Automotive Centrum Dmowski-Cichy

Dla Kandydatów

Nasz zespół

Konkursy

Z życia Automotive Centrum

5. Opinie o Automotive Centrum Dmowski-Cichy Sp. z o.o.

Opinie o Automotive Centrum Dmowski-Cichy Warszawa

Nie przegap nowości o Automotive Centrum Dmowski-Cichy Sp. z o.o.!

06.08.2026 15:28

Pewny

19.08.2026 21:23

Ostatnio naprawdę dużo zmian na plus. Czuję też że ludzie też bardziej sobie ufają. Oby tak dalej

Kosa

05.08.2026 20:10

Firma naprawdę daje ogromne możliwości. Nie spotkałem się w branży z takimi zarobkami. Dla osób, które chcą zarobić pracowaći zarobić realne pieniądze polecam. Są też tacy którzy nie zarobili wiele, ale też nic nie zrobili.

03.08.2026 19:04

🎓 Pierwsi absolwenci Automotive Elite Academy!
    Gratulujemy ukończenia naszego autorskiego programu szkoleniowego.
    Automotive Elite Academy powstała z jedną misją – rozwijać najlepszych doradców motoryzacyjnych w Polsce.
    Dziękujemy za zaangażowanie i życzymy samych sukcesów na kolejnym etapie! 💪🚗
    News image

BGKFDS

29.07.2026 22:20

Widzę tutaj, że ostatnio wpadają pozytywne opinię. Może pochwalicie się, że firma prosi pracowników, żeby napisali jakąś pozytywną opinię by ukryć te prawdziwe negatywne. Wszyscy którzy piszą pozytywną opinię albo sama firma, możecie mi proszę wytłumaczyć dlaczego odeszło od was w lipcu 3 najlepszych handlowców skoro firma jest taka super i bez błędów? Czy boicie się napisać prawdę?
    Tomba

29.07.2026 01:33

Na początek chciałbym zaznaczyć, że opinia dotyczy stanowiska wsparcia sprzedaży. Ogólnie uważam, że firma działa prężnie a wszystkie zapisy które miałem ujęte w umowie są wypełniane bardzo starannie. Co do samej pracy uważam, że jeśli się starasz to zarobisz. Generalnie jeśli jesteś osobą której się chce pracować to warto tutaj przyjść, ale jeśli wolisz odpoczywać w biurze to nie warto bo tylko zmarnujesz swój czas
    #SpecjalistaDsWsparciaSprzedazy
    Mo.

28.07.2026 13:00

Pracuję w Automotive Centrum i mogę polecić tę firmę jako Pracodawcę. Dla mnie największym atutem tej pracy jest swoboda, dobra atmosfera, bardzo pomocny Zespół i wsparcie współpracowników. Obowiązki mam jasno określone i osiągalne cele, także jeśli ktoś chce pracować i dobrze zarabiać, ma do tego możliwości ! Wynagrodzenie jest zawsze na czas, tak jak benefit w postaci raty leasingu ! Jak w każdej firmie zdarzają się bardziej wymagające dni.. wiadomo, ale ogólnie oceniam pracę bardzo dobrze. Jeśli ktoś szuka stabilnego miejsca pracy w branży motoryzacyjnej, warto rozważyć Automotive Centrum.
    Umowa

22.07.2026 21:27

Przestrzegam przed ta firma nowych pracownikow od razu na etapie rekrutacji pytajcie o umowe. Umowa jest nie do przyjecia prawie 60 stron a w nich zapisy jakbys byl na umowie o prace a firma chwali sie umowa b2b. Nikt nigdy nie powinien podpisywac takiej morderczej umowy. Jak to podpiszecie to jak cyrograf z diablem i sprzelacie sobie sami w kolano. Mnostwo kar w umowie jakis podpunktow ktore sie same wykluczaja. Umowa brana na mocna nadinterpretacje firmy jak beda chcieli wam narobic problemow to narobia. Aktualni pracownicy jak i przyszli radze wam tego nie podpisywac. NIE POLECAM

24.07.2026 09:38

Normalna umowa z zakazem konkurencji, większość stron to RODO. Jak nie jesteś kombinatorem to podpiszesz. Dodatkowo bardzo dobrze wytłumaczona w innych firmach których pracowałem nie było czegoś takiego żeby pracodawca tyle czasu poświęcił na przechodzenie przez umowę w małych kilku osobowych grupach.
    JakubW

23.07.2026 19:35

Bardzo dobre miejsce do pracy. Panuje tu zdrowa, przyjazna atmosfera, którą tworzy zgrany zespół. Kontakt z szefostwem jest w pełni ludzki i nie ma tu korporacyjnych nawyków. Masz realny wpływ na firmę – każdy pomysł może zostać wdrożony, a zarobki są adekwatne do zaangażowania. Zdecydowanie polecam!
    Cezar

