Konkurencja też nie śpi...
DOHWA Polska to naprawdę spoko miejsce do pracy! Ekipa jest kreatywna, pełna energii i zawsze gotowa do działania. Atmosfera w firmie jest luźna, ale jednocześnie profesjonalna – można liczyć na wsparcie, dobrą współpracę i ciekawe wyzwania. Widać, że firma się rozwija i ma duży potencjał na jeszcze większy sukces. Jeśli ktoś szuka miejsca, gdzie można się rozwijać i pracować z fajnymi ludźmi, to DOHWA Polska jest zdecydowanie dobrym wyborem!
Praca w Dohwa Polska to pozytywne doświadczenie. Firma realizuje ciekawe projekty, a atmosfera w zespole jest przyjazna. Warunki zatrudnienia są w porządku. Tempo pracy bywa wymagające, ale daje satysfakcję z efektów. Dobre miejsce na rozwój zawodowy.
Ściągają człowieka z rynku, nie jakiegoś żółtodzioba ale doświadczona osobę, stawka rynkowa... przez cały okres próbny niby wszystko jest ok, po czym na dwa, trzy dni przed końcem umowy wzywa cię koreańczyk po czym łamaną polszczyzną oznajmia że proponuje przedłużenie umowy , ale na 2/5 etatu! A ty się martw, pal sześć że zrezygnowałeś z pewnej pracy na rzecz tych (usunięte przez administratora) Nie polecam
Niestety to wszystko prawda. Trwa redukcja poprzez nieprzedłużanie umów lub propozycję szczątkowego etatu. Polski projektant w oczach azjatyckiego kierownictwa się nie liczy. Atmosfera w poszczególnych działach zależna od zespołu - od bardzo serdecznej i przyjaznej po bardzo średnią. Nikt nie czuje się pewnie przez sytuację.
Kiepściutko... koreanczycy weszli na polski rynek z przytupem... nazatrudniali ludzi, a teraz "strzelają jak do kaczek" wzywajac na dywanik po to aby "z ciężkim sercem" oznajmić że nie ma dla Was miejsca w szeregach firmy. Nie wróżę świetlanej przyszłości tej firmie. Weszli do Polski i próbują tu wprowadzić swoje chore standardy totalnego braku szacunku do pracowników. Skoro tak traktują pracowników to nie dziwi fakt że nie mają klientów! I szczerze wątpię że jakiś da się "zrobić " w jakiekolwiek zlecenie/projekt. Nie polecam. Nie jest to godny zaufania pracodawca ani partner biznesowy (skoro nie liczą się z pracownikami to nie sądzę że w innych relacjach biznesowych postąpią godnie. Etyka w biznesie jest im obca
To jak wygląda aktualnie praca takiej asystentki u nich? W ogłoszeniu napisano wprost ze można liczyć na ciekawą, samodzielną i pełną wyzwań pracę…
Obecnie trzeba się mocno zastanowić czy dohwa to dobry pomysł. Obecnie nie mają nic do roboty 90% projektantów patrzy się w sufit. Na przyjmowali ludzi obiecując złote góry, a teraz robią redukcję etatów nie przedłużają umów część osób dostaje propozycję nie do odrzucenia przejścia na minimalną część etatu. Odradzam.
Wszyscy uważają ze atmosfera jest jakaś gorsza? Ktoś wcześniej przytaczał zle traktowanie a chciałam aplikować na asystentkę do biura, teraz to sie waham
Co możecie powiedzieć o pracy w firmie Dohwa Polska Sp. z o.o.? Jakie macie spostrzeżenia?
Jeśli jesteś tutaj, bo zastanawiasz się nad pracą w Dohwie to musisz mieć świadomość, że jest to bardzo specyficzne miejsce pracy. Duże projekty i nieduża kadra wiąże się z ogromną ilości pracy dla ciebie. Brak sensownego przepływu informacji sprawia, że nie wiesz, co masz robić, choć pracy masz wiele. Ustalając stawkę powiedz bardzo dużą kwotę, bo potem nie ma co liczyć ani na podwyżkę ani na jakiekolwiek benefity. Brak multisporta, brak opieki zdrowotnej, brak premii, nawet o kawę tu ciężko. Brak jakiegokolwiek wsparcia. Relacja z kierownictwem koreańskim to żart. Przychodząc do koreańsko-polskiego dyrektora jesteś traktowany jak problem, którego należy jak najszybciej zbyć (pomijając już temat mobbingowych zapędów pewnych osób). Brak pracy zdalnej czy hybrydowej. To że pracujemy stacjonarnie wcale nie oznacza, że możesz liczyć na miejsce parkingowe. Atmosfera słaba i widoczne podziały ze względu na(usunięte przez administratora).

Praca Dohwa Polska Sp. z o.o. - archiwalne oferty pracy:
- Asystent / Asystentka projektanta - branża drogowa, Kraków - Sierpień 2024
- General Administrator, Warszawa - Sierpień 2024
- BIM specialist, Kraków - Czerwiec 2024
- Kosztorysant, Kraków - Czerwiec 2024
Czy pracujesz w firmie Dohwa Polska Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś? - Dodaj opinię i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Jak się pracuje w Dohwa Polska Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Dohwa Polska Sp. z o.o.?