Praca o umowę o pracę (40h tygodniowo, pensum 26h - pomimo braku zajęć dydaktycznych trzeba w szkole "siedzieć" od 7:30 do 15:30), niskie zarobki. Żadnych dodatków do wypłaty, brak ubezpieczenia grupowego. Szkolenia, które są organizowane po godzinach pracy, nie wliczają się do nadgodzin. Zastępstwa również nie są ekstra płatne - pracodawca wychodzi z założenia, że nauczyciel może mieć nawet 40h zajęć dydaktycznych, bo w końcu na umowie o pracę ma 40h tygodniowo. Niestety w ZDZ nie szanuje pracownika - na początku lockdown'u musieliśmy jeździć do zakładu pracy, prowadzić zajęcia ze szkoły, w której nie było ani sprzętu, ani internetu (wszyscy nauczyciele korzystali z prywatnego sprzętu i internetu). Dyrektorzy nie przejmują się rotacją pracowników - nie robią nic, aby zachęcić nauczycieli do zostania na "dłużej". W placówce w Bytomiu razem ze mną zwolniło się jeszcze dwóch innych nauczycieli.
Wynagrodzenie w tej szkole to nieśmieszny żart. Nikomu nie polecam. W czasie ferii czy dni wolnych trzeba brać urlop albo siedzieć w pustej klasie i patrzeć w sufit.
Wynagrodzenie jest porównywalne do szkół publicznych czy jest większe albo mniejsze? Ile jest urlopu, tyle ile wynika z kodeksu pracy? Ile godzin dziennie się tu pracuje?
DAJcie SOBIE SPOKÓJ!! AZ TAK NISKO SIE CENISZ, ZEBY PRACOWAC ZA MISKE RYZU 40 GODZIN TYGODNIOWO? TAM JEST UMOWA O PRACE, NIEWOLNICZA!!! MOZNA DORABIAC ALE MUISZ BYC ZDESPEROWANA CHYBA!!!
Nie zesraj się xd każdy normalny człowiek pracuje 8h dziennie niektórzy więcej w przypadku nauczyciela 40h tygodniowo 8h po 5 dni na tydzień (usunięte przez administratora) jesteście nieroby tylko beczeć jacy biedni jesteście
Wynagrodzenie jest znacznie niższe niż w szkołach publicznych za tą samą liczbę godzin. Byłam w szoku kiedy zobaczyłam wypłatę, że można jeszcze mniej zarabiać niż w szkole publicznej. Nie ma kompletnie żadnych dodatków. Jeśli chodzi o urlop to za każdym razem kiedy jest dzień wolny czy święta trzeba go brać. Jak skończy się urlop a są np. ferie to siedzisz sama w pustej klasie w swoich godzinach pracy. Totalne nieporozumienie.
W kontekście kasy, ferii itd. mam pytanie. A jak wygląda pensja za dni wyjazdowe, jak się jedzie na kilkudniową wycieczkę szkolną. To są za to premie, diety jakieś? Czy to jest traktowane jak delegacja, czy jak?
Co wchodzi w socjal Z.D.Z.Katowice?
Szkoda ze tak nie jest w szkole w zdz w żywcu, pracowalam tam to wiem osoby maja cały etat na papierze tylko są 2 lub 3 dni w pracy
no ale tam to jak ostatecznie zostało rozwiązane? liczą jak za cały tydzień kasę, skoro taka umowa jest? ile ostatecznie można było zarobić i czy wpływy tam ma ten sam odgórny podmiot co tutaj czy to całkowicie odrębne jednostki są?
No to trochę dziwne, żeby aż tak się skarżyć i wypominać (usunięte przez administratora) Widzę, że na złe traktowanie i podejście się tu skarżą, ale może jednak pracownicy tutaj również coś za uszami mają?
ograniczony człowieku, nie wiesz, że nauczyciel musi przygotować się do lekcji, a nieraz i wykonać niezbędne pomoce, musi też sprawdzać i oceniać prace uczniów - chyba skończyłeś edukację w klasach początkowych, skoro tego nie wiesz
Tak właściwie to masz chyba rację. Czyli ten czas to nie jest w żaden sposób doceniany? Może warto jakoś zwrócić na to ich uwagę?