23.07.2026 07:07

Polecam firmę. Fajne zarobki i atmosfera

21.07.2026 21:24

Dlaczego firma usuwa i cenzuruje nieprzychylne opinie w ich stronę? Kandydaci pamiętajcie jeśli firma coś ukrywa to nie jest to dobry pracodawca… Dodatkowo profil sponsorowany pozwala na podbijanie opinii pozytywnych i cenzurowanie negatywnych. Nigdy nie pracowało w tej firmie tyle ludzi ile jest aktualnie opinii pozytywnych. Ciekawe jaka na to będzie odpowiedź? Czy znowu będziecie usuwać chować i cenzurować opinie?
    Szczęśliwy były pracownik

22.07.2026 21:25

26 pozytywnych opinii to jedno, ale prawie 600 ocen to już rzecz, której nie da się logicznie wytłumaczyć. Matematyki nie oszukacie. Jeżeli założymy, że oceny to tylko 5 i 1, aby uprościć liczenie i lekko zobrazować absurd, oznacza to, że ok 450 osób musiało ocenić Was na 5, ale 150 na 1. To też daje dużo do myślenia. Podsumowując - skusiłem się, tak jak pewnie wielu innych, na chwytliwe ogłoszenie i naprawdę dobre szkolenie, ale to co spotkałem już na sali z kierownikiem to praca, której nie życzę wrogowi. Nie traćcie czasu ;)

22.07.2026 23:45

Zaczynając od odpowiedzi na każdą opinię to nie uzyskałem odpowiedzi na poprzednią którą napisałem a została prawie cała przez was zacenzurowana mimo ze napisałem tam tylko i wyłącznie prawdę bez żadnych wulgarnych słów. Wiem na czym polega płatna współpraca z goworkiem i ze macie wpływ większy na cenzurę niewygodnych dla was treści. Druga sprawa próbujecie z ludzi chyba zrobić głupków bo na górze jest napisane ze rzekoma ocena 4.1 jest na podstawie prawie 600 ocen. Nigdy w firmie nie pracowało tam tyle ludzi. Pamiętajcie ze wasze kłamstwa i manipulacje wychodzą już na jaw i nie będziecie w stanie tego ukryć.
    Bartek

14.07.2026 13:09

Fajny zespół, idzie się wiele nauczyć od współpracowników i zarządu. Jeżeli ktoś chce pracować to będzie na pewno bardzo zadowolony z wypłaty. Zespół mocno zintegrowany, wyjścia firmowe a nawet i wyjazdy. Polecam sprawdzić samemu 😉

14.07.2026 12:31

Sukces tworzą ludzie- a tych najlepszych dziś wyróżniamy! 👏
    W konkursie „Król Działu” wyłoniliśmy cztery osoby z najlepszymi wynikami sprzedażowymi. To efekt konsekwencji, zaangażowania i świetnej pracy każdego dnia.
    Gratulujemy zdobywcom miejsc 1–4 i życzymy kolejnych sukcesów! 🚗🏆
    News image
    Promenada

03.07.2026 13:52

Szczerze ? Wprowadzono w błąd przyszłych pracowników. Na III etapie rekrutacyjnym wszyscy dostaliśmy informacje oraz tabelkę z gwarantowanym wynagrodzeniem. W pierwszym dniu szkolenia brak wynagrodzenia gwarantowanego i totalna zmiana. Ja rozumiem zmiany i one są bardzo dobre, ale, żeby nie poinformować wcześniej przyszłego pracownika w tym temacie ? Ludzie.. proszę Was. Bądźcie fair z przyszłymi pracownikami i nie dziwcie się, że większość od Was odeszła, bo Wy robicie zmiany, o których nie informujecie z wyprzedzeniem. Z tego co czytam opinie inne tutaj, to klasyczny " wabik ", chcący zachęcić ludzi do pracy. Mój czas został stracony, miesiąc czekania na szkolenie. Można w tym czasie szukać czegoś innego, a nie przyjść na szkolenie i mega rozczarować się. Atmosfera totalnie jak w korporacji. Relacje? Nie ma mowy, bo przecież "wole zarabiać duże pieniądze w złej atmosferze, niż w dobrej" jak to powiedziała jedna osoba na szkoleniu. Nie polecam

