Ostrzegam przed współpracą z tym biurem architektonicznym! Napiszę swoją opinie, aby ustrzec innych przed zatrudnieniem tego biura i niestety poniesionych ogromnych stratach finansowych na ponad 30 000zł!
Niestety, moja współpraca z tym biurem architektonicznym była wyjątkowo rozczarowująca. Już na samym początku naruszono kluczowy zapis umowy dotyczący realizacji poszczególnych etapów w ciągu 7 dni, co spowodowało ogromne opóźnienia. W efekcie projekt od początku nie miał żadnych szans na terminowe ukończenie.
1. Inwentaryzacja na budowie (5.04.2024) – układ funkcjonalny (14.05.2024): Opóźnienie wyniosło 32 dni, co już na samym początku współpracy doprowadziło do znaczącego przesunięcia harmonogramu projektu.
2. Akceptacja układu (31.05.2024) – wizualizacje parteru (20.06.2024): Etap ten został zrealizowany z opóźnieniem wynoszącym 13 dni, a dodatkowo przesłano jedynie część pracy – brakowało wizualizacji piętra, co uniemożliwiło kontynuację projektu.
3. Akceptacja parteru (26.07.2024) – wizualizacja parteru (2) i piętra (1) (28.08.2024):
Opóźnienie wyniosło kolejne 25 dni, co było kolejnym naruszeniem harmonogramu i postanowień umowy.
UWAGA! 2,5 miesiąca opóźniania na początkowym etapie projektu.
Dodatkowo mieliśmy wrażenie, że to jedynie studio renderowe które przekazuje zdobyte zlecenia podwykonawcom na UKRAINIE.
Co więcej, brakowało jakiegokolwiek doradztwa w kwestii materiałów czy profesjonalnych wyjaśnień dotyczących wyboru rozwiązań – kluczowych aspektów, które powinno zapewnić rzetelne biuro architektoniczne.
BRAK odpowiedzialności za projekt sprawił, że nie mogę polecić tego biura nikomu, kto oczekuje profesjonalizmu i rzetelności, doradztwa oraz doświadczenia.
Obecnie czekamy na zwrot zaliczki zgodnie z postanowieniem umowy.
Niestety, wiem że nie jesteśmy jedyni... Jeśli jest jeszcze ktoś poszkodowany przez to studio proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. Rozważamy proces zbiorowy.