4.5/5

• Pieciska
  • Mezowo
  • Sarnowo
  • Dzierżążno
Gdańsk - Flize Gres Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Kartuzy
  5. Opinie o Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Flize Gres Kartuzy

Nie przegap nowości o Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.!

Wywiadu udzielił/a Kamil Lejkowski

12.09.2023 09:43

Czym zajmuje się Państwa firma?

Zajmujemy się realizowaniem szeroko pojętych inwestycji ogólnobudowlanych, drogowych oraz sieciowych na terenie Trójmiasta i województwa pomorskiego. Nasza siedziba mieści się w Gdańsku, przy ulicy Leszczynowej 4, w sąsiedztwie nowoczesnych kompleksów usługowych i wystawowych. Zatrudniamy około 100 osób, których praca koordynowana jest przez kilka zespołów. Osobiście w firmie pełnię funkcję Prezesa Zarządu.

Jak wyglądały początki Państwa firmy?

Firma powstała na bazie istniejącego niegdyś, mniejszego przedsiębiorstwa budowlanego o charakterze rodzinnym. Zwiększająca się, z roku na rok, liczba klientów, skłoniła nas do poszerzenia oferty, a także rozbudowy firmowego parku maszynowego oraz zwiększenia liczebności brygad. W ciągu naszej kilkunastoletniej historii staliśmy się jednym z czołowych generalnych wykonawców w rejonie. Na swoim koncie mamy kilkaset zakończonych sukcesem inwestycji budowlanych.

Na czym polega oferowana przez Państwa usługa generalnego wykonawstwa?

Jest to model organizacyjny w przemyśle budowlanym, w którym jeden podmiot, zwany generalnym wykonawcą, zajmuje się kompleksową realizacją prac budowlanych, zleconych przez inwestora. W odróżnieniu od firm będących podwykonawcami, generalny wykonawca odpowiada za całość procesu budowlanego — od początkowego planowania do finalnej realizacji. Może być on zatrudniony zarówno przez osoby prywatne, jak i firmy, które planują budowę domu, biurowca lub obiektu użyteczności publicznej.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Działamy na trójmiejskim rynku budowlanym, który silnie rozwija się w aspekcie industrialnym i usługowym. Mamy świadomość tego, że mierzymy się z dużą konkurencją, ponieważ przedsiębiorstw o podobnej profesji, w samym Gdańsku jest co najmniej kilkanaście. Jednakże, w naszej strategii biznesowej nie chcemy tylko i wyłącznie porównywać się do innych. Naszą cechą charakterystyczną jest pewnego rodzaju indywidualizm, a co za tym idzie bezprecedensowość, polegająca na wprowadzaniu innowacyjnych rozwiązań budowlanych, niestosowanych wcześniej przez lokalne przedsiębiorstwa.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Decyzje dotyczące działalności firmy podejmowane są przez Zarząd, pod który podlegają Działy (budowlany, projektowy oraz biuro) oraz 5 zespołów (ds. realizacji inwestycji, inwestycji drogowych i sanitarnych, przetargów i przygotowania inwestycji, logistyki i zakupów oraz organizacyjno-księgowy). Nasz zespół stanowią osoby: kreatywne, energiczne, doświadczone w swoim fachu oraz cały czas poszerzające wiedzę w zakresie wykonywanej profesji.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Proces rekrutacyjny przebiega różnorodnie i jest uzależniony od konkretnych stanowisk. Ze względu na charakter przedsiębiorstwa, rekrutację prowadzimy w formie hybrydowej. Składa się ona z kilku etapów.

Od czego zaczyna się proces rekrutacyjny?

Na samym początku analizujemy nasze potrzeby kadrowe i określamy wymagania na konkretne stanowiska. W następnej kolejności zajmujemy się przygotowaniem ogłoszeń i ich publikacją. Osoby zainteresowane pracą mogą wysyłać nam swoje CV drogą elektroniczną lub pocztą.

Co dzieje się, kiedy dotrze do Państwa wystarczająca liczba CV?

Dokonujemy wstępnej selekcji aplikacji. Sprawdzamy CV kandydatów, a z wybranymi osobami odbywamy krótką rozmowę telefoniczną. Następnie organizujemy spotkania rekrutacyjne. W ich trakcie oceniamy kompetencje i umiejętności zawodowe kandydatów. Na podstawie zebranych informacji, wybieramy osoby, które chcemy zatrudnić. Następnie przygotowujemy odpowiednie dokumenty oraz przeprowadzamy negocjacje dotyczące wysokości wynagrodzenia i warunków umowy.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

W trakcie onboardingu skupiamy się na zapewnieniu nowym pracownikom wszystkich niezbędnych informacji, materiałów oraz narzędzi potrzebnych do pracy.