13.07.2026 11:04

Dziękujemy za opinię. Praca w sprzedaży to dynamiczne środowisko- zmieniają się rynek, oczekiwania klientów, sposób pracy, a wraz z nimi również systemy wynagradzania. Nie jest to praca urzędowa, w której raz ustalone zasady pozostają niezmienne przez wiele lat. Tak, zmieniliśmy model prowizyjny. Jego celem nie jest pogorszenie warunków handlowców, ale zapewnienie większej płynności i stabilności wynagrodzenia. Szczególnie dotyczy to nowo zatrudnionych doradców- w początkowym okresie firma dokłada do ich wynagrodzenia, zanim osiągną pełną efektywność sprzedażową. Jest to świadoma inwestycja w nowych pracowników i rozwiązanie, które daje im większe poczucie bezpieczeństwa na początku współpracy. Jeśli chodzi o zmiany w zespole- wraz z rozwojem firmy zmieniają się również standardy pracy, oczekiwania i sposób funkcjonowania organizacji. Część osób decyduje się zakończyć współpracę, w innych przypadkach to firma podejmuje taką decyzję. Nie każda współpraca okazuje się długoterminowym dopasowaniem i jest to naturalne. Konsekwentnie budujemy zespół osób, które chcą rozwijać się i pracować w środowisku nastawionym na wysoką jakość i wyniki. Sugestia, że zmiany w systemie wynagradzania mają służyć zwiększaniu korzyści Zarządu kosztem handlowców, jest po prostu nieprawdziwa. W Automotive Centrum handlowcy otrzymują 25% wygenerowanego przez siebie przychodu. To bardzo wysoki poziom wynagrodzenia prowizyjnego, który pokazuje, że sukces firmy przekłada się bezpośrednio na zarobki osób, które ten wynik wypracowują

13.07.2026 11:07

Chcielibyśmy sprostować jedną informację- nie jest prawdą, że w ostatnim czasie zwolniliśmy trzech kierowników z powodu odmiennego zdania. Zakończyliśmy współpracę z jednym kierownikiem, a decyzja ta była związana z brakiem oczekiwanych wyników. W Automotive Centrum jesteśmy otwarci na różne opinie i dyskusję. Odmienne zdanie nie jest powodem do zakończenia współpracy. Mamy jednak jasno określone standardy dotyczące zaangażowania, jakości pracy i wzajemnego szacunku i oczekujemy ich przestrzegania. Co istotne, decyzje o zakończeniu współpracy nie są podejmowane pochopnie. Poprzedza je szereg rozmów, przekazywanie informacji zwrotnej oraz- w zależności od sytuacji- wdrażanie planów naprawczych. Współpracownik ma możliwość poprawy, a obszary wymagające zmiany i oczekiwania wobec niego są jasno komunikowane. Dopiero brak oczekiwanej poprawy może prowadzić do decyzji o zakończeniu współpracy. Określanie właścicieli firmy jako „niedowartościowanych ludzi ze wsi” pozostawimy bez szerszego komentarza. Miejsce pochodzenia człowieka nie świadczy ani o jego kompetencjach, ani o tym, jakim jest człowiekiem czy przedsiębiorcą. Trudno też uznać tego rodzaju określenia za merytoryczną ocenę pracodawcy. Warto również spojrzeć na fakty dotyczące wynagrodzeń- nasi handlowcy otrzymują 25% wygenerowanego przez siebie przychodu, a najlepsi osiągają wynagrodzenia na poziomie nawet 40 000 zł miesięcznie. Trudno więc zgodzić się z sugestią, że firma jest zarządzana wyłącznie z korzyścią dla właścicieli i kosztem pracowników.

12.07.2026 18:27

UWAGA Kandydaci na stanowisko Eksperta ds. sprzedaży finansowania aut. Firma stosuje w ogłoszeniach klasyczny wabik finansowy, który mocno rozmija się z rzeczywistością. W ogłoszeniach na pracuj.pl i na stronie Kariery firma kusi widełkami 14 000 – 30 000 zł na umowie zlecenie / B2B oraz obietnicą "stałej premii gwarantowanej", mającej zapewnić stabilizację. Jak to wygląda w praktyce po weryfikacji z działem HR? Brak podstawy: W firmie NIE funkcjonuje klasyczne, bezwarunkowe wynagrodzenie podstawowe za gotowość do świadczenia usług. Owa "premia gwarantowana" jest w rzeczywistości całkowicie warunkowa. Jej wypłata zależy od dowiezienia rygorystycznych, dziennych wskaźników aktywności ORAZ od realizacji ogólnego planu sprzedażowego. Prawdziwe widełki dolnego wynagrodzenia, to 0 zł: Wskazywanie w ogłoszeniu 14 000 zł jako minimum to iluzja. Skoro wypłata zależy od wyrobienia dziennych norm i zamknięcia planu, realna dolna granica wynosi 0 zł. To praca w systemie akordowo-prowizyjnym z elementami ścisłego mikrozarządzania bez jakiejkolwiek pensji podstawowej. Na plus jedynie fakt, że dział HR – przyciśnięty do muru – w końcu transparentnie opisał ten mechanizm i przyznał, że praca różni się od klasycznego etatu ze stałą podstawą. Dla doświadczonych Specjalistów sprzedaży, którzy oczekują swobody operacyjnej, stałej podstawy i partnerskich warunków bez rozliczania z każdej minuty na telefonie – strata czasu.

