JM Sante Pharma

• Pustkowie
  • Siemianowice Śląskie
  • Długoszyn

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o JM Sante Pharma Sp. z o.o.

Opinie o JM Sante Pharma Sosnowiec

Nie przegap nowości o JM Sante Pharma Sp. z o.o.!

Asia

26.05.2026 12:05

Byłam niedawno na rozmowie rekrutacyjnej i mam bardzo pozytywne wrażenia. Po przeczytaniu opinii w internecie miałam pewne obawy, ale rozmowa przebiegła spokojnie, profesjonalnie i w dobrej atmosferze. Otrzymałam konkretne informacje o stanowisku, obowiązkach, oczekiwaniach i zasadach pracy. Osoby prowadzące rekrutację były dobrze przygotowane, odpowiadały rzeczowo na pytania i traktowały mnie partnersko. Mam poczucie, że firma daje możliwość rozwoju, szczególnie osobom samodzielnym i zaangażowanym. Z mojego punktu widzenia warto samemu porozmawiać z firmą i wyrobić sobie własną opinię, zamiast opierać się wyłącznie na anonimowych komentarzach.

26.05.2026 18:47

Co konkretnie masz na myśli, że się kończy dopisaniem kolejnej firmy do CV? Bo ironia może i dla kogoś zabawna ale mało pomocna.
    Lukasz

30.05.2026 12:52

Już 11 wariatów na pracuj.pl. Po przeczytaniu komentarzy wiadomo dlaczego. Dobrze, że są takie miejsca jak GoWork.
    ZnajdźNowąPracę

25.05.2026 20:16

Ok, rozumiem że ktoś mógł poczuć się zawiedziony pracą w firmie JM Sante. Ma prawo się wypowiedzieć, i powinien iść z życiem do przodu, szukać nowej pracy, myśleć perspektywicznie zamiast knuć "zemstę" w niedzielne popołudnie. Nie wyobrażam sobie jak można spędzać swoje życie wylewając gorzkie żale na byłego pracodawcę. W firmie JM Sante pracuje sporo ludzi, którym bardzo dobrze się tu pracuje, w miłej atmosferze, wsparciu kadry zarządzającej i kulturalnym podejściu do pracownika. Budujecie błędny wizerunek firmy przez taki review bombing. Gowork to nie powinno być miejsce na codzienne wylewanie żali. Jeszcze nie tak dawno byliście naszymi kolegami, teraz nie macie skrupułów żeby nas obrażać i podśmiewywać się. Jeszcze słabiej to wygląda jeżeli chodzi o przytyki wobec kadry zarządzającej. Dlatego jeszcze raz - poszukajcie sobie pracy z której będziecie zadowoleni, i idźcie z życiem do przodu. Życzę Wam powodzenia i sukcesów. A do nowych kandydatów powiem tyle - jako osoba pracująca, zadowolona z pracy w tej firmie, zapraszam do wyrobienia sobie własnego zdania.

26.05.2026 19:38

wiesz dlaczego nie odpowiadają? Bo ta firma jest jak kura, wystarczy jej rzucić ziarenko i leci na złamanie karku. Czy to będzie randomowe IP czy to będzie sprzedaż za 50k to nic innego się nie liczy trzeba "dziobać" tu i teraz. A jak ktoś pokazuje prawdę tak jak zrobił to Expert to tak jak napisałaś/eś nabierają wody w usta i nie są w stanie wygrać z prawdą. Na rozmowach pytajcie ich o dokładne widełki płacowe, o to ilu przedstawicieli było w ostatnim roku no półtora roku w trójmieście i dlaczego tak wielu, zapytajcie jaki jest powód tak wielkiej ilości ofert na PM... To wtedy nawet na rozmowie wyjdzie szydło z worka.
    ZnajdźNowąPracę

27.05.2026 07:23

Prawda? Prawda jest taka jak napisałem wyżej - pracownik leciał w kulki w pracy, teraz tej pracy nie ma i zapewne z takim podejściem do pracy nie prędko ją znajdzie. I to jego/ich boli. Jakoś pozostali pracownicy pracują, robią plany, dostają premię i wszystko jest ok. Paru komentujących tutaj wykazuje jakieś niezrównoważenie psychiczne i tyle. Nikt normalny nie marnuje czasu na pisanie na goworku na byłego pracodawcę. Jakbym był nowym pracownikiem to wywnioskowałbym z tych wpisów że firma ma problem z kilkoma niezrównoważonymi byłymi i tyle. Ja bym nie potrafił się tak kompromitować publicznie na goworku jak robią to Twoi koledzy. Dla mnie to jest żenada.
    Sergiusz

26.05.2026 10:28

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i ogólnie jestem zadowolony. Atmosfera jest w porządku, ludzie pomocni, a przełożeni dają przestrzeń do normalnej pracy bez zbędnej presji. Oczywiście są momenty bardziej wymagające, ale finalnie firma daje stabilność i dobre warunki do rozwoju.
    WW

26.05.2026 10:47

Chyba pomyliły Ci się wątki i piszesz o innym miejscu pracy. W jakich momentach atmosfera jest w porządku? Chyba w momencie zatrudniania, żeby zalepić dziury w zespole... Przełożeni dają przestrzeń do normalnej pracy? Kiedy? jak nawet nie wolno ci zawnioskować o ustawową pracę zdalną, bo pewnie będziesz siedzieć i nic nie robić...
    Łukasz

27.05.2026 09:22

Czy mogę prosić kogoś z pracowników o odpowiedź, czy firma wymaga aż 10 umówionych spotkań w ciągu jednego dnia? Z góry dziękuję.

