Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.

3.7/5

• Dlaczego u nas jest taniej?
  • Dlaczego my
  • Oferta
  • Projektowanie 3D

Dlaczego u nas jest taniej?

Dlaczego my

• Bobrek
  • Pogwizdów
  • Iskrzyczyn

3. Opinie o pracodawcach Hażlach
  5. Opinie o Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.

Opinie o Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c. Hażlach

Nie przegap nowości o Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.!

Wywiadu udzielił/aAleksandra Witalis

19.02.2024 14:26

Czym zajmuje się Państwa firma?

Kamieniarstwo „Wrzos” jest jedną z największych firm działających na Śląsku Cieszyńskim w branży kamieniarskiej. Oprócz wykonania nagrobków z granitu oferujemy bogaty zakres usług związanych z szeroko pojętym kamieniarstwem – uzupełniamy liternictwo, remontujemy nagrobki lub pomagamy nadać im styl i charakter poprzez subtelne dodatki, takie jak kamienne wazony, lampiony czy portrety nagrobne. Pracujemy na szerokiej gamie kamieni naturalnych, najczęściej wykonujemy nagrobki z granitu. Oferujemy również wykonanie elementów budowlanych z kamienia – takich jak blaty kuchenne, blaty łazienkowe, kamienne posadzki czy schody, parapety z granitu.

W jakim mieście znajduje się siedziba Państwa firmy?

Główna siedziba firmy znajduje się w Hażlachu przy ul. Cieszyńskiej 20b. Do dyspozycji klientów są otwarte dwa oddziały: Strumień oraz Cisownica. Posiadamy również filię w Vendryni, gdzie trafiają zainteresowane osoby z Republiki Czeskiej.

Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Pomysłodawcą założenia firmy są jej właściciele – Bogusława i Sławomir Witalis. Ich doświadczenie zdobyte w rodzinnej firmie dało początki rozwoju i stworzenia nowej jakości. W branżę kamieniarską wkroczyliśmy z doświadczeniem prac kamieniarskich zapoczątkowanych już w latach siedemdziesiątych XX wieku, a nasza firma istnieje od roku 1987.

Co wyróżnia Państwa firmę na tle konkurencji?

Konkurencyjność firmy polega przede wszystkim na rozbudowanym, nowoczesnym parku maszynowym. W ostatnim czasie nabyliśmy zaawansowaną technologicznie 5-osiową piłę CNC „JET" do cięcia gabarytowych płyt kamiennych, jak również innowacyjną boczkarkę „COMANDULLI” do wykańczania boków płyt. Obie te specjalistyczne maszyny zamontowane zostały w nowo wybudowanej hali produkcyjnej na terenie naszej firmy. Zaopatrzenie w nowoczesny sprzęt uplasowało naszą firmę w czołówce najbardziej liczących się centrów obróbki kamienia na Śląsku Cieszyńskim.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Firma aktualnie zatrudnia 17 pracowników. Pracujemy w systemie jednozmianowym.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

W związku z rozwojem firmy częstą formą szukania pracowników są ogłoszenia w prasie. Zatrudniamy pracowników na stanowiskach: administracyjno – biurowych, montażowych oraz produkcyjnych. Istnieje u nas możliwość przyuczenia i nabycia odpowiednich kwalifikacji.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Proces wdrożenia nowego pracownika w firmie polega przede wszystkim na przekazaniu wiedzy w praktyce. Pierwsze dni pracy wiążą się z uzupełnieniem niezbędnej dokumentacji i planowaniem obowiązkowych szkoleń. Pracownik zostaje zapoznany z miejscem pracy i z zespołem. W zależności od tempa przyswajania wiedzy stopniowo realizujemy plan podnoszenia kwalifikacji.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Szefostwo stale dba o rozwój pracowników, umożliwiając im udział w dodatkowych szkoleniach. Podnoszenie kwalifikacji daje możliwość awansu oraz dodatkowych premii. Kamieniarstwo „Wrzos” należy do firm, które stale się rozwijają. Nowoczesne maszyny wymagają ciągłego zaangażowania pracowników. Doceniamy osoby chętne do nauki, szkoleń i rozwoju. Potencjalny pracownik powinien wiedzieć, że oprócz pracy może liczyć na przyjazną atmosferę pracy w zespole. Integrację wspomagają spotkania poza godzinami pracy, wspólne świętowanie Dnia Kobiet, kręgle, wigilia czy wycieczki integracyjne.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w najbliższym czasie?

Aktualnie przeprowadzamy rekrutację na stanowisko monter nagrobków. Praca polega na montowaniu elementów granitowych w terenie. Mile widziane są umiejętności obsługi maszyn i urządzeń, jakie wykorzystywane są do obróbki kamienia. Ze względu na charakter pracy konieczna jest także dobra koordynacja ruchowa i siła fizyczna.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Obecnie skupiamy się na poszerzeniu floty samochodowej, aby ułatwić transport towaru. Naszym priorytetem jest zapewnienie pracownikom bezpieczeństwa i komfortu podczas jazdy samochodem.

Wacław

09.02.2026 14:04

Dziękuję za wykonanie pięknego nagrobka. Bardzo profesjonalna i miła obsługa😊 Polecam wszystkim firmę Wrzos

Zbigniew

23.01.2024 14:36

Prawdą jest , że praca jest ciężka ,nie każdy odnajdzie się w tym fachu ale jest to również praca w nowoczesnym zakładzie kamieniarskim gdzie właściciele dokładają wszelkich starań aby nam pracownikom wykonywaną prace usprawnić, ulepszyć, gdzie stawiają na nowe technologie obróbki kamienia i bezpieczeństwo. Zarobki adekwatne do wykonywanej pracy. Nie jest to praca dla osób, które chcą szybko i dobrze zarobić a się nie narobić, niestety tacy zazwyczaj rezygnują po paru dniach i najwięcej krzyczą na goworku psując opinie byłemu pracodawcy. Pozdrawiam wszystkich rozgoryczonych ale taka jest niestety prawda.

