Firma jest bardzo pro pracownicza, mówi o braterstwie i lojalności, co roczne podwyżki dawane na podstawie niby weryfikacji płac rynkowych (nie mam pojęcia jak to badają ale coś tu nie działa xD), aby być konkurencyjna, dzięki temu można mieć wypłatę w rynkowych widełkach (niestety dolnej granicy) a więc podwyżka inflacyjna, no chyba, że inflacja jest duża to w tedy nawet oficjalny komunikat że pracownicy zarabiają tak dobrze, że inflacja ich nie dotyka..
Jak ktoś ma wyższe stanowisko to pochylaj głowę jak podchodzisz, dobrze wiedzieć "kim ja jestem".
Ale za to firma ma wspaniałe pomysły rozwojowe, każdy pracownik obecnie jest zobowiązany, oprócz swojej pracy, do wykonania w tym roku projektu rozwojowego wyznaczonego przez przełożonego.
"Projekt należy wykonać w godzinach pracy" i ma być on rozwojowy dla firmy xD
Obecne przenosiny do nowego pięknego biura, szkoda że na drugi koniec krk, większości pracujących wydłuży to znacząco czas dojazdu do nowego miejsca. Nie słyszałem żadnej pozytywnej opinii na temat nowej lokalizacji, poza osobami decyzyjnymi, zupełnie jakby przypadkiem nowa lokalizacja miała odpowiadać tylko im.
Traktowanie osób na wypowiedzeniu jest w tej firmie niemiłe, daje się im najgorszą robotę chyba za karę, że śmią się zwalniać.
Z obserwacji nawet jeśli ktoś na wypowiedzeniu pracuje ok to i tak dostaje kłody pod nogi.
Może i firma została przejęta przez Norweski Glamox, ale traktują PL jak PL.
Częste, nagłe nie zapowiedziane zwolnienia z dnia na dzień po kilka osób.
Niby podejście biznesowe, ale jak zapyta się kogokolwiek lokalnie to zawsze lecą ludzie potrzebni i bardzo wartościowi-to im się odbije czkawką.
Wszelkie oszczędności podejmowane są w sposób mocno ciekawy, oszczędza się tam gdzie można zarobić (zablokowany-lot do klienta celem dogadania sprzedaży zobaczenia inwestycji, ale latanie raz w tygodniu do innej lokalizacji, żeby dodać "uśmiechnięte zdjęcie wszystkich" jest ok)
Miałem tu sporo miłych i fajnych chwil, ale wszystko nie dzięki pracodawcy a dzięki zespołowi który ukształtowaliśmy sami.
Z plusów to n pewno wypłata zawsze na czas ;)
Jeśli na prawdę nie musisz... to szukaj gdzie indziej :)