TW

17.06.2026 11:26

Chyba organizacja chaosu 😉 Takiego traktowania pracowników nie spotkałem nigdy wcześniej.

Arch

25.06.2026 13:12

Teraz nie jest wcale lepiej, wiem od obecnych pracowników.
    Marketing

16.06.2026 22:08

Czy ktoś może wytłumaczyć jakiej pozycji dotyczy oferta Marketing Specialist - Marketing Manager? Po opiniach widzę że firma ma wiele problemów ale nie spodziewałam się że nazywanie ofert pracy jest jednym z nich bo brzmi to dosyć śmiesznie. Pół etatu jako manager i pół etatu jako specjalista? Czy chodzi o to że jest się własnym managerem? Będę wdzięczna za odpowiedź

Marketing

17.06.2026 19:49

Dziękuję. Czy w takim razie prócz tytułu zmienia się zakres obowiązków czy pozostaje taki sam jak w ogłoszeniu? Proszę wybaczyć ale zupełnie nie rozumiem na jakie stanowisko miałabym aplikować. Czym różnią się zadania Manager od Specialist? Jakie jest kryterium? Pozdrawiam.

18.06.2026 08:29

Witamy serdecznie, dziękujemy za wiadomość. Głównym czynnikiem rozróżniającym stanowiska jest doświadczenie w zarządzaniu zespołem działu marketingu. Zachęcamy do przesłania swojej aplikacji. Jeśli Pani kandydatura wzbudzi nasze zainteresowanie, z przyjemnością przedstawimy wszystkie szczegóły podczas rozmowy rekrutacyjnej. Dziękujemy i pozdrawiamy, Zespół JM Sante Pharma
    Karol

27.05.2026 23:14

Brak informacji na opakowaniach jakie dokładnie są składy danych produktów. Lekarze pytają o konkrety a Ty musisz opowiadać bajki jak to skład jest najlepszy. Zasłaniają się tajną recepturą, (usunięte przez administratora) Takie argumenty usłyszysz w biurze pytając o powód. (usunięte przez administratora) Wiele lekarzy rezygnuje z tych produktów, raz z powodu wątpliwego składu, dwa zbyt dużej dostępności w internecie i sporo niższej cenie dla pacjenta. Same polisepty i vet protectory cieszyły się kiedyś dużą popularnością, ale jak co miesiąc masz te same promocje i zero pomysłu od (usunięte przez administratora)na rozkręcenie sprzedaży to daleko się nie ujedzie na samej ulotce i długopisie w gratisie.
    Łukasz

31.05.2026 15:42

Po przeczytaniu komentarzy zrezygnowałem z rekrutacji, ale inni pisali, że 4-4,5 netto.

10.06.2026 15:50

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie ofertą. Wynagrodzenie zależy od doświadczenia, zakresu obowiązków oraz osiąganych wyników, dlatego nie chcielibyśmy odnosić się do niezweryfikowanych informacji publikowanych w komentarzach. Szczegóły dotyczące warunków zatrudnienia przedstawiamy kandydatom podczas procesu rekrutacji. Zachęcamy do kontaktu – chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Zespół JM Sante Pharma
    Amanda

03.06.2026 19:55

ile proponują tu podstawy weterynarzom? zastanawiam się też, czy przeprowadzają jakieś kursy albo szkolenia z marketingu, bo patrząc na ogłoszenie na to stanowisko, obowiązki wydają się bardzo różnorodne.

04.06.2026 16:01

Witamy! Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacyjnym oraz do aktywnego zadawania pytań. Chętnie odpowiemy na wszystkie podczas spotkania. Jeśli chodzi o szkolenia, są one realizowane na każdym stanowisku pracy – zarówno w ramach wdrożenia nowego pracownika, jak i cyklicznie w trakcie zatrudnienia. Obejmują one szkolenia wewnętrzne oraz programy rozwojowe prowadzone przez wyspecjalizowane firmy szkoleniowe i coachingowe.
    Kristoferson

26.05.2026 11:45

Mam wrażenie, że część negatywnych opinii przedstawia firmę w bardzo jednostronny sposób. Oczywiście każda organizacja ma obszary do poprawy, ale warto też zauważyć pozytywy. Firma działa w ciekawej branży, ma produkty z realnym potencjałem i daje możliwość zdobycia doświadczenia w sprzedaży oraz pracy z klientem. Nie zgadzam się z twierdzeniem, że praca tutaj niczego nie daje. Dla osób zaangażowanych, samodzielnych i nastawionych na rozwój może to być dobre miejsce do poznania rynku i zdobycia praktycznych kompetencji. Sprzedaż terenowa nie jest łatwa i nie każdemu odpowiada, ale sama presja wyniku czy wymagania nie oznaczają automatycznie złego pracodawcy. W komentarzach często pojawia się temat rotacji, ale w sprzedaży jest to dość normalne zjawisko. Nie każda rekrutacja musi oznaczać problem — może wynikać ze zmian, rozwoju lub naturalnych decyzji pracowników. Podobnie z premiami: w sprzedaży są one powiązane z realizacją celów, dlatego warto dokładnie dopytać o zasady już na rozmowie. Moim zdaniem najlepiej samemu zweryfikować warunki, porozmawiać z firmą i zadać konkretne pytania, zamiast opierać się wyłącznie na anonimowych komentarzach frustratów którzy sobie nie poradzili, często emocjonalnych wpisach. Firma nie musi być idealna dla każdego, ale przedstawianie jej wyłącznie negatywnie jest niesprawiedliwe i słabe co świadczy o poziomie intelektualnym autorów negatywnych opinii.
    #AnalitykDanych
    Calm