13.07.2026 09:28

Dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy doprecyzować, że model współpracy w naszej firmie od początku komunikowany jest jako oparty na wynikach i aktywności sprzedażowej- nie jest to klasyczna rola etatowa z bezwarunkowym wynagrodzeniem podstawowym. Informacje zawarte w ogłoszeniu, w tym widełki wynagrodzenia, odnoszą się do realnych poziomów osiąganych przez naszych doradców przy realizacji założeń stanowiska. Szczegółowy model wynagrodzenia oraz sposób jego naliczania omawiamy w trakcie procesu rekrutacyjnego, aby każdy kandydat mógł świadomie ocenić, czy taka formuła współpracy jest dla niego odpowiednia. Warto również zaznaczyć, że opinia została wystawiona po bardzo wczesnym etapie kontaktu, który miał charakter krótkiej rozmowy wstępnej, bez pełnego przedstawienia modelu pracy. Rozumiemy, że nie każdy model współpracy odpowiada każdemu- dlatego stawiamy na transparentność i jasne przedstawienie zasad już na etapie rekrutacji. Pozdrawiamy, Zespół

08.06.2026 12:33

Leady są faktycznie jakościowe czy trzeba dużo przekopywać?
    xyz

03.07.2026 13:34

Ile tych leadów dziennie?

06.07.2026 16:50

Średnio pracujemy z około 8 ciepłymi leadami dziennie. Stawiamy na jakość kontaktów, dlatego są to osoby realnie zainteresowane zakupem, a nie przypadkowa baza do obdzwonienia.

02.07.2026 08:45

Dlaczego ktoś miałby wybrać właśnie tę firmę?

03.07.2026 09:07

Największą przewagą Automotive Centrum są ludzie i możliwości, jakie otrzymują. Pracujemy na ciepłych leadach, zapewniamy intensywne wdrożenie oraz szkolenie zakończone certyfikatem Automotive Elite. Mamy najlepszy model prowizyjny w branży, a wynagrodzenie zależy od wyników, dlatego najlepsi doradcy osiągają zarobki przekraczające 20 000, 30 000 zł i więcej miesięcznie. Tworzymy środowisko dla osób ambitnych, które chcą stale podnosić swoje kompetencje i rozwijać się razem z dynamicznie rosnącą firmą.

25.06.2026 23:16

Kilka słów prawdy napiszę tutaj. Jedyny plus tej pracy to są zarobki natomiast co z tego jak wasza psychika strasznie ucierpi i to będzie nieodwracalne przeżycie. Zasady są gorzej niż w korporacji. Pracujecie na prowizji a macie dniówki i jak ich nie zrobicie to ucinają wam pensje. (usunięte przez administratora)Sporo osób teraz odchodzi,(usunięte przez administratora) W tej firmie co jest najbardziej rozwinięte to system kar (usunięte przez administratora)
    zzzz

17.06.2026 10:06

Czy to praca dla każdego czy raczej trzeba mieć konkretny charakter ?

18.06.2026 11:56

To praca, w której duże znaczenie ma tempo działania i konsekwencja. Dzień jest dość dynamiczny, więc dobrze odnajdują się w niej osoby, które potrafią utrzymać rytm pracy i systematycznie realizować zadania. Kluczowa jest też konsekwencja- w kontakcie z klientami, w domykaniu tematów i w dążeniu do celu, bo to ona w największym stopniu przekłada się na wyniki.
    yyyyy

27.05.2026 11:19

Jak wygląda dzień pracy tak realnie?

27.05.2026 18:22

Liczenie punktów i sprawdzanie 3 razy czy nie dostaniesz kary

28.05.2026 15:49

Głównie dzwonienie i sprzedaż- wiadomo, pracujemy w call center, więc większość dnia to kontakt z klientami, rozmowy i połączenia, które mają nas przybliżać do realizacji sprzedaży. Poza tym regularnie mamy też spotkania zespołowe i indywidualne, które pomagają doradcom w realizacji celów i rozwijaniu swoich umiejętności. Dochodzą do tego szkolenia, więc cały czas można się czegoś nauczyć i podnosić swoje kompetencje.

27.05.2026 18:20

Na rozmowie wszystko wygląda pięknie — można dobrze zarobić. W praktyce wygląda to tak, że pracujesz na B2B, a firma zrobi wszystko, żeby jak najwięcej z tej wypłaty odzyskać przez system kar i punktów. Niezapowiedziany urlop? -500 zł. (usunięte przez administratora) Do tego cotygodniowe testy z materiału, poziom stresu jak na egzaminie zawodowym. Jedna gorsza chwila i wpada -15 punktów, co realnie potrafi zabrać równowartość całego dnia pracy. Tutaj nie liczy się atmosfera, rozwój czy faktyczna sprzedaż. Liczą się tabelki, punkty i szukanie powodów do obcięcia wynagrodzenia. Człowiek zamiast skupiać się na kliencie, pracuje pod ciągłą presją(usunięte przez administratora) Jeżeli ktoś lubi pracować w systemie ciągłych kar, kontroli i stresu — będzie zachwycony. Reszta powinna dwa razy zastanowić się przed wejściem w to miejsce. Zapytajcie o to na rekrutacji
    #PracownikBiurowy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Automotive Centrum Dmowski-Cichy?

Kontakt - Automotive Centrum Dmowski-Cichy Sp. z o.o.

