Odradzam wszelkiej formy współpracy z firmą, a szczególnie jeśli poszukujesz pracy w IT. Firma jest nastawiona wyłącznie na zatrudnianie darmowych stażystów, których wymienia się po 3 miesiącach na kolejnych. Tak, dokładnie. 3 miesięczne staże były zawyczaj całkowicie bezpłatne a pracownicy po prostu nstawiali się na nawiązanie współpracy po skończeniu stażu. Jedyne co zostawyczaj dostawali to np. komentarz, że aktualnie nie potrzebujemy kolejnej osoby w zespole, po czym wpadały kolejne rekrutacje na darmowych pracowników :)
Osobiście tam pracowałem tam koło roku, na szczęście nie jako stażysta. Przez jakiś czas było nawet względnie normalnie, pomijając że każdy junior czy stażysta musiał pracować nad całym projektem jak senior i skakać po różnych, nawet bardziej odklejonych projektach nie mających prawa zaistnieć.
Mój największy problem nastąpił gdy firma pozbyła się większości płatnych pracowników, w tym mnie, by zastąpić ich właśnie wyłącznie stażystami. Przez już ponad pół roku nie zostałem rozliczony za ostatnie około półtora miesiąca pracy. Pracodawca urwał kontakt całkowicie, nie rusza go nawet nasłana przeze mnie windykacja.
Oczywiście by nie być gołosłowny chetnię przedstawię ewentualnym interesantom całą sprawę prywatnie. Wystarczy zostawić jakiś kontakt typu email.
Dodam jeszcze, że wszelkie pozytywne opinie są pisane właśnie przez stażystów rozpoczynających pracę, które po prostu wkleja im na gotowo pracodawca.