27.05.2026 22:14

Krisoferson, po ostatnim twoim wpisie postanowiłem się do nich odnieść- jestem byłym pracownikiem. Rozumiem, że twoje rozbuchane ego z tłem narcystycznym podpowiada ci , że w każdym środowisku rozdajesz karty i masz decydujący wpływ. Jednak nie przypisuj sobie na Go Worku pozycji moderatora decydującego o tym, kto, kiedy i jak powinien dokonywać wpisów. Nie sugeruj, że nicki są fałszywe, bo twoja obrona firmy przypomina obronę oblężonej twierdzy, co świadczy o desperacji i braku argumentów . Nie będziesz też decydować, kto zamieszcza wpisy anonimowe,a kto nie- to nie jest twoje pastwisko. Pytanie też jest takie, kto ci daje prawo do obrażania innych sugerując chorobę psychiczną ? Ideą tego portalu jest to, że wpisy są anonimowe, a ty nie jesteś od tego, żeby to kwestionować . Kolejna rzecz to komentarze :. „.ja wiem z jakiego jesteś środowiska..”- co to za rasistowska maniera? Pierwszy twój wpis przepełniony korpogadką miał przekonywać, że żeby dowiedzieć się o relacjach w firmie najlepiej zapytać o to zarządzających , a zarobki nie są tak ważne, jak możliwość uczestniczenia w rozwoju firmy itp. Klasyczny korpobelkot i jedynie twoje oderwanie od rzeczywistości pozwala samemu tobie w to wierzyć . Właśnie po to powstał ten portal ,aby wymieniać się wiedzą z pracownikami obecnymi i byłymi . Dlatego reprezentując Jm Sante nie tylko nie powinieneś tu „znaczyć terenu”, ale przede wszystkim powinieneś stąd wyp..ać. Do tego masz czelność straszyć ludzi kk , dramat. Wiesz gdzie i kiedy bylo miejsce na działanie zarządu który reprezentujesz? Jak te relacje były tworzone , kedy ci ludzie jeszcze pracowali , tam było wasze miejsce i czas. Piszesz , że jak ktoś miał jakieś sugestie, to powinien zgłosić to w firmie. Czy ty liczysz na to że ludzie na Go Work teraz będą wam pomagać rozwiązywać problemy w zarządzaniu? Zatrudnijcie psychologa z zewnątrz i już. Tak się kończą rządy twardej ręki , z grożeniem i zastraszaniem na porządku dziennym . Ulało się wszystkim i nagle okazało się ,że król jest nagi . W tej firmie plany idą w górę w skali roku o 30%. Do tego tereny są dzielone na coraz mniejsze. Konkurujesz do tego z callcenter z biura wyłapujące wszystkie plotki na terenie. Najlepsi dla firmy są ci, co prawie zrobią plan, ale nie dobiją do premii. Nowi też są ok, bo premia płacona jest co 2mce , a zwykle zaczynają kumać, że coś jest nie tak po trzech nieotrzymanych premiach , czyli okolo 6mcach. I tak kręci się ten biznes , sześć gołych wypłat, bat i pretensje na najwyższym poziomie. Szukanie kwitów na ludzi i fałszywe oskarżenia - norma. Tej kosmicznej rotacji niczym nie przykryjecie . Ile kris w tym tygodniu ludzi rzuciło papierami? Pochwal się .
    Kristoferson

28.05.2026 08:04

Dziękuję za ten emocjonalny referat. Miał być zarzut o brak merytoryki, a wyszedł klasyczny pokaz: trochę psychologii z internetu, trochę diagnoz osobowości, trochę teorii oblężonej twierdzy, trochę wulgaryzmów i na końcu standardowy pakiet anonimowych oskarżeń bez dowodów. Szczególnie zabawne jest to, że zarzucasz mi „moderowanie” forum, po czym sam próbujesz instruować wszystkich, kto ma pisać, jak ma pisać i kto ma stąd - cytując Twój wyszukany styl „wyp…” odejść. Piękna konsekwencja. Piszesz o anonimowości jako świętej zasadzie portalu, ale jednocześnie oczekujesz, że każda anonimowa wypowiedź krytyczna ma być automatycznie uznana za fakt. Nie, anonimowość daje możliwość wypowiedzi, ale nie daje immunitetu na pomówienia, insynuacje i rzucanie ciężkich zarzutów bez dowodów. Zarzucasz mi „korpobełkot”, a sam produkujesz ścianę tekstu pełną haseł: zastraszanie, fałszywe oskarżenia, szukanie kwitów, call center, bat, gołe wypłaty, król nagi. Brzmi dramatycznie, tylko nadal brakuje podstawowej rzeczy odpowiedzialności za słowa. Najlepszy fragment to oczywiście diagnoza mojego „rozbuchanego ego z tłem narcystycznym”. Rozumiem, że teraz każdy anonimowy komentator po dwóch akapitach robi specjalizację z psychologii klinicznej i rozdaje diagnozy jak ulotki pod marketem. Może więc warto rozważyć branżę, w której nie ma targetów sprzedażowych, CRM-ów i rozmów z klientami. Chociaż uczciwie uprzedzam: nawet przy zbieraniu szparagów są normy, tempo pracy i ktoś na końcu dnia liczy wynik. Więc może się okazać, że problemem nie był system sprzedaży, tylko sama koncepcja odpowiedzialności za efekt. Innymi słowy: jeśli każdy plan to „opresja”, każda kontrola to „zastraszanie”, a każdy wynik do dowiezienia to „bat”, to może nie chodzi o firmę, tylko o to, że sprzedaż terenowa zwyczajnie nie była Twoim naturalnym ekosystemem.
    KAM

