Wymuszony klient05.03.2026 21:21
Szczerze ostrzegam przed tą pseudo agentką. Po pierwsze wymusza prowizję od obu stron transakcji, reprezentuje na raz sprzedającego i kupującego, działając na szkodę jednej i drugiej strony. Nie informuje osoby, która kupuje nieruchomość, która nie wynajęła usług jej biura. W najmniej spodziewanym momencie, podsuwa taką jak nazywa "niezobowiązującą umowę" przed prezentacją nieruchomości (którą klient sam sobie oczywiście znalazł), i żadnej ze stron transakcji nie informuje, że ciągnie prowizję od obu stron. Potem na sam koniec wyskakuje, jak królik z kapelusza dzień przed podpisaniem aktu notarialnego, z żądaniem zapłaty w gotówce. Ogólnie, mało które biuro już bierze pieniądze od obu stron transakcji...szanujące się biura nieruchomości wiedzą, że to jest bardzo źle postrzegane w branży i zwyczajnie nieuczciwe. Pani nie ma pojęcia o prowadzeniu biznesu, ani nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. Dla niej liczy się tylko kasa, którą wydziera jej znajoma- mecenas z *uj wie kąd z Polski. (No, ale trzeba ją trochę zrozumieć, bo musi zarobić przecież na botox, bo naprawdę już nie wie, gdzie go sobie wstrzyknąć). Ogólnie lichwa, lichwa i jeszcze raz lichwa. Proszę i radzę omijać tą agencję szerokim łukiem, bo do tego wszystkiego sądzi się z ludźmi, którzy nigdy nie mieli zamiaru korzystać z tych jej pożal się Boże usług, opartych na wymuszonej umowie, spisanej na kolanie. Człowiek nie wie, kiedy nawet staje się jej klientem. Myślę, że jeszcze będzie musiała zwracać pieniądze wielu ludziom i na pewno przestanie kiedyś spokojnie z tym spać.
A jak to w biznesie...*Jedna opinia negatywna zrobi wiecej złego, niż tysiąc pozytywnych dobrego.