Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

PPUH "PROMUS Ruda Śląska"

2.6/5

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Ruda Śląska
  5. Opinie o PPUH "PROMUS Ruda Śląska" Sp. z o.o.

Opinie o PPUH "PROMUS Ruda Śląska" Ruda Śląska

16.06.2023 14:50

Szanowni Państwo,

Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz zamieszczenie licznych opinii, zarówno tych o charakterze pozytywnym, jak i zawierających konstruktywną krytykę, które dostarczają nam szerszej perspektywy do ciągłego rozwoju.

Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że w celu udzielania rzetelnych odpowiedzi na Państwa pytania, bardzo prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi oraz publikowanie tylko i wyłącznie merytorycznych komentarzy, które nie naruszają przestrzeni osobistej czy danych osobowych.

Ponadto pamiętajmy, że swoboda wypowiedzi nie oznacza przyzwolenia na publikowanie informacji mijających się z prawdą, pomówień i oszczerstw, które znieważają naszych pracowników, jak również wszystkich użytkowników portalu.

W razie konieczności będziemy zmuszeni do weryfikacji adresów IP osób dokonujących naruszeń regulaminu i polskiego prawa, co może skutkować odpowiedzialnością karną i/lub prawną.

W przypadku jakichkolwiek nurtujących Państwa kwestii, czy sugestii w naszym kierunku, serdecznie zapraszamy do kontaktu pod wskazanym adresem: [email protected]

Jesteśmy otwarci na Państwa sugestie.

ReviewUserIconSpawacz/monter

22.07.2025 15:31

Witam, chciałbym wysłać cv do firmy, ale może zanim to zrobię to zapytam tutaj. Jak z narzędziami na hali? Działają? To już będzie duży sukces. Czy jest dużo pracy tzn. godzin/nadgodzin/pracy w soboty, czy tylko 8h i do domu? Czy praca jest na zmiany? No i ogl czy atmosfera jest znośna? Wiadomo nie ma zakładu żeby było idealne, ale te działające narzędzia mogą być przekonujące, pozdrawiam i proszę bez nerwów, pytam jak człowiek i takiej odpowiedzi oczekuje

09.12.2024 12:19

No niestety, po 5 latach bycia w pracy w PROMUS mogę zdecydowanie powiedzieć, że w tej firmie są bardzo nikłe szanse na awans, co o zarobkach już prawdzie nie wsponę, bo przez ten czas pracując jako pomagier nie dostałem praktycznie żadnej podwyżki, a wręcz przeciwnie ciągle dostaje minimalne wynagrodzenie z wyrównaniem... PROMUS Ruda Śląska jedynie się utrzymuje z taniej siły roboczej przybywającej z naszej wschodniej granicy. Sama atmosfera pracy bywa przygnębiającą, gdyż szefostwo jest na takim poziomie hierarchiczym, że nie będziesz się czuł żaden wsposób doceniany. I to tyle z mojej strony.

13.05.2025 02:51

Dzaba, zdumiewa mnie Twoja opiniotwórczość i uporczywość co do mojej osoby, że nawet tutaj nie potrafisz znieść mojej obecności. Ale nasze drogi zaniedługo się roztaną więc nie będę Cię drażnił swoją codziennością i mieć wielki ból (usunięte przez administratora) że ktoś angażuje się mniej pracy. Sam dość ubolewasz jak PROMUS słabo wynagradza swoich pracowników z dłuszym stażem, gdyż ja dostaje psi grosz naprzeciwko innych. Ale i tak to do Ciebie nie dotrze, bo Cię zżera zazdrość.