27.05.2026 13:23

Nie chcę się wypowiadać o samej pracy i ani jej zachwalać, ani jej obrzydzać bo to rola ludzi, którzy mieli lub maja doświadczenia z tą firmą ale chcę się podzielić opinią na temat niejakiego Kristofersona (w żadnym wypadku nie mylić z Kristoffersonem). Otóż widzę 3 możliwości: 1. Jest to test nowego rosyjskiego lub chińskiego BOT'a. 2. Koleś przygotowuje się do Mistrzostw Świata w Akrobatycznej Retoryce Sportowej w Parach pod Wodą i na tym forum chciał potrenować. 3. Pan doktor chce się habilitować i zbiera materiały badawcze. Niezależnie od tego, który wariant jest prawdziwy wszyscy ci, którzy wdajecie się z nim w dyskusję i piszecie liczne a często i długie posty dajecie się rozgrywać jak dzieci. Nie ma żadnej merytorycznej odpowiedzi na wasze teksty bo ich być nie może ale dajecie się wciągać w coraz bardziej skomplikowaną dyskusję. Dochodzą do tego emocje i dajecie się prowokować do kolejnych wypowiedzi. Moja dobra rada to przestańcie reagować na jakiekolwiek prowokacje tego czegoś czy tego kogoś a zepsujecie mu zabawę. Ludzie pytają o warunki pracy? Odpowiadajcie zgodnie ze stanem faktycznym. Chcecie ponarzekać lub hm.. powychwalać firmę? Proszę bardzo. Chcecie się między sobą powymieniać uwagami? Nie ma sprawy. Nie rozumiem jednak dlaczego dajecie się tak wkręcać. Może moja wiadomość będzie pomocna i spojrzycie na to z innej perspektywy. Pozdrowienia dla wszystkich piszących prawdę i kij w szprychy kłamcom.
    Rob

26.05.2026 19:55

Ale mnie korci aby się włączyć na poważnie do dyskusji. Ale się dzieje!!! Normalnie jatka!!! Jeszcze zostałem zahaczony o profil psychologiczny więc super temat na naprawdę długie posty z przeklejaniem sporych fragmentów z podręczników psychologii. Wiem jednak, że wpakowałbym się w niekończącą się polemikę, która i tak do niczego nie doprowadzi a dla mnie i tak nie będzie to miało większego znaczenia czy kogoś przekonam do swoich racji czy też nie. W każdym razie gdybyście doszli do wniosku, że rozwiązaniem zaistniałego sporu (pomiędzy obecnymi pracownikami/kierownictwem firmy a byłymi czy też prawie byłymi ale jeszcze obecnymi pracownikami) byłyby np. wal..ki w klat..ce, usta..wka w lesie albo przynajmniej klasyczny pojedynek bokserski to dajcie znać. Przyjadę nawet jak bilety będą drogie. Zaznaczam, że jako widz a nie bezpośredni uczestnik. Już nie przeszkadzam. Zmieniam status na "inne" i opuszczam to zaszczytne forum.

24.05.2026 10:50

Kilka słów ku przestrodze dla osób rozważających aplikowanie na stanowiska Przedstawiciela Medycznego w tym tworze firmopodobnym: Firma preferuje osoby, których oczekiwania finansowe oscylują w okolicy 6k-6.5k brutto. Jeśli jednak jakimś cudem uda Ci się wynegocjować więcej (np. 7k-7.5k) to potem nie dostaniesz żadnej podwyżki. Generalnie większość pracowników ma ok 7k brutto po 1-2 latach. Maksymalnym zaszczytem i zarazem wynagrodzeniem jest awans na starszego PM wtedy jest to 8k brutto i tutaj wszelkie możliwe podwyżki się kończą. Konkurencja od 8k (nawet więcej) dopiero zaczyna😊 Acha oczywiście nie ma corocznych podwyżek inflacyjnych bo dla JMSP nie ma inflacji. System premiowy to zależy. Jeśli aplikujesz na mocny teren to przez pierwsze 2-3 OS'y zrobisz premie ale potem plan wskoczy na tak niebotyczny poziom że zapomnij. Flota jest całkiem ok. Toyoty corolle max 3 letnie. Tylko że JMSP pisze, że benefitem jest auto do użytku prywatnego, a robi wszystko żeby Ci ten użytek prywatny obrzydzić. Np. jak chcesz w weekend pojechać do centrum handlowego na zakupy to w piątek musisz prosić pisemnie o zgodę na taki powiedzmy 10 kilometrowy wyjazd... Jak zepsują ci się wycieraczki to nie możesz pojechać do toyoty i wymienić tylko musisz napisać do firmy i przyślą Ci jakieś (usunięte przez administratora) z aliexpress za 5 złotych żebyś sam sobie wymienił. Wymiany opon to dramat. W JMSP opony zjeżdża się do samej siatki, a jak zgłaszasz że wulkanizator nie podejmuje się wymiany opon to każą Ci jechać do innego warsztatu bo ten na pewno jest głupi i robi to na złość firmie... W codziennej pracy operujesz kilogramami zbędnej makulatury zamiast oprzeć się na merytoryce i dobrych narzędziach w postaci promocji umów lojalnościowych, etc... Dodatkowo ciągle walczysz z królową telesprzedaży która jak tylko pojawia się wakat to zabiera z danego terenu najlepsze gabinety a Tobie jako nowemu zostaje sama kaszana. I już tego nie odzyskasz... Reszta benefitów to (usunięte przez administratora) bazujące na usługach PZU i to w takich cenach że w firmie może z 5 osób z tego korzysta innych przy zarobkach 4-4.5 na rękę na to nie stać. I po krótce to tyle. Jeśli na poważnie planujesz tutaj wylądować to albo będzie to Twoja pierwsza praca jako przedstawiciel, albo jesteś desperatem z "wilczym biletem" i nigdzie indziej Cię nie zatrudnią. Osobiście bardzo odradzam i przestrzegam.

