Mala biedna firemka. Kariery tam nie zrobicie, zwykla orka, brak wprowadzenia, brak szkolen,
brak pomocy. Wlasciciel oszczedza i w zime jest problem z ogrzewaniem.
Slaba atmosfera!
Jak sa inne opcje to lepiej isc gdzie indziej.
Ogolnie wies tanczy wies spiewa.
XYZ
11.08.2022 14:44
Dokładnie tak, zgadzam się z powyższą opinią, zero wprowadzenia od razu na głęboką wodę, warunki pracy bardzo średnie, w zespole są osoby, które dominują i raczej nie są skórę do pomocy, samo "biuro" To zmieniona z mieszkania czy czegoś w tym stylu przestrzeń, generalnie nie polecam nikomu, od szefa było czuć lekki(usunięte przez administratora)
Techcraft
18.08.2022 08:23
oraz @XYZ. Rozumiem, że nasza firma nie spełniła twoich oczekiwań jednakże nie mogę się zgodzić z przedstawionymi zarzutami.
Od zawsze w firmie najważniejsi byli pracownicy oraz ich komfort. W pełni zgadzam się z powszechną opinią, że to właśnie ludzie stanowią największą wartość przedsiębiorstwa. W biurze projektowym jest to tym bardziej widoczne bo nasza usługa składa się głównie z pomysłu i pracy inżyniera. Rzeczywiście już na starcie staramy się przekazywać nowym pracownikom konkretne projekty do wykonania ale to raczej na tym polega praca projektanta. Jedni radzą sobie lepiej inni trochę gorzej ale nikt nie jest zostawiany samemu sobie. Każdy nowy pracownik otrzymuje szczegółowe wprowadzenie do wykonywanych zadań, a na dalszym etapie projektu zazwyczaj jest szereg weryfikacji i wyjaśnień. Większość trudnych zagadnień staramy się rozwiązywać i omawiać zespołowo i jeszcze nie spotkałem się z sytuacją aby ktoś nie uzyskał pomocy, a czasem wręcz nie można co niektórych odpędzić od pomagania :)
Firma nasza jest rzeczywiście stosunkowo młoda bo 6 lat na rynku to nie jest dużo. Zwróć jednak uwagę, że przez te kilka lat urośliśmy do kilkunastu dobrych inżynierów, zdobyliśmy uznanie wielu klientów, z powodzeniem działamy w trudnej branży. Nie jest to łatwe, a jednak cały czas się rozwijamy i to w dobrym tempie. Myślę, że rekomendacje zadowolonych kontrahentów są najlepszym dowodem, że nasza praca jest wykonywana na właściwym poziomie.
Do uwagi o słabej atmosferze i awersji do osób nie będę się rozpisywał bo to sprawa indywidualna. Jak do tej pory raczej często widuję w firmie osoby uśmiechające się czy żartujące więc chyba nie jest aż tak źle. Szkoda trochę, że zabrakło ci odwagi aby takie sprawy wyjaśnić osobiście bo byłoby z tego więcej pożytku dla obu stron.
Na koniec odniosę się do samego biura. Tutaj każdy projektant ma sporo przestrzeni wokół co nie zawsze jest standardem w innych firmach. Większość pomieszczeń jest świeżo wyremontowanych ale wciąż działamy z kolejnymi inwestycjami tak aby wszystkim pracowało się lepiej i wygodniej. W tym roku oddana została nowa instalacja rekuperacyjno-wentylacyjna, a dodatkowo właśnie kończymy termomodernizację elewacji. Trudno to nazwać oszczędzaniem, a warunki biurowe z pewnością nie odbiegają od standardów, a już na pewno nie w złym znaczeniu.
04.08.2022 08:00
Witajcie. Chcę zapytać o waszą ocenę w odniesieniu do pracy. Czy można pracować na 75% etatu? Czy w firmie narzucony jest ustalony ubiór? Bardzo dziękuje za odpowiedź.
szczery
05.08.2022 20:05
Wszyscy pracują na pełny etat ale jest trochę elastycznie z godzinami więc pewnie można by się dogadać na 75%
Z ubiorem to każdy chodzi jak lubi
szczery
05.08.2022 19:59
Pracuję dosyć krótko ale mimo początkowych obaw jest ok. W porządku ludzie, jak czegoś nie wiesz to zawsze ktoś pomoże. Projekty ciekawe i można się sporo nauczyć. Póki co nie ma na co narzekać ale pożyjemy zobaczymy :)