ReviewUserIconJABA

04.06.2025 13:09

(usunięte przez administratora) Przyjąłeś się jako pracownik niewykwalifikowany na najmniej opłacane stanowisko w firmie, podpisałeś się pod umową o pracę akceptując warunki finansowe i masz pretensje do Pana Boga, że za mało płacą. Oferowano Ci za darmo zdobycie dodatkowych kwalifikacji poprzez sfinansowanie przez zakład pracy, kursu na operatora suwnicy z poziomu "0" czy operatora wózka podnośnikowego-czołowego i co? I psińco. Odmówiłeś. Myślisz, że u innego pracodawcy manna Ci zleci z nieba i będą Cię całować po rękach. Obudź się. Mam wykształcenie średnie techniczne, kursy i różne uprawnienia. Przez czas jaki pracuję w Promusie chodziłem kilkakrotnie po różnych firmach. Wszędzie sytuacja podobna. Żeby trochę lepiej zarobić trzeba za.....erdalać i tyle. Wojtek, życzę Tobie jak najlepiej. Zrób jakieś kursy doszkalające i do przodu. Jesteś młody chłopak całe życie przed Tobą. pozdro

ReviewUserIconbyły

18.02.2025 18:01

Jest tak...pracownicy mają oczekiwania,pracodawca wymagania..czyli wszystko ok!Żeby wszystko kulało musi być tak:uczciwa praca ze strony załogi-godziwe wynagrodzenie ze strony pracodawcy.Tam nie ma ani tego ani tego!Szef się dwoi i troji ale kto robotny to robotny ele 90% to lenie.To też może żutować na kasę.Socjal słabiutki ale ogólnie jest dyscyplina i porządek.Szału nie ma ale jest stabilizacja w sprawach zusowo-finansowych i prawnych.Dla cierpliwych,uczciwych i odważnych.Osobiście nie polecam.

09.12.2024 12:14

No niestety, po 5 latach bycia w pracy w PROMUS mogę zdecydowanie powiedzieć, że w tej firmie są bardzo nikłe szanse na awans, co o zarobkach już prawdzie nie wsponę bo przez ten czas pracując jako pomagier nie dostałem praktycznie żadnej. A wręcz przeciwnie ciągle dostaje minimalne wynagrodzenie z wyrównaniem... PROMUS Ruda Śląska jedynie się utrzymuje z taniej siły roboczej przybywającej z naszej wschodniej granicy. Sama atmosfera pracy bywa przygnębiającą, gdyż szefostwo jest na takim poziomie hierarchiczym, że nie będziesz się czuł żaden wsposób doceniany. I to tyle z mojej strony.
    ReviewUserIconZawiedziony

10.06.2024 16:06

Aplikowałem bez pośrednio do firmy PROMUS w Rudzie Śląskiej. KNie było ogłoszenia lecz po odczytaniu i zapoznaniu się z moim cv zadzwonili z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną. Było mi wszystko jedno czy będę na produkcji czy pracownik gospodarczy byle była by praca, po telefonie pomyślałem że jest światełko w tunelu lecz w trakcie rozmowy zrozumiałem że jest to tylko pogaduszka z odpowiedzią że niema czekać na odp. Dla czego? Mianowicie rozmowa odbyła się jako pracownik fizyczny / gospodarczy: ( koszenie, gładziowanie, malowanie) wszystko z wymienionych rzeczy potrafię wykonywać lecz ostatnie pytanie było czy mam prawo jazdy? Odp była Nie. I w cv również było nie zapisane, więc pytam od kiedy mogę zacząć? Proszę czekać na tel, kiedy mogę się spodziewać? Dziś? NIESĄDZĘ! Czyli jak to odbieranie? Godna firma? NIESĄDZĘ!
    ReviewUserIconPytanie

06.07.2023 10:03

Jak wygląda ścieżka kariery w P.P.H.U. Promus Ruda Śląska? Czy trudno jest zdobyć awans?

17.07.2023 12:53

Dzień dobry, dziękujemy za zapytanie. Wszystko zależy od tego, w którym dziale firmy chciałby Pan znaleźć zatrudnienie. Proponuję kontakt naszym działem kadr pod numerem telefonu 32 342 06 14, tam zostaną udzielone Panu wyczerpujące informacje. Miłego dnia!
    ReviewUserIconEwa

30.06.2023 12:18

Widzę, że w 2017 obśmialiście zarobki, a w 2020 były podawane stawki w ogłoszeniach, czego teraz już chyba nie uświadczy. Na stronie firmy bynajmniej ogłoszenia są bardzo suche. Ktoś napisze co z zarobkami przykładowo w CNC? Przecież inflację chyba musieli w zakładzie zauważyć...

