Hej,
ktoś był spedytorem międzynarodowym z wynagrodzeniem nawet do 20 000 zł miesięcznie na umowie zleceniu? Czy według was na takim stanowisku rzeczywiście była szansa na takie pieniądze, czy jednak realia były inne?
Wymagali tu minimum rok doświadczenia w spedycji międzynarodowej. Wymagali też własnej bazy klientów. Pisali o elastyczności i możliwości samodzielnego kształtowania zarobków. Były nowoczesne narzędzia pracy, ale nie podawali benefitów.
W spedycji międzynarodowej zarobki na poziomie nawet powyżej 20 tys. zł są jak najbardziej możliwe, ale wszystko zależy od zaangażowania, wyników i doświadczenia spedytora. W tej branży wynagrodzenie bardzo często opiera się na prowizji od wypracowanej marży więc dużo zależy od umiejętności, bazy klientów i skuteczności w organizowaniu transportów.
Jeśli ktoś ma wiedzę i sprawdzonych klientów jest w stanie wypracować wysoką marżę i tym samym wysokie zarobki. Część osób pracuje na umowie zlecenie jak np. studenci, inni wybierają współpracę B2B. Przy umowie o pracę koszty są znacznie większe dlatego wynagrodzenia często wygląda inaczej.
Co do benefitów w spedycji to rzadko są one głównym elementem oferty. Najważniejsza jest możliwość wypracowania wyniku i prowizji. Jeśli ktoś jako samodzielny spedytor osiąga dobre wyniki i wysokie zarobki to drobne dodatki w rodzaju np. karty sportowej zwykle nie są najważniejszym czynnikiem przy wyborze współpracy.
W tej branży nikt też nie płaci za samo siedzenie przy biurku. Zarobki są powiązane z wynikami i wypracowaną marżą i tak to działa w większości firm.
Iva
04.06.2026 12:38
A jak wychodzi u was rozkład godzinowy? Zastanawia mnie jaka będzie tolerancja na prace po godzinach
Zostaw merytoryczną opinię o Dualconnect Sp. z o.o.