Woltanic

• Łódź
  • Antoninek
  • Glinki
  • Trzebaw

3. Opinie o pracodawcach Stęszew
  5. Opinie o Woltanic Sp. z o.o.

Opinie o Woltanic Stęszew

Nie przegap nowości o Woltanic Sp. z o.o.!

25.03.2026 09:37

Ktoś pisał o dziale marketingu.. ja pracuję w dziale marketingu w Woltanic już ponad pół roku i jestem mega zadowolony ze współpracy. Wszystkie ustalenia i moje i właścicieli są realizowane, bardzo dobry kontakt, wypłaty na czas.. jestem często w firmie i atmosfera jest świetna 🙂
    #SpecjalistaDsMarketingu

25.03.2026 23:11

No tak marketingu dobry flow z właścicielami to już połowa sukcesu. A jak to wygląda od strony samego budżetu na działania? Macie tam wolną rękę na testowanie nowych kampanii🤨

Mallori - Przemek

24.06.2026 14:49

OPINIA O PROCESIE REKRUTACJI I KULTURZE ORGANIZACYJNEJ FIRMY WOLTANIC STANOWCZO ODRADZAM PODEJMOWANIE KONTAKTU REKRUTACYJNEGO ORAZ WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ. Od ponad 20 lat działam w obszarze sprzedaży, regularnie zdobywając nagrody za wyniki i skutecznie rozwijając podmioty w sektorze OZE. Skuszony profesjonalnie wyglądającym marketingiem w social media, postanowiłem odpowiedzieć na ich ogłoszenie. To, co zastałem wewnątrz procesu, drastycznie odbiega jednak od rynkowych standardów. PRZEBIEG REKRUTACJI – FAKTY: (*) PIERWSZY KONTAKT: Po odpowiedzi na ogłoszenie odbyła się krótka, obiecująca rozmowa telefoniczna, a następnie właściwy wywiad rekrutacyjny (web-call). (*) OBIETNICE: Przedstawiłem swoje wieloletnie doświadczenie, ustaliliśmy zasady współpracy i system wynagrodzeń. Padło wręcz pytanie, od kiedy mogę zacząć. (*) RZECZYWISTOŚĆ (GHOSTING): Po spotkaniu nastała głucha cisza. Podczas mojej próby kontaktu telefonicznego, pani z działu HR poinformowała mnie, że decyzja zapadnie w najbliższy czwartek. Minął wyznaczony czwartek, minął kolejny tydzień – brak jakiejkoľvek informacji zwrotnej (standardowy "ghosting"). Kolejne próby kontaktu telefonicznego zostały zignorowane (brak odpowiedzi). Dział HR w tej firmie to kompletna klapa i chaos. Marketing wizerunkowy w social media działa bez zarzutu, jednak operacyjnie firma kompletnie lekceważy kandydata. WNIOSKI I OSTRZEŻENIA DLA PROFESJONALISTÓW: Z perspektywy mojego 20-letniego doświadczenia w biznesie, tak rażący bałagan na etapie back-office niesie za sobą DWA OGROMNE RYZYKA BIZNESOWE: (usunięte przez administratora) (*) RYZYKO WIZERUNKOWE (OBSŁUGA KLIENTA): Pamiętaj, że jako handlowiec sprzedajesz te usługi swoim imieniem i nazwiskiem. Jeżeli wewnątrz organizacji panuje taki bajzel, jakość realizacji projektów i późniejsza obsługa Twoich klientów prawdopodobnie będą stały na dramatycznym poziomie. To Ty będziesz świecić oczami przed klientem za błędy operacyjne firmy. PODSUMOWANIE: Szkoda czasu dla dojrzałych i skutecznych handlowców OZE. Firma błyszczy na zewnątrz, ale organizacyjnie nie dorasta do standardów rynkowych. P.S. znam młodych handlowców, którzy borykają się z takimi podmiotami. Panowie i Panie, szkoda waszych nerwów i zdrowia, weźcie sobie do serca to co przeszedł handlowiec z wieloletnim doświadczeniem. Pozdrawiam, Premo.

M.K.