05.07.2023 14:47

Szanowna Pani, zapraszamy do kontaktu z naszym działem kadr pod numerem telefonu 32 342 06 14, tam zostaną udzielone Pani wszystkie informacje związane z procesem rekrutacyjnym w naszej firmie. CV można również przesłać na adres: [email protected] lub przy pomocy formularza kontaktowego znajdującego się na naszej stronie www.promus.com.pl w zakładce "praca"
    ReviewUserIconKarola

10.11.2020 11:31

Mój tata pracuje w tej firmie jest zadowolony. Szef się bardzo stara chce mieć z wszystkimi dobry kontakt, chyba o to chodzi w zespole? Super ja daje 5 z czystym sumieniem
    ReviewUserIconBolo

26.04.2022 19:40

To raczej twój tata nie pracuje tam bo szef tej firmy to największy (usunięte przez administratora) i nie ma poszanowania do ludzi

31.05.2020 12:21

in plus - rozbudowa terminala w pyrzowicach in minus - wypadek smiertelny w zakladzie
    ReviewUserIconTomasz M.

14.01.2021 09:42

Z całym szacunkiem ale na jednej inwestycji firma nie uciągnie. Parę filmików z ważniejszych realizacji do wglądu na facebooku i wiecej na stronie w zakładce realizacje

03.06.2020 08:32

ReviewUserIconRudolf Heß

19.03.2020 19:43

Widziałem wasze ogłoszenie za(usunięte przez administratora) hahaha śmiech na sali z wami nikt nie powinien współpracować że względu na zarobki pracowników! Ale to się zmieni jak wam ich podbiorę!
    ReviewUserIcondawny 22.07.2017

10.03.2020 09:07

"Pracowałem na Rudzie śląskiej w promusie na produkcji jako spawacz... To jest (usunięte przez administratora) Traktują cię jak śmiecia. Kierownictwo wgl nie ma pojęcia o spawaniu .... Ale najwięcej do powiedzenia mają. Wszystko szybko byle by zeszło. Zero jakich kolwiek zasad BHP! Ciągle mało zrobione. Co do zarobków to 15.50 brutto na umowę o pracę. No naprawdę (usunięte przez administratora) Gdy się zwalniałem to stary "szef produkcji" powiedział że mi da 1zl brutto podwyżki to go wyśmiałem... Odradzam współpracy z tym zakładem. No chyba że komuś się podoba pracować jak wół być nie docenianym i przelewy na konto mieć po 1600zl"
    ReviewUserIconlot

04.03.2020 19:08

podobno wygrali przetarg na przebudowe terminala na lotnisku w pyrzowicach
    ReviewUserIcongorol

04.03.2020 18:53

zalozcie zwiazki jak w promus katowice
    ReviewUserIconPytanie

18.12.2019 09:11

Hej, czy w firmie P.P.H.U. Promus Ruda Śląska płacą za nadgodziny?

20.01.2020 07:11

2600 brutto dla księgowej to nawet nie jest praca minimalna (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconantoś

25.06.2016 21:38

jak na kierownika budowy @fel to mało tego doświadczenia wymagają jak na tak wymagające i odpowiedzialne stanowisko:/ ale ten służbowy kaptop i samochód kuszą... a nie szukają jeszcze ludzi do BudowyBaterii koksowniczej nr 6- pomost końcowy nr 8 na terenie WZK Victoria S.A. w Wałbrzychu?
    ReviewUserIconLewap

17.12.2019 05:39

No no ten kaptop kusi xD
    ReviewUserIcon!!!

15.08.2019 23:33

Ta to nic tylko ciągniecie... ale lala (usunięte przez administratora) !!
    ReviewUserIconwal sie

07.07.2019 21:26

do (usunięte przez administratora) zarobki
    ReviewUserIconruda

17.05.2019 17:32

Prymus, lepiej nie płakać. Sami dajecie dyla jak wiecie. Sami nie umiecie a tak niesłychanie
    ReviewUserIconstarzysta

14.04.2019 22:03

Fajno robota...nie na robia sie i idzie w c...a polecieć...jak za komuny

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PPUH "PROMUS Ruda Śląska"?