Ostrobramska 75C 04-175 Warszawa

Branża główna: Doradztwo biznesowe

Autentyczny

21.11.2025 13:46

Czy to prawda że przyjmują do pracy osoby na umowę zlecenie i nie dają umowy? Czy to prawda, że pracuje się bez umowy i bez zusu, do którego trzeba zgłosić zleceniobiorcę w 7 dni od podjęcia pracy?

25.11.2025 09:05

Nie zgłaszają? Co to za bzdura. Wystarczy podejść w pierwszych dniach szkolenia do jednego z managerów i to ogarnąć. Ludzie jesteście dorośli, nie macie 5 lat żeby każdego za rękę prowadzić.. rozumiem, że managerów, że może im to wypad z głowy, bo jest sporo osób na szkoleniu. Ale błagam, jak ktoś chce to ogarnie. Podczas rekrutacji poprosiłem o wzór umowy i go dostałem, także jak ktoś chce to potrafi
    Odpowiedź

12.05.2026 09:25

Najlepiej zgłosić od razu do PIP :)

13.04.2026 13:08

14.04.2026 11:13

Odpowiedź

12.05.2026 09:23

w tej firmie nie istnieje nic takiego jak dział HR. Jak nazbierasz punkty, bawiąc się jak dziecko w łapanie pokemenów to może dniówkę wyrobisz.

29.04.2026 12:17

Czy na początku targety są niższe?

08.05.2026 08:22

Tak- na początku targety są niższe i rosną stopniowo przez cały okres wdrożenia. Dojście do pełnego, docelowego poziomu zajmuje zwykle ok. 8-12 miesięcy. Niższe targety na starcie dają też realną szansę na szybsze wyrobienie wyniku i ułatwiają awans na kolejnych etapach.
    Wiktor

07.05.2026 16:16

Jeśli nie jesteś głupi, umiesz słuchać klienta, wracać do niego z tym czego oczekuje( A zdecydowanie są narzędzia, aby spełniać oczekiwania klienta) i go odpowiednio sfinalizować - to jest to miejsce dla Ciebie. Jak umiesz sprzedawać, albo bardzo chcesz się tego nauczyć to będzie Ci tu dobrze. Od października jestem w firmie i nie zdarzyło mi się, abym skończył miesiąc bez planu sprzedażowego. Jeśli Twoje tempo pracy jest na odpowiednim poziomie i liznąłeś już sprzedaży to na wynagrodzenie nie będziesz narzekać.
    #DoradcaLeasingowy

22.04.2026 13:00

24.04.2026 11:01

To nie cold calling- pracujemy na ciepłych leadach, a dzięki zaawansowanym algorytmom docieramy do klientów realnie zainteresowanych zakupem auta. Każdy doradca ma zapewnioną odpowiednią liczbę leadów, by skutecznie realizować swoje cele sprzedażowe.
    Mikołaj

20.04.2026 15:14

Cześć, Pracuje w firmie od około 4 miesięcy, więc piszę tą opinie dla wszystkich ludzi zastanawiających się jak to realnie wygląda. Praca jest wymagająca, to prawda jak to w sprzedaży jest również potrzeba robienia wyników i spełniania minimum społecznego każdego dnia. Zastanawiasz się nad widełkami? Jesteś ambitny, chcesz pracować w pracy a nie siedzieć to będziesz zarabiać w okolicy 10k w pierwszych miesiącach. Rozkręcisz się to realnie będziesz zarabiać w okolicach 15-18k miesięcznie, mimo krótkiego stażu w pracy za poprzedni miesiąc wystawiłem fakturę na 18k+Vat po 3 miesiącu pracy. Czy praca jest ciężka? Tak. Czy zarobki mogą być duże? Tak. Najlepsi spokojnie miesiąc w miesiąc wystawiają faktury po 30k+. Jeśli w pracy chcesz siedzieć i pachnieć to nie jest miejsce dla Ciebie, chcesz pracować zapraszamy. Tak czy inaczej zanim tu przyszedłem uważałem że byłem dobrym sprzedawcą. Automotive Centrum mnie na początku zweryfikowało, zaraz wiedziałem czego mi brakuje do tego żeby być realnie handlowcem który pracuje żeby zarabiać a nie żeby pracować. Chcesz tego samego? To miejsce dla Ciebie, firma daje ci wszelkie możliwe opcję żeby stać się maszyną do zarabiania pieniędzy a nie tylko do zajęcia miejsca na stołku.
    #DoradcaLeasingowy
    nick

15.04.2026 12:47

Zastanawiam się nad wysłaniem cv. Ile telefonów dziennie trzeba zrobić?

