Uwaga na firmę Projektfarm Sp. z o.o. – ostrzeżenie dla podwykonawców!
Chciałbym ostrzec wszystkich przed współpracą z firmą Projektfarm Sp. z o.o., której właścicielem jest Robert S. wraz z żoną. Nasza firma została zatrudniona do realizacji prac w ramach podwykonawstwa. Po wykonaniu zlecenia, wystawieniu faktury i licznych próbach kontaktu – cisza. Brak płatności, brak reakcji.
Robert S. oraz jego córka Aleksandra Cz., celowo wprowadzają w błąd i stosują manipulacje mające na celu unikanie odpowiedzialności. W mojej ocenie jest to forma wyrachowanego działania mającego na celu unikanie zobowiązań finansowych wobec uczciwie pracujących ludzi.
Nie jesteśmy jedyną firmą, która padła ofiarą takiego działania. Oszukane zostały firmy instalacyjne, jak również projektanci branży elektrycznej oraz architektoniczno-budowlanej, którzy – podobnie jak my – wykonali swoją pracę rzetelnie, a mimo to nie otrzymali zapłaty.
Od sierpnia 2024 zarejestrowana została nowa spółka ARS Energy Sp. z o.o., w której figurują ci sami ludzie – Robert S. i Aleksandra Cz.. Można się domyślać, że model działania będzie podobny: pozyskiwanie pracy i unikanie zapłaty.
Piszę ten post ku przestrodze dla wszystkich potencjalnych podwykonawców – nie współpracujcie z tą firmą i sprawdzajcie dokładnie kontrahentów! W naszym przypadku zakończyło się to stratą pieniędzy i czasu oraz koniecznością dochodzenia należności na drodze sądowej.