Kontakt - PPUH "PROMUS Ruda Śląska" Sp. z o.o.

Ruda Śląska

ReviewUserIconx

12.03.2019 09:23

Byłem na rozmowie w sprawie pracy w zeszłym roku i powiem tak , na bramce czekać na łaskawego prezesa umawia się na dziesiątą przychodzi dziesięć po gdybyś ty się spóźnił już nie wejdziesz bo rozmowa kwalifikacyjna trwa , Prezes wysoko mierzy a (usunięte przez administratora) zarobić da , nie wie nawet ile to najniższa krajowa włącza przy tobie kompa i sprawdza ile to na dzień dzisiejszy jest gdy mu odpowiadasz że to 2250 brutto to odpowiada że mając lata staży u niego nie zarobisz tyle ile pewnie byś chciał nawet nie pyta ile chciał byś u nich zarobić , pyta czy masz uprawnienia gdy odpowiadasz i pokazujesz że na wózki to się pyta czy masz na takich wózkach jak oni doświadczenie no pewnie że nie bo doświadczenie człowiek ma na magazynie wózkach czołowych to znów odpowiada u nich bez takiego doświadczenia się nie nadasz bo co jak mu halę obalisz przy załadunku śmieszny dziwny prezes zatrudnia ludzi tylko z pup najchętniej na staż ,wysyłając na oferty owszem zaproszą cię lecz nie przyjmą bo nie jesteś z skierowaniem to zdanie moje z rozmowy
    ReviewUserIconanonymous

05.06.2018 13:10

TB i zespół Skanska w PROMUS jupi - ciekawe jak to będzie
    ReviewUserIconciekawski

22.08.2018 22:05

Raczej zyska kontrahentów. Promusowi udało się zatrudnić zespół o który starało się kilku dużych GW. Ekipa która realizowała sztandarowe inwestycje na Śląsku. Dwa takie mocne zespoły odeszły ze Skańskiej: TB i MS. Zespół MS odszedł wcześniej i już buduje w Tychach pod marką A.... a co robi TB z Promusem to nie wiem ale wiem że w Skakance nie chcą startować do inwestycji gdzie ofertę będzie składać również MS lub TB. Wie ktoś co robi obecnie zespół TB? Życzę powodzenia w nowych firmach Tomkowi i Marcinowi.
    ReviewUserIconBudapeszt

27.10.2018 00:45

I co TB że swoją super świtą wygrał. Bo coś cichutko o Was.
    ReviewUserIconerot

18.04.2018 22:11

Jakie zarobki na suwnicowych ??? czy jakieś możliwości rozwoju są??
    ReviewUserIconzainteresowany

06.03.2018 09:41

Moze ktos wie jak wyglada praca na hali w rudzie śłaskiej ? jakie stawki dla suwnicowych?
    ReviewUserIconmig mag

02.08.2017 08:21

widza , że firma poszukuje spawaczy chciałbym się tam zatrudnić ktoś może podpowiedzieć ile zarabia spawacz z doświadczeniem

09.05.2016 23:22

10.05.2016 17:51

Ja już dawno znalazłem pracę.
    ReviewUserIconm.r

09.04.2016 12:57

Mógłby ktoś szczerze napisać jak się pracuje/pracowało w biurowcu?
    ReviewUserIconxxxx

08.04.2016 08:54

były pracownik a powiedz mi pracowałeś na umowe zlecenie? a jak tak , to powiedz czy cos jeszcze podpisywałeś aby zakończyc umowe ?
    ReviewUserIcon:)

22.04.2016 12:21

gratuluje zmiany ! Pewnie latwo nie bylo po 15 latach podjac decyzje o zmianie, ale mozna sie domyslac ze kierownictwo pomoglo w podjeciu decyzji :) Takze jeszcze raz gratulacje i powodzenia !