15.04.2026 15:41

Nie ma jednej, sztywnej liczby telefonów, którą „trzeba” wykonać dziennie- w sprzedaży nie działa to zero-jedynkowo. Zdarza się, że ktoś wykona 5 rozmów i sprzeda auto, a innego dnia 40 telefonów nie przyniesie finalizacji. To, co jest kluczowe, to systematyczność i aktywność- jak w każdym call center, kontakt z klientem jest podstawą. Im więcej rozmów przeprowadzisz, tym większą dajesz sobie szansę na sprzedaż, a co za tym idzie- na wyższe zarobki. Warto też podkreślić, że pracujemy na jakościowych leadach- są one zintegrowane z Google Ads i naszym CRM, więc dzwonimy do osób realnie zainteresowanych zakupem auta, a nie do „zimnej bazy”. To zdecydowanie zwiększa skuteczność rozmów. Podsumowując: liczy się zaangażowanie i regularność, bo to one bezpośrednio przekładają się na wyniki.
    K

07.04.2026 18:12

Ile da się wyciągnąć w pierwszych 2-3 miesiącach?

13.04.2026 13:48

Przy zaangażowaniu w pierwszych miesiącach można liczyć na średnie zarobki w okolicach 11-12 000 zł, przy czym nie ma górnego limitu. Niejednokrotnie, zdarzało się również, że wypłaty były na wyższym poziomie.
    Kamil

31.03.2026 14:06

Praca oczywiście nie dla wszystkich, ale przynosząca wiele pozytywnych emocji. W firmie można liczyć na duże wsparcie i pomoc, nawet osoby bez dużego doświadczenia odnajdą się tu. Jeśli chodzi o zarobki nie ma na co narzekać, a wręcz przeciwnie, jeśli po prostu robisz to co do Ciebie należy, wyniki same przychodzą a co za tym idzie wynagrodzenie:)
    Przed wysłaniem cv

11.03.2026 20:00

Pytanie jakie są realne zarobki najlepszych?

12.03.2026 10:11

Dziękujemy za pytanie. W naszym modelu nie ma „sufitu” premii, więc wysokość zarobków zależy bezpośrednio od wyników. Najlepsi handlowcy regularnie osiągają poziom faktur powyżej 30 tys. zł netto miesięcznie, a rekordowe wynagrodzenia przekraczały już 40 tys. zł netto. Stawiamy na prostą i transparentną zasadę: im większy wypracowany wynik, tym większy udział w przychodzie. Dzięki temu każdy dokładnie wie, od czego zależą jego zarobki i ma realny wpływ na to, ile zarobi w danym miesiącu.

23.01.2026 11:25

#DoradcaTechnicznoHandlowy

10.02.2026 19:06

Tylko jedna osoba tu awansowała, bo kogoś musieliście awansować żeby nie było. Przyszedł jeden znajomy ale mu nie poszło to został zwolniony i zastąpiony kolejnym znajomym. Tam uczciwie awansował tylko jeden młody kierownik. Ludzie, tam nie ma gdzie się rozwijać, nie będziecie awansować i uważajcie żeby na B2b przychodzić do pracy bo będzie kara 500 złoty jak weźmiecie więcej niż ileś tam dni wolnego. Chorować można tylko do 4 dni łącznie, potem mija zapalenie płuc albo nie uda się zrobić punktów i nie ma dniówki za ten dzień tylko nie można pójść do domu ino trzeba siedzieć i patrzeć w komputer

03.03.2026 11:22

Dziękujemy za komentarz. W lutym zakończyliśmy rekrutację wewnętrzną, w której obsadziliśmy trzy stanowiska managerskie: Menadżera ds. Efektywności i Rozwoju, Menadżera Zespołu Klientów Kluczowych oraz Zastępcy Menadżera Zespołu. Był to proces, do którego mogli zgłosić się pracownicy spełniający określone kryteria. Decyzje zostały podjęte w oparciu o wyniki, kompetencje oraz gotowość do objęcia większej odpowiedzialności. Rozumiemy, że nie każdy proces kończy się awansem dla wszystkich zainteresowanych, jednak twierdzenie, że w firmie „nie ma możliwości rozwoju”, nie jest zgodne z faktami.
    Handlowiec

25.02.2026 22:23

Co w sytuacji gdy ktoś u Was nie idzie na cel albo zatrzymuje się na wyniku?

03.03.2026 09:21

U nas gorszy moment albo chwilowe zatrzymanie na wyniku nie oznacza problemu — to raczej sygnał, że trzeba się zatrzymać i wspólnie poszukać rozwiązania. W takich sytuacjach dajemy dużo wsparcia ze strony kadry zarządzającej: robimy odsłuchy rozmów, spotkania indywidualne i często pracujemy razem z doradcą przy klientach. Chodzi o to, żeby znaleźć przyczynę i pomóc wrócić na właściwe tory. Nie zmniejszamy planów, ale skupiamy się na małych krokach — ustalamy krótsze cele, które pomagają odbudować pewność siebie i złapać rytm, bo w sprzedaży to naprawdę ma znaczenie. Zależy nam na ludziach i angażujemy się w poprawę wyników, jednocześnie licząc na otwartość i zaangażowanie drugiej strony. Najlepsze efekty osiągamy wtedy, kiedy działamy razem.
    Kandydat321

12.02.2026 16:47

Jak wygląda u Was opcja pracy zdalnej? Czy w ogóle jest taka możliwość?