25.05.2026 20:23

Dokładnie to opisałeś, niestety wszystko jest prawdą. Na rozmowie nikt o tym oczywiście nie wspomni, ponieważ trzeba zwerbować kolejnych PM na miejsce tych, którym udało się uciec.

26.05.2026 12:15

No to przecież pisze, że nie rozumiem XD To nietrudno się domyślić, że po to, żeby ktoś wyjaśnił.

25.05.2026 20:29

Firma poszukuje obecnie PM na 7 województw, czyli wymienia się połowa składu w ciągu jednego miesiąca. Czy trzeba pisać coś więcej? Czy jakakolwiek szanująca się firma wymienia kiedykolwiek taka ilość przedstawicieli? Niestety wszystkie negatywne komentarze są prawdziwe.

25.05.2026 12:27

Ekstra expert

25.05.2026 15:18

A do jakiej Ty firmy zapraszasz na te rekrutacje i po rzetelne informacje? Co to za firma JMPS? Rozwiniesz skrót? 🤣🤣🤣🤣🤣

25.05.2026 20:18

Dokładnie, firma wolałaby zamieść wszystkie brudy pod dywan i wszystkich uciszyć. Niestety na rozmowie nie dowiecie się niczego, usłyszycie jedynie wyuczone formułki i obietnice wysokich zarobków, która nigdy nie zostanie spełniona. Większość tego, co Wam powiedzą nie będzie prawdą i po kilku tygodniach będziecie chcieli uciekać, ale pozostanie niesmak i poczucie zmarnowanego czasu, a co jest obecnie ważniejsze od czasu? Praca dla osób, które nie mają innego wyjścia i muszą chwycić się czegokolwiek na jakiś czas.
    Długoterminowa

20.05.2026 16:27

To jest ciekawe, że byli przychodzą tutaj oczerniać firmę, pewnie boją się o swoje stanowisko w konkurencji. Ja pracuje tu od dawna, dobrze mi się pracuje i czasami zatyka mnie jak to czytam i nie wiem skąd to się bierze. Dla mnie zarządzanie jest ok. Ludzie jak zmieniliście firmę i piszecie, że jest ok to po co tu wracacie? Tęsknota czy strach?
    MW

24.05.2026 10:24

Liczba nowych ogłoszeń na PM co kilka miesięcy pokazuje dokładnie jaka to jest firma i jak duża liczba pracowników odchodzi. Zdecydowanie szkoda czasu i zdrowia.

24.05.2026 19:57

wiem już nie pierwszy eksodus za mną, ale ten jest jak narazie największy. Dodatkowo nie ma już nawet żadnego starszego bo ostatnia dwójka złożyła wypowiedzenia.
    Daniel Olbrychski