26.04.2016 08:43

Przede wszystkim kierownictwo i majstrowie.Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.Łatwo nie było,ale nie żałuje.Teraz mając super pracę widzę ile niepotrzebnych nerwów straciłem.No ale cóż-człowiek się całe życie uczy i głupi umiera...Lepiej późno niż wcale.Jeżeli znasz swój fach i swoje możliwości to na pewno znajdziesz dobrą pracę.Jestem tego dobrym przykładem. Dzięki za miłe słowo:)

21.03.2016 09:16

Nie szanuje się pracowników z doświadczeniem,nie ma możliwości rozwoju już nie mówiąc o podwyżkach.Chcesz dobrze zarobić to musisz zapierdzielać po 12 godz.No i atmosfera ogólnie do du...
    ReviewUserIconPracowników

10.03.2016 22:10

Ale nie w takiej firmie jak Promus 10 zł jeszcze na to co trzeba (usunięte przez administratora) jak wół Ludzie tam się zmieniają po miesiącu lub dwóch.

03.02.2016 12:04

10zł tela kasy

14.12.2015 16:31

ReviewUserIconziomal

28.12.2015 15:08

zgadzam sie. Wysoka jakos uslug jakie swiadczy firma jest wazna i kazdy normalny chcialby miec taka notke w cv. Szkoda ze nie idzie to w parze z pieniedzmi dla pracownikow i sprzyjajaca atmosfera. Ale kazdy ma swoje kryteria ktorymi sie kieruje wiec decyzja jest indywidualna kwestia.
    ReviewUserIconCzak Noris

14.12.2015 13:28

NIE POLECAM ! ! ! Atmosfera wiecznego braku $ (biura) Ogólnie wygląda jakby czas zatrzymał się tam 25 lat temu, ale fach w wykonywaniu konstrukcji mają. Powinni zadbać o pracowników i popracować nad atmosferą.
    ReviewUserIconzadowolona

14.10.2015 21:34

Czytając te opinie zastanawiam się , czy ktoś z Was pracował w innych firmach , chyba nie. Ja pracowałam i wiem jak to wygląda. Zus jest nie płacony , podatki nie płacone a wynagrodzenie w kilku ratach do kieszeni bo się pracuje na czarno. Tak działają firmy w Katowicach - konstrukcyjne. Nazwy nie podam bo to nie ma sensu. Zanim będziecie krytykować , niech każdy z Was dobrze i rzetelnie pracuje , a nie lawiruje.
    ReviewUserIconpracownik

10.10.2014 15:32

Orientuję się ktoś jak wygląda sytuacja w biurze, pytam o stanowiska technologa oraz konstruktora. Z góry dziękuję za odpowiedź
    ReviewUserIconinfo

14.07.2014 17:12

Czy moze ktos podpowiedziec jak wyglada tam praca na stanowisku asystenta projektanta? Na jakie zarobki mozna liczyc na starcie? No i jak atmosfera w robocie? Za wszelkie informacje bylbym wdzieczny :-)
    ReviewUserIconmłody

20.03.2014 18:57

Jak tam wyglada aktualnie praca? Jakie zarobki, atmosfera?
    ReviewUserIconmaler

23.03.2013 01:25

konstrukcje malują specjalnymi farbami które po dwóch tygodniach zmieniają kolor z białego na czerwony przez co konstrukcja mniej się brudzi
    ReviewUserIconKolo

13.03.2012 21:26

Czekajcie aż wy (usunięte przez administratora) ą [usunięte przez moderatora], a to już niedługo, może nawet jutro, ... a wtedy się poprawi ....

22.03.2009 22:16

PRACA DOSYĆ WYCZERPUJĄCA, ZAROBKI MAŁE, MOŻLIWOŚĆ ROZWOJU DOBRA PRACA NA 3 ZMIANY

Zostaw merytoryczną opinię o PPUH "PROMUS Ruda Śląska" Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o PPUH "PROMUS Ruda Śląska" Sp. z o.o.!