W jaki sposób sprawdzają Państwo, czy pracownik dobrze radzi sobie ze swoimi obowiązkami?

Początkowo pracownik przechodzi przez okres próbny, w trakcie którego możemy ocenić to, jak radzi on sobie w swoim nowym środowisku. Jeżeli jego praca zostanie oceniona pozytywnie, to podpisujemy z nim umowę bezterminową oraz zapewniamy szkolenia rozwojowe.

Jakie cechy charakteru cenią sobie Państwo u pracowników?

Zależy nam na pracownikach otwartych i chcących rozwijać się zawodowo. Cenimy sobie współpracę z osobami doświadczonymi, które są komunikatywne oraz dobrze zorganizowane.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Mimo panujących trudności rynkowo-ekonomicznych (inflacja, wzrost kosztów) nie zwalniamy tempa i podejmujemy się realizacji nowych przedsięwzięć. Obecnie w regionie przeprowadzane jest coraz więcej inwestycji deweloperskich oraz drogowych, do których realizacji bywamy często rekomendowani. Zatrudnienie nowych pracowników jest więc dla nas priorytetem. Poszukujemy pracowników ogólnobudowlanych, a także osób wyspecjalizowanych w konkretnych sektorach budownictwa.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

W obecnej chwili skupiamy się na realizowaniu inwestycji w regionie pomorskim. W perspektywie kilku najbliższych lat nie wykluczamy jednak rozszerzenia działalności na inne części Polski. Mając na uwadze rozbudowującą się w regionie sieć drogowo-kolejową z pewnością zechcemy podjąć się nowych inicjatyw realizacyjnych.

Inzynier2943

12.07.2025 17:30

Zdecydowanie nie polecam jako ,,partnera biznesowego". Spotkanie pseudo negocjacyjne wyglada tak, że wlasciciel firmy na ofercie wpisuje Ci cenę o połowę niższa, dając swoją,,sugestie", osacza, wchodzi w Twoja strefę komfortu, zachowuje się jak nakręcony, po czym wydzwania i znowu prowadzi,,negocjacje". Jestem zażenowany.

14.07.2025 09:10

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Zależy nam na przejrzystych zasadach współpracy i szacunku wobec każdego partnera biznesowego. Każda sytuacja negocjacyjna jest inna, ale zawsze dokładamy starań, by rozmowy prowadzone były w atmosferze wzajemnego szacunku. Jeśli ma Pan/Pani ochotę, chętnie wysłuchamy szczegółów, by móc wyciągnąć wnioski na przyszłość.

Zdegustowany

20.05.2026 12:09

Potwierdzam, nie polecam współpracy. Prowadzenie biznesu i zwyczaje na poziomie wczesnych lat 90. Właściciel nie słowny, umawia się na jedno, później konfabuluje, zmienia zdanie i wszystkiego się wypiera.

21.07.2025 16:47

Aplikowałam do firmy na wolny wakat. Dostałam zaproszenie na rozmowę natomiast szczegóły miały zostać mi przekazane później. Firma nie odezwała się z żadną informacją o rozmowie. Zdecydowanie nie polecam nawet rozpatrywania ich ofert pracy 😊

22.07.2025 10:51

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam słyszeć o takim doświadczeniu w procesie rekrutacji. Zależy nam na rzetelnej i sprawnej komunikacji z kandydatami, dlatego każda taka informacja jest dla nas cenna i zostanie zweryfikowana wewnętrznie. Jeśli masz ochotę, zachęcamy do kontaktu prywatnego i podania szczegółów sytuacji w jakim okresie kandydowałaś na rozmowę i na jakie stanowisko na [email protected] Twoje uwagi na pewno pomogą ulepszyć nas proces rekrutacyjny. Życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym!

22.07.2025 13:41

Jeżeli zależy Państwu na rzetelnej i sprawnej komunikacji z kandydatami zalecam Państwu przede wszystkim odebranie telefonów. Bycie słownym również nie zaszkodzi 😉 Nie pozdrawiam
    Kinia91GD

24.06.2025 10:37

Dlaczego 90% komentarzy od byłych pracowników jest usuwana z portalu? Nie rozumiem tej logiki - pracodawca odnosi sie do komentarza, który i tak jest usuniety (pewnie na jego prośbę). Opinie z rynku od osób, które tam pracowały są niepochlebne.

24.06.2025 11:48

Dzień dobry. Duża część opinii zawierała w sobie wulgaryzmy w stosunku do osób związanych z firmą, dlatego też zostały usunięte przez portal.