19.06.2026 11:31

Pracuję tutaj już 4 lata i nadal dobrze mi się przychodzi do pracy. Największym plusem są ludzie, w zespole panuje naprawdę świetna atmosfera, można liczyć na wsparcie współpracowników i nie ma problemu z normalną, koleżeńską współpracą. Praca bywa wymagająca i przynosi sporo nowych wyzwań, ale właśnie dzięki temu nie jest monotonna i można cały czas się rozwijać. Doceniam też to, że wspólnie szukamy rozwiązań i gramy do jednej bramki. Dla osób, które cenią dobrą atmosferę i lubią dynamiczne środowisko pracy, jest to naprawdę fajne miejsce.
    #PracownikAdministracyjny

17.06.2026 13:57

Pracuję w tej firmie już 5 rok i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że to bardzo dobre miejsce do pracy. Atmosfera jest przyjazna. Dobrze układa się również współpraca z przełożonymi. Na plus jest też to, że można liczyć na wsparcie w codziennych obowiązkach i w razie potrzeby ktoś zawsze pomoże.

Damian

17.06.2026 13:52

Pracuję tu od jakiegoś czasu i ogólnie jestem zadowolony/a. Atmosfera jest w porządku, współpracownicy są na luzie i z większością osób można się normalnie dogadać. Wypłaty są terminowe, co jest dużym plusem. Wiadomo, jak w każdej pracy czasem bywa więcej obowiązków, ale ogólnie warunki są spoko i nie ma większych problemów.

17.06.2026 13:45

Pracuję w firmie już jakiś czas i ogólnie oceniam to miejsce pozytywnie. Jak wszędzie zdarzają się bardziej intensywne okresy i sytuacje, które mogłyby być lepiej zorganizowane, ale nie jest to nic wyjątkowego na tle innych firm. Dużym plusem jest atmosfera w zespole i możliwość liczenia na pomoc współpracowników. Przełożeni są otwarci na rozmowę, a pojawiające się problemy zazwyczaj są rozwiązywane na bieżąco. Firma daje możliwość rozwoju i zdobywania nowych doświadczeń, szczególnie osobom, które chcą się angażować.
    Klaudia

13.04.2026 01:24

Witam i nie polecam . Przeszłam proces rekrutacji chyba jak większość osób pojechałam do poznania na 2 dni niby umowa zlecenie miała być na koniec szkolenia dokumenty dali do podpisania kazali założyć działalność bo tak będzie wygodniej , bardzo dobrze że jej nie założyłam bo bym miała ZUS na głowie itp. miałam dostać na maila dokumenty i dalsze szkolenie jeszcze 2 czy tam 3 dni online i miał się odezwać ktoś z moich okolic żeby mnie wyszkolić ..... Brak kontaktu a jak już się dodzwoniłam co dalej to mieli dzwonić wieczorem i cisza nie polecam(usunięte przez administratora)
    Speculatio

26.03.2026 10:04

Asystent AI

Czy przewidziane są szkolenia z nowych regulacji? Czy możliwe są ścieżki awansu na Dyrektora Finansowego?
    #GlownyKsiegowy
    #Pytanie

#Rozwój

Komar

15.03.2026 23:30

Problem firmy polega na tym, że bardzo nie lubi ludzi którzy się na czymś znają. Uporczywie forsują i awansują ludzi podatnych na manipulacje(usunięte przez administratora) Auta to jakaś farsa, lepiej jeździć furmanką. To się mniej będzie psuło i dalej pojedzie. Obiecanki cacanki, niby spotkania umówione, yhym taaaa.(usunięte przez administratora)Nie znają się na zarządzaniu.(usunięte przez administratora)
    BuildingIcon

O Woltanic

Zapowiedź profilu firmy Woltanic Sp. z o.o.

Dołącz do nas w kształtowaniu przyszłości energii odnawialnej.