19.12.2025 21:16

Jako aktualny pracownik, chciałbym sprostować wszystkie poniższe negatywne opinie o firmie! Wszystko to BZDURY!! JM Sante Pharma to najlepsza firma weterynaryjna w Polsce... i nie skłamię jeśli powiem że na planecie ziemia! Dlaczego pracując tutaj poczujecie się jak w weterynaryjnym raju... po drugiej stronie "tęczowego mostku": 1. Główny (usunięte przez administratora) który w wyjątkowo wysublimowany a zarazem ciepły sposób potrafi pożegnać pracownika mailem, wcześniej odbierając owemu pracownikowi dostęp do tego maila... TYLKO w JM Sante! 2. Od niedawna (usunięte przez administratora) zwany "ekspresem" przy którym najwięksi w historii osobnicy z przerośniętym ego, pychą i poczuciem nieomylności to po prostu "miękiszony" (usunięte przez administratora) owładnięty psychozą pokroju "klaszczesz albo jesteś zdrajcą" i prawdziwy (usunięte przez administratora) teorii spiskowych w stylu "sanepid kazał wycofać produkt... nie to KONKURENCJA!" (usunięte przez administratora) TYLKO w JM Sante! 3. Nie wiedzący że jest w gabinecie managier (usunięte przez administratora). Którego jedyną zaletą jest to że nie potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie i (usunięte przez administratora) lekarzy psując wypracowane niejednokrotnie latami relacje w gabinetach... Ach napisałem że to jego zalety. No tak tylko że powinien być windziarzem w parterowym domu a nie osobą odpowiedzialną za zespół sprzedaży w firmie handlowej... TYLKO w JM Sante! 4. NAJWSPANIALSZY, WE WSZYSTKIM NAJLEPSZY, (usunięte przez administratora) biurko i przede wszystkim ChatGPT pani (fanfary) NAJPIĘKNIEJSZA PANNA (usunięte przez administratora) Jezu to jest już sztos na maksa... TYLKO w JM Sante! 5. Zwalniają ludzi??? ALEŻ skąd!!! Pozbywanie się elementu wywrotowego to naturalny proces mający na celu zapewnić dobrobyt kolektywu! Nie ważne zasługi... przypomnę, wuja (usunięte przez administratora) więc "po prostu zwolnieni" powinni być wdzięczni! TYLKO w JM Sante! 6. Piniendze... Zasada jest prosta ile wynegocjujesz tyle Ci zostanie do końca Twych dni... ale czy to złe, zapytacie? ABSOLUTNIE NIE!!! Tutaj pracujesz "na chwałę!"... TYLKO w JM Sante - (tutaj dodam maks zarobki jako PM to 8k brutto podstawa) 7. Ludzie odchodzą - cóż (usunięte przez administratora) mają to gdzieś, zasada "nie ty to inny" jest na porządku dziennym. Ale czy to źle??? OCZYWIŚCIE że nie w końcu można usprawiedliwić gorsze wyniki przed gremium partii... Pewnie byłoby tego więcej, ale podsumowując: czy JM Sante Pharma to zły pracodawca??? ABSOLUTNIE NIE!!! jeśli jesteś studentem psychologii, socjologi albo kryminalistyki i potrzebujesz "żywego" obiektu badań do pracy magisterskiej, doktorskiej, etc. W przeciwnym wypadku - TRZYMAJ SIĘ NAJDALEJ JAK MOŻNA OD TEGO TWORU!!! (usunięte przez administratora) PS2. Wszystkie negatywne opinie to prawda i pisze tym osoba "z wewnątrz"!!!
    MW

24.05.2026 10:21

Dobrze, że chciało Ci się opisać sytuację w firmie, wiele osób uchroni to przed wysłaniem tam CV.
    Niezainteresowany

12.05.2026 10:20

Nie polecam współpracy z tą firmą. Brak szacunku do pracownika wychodzi juz na początku pracy. Bardzo duża rotacja, pracownicy sami się zwalniają bo nie chcą pracować w takim januszexie. Nawet sami lekarze się śmieją, że ciagle jest ktoś nowy , więc ewidentnie coś jest na rzeczy Podstawy bardzo słabe, premie nie do wyrobienia, a z miesiąca na miesiąc coraz wyższe. Szkoda czasu i zdrowia
    Sylwia

16.05.2026 14:15

Miesiąc to bardzo mało żeby ocenić nowe miejsce a co konkretnie sprawia, że ludzie tak szybko rezygnują?
    TB

21.05.2026 19:10

Przecież wszystko jest w starych komentarzach. Zawsze można wysłać CV i przekonać się osobiście :)
    Kle

20.05.2026 11:44

Mając sentyment do tej firmy bo wprowadziła mnie w świat weterynarii to ciężko się patrzy jak upada, jak zwija się do internetu, jak kolejne osoby są rozczarowane... Świat w tej branży jest bardzo mały... natomiast zarządzający firmą mają takie przeświadczenie o swojej zajebistości o swojej nieomylności,są tak aroganccy, że nie widzą, iż ludzie, którzy do nich dołączają na prawdę mają pozytywną motywacje, swój cel, marzenia i chcą coś osiągnąć lecz to zderzenie z rzeczywistością totalnie demotywuje ich do pracy. Bardzo złe zarządzanie w stosunku do pracowników i brak zaufania już na rynku powoduje, że nikt nie chce tam trafić z branży. Dostali tak dużo znaków, że trzeba coś zmienić, że w tym momencie jedynym rozwiązaniem i ratunkiem dla tej firmy są zmiany na tym najwyższym szczeblu. Szkoda ale dopiero po zmianie firmy można zauważyć, że może być fajnie i normalnie... komentarze są niestety prawdziwe.
    TB

21.05.2026 19:06

Oczywiście, że komentarze są prawdziwe, PM w tej firmie są traktowani jako roznosiciele ulotek. Szkoda, że tak to wygląda, ciężko zrozumieć, co firma chce osiągnąć zmuszając ciągle kolejnych PM do odejścia.. Liczba nowych ogłoszeń na tych samych województwach co kilka miesięcy mówi sama za siebie i piękne komentarze pracowników biura nic o tym nie wspominają.
    Asystent AI: Podsumowanie21.05.2026