09.05.2025 15:25

12.05.2025 09:11

Dziękujemy za podzielenie się opinią , nawet jeśli jest ona bardzo krytyczna i nacechowana negatywnie. Nie zgadzamy się z częścią stwierdzeń zawartych w tym komentarzu, szczególnie z tymi, które uderzają personalnie i nie odzwierciedlają rzeczywistej sytuacji w firmie. Jak każda organizacja, która się rozwija, mierzymy się z wyzwaniami, także w obszarze komunikacji i organizacji pracy. Staramy się jednak stale rozwijać i udoskonalać nasze procesy, również dzięki sygnałom od obecnych i byłych pracowników. Jeśli autor komentarza chciałby przekazać konkretne spostrzeżenia, zachęcamy do kontaktu z działem HR.

30.04.2025 22:52

05.05.2025 08:41

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że Pańskie doświadczenia związane z pracą w naszej firmie były negatywne. Zapewniamy, że dokładamy starań, aby środowisko pracy było możliwie najlepsze, a wszelkie uwagi, w tym również krytyczne, są dla nas ważnym sygnałem. Jeśli zechce Pan przekazać więcej szczegółów w sposób konstruktywny, zapraszamy do kontaktu z kadrami.

04.12.2023 03:47

Co z tym kosztorysantem? Czy to jakaś rotacja może? mam na myśli te ofertę którą można zobaczyć w zakładce z nimi. Po wpisach widzę ze chyba ostatnio we wrześniu ktoś o taka prace się pytał i to bez odzewu. Czy to rotacja? Jaka atmosfera występuje na dziale? i czy polecacie pracę ze względu na zarobki?

08.12.2023 14:59

Kwestie finansowe są zawsze ustalane indywidualnie podczas rozmowy. Uzależnione są one od doświadczenia, oraz formy współpracy UOP/B2B. Obiecujemy, że w czasie rozmowy udzielimy wszystkich niezbędnych informacji ;) Zapraszamy do wysyłania CV na adres [email protected]
    .....

30.04.2025 23:04

Co wy tu piszecie za głupoty kłamiecie jak sam prezes tam się pracownicy tak zmieniają że powinni drzwi obrotowe wstawić

26.12.2024 15:12

22.01.2025 10:45

Mógł też nic nie dać jako prywaciarz .... Wtedy to by było gadanie że nic nie dal a mógł chociaż drobiazg ...... Da źle nie da też źle ..... Jesteśmy takim (usunięte przez administratora) społeczeństwem że to się w głowie nie mieści ..... Mi się szklanki przydały .... Dałem teściowej na urodziny oczywiście sprawdziła cenę w necie i była pod wrażeniem że szklanki dostała za ponad 100 zloty wilk syty i owca cała .... Pozdrawiam
    ....

30.04.2025 22:56

Wyciągnięte gdzieś z magazynu kiedyś kupione szklanki kartony uszkodzone popisane (usunięte przez administratora)
    ☺️

23.01.2025 14:31

Podobno szukają osób do pracy ze znajomością rynku budowlanego a na starcie odrzucają kandydaturę ☺️ Serdecznie pozdrawiam zespół HR bądź osoby czujące zagrożenie ☺️ takim podejściem dobrego zespołu się nie buduje☺️

01.04.2025 08:59

Dziękujemy za przesłaną wiadomość i zainteresowanie naszą firmą. Każda aplikacja jest przez nas dokładnie analizowana, jednak decyzje rekrutacyjne podejmujemy na podstawie wielu czynników – nie tylko doświadczenia w konkretnej branży, ale także dopasowania do obecnych potrzeb zespołu oraz profilu poszukiwanego kandydata. Rozumiemy, że odrzucenie aplikacji może budzić frustrację niemniej zapewniamy, że naszym celem nie jest zniechęcanie, lecz znalezienie najlepszego możliwego dopasowania na dany moment. Zachęcamy do śledzenia naszych kolejnych rekrutacji, być może w przyszłości pojawi się rola, która będzie jeszcze lepiej odpowiadała Pańskim kwalifikacjom i oczekiwaniom. Życzymy powodzenia w dalszych działaniach zawodowych i serdecznie pozdrawiamy, Zespół HR

14.03.2025 10:59

17.03.2025 08:26

Dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami. Bardzo nam przykro, że poczułaś się w taki sposób podczas współpracy z nami. Zależy nam na szacunku i dobrej atmosferze pracy, więc Twoje uwagi są dla nas szczególnie istotne. Podejmiemy działania, by w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji.

10.12.2024 12:13

Traktują pracowników jak (usunięte przez administratora) Płacą grosze,a trują (usunięte przez administratora) tak niby masz za to zapłacone

22.01.2025 10:06

Dziękujemy za opinię. Zależy nam na zapewnieniu dobrych warunków pracy i sprawiedliwego wynagrodzenia dla wszystkich pracowników. Jeśli mają Państwo konkretne uwagi, zachęcamy do kontaktu z działem HR – każda opinia pomaga nam doskonalić nasze działania. Pozdrawiamy!