07.03.2026 23:29

Na stanowisko Junior Project Managera rekrutują ale forma umowy od razu przykuwa uwagę zlecenie, a nie UoP 🤔 Widełki 5–6 tys. brutto przy zleceniu to już znacząco mniej na rękę niż wyglądałoby przy umowie o pracę, więc ktoś napisze, czy ta forma długofalowo się utrzymuje, czy po zakończeniu projektu jest możliwość przejścia na inną umowę?
    Agnieszka

01.03.2026 17:10

Specjaliści ds. montaży mają tu jakieś premie? Widziałam ogłoszenie i są jedynie wpisane widełki podstawy, aż dziwne bo zwykle coś firmy dorzucają na zachętę.

12.02.2026 17:14

Natan

20.02.2026 10:59

To chyba nie jest standard, bo przeczytałem kilka dłuższych opinii i nie doszukałem się takiej informacji. Może jakaś obsuwa u ciebie i wszystko się wyjasni?
    Ktoś tam ktoś

20.02.2026 09:04

Czy są tu jakieś opinie nie napisane przez boty. Jak się tu pracuje jako handlowiec, Realne zarobki, narzędzia pracy itd

17.12.2025 09:07

23.01.2026 01:26

Dzieki za konkrety, a weź powiedz jeszcze jakie mniej więcej były realne zarobki po odliczeniu paliwa/auta, ile umów miesięcznie dało się uczciwie domknąć, bo teraz branża lekko ma spadek🤔
    pietrus

25.01.2026 11:53

Szkoda się w to bawić. Dają ci baze klientow, sami mówią ze nie do wszystkich spotkań dochodzi. Masz ich 3 dziennie. Oczekują, że podpiszesz 6 umów bo tyle w ciągu miesiąca podpisują najlepsi. Z umowy masz 4 tysiące ale 1000 oddajesz firmie. Czyli 3 tysiące. Namawiają Cię zebyś za wszelką cenę podpisał umowę nawet jesli musisz klientowi kupić np telewizor (oczywiście kosztem Twojej prowizji, bo lepiej zarobić mniej a zarobić niż nie mieć nic) Usłyszysz, że wszystkie wizyty, które nie zakończyły się podpisaniem umowy to źle przeprowadzone rozmowy. Czyli Twoja wina. Podejście do pracownika takie jak do klienta czyli typowo psychologiczne wychwalanie Ciebie, wmawianie Ci że tylko w Tobie z całej grupy widzą potencjał... Przy jdg i odliczeniu kosztów nawet jeśli podpiszesz 6 umów to na ręke zostanie ci najniższa krajowa. Wytrzymasz 3 miesiące i zaczynasz szukać innej roboty. Ja mam kontakt z ludzmi, którzy zaczeli i nic z tego nie wyszło. Pamiętaj, że prowizję masz dopiero gdy klient się rozliczy do zera.... ale skąd Ty możesz to wiedzieć? Nie daj się nabrać na piękne słówka, jesteś kobietą więc tym bardziej będą Ci słodzić przed podpisaniem umowy. Aha umowę podpisujesz jeszcze przed szkoleniem, a później dowiadujesz się z czym to się je. Co do paliwa i tras 100-200 km od domu codziennie to około 2-3 tysiące w paliwo
    IWONA

08.01.2026 16:23

Zdecydowaliśmy się na pompę ciepła od firmy Woltanic i to była bardzo dobra decyzja. Profesjonalne doradztwo już na etapie wyboru urządzenia – wszystko jasno wyjaśnione i dopasowane do naszego domu. Montaż przebiegł sprawnie, terminowo i bardzo czysto. Ekipa montażowa kompetentna, uprzejma i dobrze zorganizowana. Pompa działa bezproblemowo, a komfort cieplny jest odczuwalny od pierwszego dnia. Duży plus za pomoc w formalnościach i stały kontakt po instalacji. Firma godna zaufania – polecam z czystym sumieniem
    #Instalator
    Jarek Kowal

08.01.2026 16:11

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą Woltanic Fachowe doradztwo, jasne warunki umowy i pełen profesjonalizm na każdym etapie realizacji. Montaż wykonany szybko, sprawnie i bardzo estetycznie. Ekipa zna się na swojej pracy i chętnie odpowiada na wszystkie pytania. Duży plus za pomoc w formalnościach oraz kontakt po zakończeniu instalacji. Instalacja działa idealnie, a rachunki realnie się zmniejszyły. Firma godna polecenia
    TR