Tadeusz

13.12.2023 13:45

Pracowałem w tej firmie 15 lat, byłem świadkiem ewolucji tej firmy. Na moich oczach realizowały się inwestycje. Dziś jest piękny, nowoczesny zakład kamieniarski. Jednak aby pracować w tej branży,trzeba mieć charakter, być wytrwałym w nauce bo obróbka kamienia to nie rzeźba w mydle jak niektórzy sądzą. Ja musiałem zrezygnować z pracy w tej firmie, ponieważ uległem wypadkowi komunikacyjnemu( który nie związku z pracą) wracając z wakacji. Nie jestem na tyle sprawny by wrócić do tej pracy ale z rozrzewnieniem będę wspominać lata w tej firmie. Zatem jeśli jesteście pracowici i macie charakter oraz chcecie ładnie zarobić ,to ja serio polecam.

Łukasz

13.12.2023 13:28

Atmosfera przyjemna miło się pracuje, właściciele zakładu jak i kierownik produkcji są kontaktowi i życzliwi. Wyposażenie pracownika bardzo dobre, maszyny na zakładzie nowoczesne wynagrodzenie odpowiednie dla stanowiska i czasu pracy

11.12.2023 07:21

(usunięte przez administratora) stosowany przez dwóch pracowników, powszechnie akceptowalny i praca po 12-15 godzin. Zarobisz , ale wynagrodzenie nie adekwatne do wykonywanej pracy, brak konkretnych osób które szkolą nowych pracowników .Bardzo dobre warunki jeśli chodzi o wyposażenie pracownika w odzież ochronną czy narzędzia do pracy. Na produkcji nowoczesne maszyny, praca jednak uciążliwa. Raczej dla typowych robotników bez ambicji lub kamieniarzy z doświadczeniem oraz Ukraińców. Właściciele w porządku, kierownik bardzo w porządku, część pracowników (głównie Polacy ) fajni ludzie, pomocni i chętnie przekazujący wiedzę jednak szefostwo trzyma tam osoby stosujące (usunięte przez administratora). Odradzam pracę w tym miejscu tym, którzy się szanują i mają ambicje. Łatwo o zniszczenie zdrowia zarówno psychicznego jak i fizycznego.

Kontakt - Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.

Cieszyńska 20B 43-419 Hażlach

Branża główna: Wykończenie wnętrz
    Zuzanna

02.08.2023 10:31

Fachowa firma, miła obsługa,pracownicy uśmiechnięci i bardzo pomocni. Dziękuję za wspaniałą współpracę. Po zakończeniu budowy domu znów Państwa odwiedzimy razem z mężem w celu zlecenia parapetów, blatów oraz schodów. Pozdrawiamy serdecznie.
    Halina

31.07.2023 11:09

Miła obsługa, fachowe doradztwo, szybka realizacja i dobrze wykonana praca, jestem bardzo zadowolona. Jestem osobą starszą i mam problemy z dojazdem więc pani z zakładu kamieniarskiego była tak uprzejma ,że przyjechała po mnie i również odniosła mnie do domu, miło i mogę tylko chwalić firmę.
    Klient

13.06.2023 21:21

Brak fachowej obsługi, blokują komentarze w Google nieprzychylne dla siebie. Lekceważąco podchodzą do klienta.

24.10.2022 08:00

Cześć, Muszę zapytać odnośnie pracodawcy Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.. Czy firma finansuje szkolenia? Czy w firmie obowiązuje ustalony ubiór? Serdecznie dziękuje za podpowiedź.
    Justyna

01.05.2023 10:33

Mój mąż pracuje w firmie już około 2 lat. Z tego co mówi ,szefostwo jest bardzo mile nastawione nigdy nie słyszałam o tym, aby był zastraszany czy ktoś tam nie miał do niego szacunku.Tej pracy nie można nazwać wyzyskiem gdyż mąż przynosi do domu całkiem fajna sumkę.
    Paweł

02.05.2023 08:47

Ja pracuje od 4 lat i uważam że praca jest ciężka ponieważ taka jest specyfika pracy. W zamian jest odpowiednia wypłata. Wyzwiska i brak szacunku ? Może pracowałeś w innej firmie ?
    Jadwiga

28.04.2023 14:16

Nie mamy zastrzeżeń do tej firmy, nagrobek postawili w terminie, wyczyszczony , polecam firmę.
    Anna

25.10.2022 11:50

Nie polecam. Po wykonaniu usługi demontażu pomnika nie chcą go zamontować. Wymigują się ciągle. Najpierw usłyszeliśmy, że brakuje części pomnika i winni są grabarze. To demontując pomnik nie zabrali wszystkiego? Następna wymówka brzmiała tak, że pomnik obok się przekrzywił i że trzeba najpierw go wyrównać (pomnik obok również jest od nich). Mija 4 miesiąc i pomnika jak nie było tak nie ma.
    Tomek

20.04.2023 20:09

Na przypadku pomnika mojej mamy śmiało mogę stwierdzić ,że fakt o którym pani pisze działa na pani korzyść bo im później od pogrzebu jest pomnik postawiony tym grunt jest bardziej stabilny. My zamawialiśmy pierwszy pomnik w innej firmie i postawili go szybko po pogrzebie co zaskutkowało przewróceniem się nagrobka. O firmie Wrzos nie mogę powiedzieć złego słowa. Miła obsługa i wszystko w umówionym czasie.

Zostaw merytoryczną opinię o Kamieniarstwo Wrzos Bogusława i Sławomir Witalis s.c.