14.12.2023 14:29

Na jakie wsparcie w Flize Gres Sp. z o.o. sp.k. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?

16.12.2023 11:41

Dzień Dobry, wobec wszystkich pracowników są przestrzegane prawa wynikające z kodeksu pracy. Kobiety w ciąży są traktowane szczególną opieką i nie wynika to tylko z kodeksu pracy, ale również naszej empatii. Oczywiście wszystkie dodatkowe prawa i przywileje naszych pracowników są w pełni przestrzegane. Zgodnie z przepisami Kodeksu pracy pracownica w ciąży jest chroniona przed zwolnieniem przez cały okres ciąży aż do zakończenia urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego czy wychowawczego.

17.05.2024 13:07

Ciekawe o tym przestrzeganiu prawa pracy. Jakiś czas temu byłem na rozmowie rekrutacyjnej, gdy zaczęliśmy rozmawiać o godzinach pracy, okazało się, że firma działa od godziny 7-17 (jak dla mnie ok), ale obecność pracownika w biurze także ma być od 7-17. Czyli 10 godzin zamiast przepisowych 8 godzin, i w tym temacie firma nie chciała nic ustąpić.

16.12.2023 12:05

Czyli zespół kosztorysantów się tworzy? Jeśli potrzeba dwóch nowych osób do tych pięciu to trzy są bardziej doświadczone? Kto zatem zarządza takim zespołem i co się dzieje w sytuacji gdyby przypuszczalnie zespół niestety się nie zgrał?

16.12.2023 14:38

Dzień Dobry. Nie zakładamy sytuacji, w której taki zespół miałby się nie zgrać. Nie mieliśmy takiej sytuacji w historii naszej firmy. Mamy jedną osobę, która zarządza zespołem i jest odpowiedzialna za jego budowę. Pod względem doświadczenia nie możemy udzielić takiej odpowiedzi. Pracują dla nas osoby z kilku i kilkunastoletnim stażem na tym stanowisku, co nie oznacza, że osoba, która dołączy do zespołu może być bardziej doświadczona niż część jego członków. Jesteśmy również otwarci na osoby z mniejszym doświadczeniem, które chciałyby rozpocząć swoją drogę zawodową w naszej firmie. Zachęcamy do złożenia CV na adres [email protected]. W czasie rozmowy na pewno odpowiemy na wszystkie pojawiające się pytania.
    Remont Biura

28.11.2023 10:16

Jestem niezwykle zadowolona z usług firmy Flize Gres, która zajęła się odnową mojego biura. Profesjonalizm, staranność i zaangażowanie pracowników sprawiły, że cały proces przebiegł sprawnie i efektywnie. Zespół był nie tylko kompetentny technicznie, ale także elastyczny i otwarty na moje sugestie. Efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania - biuro prezentuje się teraz znacznie nowocześniej i funkcjonalniej. Dziękuję za doskonałą jakość usług oraz za przyjazne i profesjonalne podejście do naszych oczekiwań. Polecam z czystym sumieniem każdemu, kto szuka solidnego partnera do remontu biura.

Oferty pracy - Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.

Kosztorysant budowlany

Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.

Gdańsk

19.11.2023 02:32

Cześć, takie pytanie. Skoro na kierownika budowy wymagają tylko rok doświadczenia, to ile mogą płacić w tej firmie? Czy ktoś się orientuje chociaż w przedziale zarobków? Ja mam więcej, no i ciekawe, czy to też może jakoś wpłynąć na zmianę stawki.
    Dział Budowlany

22.11.2023 13:20

Cześć, to zależy ponieważ na chwilę obecną jest realizowanych kilkanaście inwestycji. Kilka w kubaturze, kilka w sanitarce i drogówce. Na część inwestycji jest szukany np. drugi kierownik budowy. Część inwestycji jest mniejszych i nie potrzebujemy bardzo doświadczonego kierownika budowy. W realizacji są prowadzone również duże inwestycje, gdzie potrzebujemy doświadczonych kierowników, z uprawnieniami i realizacjami wcześniejszych inwestycji. Tak więc inwestycja jest zawsze dobierana indywidualnie w czasie spotkania i dostosowywana do doświadczenia kandydata. Jeżeli na chwilę obecną jest opublikowane ogłoszenie, gdzie poszukiwany jest kierownik z rocznym doświadczeniem, to od razu możemy założyć, że jest to albo mała budowa, albo jest poszukiwany drugi kierownik do pomocy, który nie będzie samodzielnie prowadził inwestycji.
    Dom w Gdańsku

13.11.2023 08:55

Polecam serdecznie. Firma Flize Gres budowała mi dom w Gdańsku. Budowa przebiegła bez najmniejszych problemów oraz stresu, który towarzyszy takiej inwestycji. Kontakt zarówno z firmą jak i ich pracownikami bezproblemowy. Dom wykończony pod klucz. Szczerzę mogę polecić.