13.02.2026 08:57

Dziękujemy za pytanie. Po okresie wdrożenia oferujemy pracę w modelu hybrydowym- od poniedziałku do środy pracujemy w biurze, natomiast w czwartki i piątki pracujemy zdalnie. Jest to stały element naszej organizacji pracy- realny benefit dostępny dla pracowników po wdrożeniu, niezależnie od wyników, a nie jedynie okazjonalna możliwość.

21.01.2026 10:47

Firma się rozwija to prawda, ale na awans poza obręb handlowca nie masz co liczyć. Dyrektor zaprasza na stanowiska kierownicze tylko swoich kolegów z poprzedniej pracy (możesz robić najlepszy wynik i wygryzie Cię kolega dyrektora któremu nie poszło w innej pracy) Leady takie żeby był rabat, a to czy to się sprzedaje to już nikogo nie interesuje.

22.01.2026 09:48

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Każda informacja zwrotna jest dla nas ważna, nawet jeśli bywa krytyczna. Rzeczywiście, firma dynamicznie się rozwija i w ostatnim czasie zdecydowaliśmy się na zatrudnienie menedżera z zewnątrz organizacji. Była to decyzja podyktowana konkretnymi potrzebami kompetencyjnymi na danym etapie rozwoju firmy. Nie oznacza to jednak zamknięcia drogi awansu wewnętrznego - rozwój handlowców pozostaje dla nas istotnym tematem i stale analizujemy możliwości budowania ścieżek kariery w strukturach sprzedaży. Jeśli chodzi o temat leadów i rabatów - negocjacje warunków handlowych zawsze są prowadzone w oparciu o realne możliwości sprzedażowe oraz sytuację rynkową. Naszym celem nie jest generowanie „rabatów dla rabatu”, lecz tworzenie ofert, które faktycznie pozwalają skutecznie konkurować i finalizować sprzedaż. Potwierdzają to wyniki oraz fakt, że wielokrotnie nasze propozycje są korzystniejsze niż oferty konkurencji (choć - jak w każdej branży - nie dotyczy to wszystkich marek i modeli). Doceniamy szczerość opinii i traktujemy ją jako punkt do dalszej pracy nad komunikacją, procesami oraz jasnym określaniem możliwości rozwoju w firmie.

09.02.2026 22:08

Więc po co było kilku zastępców. Osoby wdrożone w pracę oraz realnie umiejące znaleźć rozwiązanie naturalnie powinny awansować ? Czy jednak nauczenie od podstaw osoby z zewnątrz organizacji nie mającej pojęcia jak się w tym poruszać dostają te stanowiska bo znają się z przed lat z dyrektorem? Jak inaczej można to nazwać. Ludzie, nie macie szans w tej firmie na awans. Handlowiec aż się Wam nie znudzi i tyle. Przyznajcie się do tego jako firma bo reszta działa naprawdę bez zarzutu.

22.01.2026 14:35

#PrzedstawicielHandlowy

27.01.2026 13:51

Pracuję w AC od kilku miesięcy i z mojej perspektywy jest naprawdę w porządku. Zarząd jest normalny i da się z nimi bez problemu dogadać. Wszystko, co było mówione na rekrutacji, zgadza się z tym, jak to wygląda później w rzeczywistości. Warto poczytać opinie osób, które faktycznie tu pracują, bo one najlepiej oddają realia. Warunki są jasne i przejrzyste, pieniądze są dobre, atmosfera w porządku, można liczyć na wsparcie zespołu i przełożonych. Jeśli ktoś chce pracować, to pracuje i jest zadowolony 🙂

27.01.2026 16:50

Ile można zarobić na start? Jak wyglądają prowizje/podstawa? Realne zarobki?

22.01.2026 08:50

23.01.2026 15:11

Czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Słyszałem o prezentacji gdzie jest wszystko opisane bardzo dobrze i też tak wygląda.
    Kandydat123

14.01.2026 21:23

A co jeśli ktoś nie ma wielkiego doświadczenia? Czy jest sens wysyłać do Was CV?

19.01.2026 13:34

Jak najbardziej, brak dużego doświadczenia nie jest dla nas przeszkodą. Do Automotive Centrum, zapraszamy nie tylko osoby z doświadczeniem, ale także te, które dopiero zaczynają swoją przygodę ze sprzedażą. Najważniejsze są dla nas zaangażowanie, otwartość na naukę i chęć rozwoju. Każda nowo zatrudniona osoba przechodzi u nas dwutygodniowe szkolenie teoretyczne, podczas którego uczymy specyfiki pracy i klienta oraz samego produktu. Duży nacisk kładziemy również na umiejętność prowadzenia rozmów sprzedażowych. Po szkoleniu zapewniamy wsparcie w codziennej pracy z klientem – oferujemy indywidualne spotkania, przygotowanie do rozmów, odsłuchy oraz dodatkowe szkolenia. W naszej firmie pracują osoby, które również zaczynały bez doświadczenia, a dzięki wdrażaniu naszych wskazówek i systematycznej pracy osiągają dziś bardzo dobre wyniki sprzedażowe.
    PH