08.01.2026 15:57

Z pełnym przekonaniem polecam firmę Woltanic . Profesjonalna obsługa od pierwszego kontaktu aż po montaż instalacji. Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione, oferta dopasowana do moich potrzeb, a realizacja przebiegła sprawnie i terminowo. Ekipa montażowa punktualna, bardzo kulturalna i dokładna – widać doświadczenie oraz dbałość o każdy szczegół. Instalacja działa bez zarzutu, a dokumentacja oraz pomoc w formalnościach zostały załatwione bez problemu. Rzetelna firma godna zaufania. Zdecydowanie polecam
    Tadeusz M.

18.12.2025 13:13

Firma doradziła mi w wyborze fotowoltaiki i zadbała o każdy szczegół instalacji. Polecam z czystym sumieniem.
    Rafał N.

17.12.2025 20:43

Szybka instalacja fotowoltaiki i magazynu energii. Profesjonalne podejście. POLECAM.
    Tomasz

16.12.2025 21:39

Firma Woltanic zamontowała mi pompę ciepła, wszystko przebiegło sprawnie bez zarzutu. Polecam jeśli chcecie trafić na fachowców.
    Franek J.

14.12.2025 15:23

Z pełnym przekonaniem polecam firmę Woltanic jako rzetelnego i profesjonalnego wykonawcę instalacji fotowoltaicznych. Od pierwszego kontaktu aż po finalne uruchomienie instalacji wszystko przebiegało sprawnie i bezproblemowo. Pracownicy wykazali się dużą wiedzą, chętnie odpowiadali na pytania i doradzali najlepsze rozwiązanie dopasowane do moich potrzeb.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Woltanic?

Aleksander T.

12.12.2025 20:07

Polecam firmę Woltanic. Profesjonalny montaż, szybki i sprawny proces od początku do końca. Kontakt wzorowy.
    Marianna Z.

11.12.2025 11:55

Firma Woltanic wykonała u mnie instalację fotowoltaiczną i jestem bardzo zadowolona.Od pierwszego kontaktu dostałam jasne, konkretne informacje i pomoc w dobraniu odpowiedniego rozwiązania.Montaż przebiegał sprawnie, wszystko zostało wykonane czysto, solidnie i zgodnie z ustaleniami. Dużym plusem jest również wsparcie w formalnościach oraz profesjonalne podejście pracowników, widać, że znają się na swojej pracy i potrafią doradzić w każdej kwestii.
    Wojtek

10.12.2025 18:46

Firma Woltanic dba o dobrą atmosferę, jasną organizację pracy i daje możliwość rozwoju w branży fotowoltaicznej . Zespół jest pomocny i życzliwy, a kierownictwo otwarte na rozmowę. Polecam.
    Maria Nowak

09.12.2025 18:50

Dobra firma, która szybko wykonała montaż paneli słonecznych, wszystko działa sprawnie. Polecam.
    TargetIcon

Co nas wyróżnia

Zapowiedź profilu firmy Woltanic Sp. z o.o.

Co nas wyróżnia Te zasady kierują naszymi codziennymi działaniami i kształtują naszą kulturę korporacyjną.

Krystian Z.

08.12.2025 18:20

Solidna firma, która dba zarówno o klientów jak I swoich pracowników. Polecam z pełnym przekonaniem.
    #DoradcaKlienta
    Lucek

13.11.2025 17:42

Świetna firma z dobrą atmosferą i ludźmi, którzy naprawdę chcą współpracować, a nie tylko pracować.
    #KonsultantTelefoniczny

12.11.2025 20:51

Z pełnym przekonaniem polecam firmę Woltanic. Od pierwszego kontaktu aż po zakończenie montażu cały proces przebiegł bardzo sprawnie i bezproblemowo. Zespół Woltanic wykazał się dużym doświadczeniem, rzetelnością oraz zaangażowaniem- wszystko zostało dokładnie wyjaśnione, a projekt dopasowany do moich indywidualnych potrzeb. Polecam.
    Anna J