04.11.2023 01:57

Cześć, pasowałaby mi ta oferta na kierownika budowy, zwłaszcza jak nie ma delegacji, bo ja to lubię stałą pracę w jednym miejscu i o konkretnej godzinie. Tylko ilu tych ludzi w tej firmie pod sobą ma człowiek? Nie napisali nic o zespole, jak patrzę.
    Witold Witold

07.11.2023 10:00

Chłopie daj se apokoj ludzie w tej firmie pozjadali wszystkie ostatnie pracujące szare komórki . Kierownictwo na budowach aż szkoda gadać, brak minimalnego poszanowania, gburowate, Ludzie traktowani jak (usunięte przez administratora) i do usługiwania. NIE POLECAM
    Inzynier

07.11.2023 22:29

To u nich jest dobre. Dostajesz jedna budowę, której pilnujesz. W innych firmach latasz od budowy do budowy czując się jak piłeczka tenisowa. Fajna firma gdzie można się rozwijać. Wcześniej pracowałem w wielkiej budowlanej korpo gdzie byłem tabelka exela. Polecam. Ps. Konkurencje chyba boli że przez ostatnie lata ta firma tak się rozwinęła bo czytając opinie zupełnie nie wiem o co im chodzi.

04.09.2023 11:01

Czy w Flize Gres Sp. z o.o. sp.k. możliwa jest praca na podstawie B2B?

03.10.2023 20:04

Tak. Jak najbardziej. Zapraszamy do składania CV.

24.10.2023 14:09

Rekrutacja prowadzona jest głównie przez portale do tego przeznaczone, takie jak pracuj lub OLX. Dodatkowo można śledzić nas na Facebooki i LinkedIn, gdzie umieszczamy aktualne oferty pracy. Staramy się, aby strona dotyczyła oferty firmy, chodź rozważymy kwestię publikacji ogłoszeń w dedykowanej do tego zakładce.
    Inżynier Budowy

18.10.2023 22:47

Polecam. Kończę z nimi 2 kubaturową budowę. Wcześniej pracowałem w jednym z większych Trójmiejskich graczy. W obecnej firmie jest dużo więcej spokoju i jest to jakoś bardziej poukładane. Nie gubisz się w kolejce inżynierów i kierowników, tak więc jest szansa na awans i rozwój. Firma prężnie się rozwija realizując coraz większe inwestycję. Pracuję 2 lata i nie zamierzam zmieniać. Ogólnie polecam
    Inżynier Budowy

24.10.2023 09:18

Widełki są zawsze. Zależy to od 2 kwestii. Pierwszą z nich jest forma zatrudnienia B2B czy umowa o pracę. Druga kwestia to kwestia doświadczenia zawodowego. Przykładowo pracownik z rocznym stażem, dostanie mniejszą stawkę niż z 10 letni doświadczeniem. Sam rozwój jeżeli chodzi o firmę również jest traktowany indywidualnie. Sam proces awansu jak w każdej firmie zależy od zaangażowania i umiejętności. W moim przypadku, było tak, że dostałem małą budowę, później większą, na której się sprawdziłem i tak dalej. Myślę, że najlepszą opcją będzie wysłać CV spotkać się i porozmawiać.
    Jonny z Ameryka

11.10.2023 11:19

Ludzie odradzam brak szacunku. Pracownik ma(usunięte przez administratora) bez zadnego ale, nie możesz nawet na 3 minuty stanąć. Bezczelni i aroganccy wylewają na ciebie swoja flustracje myślą że są bogami i ponad prawem.

05.09.2023 15:13

Witek

10.09.2023 22:21

Chłopie daj se spokój jak chcesz chodzić do pracy bo np ją lubisz to poszukaj innego pracodawcy. Jak podpiszesz umowe to będziesz tylko żałował, znam temat z autopsji i załują już inni.
    Kierowca

29.09.2023 22:44

Cześć ja latam u nich od kilku lat jest Ok. Robisz swoje i za to Ci płaca. Wysyłaj, pojedź na rozmowę i zobacz ile oferują. Jak dla mnie stawki rynkowe wiec nie ma tragedii. A praca jest ok

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Flize Gres?

