Ona 3615.01.2026 09:44
No to jedziemy z komentarzem. Nie mogę się powstrzymać, komentuje kazda niekompetentni firmę w tej żalosnej Polsce, nawet Czesi nie mają kryzysu w Automotive i lepiej od nas stoją.
Obecne ogłoszenie, nabór na stanowisko Quality Manager Automotive, nr do kontaktu podany - w tym przypadku do rekruterki - kwoty brak- czyli już coś mi śmierdzi.
Dzwonie.
Jako że jestem z Śląska, do 100km od mojej miejscowości dojadę,pod warunkiem oczywiście karty paliwowej no limit , ktora aktualnie posiadam, codziennie zresztą dojeżdżam 200km w obydwie strony.
Powyżej tych km wymagana na logikę jest już relokacja.
Oczywiście jak dla Quality Managera tymbardziej Automotive podkreślam z moim wykształceniem, stażem pracy, znajomością na poziomie c2 języków obcych i certyfikatów wszelakich w tym audytora....szukając na OLX spodni rurek, a wertując oferty z słodyczami natknęłam się na ogłoszenie o pracę, zacnie brzmiące : Quality Manager..
Coz nie mogłam się powstrzymać, dzwonie...
Chciałam zapytać o benefity typu auto służbowe, czy też mieszkanie relokacyjne i karta paliwowa no limit co jest oczywiste na moim stanowisku.
Oczywiście spodziewałam się że na olx to mogę co najwyżej znaleźć używane gacie a nie poważne oferty pracy.
Od Pani(usunięte przez administratora) z hr otrzymałam wiadomość iż nie wie jaka jest kwota spodziewana- dziwne, bo mamy ustawę Unijna o jawności wynagridzen 2023/ 970 obecnie wprowadzona czesc 1. Pani (usunięte przez administratora) pobudka , proszę prezesinie przekazać zeby zapoznał się z prawem unijnym , które obecnie obowiązuje i uwzględni według niego również kobiety i osoby niebinarne bo za to nawet na poziomie ogloszen jest kara.
Otrzymałam cudowna informacje , iż ostatnio na to stanowisko proponowane widelki to 8000- 9000 brutto.
O benefity już nie zapytalam ani relokację, bo nie wiedziałam czy wybuchnąć smiechem czy płakać nad ich dolą.
Hahahahaha
Pani (usunięte przez administratora) stwierdzila ze umywa rece jak Piłat od tego i to (usunięte przez administratora) jest za to odpowiedzialny.
Pani(usunięte przez administratora) proszę się wychylić zza papierow i zrobić porządek z (usunięte przez administratora) bo Pani ewidentnie na głowę wszedł.
Drogo panie(usunięte przez administratora) nie można pana nazwać, weź pan zacznijnosobiscie prowadzić te rekrutację, żebyś pan widział jak bardzo wasz stand up rozbawią kandydatów, ja chciałam przeprosić, bo popełniłam błąd,zapomnialam ze olx to platforma gdzie (usunięte przez administratora) ,a nie poważne korpo dodają ogłoszenia. Moj błąd, przepraszam.
Poważne korpo dodają ogłoszenia na pracuj pl, czy rocket jobs, albo nofluffjobs.
Proszę sobie poczytać raporty płacowe oczywiście te odpłatne, rzetelne za rok 2024.
Quality Manager Automotive Tier 1 z dużym doświadczeniem i ang c2 to kwota rzędu 18 000- 30 000 brutto plus benefity , a przypominam że laptop czy telefon to podstawowe narzędzia pracy. Za 8000- 9000 to sobie pan możesz specjalistę do spraw jakosci dostawcow co najwyżej szukac i też bez benefitow taki ktoś panu nie przyjdzie.
Nie mam pojecia skad średnia 4.4 , chyba wykupiona.
Ale powiem wam zabawni ludzie na świecie też są potrzebni, może w stand up by się Pan sprawdził, bo o automotive nie ma pan pojecia najmniejszego.
Moja ocena- 1-zasluzone.
Do poprawy bo aż wstyd.