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Z.D.Z.Katowice? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
Wszechobecne panujący mobbing, zero ludzkiego podejścia, ta firma nie powinna istnieć
Jaka jest stawka godzinowa dla nauczyciela
Czy pracownicy Z.D.Z.Katowice mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
Coś strasznego! Odradzam prace w tej „firmie” zgadzam się ze wszystkimi z poprzednimi komentarzami!!! Praca masakra, prezes marakra! (usunięte przez administratora) To mało powiedziane?!!!! Zgadzam się z poprzednim komentarzem - cud, ze nie było tam PIPu
Prezes ZDZ mobbinguje podwładnych. Ma ulubieńców i ludzi, których gnębi. Tych drugich wykańcza zarzucając pracą ponad siły, upokarza publicznie, wyśmiewa, podważa ich autorytet, utrudnia codziennie czynności zawodowe. To jest przemoc i to powinno skończyć się w sądzie.
W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Z.D.Z.Katowice? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
Czy szkolenia są aktualnie przeprowadzane w formie online?
jak oceniacie poziom nauczania w ZDZ Częstochowa?
Czy osoby z niepełnosprawnością są zatrudniane ?
Najgorszy pracodawca z jakim można współpracować. Zarobki żenująco niskie, premie często nie do zdobycia, warunki sanitarne w niektórych ośrodkach błagają o pomstę do nieba!, zero szacunku z góry. Dużo kadry się ostatnio zwolniło, a Ci co jeszcze pracują nie mają porównania jak tam jest źle... Prezes niestety po mimo eleganckiego wyglądu nie reprezentuje ani trochę kultury osobistej. Jestem w szoku, że takie firmy jeszcze jakoś istnieją, że ktoś chce tam pracować. PIP na prawdę miał by tam co robić. Odradzam i nikomu nie życzę takiego pracodawcy, na takich warunkach...
Potwierdzam! Szok, że jeszcze ludzie pracują za te pieniądze w takich fatalnych warunkach, Jak tylko się zorientowałem jak to wygląda uciekłem. Wymagania ogromne za parę groszy. Ryba psuje się od głowy...
Czytając Twoją opinię, stwierdzam, że nie znasz szkoły .... przebimbać jak widać Ty chcesz, ale nie da się i dlatego tak piszesz ... niestety wiedzy nam nikt nie włoży do naszych głów....jeśli liczyłeś na to, że z łatwizną przejdziesz przez szkołę to na pewno się rozczarowałeś...nauczyciele, który mnie uczą są z różnych z prestiżowych szkół w Częstochowie ! ja na szczęście mam inne podejście ....nauczyciele, którzy mnie uczą są pomocni i chętni do wyjaśnień jeśli czegoś nie rozumiem....
Jak rozmawiałem z kolegą który tam chodzi to wierzyc sie nie chce co tam sie wyprawia ale to co sie tam dzieje to rzeczywiscie jest porazka ludzie nawróćta sie póki możecie bo potem będzie za pózno i obudzicie sie z ręką w nocniku
Laurent (usunięte przez administratora)może masz taką złą opinię od kolegi, który w ogóle nie zna szkoły i nie jest jej uczniem ?? niby co się wyprawia ?? jestem uczennicą tej szkoły i szczerze mówiąc dziwi mnie to co napisałeś ..... nauczyciele, którzy pracują w tej szkole również pracują w najbardziej prestiżowych szkołach w Częstochowie jak np. w Sienkiewiczu, Norwidzie, Traugucie, TZN, ponadto szkoła dba o Nas, każdy problem jaki miałam to zawsze mogłam go omówić z wychowawcą, czy też nawet z dyrekcją .... także jak nie wiesz co się dzieje to nie pisz głupot ....
wrzuciłeś Kolego w ciągu 1 godziny 8 postów o szkole, które podpisałeś różnymi okropnymi nicami, język którego używasz jest tragiczny. Dla mnie Twoje wpisy nie są wiarygodne. Znam kilku rodziców uczniów z tej szkoły i jakoś ich wypowiedzi są o szkole dobre. Można normalnie porozmawiać z wychowawcami, ogarnęli naukę zdalną itd. Wypisywanie w ten sposób nieprawdziwych informacji to wyraz braku kultury, a co najważniejsze łamanie prawa.
ZDZ CZĘSTOCHOWA TO NAJGORSZA SZKOŁA
Nie wiem dlaczego Masz taką opinię może to Tobie nie chciało się uczyć. Bo ja znam o szkole inne opinie, które są bardzo pozytywne.
Zdz częstochowa to porażka jeśli chodzi o poziom nauczania a nauczyciele zdjęci z księżyca nie mając pojęcia o niczym,pozdrawiam Jerzy z bobolic i twoja stara w siatce z castoramy.
Jak się pracuje w Z.D.Z.Katowice?
Zobacz opinie na temat firmy Z.D.Z.Katowice tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Z.D.Z.Katowice?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 0 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!