03.01.2023 18:24

Czy może ktoś podzielić się wrażeniami z pracy w firmie Flize Gres Sp. z o.o.?
    Dawny pracownik

18.07.2023 13:29

Pracowałam tam parę miesięcy. ODRADZAM. (usunięte przez administratora) Pozytywne opnie piszą jego coraz to nowsze pracownice, które zmieniają się co parę miesięcy lub jego brat. Praca tam to obrzydliwe wspomnienie, do którego nie chce wracać. Długo śnił mi się po nocach. Pieniądze płaci pod stołem i to też (usunięte przez administratora). Obiecuje kokosy, a później wiecznie coś nie tak i ucina.

18.07.2023 16:42

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że Twoje doświadczenia z naszą firmą były negatywne. Jako firma, zawsze jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę i dążymy do poprawy naszej kultury i praktyk biznesowych. Dążymy do tworzenia zdrowego, bezpiecznego i przyjaznego miejsca pracy dla wszystkich naszych pracowników.
    Chojny

22.06.2023 21:52

Jestem zadowolony z firmy pieniądze na czas a naj częściej przed czasem .... Mile kierownictwo i reszta ..... Trzeba sobie pracę organizować tak żeby było dobrze i szef był zadowolony ... Obowiązki jak w każdej firmie .... Jak chcesz to się starasz jak nie to piszesz bzdury i wymagasz .... Albo pracujesz na 100% albo walisz przysłowiowe w (usunięte przez administratora) Pozdrawiam operator

04.07.2023 08:07

Stawki dogadywane są indywidualnie z pracownikiem. Polecam skontaktowanie się z działem rekrutacji i umówienie na spotkanie. Odpowiedzialna osoba z chęcią odpowie na wszystkie pytania.

17.07.2023 13:24

Oferujemy naszym pracownikom pewien zakres dowolności w działaniach, jednak prowadzimy również ciągły nadzór nad postępami i efektami prac.

26.05.2023 10:54

Czy urlop w Flize Gres Sp. z o.o. jest płatny 100%?

26.05.2023 12:46

Tak, jest płatny w 100%

02.06.2023 10:25

Oferujemy atrakcyjne systemy premiowe za wyniki oraz uznaniowe.
    IB

25.04.2023 22:23

Witam, Czy firma rekrutuje na stanowisko inżyniera budowy?

12.05.2023 13:08

Witam p. Halino. Staramy się odpowiedzieć na każde CV w momencie zakończenia rekrutacji jednak nie zawsze się to udaje.

12.05.2023 13:11

Jeśli złożyła Pani cv i nie otrzymała odpowiedzi, warto spytać, kiedy kończy się rekrutacja - na niektóre stanowiska prowadzimy kilkumiesięczny nabór. Mail do rekrutacji: [email protected]
    NoName

09.02.2023 07:56

Natrafiłem ostatnio na ogłoszenie o prace tej firmy na stanowisko "Magazynier", niby nic dziwnego ale jak zacząłem czytać to doznałem szoku :) Prawo jazdy B,C (akurat posiadam wszystkie kategorie) uprawnienia na wózek widłowy (na magazynie to norma), dyspozycyjność od zaraz(czyt. robota po 12h) obowiązków nie będę wypisywał bo miejsca by zabrakło, jednym słowem "zamieszkaj Pan we firmie a życie prywatne i rodzinne olej" i na koniec wisienka na torcie wynagrodzenie 2700 netto :):):):):). Właściciel lub ten co pisał to ogłoszenie przeleżał pod lodem pół wieku i nie zdaje sobie sprawy jakie są realia placowe na rynku. P.S Mi by było wstyd takie cos wysmarować i publicznie to umieścić, ośmieszając siebie i "wizerunek" firmy który wygląda marnie po takim ogłoszeniu. Stanowczo odradzam, no chyba ze ktoś lubi uprawiać wolontariat :) Pozdrawiam

27.03.2023 09:40

Pani Magdo w biurze bardzo rzadko i naprawdę nie są przymusowe. Traktujemy to bardzie jako zakres godzin - niektórzy pracownicy pracują 7-15, inni np. 8-16 lub 9-17. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji - staramy się dopasować do pracowników.

17.04.2023 19:37

Są dodatkowo płatne, ewentualnie można indywidualnie umawiać się z kierownikiem działu.

21.01.2022 20:46

17.02.2023 19:13

Wychodzimy z założenia, żeby odpowiadać na nieprzychylne opinie z konta firmowego. Nie boimy się krytyki, każda firma z jakąś się spotyka. Rozumiemy, że nie jest Pan/i zadowolony/a ze współpracy z Flize Gres. Jeśli chce się Pan/i podzielić uwagami, jesteśmy otwarci, dokładamy ciągłych prac w celu rozwoju firmy i satysfakcji pracowników i współpracowników

Kontakt - Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.