12.11.2025 17:36

Serdecznie polecam współpracę z firmą Woltanic każdemu, kto szuka pewnego partnera w zakresie odnawialnych źródeł energii.
    Witek

11.11.2025 23:10

Firma stawia na profesjonalizm, wysoką jakość usług oraz rozwój swoich pracowników. Panuje tu dobra atmosfera i realne wsparcie ze strony zespołu i przełożonych. Z pełnym przekonaniem polecam firmę jako rzetelnego i nowoczesnego pracodawcę.
    Lech

11.11.2025 18:23

Woltanic to firma gdzie warunki pracy są uczciwe, a zasady jasne i przejrzyste. Można liczyć na wsparcie i szacunek ze strony przełożonych co przekłada się na dobrą atmosferę w zespole. Praca tutaj daje poczucie stabilności i zaufania.

10.11.2025 23:03

Zdecydowanie polecam firmę Woltanic, fachowcy bardzo profesjonalni, kontakt z firmą wzorowy, wszystko było na czas i zgodnie z ustaleniami. Jestem bardzo zadowolony.
    Zadowolony klient

10.11.2025 12:01

Serdecznie polecam firmę Woltanic, bardzo rzetelnie i profesjonalnie podchodzą do tematu, od projektu po montaż wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Polecam.

Kontakt - Woltanic Sp. z o.o.

Powstańców Wielkopolskich 49 lok. 1 62-060 Stęszew

FacebookIconInstagramIcon
    Daniel

09.11.2025 22:40

Świetny zespół, nowoczesne podejście i realne działanie na rzecz ekologii . Praca tutaj to satysfakcja i codzienna motywacja do działania.
    Mieczysław J.

08.11.2025 16:59

Serdecznie polecam firmę Woltanic. Zajmują się projektowaniem i montażem instalacji fotowoltaicznej na najwyższym poziomie. Od doradztwa po uruchomienie systemu, wszystko przebiegało terminowo i rzetelnie. Instalacja działa bez zarzutu. Zdecydowanie polecam firmę.
    Arek

07.11.2025 20:07

Pracuję w Woltanic i serio fajna ekipa. Każdy wie co robi. Instalacje fotowoltaiczne to też temat z przyszłością, więc człowiek ma poczucie, że robi coś pożytecznego. No i fajnie patrzeć, jak klienci cieszą się z niższych rachunków za prąd.

07.11.2025 13:48

Polecam firmę Woltanic, od samego początku wzbudzili moje zaufanie. Montaż instalacji fotowoltaicznej przebiegł sprawnie i bez zakłóceń, wszystko działa bez zarzutu. Jestem bardzo zadowolony. Polecam.
    Tomasz

06.11.2025 20:48

Pracuję w Woltanic od pewnego czasu i naprawdę dobrze wspominam każdą współpracę. Firma stawia na jakość, dobrą atmosferę i profesjonalne podejście do klientów. Zespół jest zgrany, pomocny i zawsze można liczyć na wsparcie. Fajnie widzieć, że nasze instalacje fotowoltaiczne realnie pomagają ludziom oszczędzać i dbać o środowisko. Polecam pracę w Woltanic kaźdemu, kto szuka miejsca z pozytywną energią - dosłownie i w przenośni.
    Marcin G.

06.11.2025 15:21

Polecam firmę Woltanic, fachowe doradztwo i opieka od podpisania umowy aż po montaż. Wszystko przebiegało terminowo i rzetelnie. Jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania . Jeszcze raz polecam.
    Piotr

06.11.2025 00:55

Normalna firma z normalnymi ludźmi, fajna atmosfera, zero spiny, po prostu porządna praca.
    #Monter
    Zadowolony klient

05.11.2025 10:28

Profesjonalizm, terminowość i dokładność to ich znaki rozpoznawcze. Cieszę się, że mój wybór padł na Woltanic. Ekipa montażowa działała szybko i sprawnie, wszystko działa bez zarzutu. Polecam każdemu.

Zostaw merytoryczną opinię o Woltanic Sp. z o.o.

Nasz zespół

Zapowiedź profilu firmy Woltanic Sp. z o.o.

Nasz zespół Poznaj ludzi stojących za Woltanic.

ManagerIcon