21.01.2026 11:25

Cześć, Z mojej strony przyszedłem do AC z zerowym doświadczeniem, na szkoleniu zostało wszystko przedstawione od zera. W gruncie rzeczy nauczyli wszystkiego co potrzeba w tej branży i mogę powiedzieć, że indzie sprzedaż. Oczywiście mniejsze doświadczenie oznacza większą pracę do wykonania w trakcie szkolenia - Ale można śmiało wysyłać CV i przekonać się na własnej skórze. Ewentualnie możesz zadzwonić do Nas i Sara ci przekażę numer do mnie bezpośrednio - Mogę powiedzieć z mojej strony jak to wygląda z pierwszej ręki. :)

15.01.2026 08:52

Nie polecam wam koledzy poniżej, zryją wam beret, a jak nie spełnicie dziennych założeń to pieniędzy nie zobaczycie, w dodatku mogą wywalą was z dnia na dzień bez skrupułów
    #Sprzedawca

19.01.2026 14:56

Chcemy odnieść się do tej opinii i doprecyzować kilka kwestii. W naszej firmie nie ma praktyki zwalniania z dnia na dzień bez rozmowy i bez próby poprawy sytuacji. W przypadku braku realizacji wyników handlowcy otrzymują plan naprawczy oraz wsparcie koordynatora i trenera sprzedaży. Oznacza to indywidualną pracę, dodatkowe szkolenia i konkretne działania mające na celu podniesienie wyników - nie zostają z tym sami. Praca w sprzedaży wiąże się z celami i odpowiedzialnością, ale równocześnie zapewniamy narzędzia i pomoc potrzebne do ich realizacji. Jeżeli nie ma bieżącego kontaktu i realizacji podstawowych obowiązków, nasze możliwości dalszej współpracy oraz wsparcia są naturalnie ograniczone. Stawiamy na jasne zasady, komunikację i realne wsparcie zespołu.
    Dd

15.01.2026 14:24

Pracuję w Automotive Centrum od czerwca i ogólnie jestem zadowolony z tej pracy. Jak w każdej sprzedaży telefonicznej zdarzają się lepsze i gorsze dni czasem wynik nie idzie tak jakby się chciało i bywa ciężej. Trzeba mieć świadomość że to sprzedaż więc nie zawsze jest kolorowo, ale na duży plus jest to że w gorszych momentach można liczyć na wsparcie zespołu i przełożonych a nie tylko presję. Zarobki są konkretne i realne do zrobienia, do tego są fajne benefity. Atmosfera jest bardzo luźna pracują tu przyjemni ludzie i dobrze się dogadujemy. Jeśli ktoś wie jak wygląda praca w sprzedaży i nie oczekuje cudów od pierwszego dnia to jest to naprawdę spoko miejsce do pracy i ogólnie mega polecam.
    PrzedWysłaniemCV

12.01.2026 10:04

Cześć, Zastanawiam się nad przesłaniem CV do firmy AutoMotive. Jest wiele pozytywnych opinii. Jak wygląda sytuacja na prawdę? Czy rzeczywiście można liczyć na godne wynagrodzenie? Czy można się wkupić w łaski firmy będąc osobą z ,,ulicy'', a nie z polecenia? Mam spore doświadczenie w sprzedaży, a sama oferta jest ciekawa. Prosiłbym o rzetelną opinie.
    #PrzedstawicielHandlowy

13.01.2026 14:33

Dziękujemy za zainteresowanie firmą Automotive Centrum i za zadane pytania. Stawiamy na transparentne zasady współpracy. Oferujemy wynagrodzenie, którego poziom jest bezpośrednio zależny od zaangażowania i efektów pracy- realnie można osiągać bardzo satysfakcjonujące zarobki bez sufitu finansowego. Dodatkowo zapewniamy naszym pracownikom stabilizację i poczucie bezpieczeństwa w postaci wysokiego wynagrodzenia gwarantowanego. Nie ma dla nas znaczenia, czy kandydat trafia do nas „z polecenia”, czy aplikuje samodzielnie. Liczą się kompetencje, doświadczenie i zaangażowanie. Wiele osób, które zaczynały bez żadnych rekomendacji, dziś zajmuje u nas kluczowe stanowiska. Jeśli masz doświadczenie w sprzedaży i oferta jest dla Ciebie interesująca, zachęcamy do przesłania CV i rozmowy, tak aby poznać nas bliżej i ocenić, czy to miejsce dla Ciebie. CV można przesyłać bezpośrednio na adres: [email protected] lub aplikować poprzez ofertę na portalu Pracuj.pl: https://www.pracuj.pl/praca/doradca-ds-sprzedazy-finansowania-aut-warszawa,oferta,1004544185

Zostaw merytoryczną opinię o Automotive Centrum Dmowski-Cichy Sp. z o.o.