Sitna Góra 3 83-300 Kartuzy

NIP:5892045812

Branża główna: Budowa budynków
    Czarecjusz

09.02.2023 10:21

Współpracuję z fg od kilku miesięcy jako kontraktor i nie rozumiem tego hejtu. Oczywiście jak w każdej firmie czasami są spięcia, ale ogólnie nie mam nic do zarzucenia. Pracowałem w dużo gorszych miejscach.

19.01.2023 18:41

W firmie Flize Gres Sp. z o.o. niedawno poszukiwano pracownika na stanowisko Kierowca. Czy ktoś wie, na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku? Chcę zarabiać powyżej 4500 PLN.
    Bezimienny

06.02.2023 17:36

Dostałem 1/4 etatu na 7 miesięcy i do tego najniższa krajowa.

05.12.2022 16:19

Czy w firmie Flize Gres Sp. z o.o. można przejść z umowy o pracę/zlecenie na B2B? Czy ktoś tak zrobił?
    Aklaszok

28.12.2022 15:21

Ja od razu umawiałem się na b2b więc nie wiem. Choć nie narzekam
    Aklaszok

28.12.2022 15:54

Ze względu na rodzaj stanowiska nie miałem okresu próbnego. Nie wiem, jak wygląda to na innych

04.02.2022 15:31

Braliście udział w procesie rekrutacji na stanowisko Projektant w Flize Gres Sp. z o.o.? Jak wyglądało spotkanie z przedstawicielem przedsiębiorstwa? Na co powinny zwrócić uwagę osoby, które rozważają złożenie swojej aplikacji?

17.11.2022 20:47

Posiadamy stałą, doświadczoną kadrę, która od wielu lat zrealizowała setki inwestycji. Bezustannie rozwijamy Naszą Firmę i zatrudniamy coraz więcej osób, nie wszyscy zostają z Nami na stałe. Stąd mogło wystąpić wrażenie rotacji, o którym wspomnieli Państwo w powyższych postach. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do aplikowania.
    Niezadowolony Klient

04.02.2022 09:01

Niestety ta firma zajmowała się budową mojego domu. Nie polecam, najtańsze materiały liczone w najdroższych cenach, kontakt (usunięte przez administratora) praktycznie niemożliwy. (usunięte przez administratora) Jeśli ktoś myśli budować z nimi dom lub robić remont STANOWCZO odradzam.
    DWARAZYNIEZADOWOLONY KLIENT

04.02.2022 10:58

Ma Pan/Pani rację, kupiłam bliźniaka od nich, szereg poprawek, niekompetencja, brak zainteresowania. (usunięte przez administratora)

17.11.2022 20:42

Jeśli nadal występują jakieś niedogodności, prosimy o kontakt. Dokładamy wszelkich starań, żeby każdy Klient był zadowolony z Naszych usług.

05.01.2022 03:02

Kiedyś na tym portalu było kilka opinii dotyczących tej firmy lecz przepadły w niewyjaśnionych okolicznościach. W firmie jest spora rotacja personelu wynikająca ze specyficznego modelu kierowania firmą przez osobę głównie kierującą.
    PanDobraRada

08.02.2022 19:59

(usunięte przez administratora) klientom nie polecam, nie budujcie z nim.. płytki z castoramy, a cena jak za włoskie orginaly(usunięte przez administratora) Każdy były pracownik nie chce odbierać od niego telefonów.

17.11.2022 20:40

Nie usuwamy żadnych opinii. Wedle Naszej wiedzy jedną z zasad GoWork jest to, że nawet odpłatnie usuwać się ich nie da

16.02.2022 10:15

Nowy Podwykonawca

17.02.2022 22:46

Witam, czy mogę prosić o kontakt ?

17.11.2022 20:39

Oczywiście, proszę napisać maila na [email protected]

09.02.2022 20:54

Były Pracownik

14.02.2022 09:11

Właśnie, najgorsze jest to, że nikt nie chce nic z nim zrobić. Każdy były pracownik, pogada pod nosem i ucieka, bo nie chce mieć z nim nic wspólnego. (usunięte przez administratora) Ludzie są tam wypaleni po 3 miesiącach. Często nie płaci na czas i miga się od wypłacenia pieniędzy. (usunięte przez administratora)

17.11.2022 20:38

Zapewniam, że płacimy regularnie zarówno pracownikom na umówię o prace, jak i b2b. Posiadamy stałą ekipę, będącą szkieletem i opoką Naszej firmy. Z racji na ciągły progres i rozwój ciągle zatrudniamy nowych pracowników. Stąd można odnieść wrażenie rotacji.
    ByłaPracownica