👍 Silne strony Część osób chwali produkty – zwłaszcza linię polisept i ofertę stomatologiczną. 1. Produkty: produkty weterynaryjne mają dobrą opinię u klientów i lekarzy, szczególnie wybrane linie. 2. Praca na start: dla osób bez zobowiązań lub rozpoczynających w branży to może być okazja do zdobycia pierwszego doświadczenia. 3. Atmosfera wśród zespołu: mimo trudności, niektórzy wspominają pozytywnie kolegów i integracje firmowe. 📋 Podsumowanie Najlepiej oceniane są same produkty, czasami także możliwość poznania branży od podstaw. Najwięcej emocji budzi kwestia wynagrodzeń, dużej rotacji oraz stylu zarządzania i podejścia do ludzi – dużo osób mówi o trudnej atmosferze oraz braku przejrzystości w premiach i wymaganiach. Wielu byłych pracowników wskazuje, że wytrzymują tu głównie osoby bez dużych oczekiwań, reszta szybko odchodzi ze względu na wysokość pensji, poziom stresu i wysokie targety. Widać, że doświadczenia ludzi są mocno podzielone i wiele zależy od indywidualnego podejścia i oczekiwań. 💬 Główne pytania 1. Wynagrodzenia i premie: jak wygląda wysokość podstawy, system premiowy i czy można realnie liczyć na premie. 2. Rotacja i atmosfera: dlaczego jest tyle nowych ofert pracy, jak wygląda codzienna praca, kto przeważnie kończy współpracę i dlaczego. 3. Styl zarządzania: czy da się mieć realny wpływ na decyzje, jak wygląda kontakt z przełożonymi i czy można swobodnie zgłaszać swoje pomysły.
    Baltazar

03.05.2026 22:16

Firma...hmm dużo by można mówić ... Czytam opinie i raczej nikt z byłych pracowników nie wypowiada się dobrze. Jeśli chcesz tu coś znaczyć musisz być ulubieńcem szefa( donoszenie i wazelina mile widziane) Nie miej innego zdania niż dyrektor bo wtedy zostaniesz upokorzony przed wszystkimi i nieważne jak wiele razy wcześniej mówil ci że jesteś super. Chcesz coś znaczyć, pij dużo na imprezach firmowych i siedź w gronie osób ważnych inaczej uznają cię za plebs . Produkty..naprawdę fajne niestety konkurencja duża a ty nie masz czym zapunktować żeby sprzedać lekarzowi produkt dając w gratisie 2 szt saszetek szamponu w sytuacji gdy konkurencja za sprzedaż swoich preparatów daje wczasy na meladiwach ..słabe ale jednak taka rzeczywistość. Kto naprawdę się liczy w firmie Sante hmmm... Wymieniać można tylko na palcach jednej ręki bo reszta dziś jest ..jutro nie 😀 Na zakończenie , firma niby spoko,niby fajna atmosfera ,niby rodzinna ale jednak na końcu i tak pokażą ci środkowy palec😁
    Xyz

14.05.2026 15:05

Podrzucić zarządowi?dobre sobie! przecież tu nie wolno się odezwać że coś jest nie tak bo zaraz jest kara np w formie testu. Nawet jeśli odezwanie jest dla dobra firmy to niestety management od razu traktuje to jako atak i zdradę no i jest kara. Dlatego ludzie się zwalniają bo tu nie można nic powiedzieć nawet jak wiesz że to dla dobra firmy, że to podniesie wynik sprzedaży. To i tak nie masz racji.
    KJ

14.05.2026 18:11

Dokładnie tak jest. Praca dla osób, które nie mają szacunku do siebie. Szkoda nerwów i zdrowia.
    Zainteresowany

11.05.2026 13:36

Czy ktoś wie z czego wynika taka duża ilość ogłoszeń i to w całej Polsce? Czy firma się tak szybko rozwija czy może jednak to wszystko to zwolnienia o których pisze sie nizej?
    Niezainteresowany

12.05.2026 10:39

Ludzie sami się zwalniają bo nie wytrzymują atmosfery i planów z kosmosu. Niech firma się w końcu obudzi i zmieni podejście do pracowników bo w innym przypadku będą mieli ciągle rotacje
    HP

04.05.2026 14:15

cyrk. brak szacunku do przedstawicieli pretensje, plany z kosmosu a produkty najzwyklejsze bez żadnego łał. Czasem aż głupio wchodzić do lekarza naciągając ich na te „”innowacyjne” rękawiczki bo wiesz jaka będzie odpowiedź i tylko wstydu się najesz.. chociaz dobre i to biorąc pod uwagę wyplate .

04.05.2026 16:09

A czemu naciąganie, a nie sprzedawanie? No i w sumie to też za bardzo nie padło co to niby ten brak szacunku.

04.03.2026 07:22

Dobra praca na początek, aby zacząć w weterynarii złapać doświadczenie i uciec do innej firmy. Podstawa słaba, premie na początku do wyrobienia na zachętę, późnej plan jest tak wysoki że premii nawet nie powąchasz. Produkty już wymyślane na siłę i bawią nawet samych lekarzy. Brak dnia biurowego, przez co nie masz czasu na umawianie się na wizyty i jeździsz jak dziecko we mgle i odbijasz się od gabinetów. A jak pojawia się problem jak z odstraszaczem, gdzie ewidentnie firma zawiniła zwalają problem na Ciebie i sobie radź. Za dużo obiecują i pracownikom i lekarzom, nie wywiązując się z obietnic, przez co bardzo tracą na zaufaniu. Specjalne rabaty, nie ma problemu, wejściówki na konferencje, ależ oczywiście, a późnej Ty świecisz oczami na wizytach. Plus wewnętrzna konkurencja w postaci telemarketingu, która przypisuje sobie zamówienia z terenu. Zaczniesz się odzywać, że coś się nie podoba to Cię zwolnią z byle powodu, aby wzbudzić strach pozostałych i trochę ich „uspokoić”. Po odejściu nawet dobrych pracowników miesza się ich z błotem i rozpowiada, ze to oni zawinili.