25.02.2022 12:53

Pracowałam tak jakiś parę miesięcy temu, nie polecam. (usunięte przez administratora) Na początku ( jakieś 2 tyg. max) wydaje się ok. (usunięte przez administratora)organizuje spotkania, opowiada o "złotych górach i szklanych tarasach". Później pryska to jak bańska i zostają tylko rozmowy jak urobić klienta, że trzeba pracować po 10 godzin, żeby pokazać, że się chce pracować, bo 8 to mało. Jest taki nacisk na człowieka, że ledwo co oddychasz. Źle się tam czują wszyscy, każdy chce uciec jak tylko się orientuje z kim ma do czynienia. Od Pań które sprzątają i są przemiłe, po kierowników budowy, którzy są twarde chłopy. (usunięte przez administratora) Osobiście, mam uraz i jak pomyśle do tej pory o pracy tam, robi mi się niedobrze, a pracowała krótką chwile.

17.11.2022 20:30

Dokładamy wszelkich starań, żeby wszyscy Pracownicy i Klienci byli zadowoleni z Naszej współpracy. Wiele z osób, które zatrudniamy pracują od ponad 20 lat. Jeśli byłoby tak ciężko, to zapewne dawno by odeszli.

16.05.2022 06:08

Ta firma to niestety tragedia! Lepiej unikać, zastraszanie opóźnienia z wypłatami i naciski by postępować niezgodnie z przepisami. Jestem w szoku, że odpowiednie organy nie przeprowadziły inspekcji która ukróciłaby to co tam się wyrabia!

17.11.2022 20:29

Zapewniamy, że wszyscy pracownicy dostają regularnie wynagrodzenie, zgodnie z terminem
    Byłpracownik

19.05.2022 23:12

Pan właściciel z Kaszub, to socjopata !!! Choć pewnie nie wie, że nim jest bo nie zna tego terminu. Żal klientów i ściem jakie wkręca klientom, którzy nie mają doświadczenia w budowlance..

17.11.2022 20:21

Zawsze znajdzie się niezadowolony pracownik. Zapewniamy, że dokładamy wszystkich sił, by każdy współpracownik, czy na umówię o pracę, czy w b2b był zadowolony ze współpracy z Nami. Zatrudniamy specjalistów z wszystkich branż, w których operujemy i zapewniamy najwyższy poziom realizacji inwestycji.

17.11.2022 20:22

Zapewniam, że spełniamy wszystkie standardy jeśli chodzi o realizację inwestycji

10.07.2022 11:34

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Flize Gres Sp. z o.o.?

17.11.2022 20:13

Rekrutacja przebiega różnie, w zależności od aplikowanego stanowiska. Ciągle poszukujemy nowych współpracowników. Dlatego wszystkich serdecznie zapraszamy o przesyłanie CV na maila [email protected]. Na interesujące nas CV odezwiemy się w mailu zwrotnym i umówimy na rozmowę kwalifikacyjną.
    Byłpracownik

25.07.2022 23:53

Na stronie jest opis"DOŚWIADCZENIE W ciągu 20 lat działania stworzyliśmy wyszkolony zespół specjalistów w swoich dziedzinach, który jest gwarancją naszego profesjonalizmu. Jest to stała ekipa budowlana, która zrealizowała wspólnie prawie setkę obiektów budowlanych w kraju i zagranicą." ludzie tam 3 miesięcy nie wytrzymują, a na stronach kłamią jak z nut. Prezes zamieszania, to (usunięte przez administratora) Kłamca i (usunięte przez administratora) Dziewczyny z dala od tego typa. Współczuję boskim.

17.11.2022 20:11

Rzeczywiście mieliśmy kilka miesięcy temu okres przejściowy, gdzie nastąpiła rotacja pracowników paru działów. Sytuacja już od dawna się uspokoiła i zatrudniamy specjalistów w swoich dziedzinach. Wielu z naszych pracowników jest z Nami już od ponad 20 lat!

05.07.2022 12:58

Była

25.07.2022 14:15

Nie nikt nie ściemniał, firma działa dzięki łapaniu świeżych projektantek które chcą złapać praktyki, lecz odchodzą zaraz po tym jak się zorientują co tam się wyrabia.

14.11.2022 16:43

Dokładamy wszystkich sił, by każdy współpracownik, czy na umówię o pracę, czy w b2b był zadowolony z współpracy z Nami. Bardzo proszę o kontakt mailowy pod adresem [email protected] w celu z opisem sytuacji. Cały czas dbamy o rozwój Firmy i poprawę obsługi. Ta opinia bardzo nam pomoże.

Zostaw merytoryczną opinię o Flize Gres Sp. z o.o. sp.k.