#Wynagrodzenie

#WarunkiPracy

Klient

23.04.2026 09:18

Nie dopytałem bo skoro chcąc mnie zatrudnić nie są w stanie podać systemu w jaki naliczają premie, ani nawet widełek jakie są to nie świadczy dobrze o firmie oraz tych osobach.
    Hanka

24.04.2026 15:31

Ta propozycja 400 zł poniżej twojego minimum po trzech etapach, to było przedstawione jako ostateczna oferta czy było pole do negocjacji?

31.03.2026 22:31

Łucja

01.04.2026 08:51

Jeju mocne słowa 🫣 A możesz napisać co takiego konkretnie robi to kierownictwo? Skoro tak ich opisujesz to przydałyby się konkrety

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w JM Sante Pharma?

Kontakt - JM Sante Pharma Sp. z o.o.

Krzysztofa K. Baczyńskiego 25A 41-203 Sosnowiec

REGON:145920490

Branża główna: Sklepy zoologiczne

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Voluntas

16.03.2026 13:03

Asystent AI

Witajcie, była oferta na regionalnego managera zespołu sprzedaży. Trzeba było mieć prawo jazdy kat. B i udokumentowane sukcesy w sprzedaży. Oferowali umowę o pracę oraz otwarty system motywacyjny. Jednym z benefitów był służbowy samochód do użytku prywatnego. Jak naprawdę wyglądała tutaj praca z zespołem i egzekwowanie wyników? Były realne premie i możliwości awansu? Co sądzicie o elastycznym czasie pracy i benefitach?
    #KierownikRegionalny
    Sylwia

16.03.2026 13:37

No ciekawe czy te otwarte premie faktycznie wpadały do wypłaty, czy tylko same targety i ciśnienie na wynik, ktoś powie jak to działało w rzeczywistości🤨
    Celina

25.01.2026 19:40

Oczekujemy umiejętności skutecznej pracy na rynku weterynaryjnym - ktoś wyjaśni co to znaczy w praktyce w ogłoszeniu ? Bardzo ogólnikowe 🙂 Fajnie byłoby wiedzieć, co się za tym kryje.
    abrakadabra

25.01.2026 21:09

To raczej oczywiste - handlowiec musi umieć skutecznie pozyskiwać klientów, w tym wypadku w postaci klinik weterynaryjnych i sprzedawać im szerokie portfolio firmy jm sante. Od żeli odkażających po proszki do prania, czego nie rozumiesz 😉
    CC

25.01.2026 21:11

Najwyraźniej poprzednicy byli za mało skuteczni w sprzedaży do weterynarzy, więc teraz zaznaczyli to w ogłoszeniu xD
    Kamil

19.01.2026 15:04

Nie dba się tutaj o ludzi, przynajmniej nie o tych co się powinno Dba sie o strach i ciągła presje. Im głośniej krzyczysz tym lepiej i najlepiej żeby wszyscy wiedzieli
    Daniel Olbrychski

22.01.2026 01:35

świetnie bo pytanie ‚o kogo się nie powinno dbać’ idealnie opisuje firme 🤭 Zamiast ‚o kogo dbać’ to na odwrót. To jest właśnie filozofia JM SANTE PHARMA - mieszać ludzi z błotem byle tylko robili zamówienia. Od dziś pokazuje tą stronę klientom, niech wiedzą jak się traktuje ludzi.
    Adaś

23.01.2026 09:22

Go work , to forum ludzi którzy informują się o sposobie działania firm , nie miejsce na wyzywanie się i obrażanie innych. Chcesz coś wnieść nowego to napisz, jak chcesz jedynie obrażać innych - przełącz się na FB.
    Paweł Adamczyk

19.12.2025 23:29

Widząc ostatni tydzień wylewania pomyj na JM Sante Pharma, jako osoba, która swego czasu była zaangażowanym i aktywnym członkiem zespołu marketingu, czuję, że muszę się wtrącić. Nie mam najmniejszego zamiaru dyskutować nad tym, czy poniższe opinie są prawdziwe, czy nie - wystarczające jest dla mnie moje własne doświadczenie. Dla JM Sante Pharma pracowałem niemal dwa lata i daje mi to wystarczający mandat, aby wyrazić sensowną i obiektywną opinię na ten temat. Od samego początku zostałem przyjęty jak partner i współtwórca, niezależnie od mojego doświadczenia, które zbyt imponujące nie było. Miałem realny wpływ na strategię, plany i decyzje firmy, a za każdym razem - niezależnie od tego, czy moja opinia była dobra czy zła - byłem wysłuchany. Dzięki takiemu podejściu Szefa czy ‚Arnolda’ mogłem rozwinąć skrzydła i wdrażać pomysły, które choć nie zawsze trafione, zawsze były brane pod uwagę. Przekonałem się o tym na własnej skórze. Odpowiednie podejście do pracy, szacunek do współpracowników i chęć realnej zmiany czy wdrożenia idei, której większość firm by nie przełknęła, potrafią zdziałać cuda. Tak właśnie wyglądało to w JM Sante Pharma. Gdyby ktoś zapytał mnie, czy wszystkie pomysły wdrażane w JMSP są trafne, odpowiedziałbym, że nie, mimo, że często byłem ich współtwórcą. Biurokracja bywa nadmierna i nie zawsze ma partnerski charakter, jednak dalej wierzę, że wynika to tylko z troski o dobro firmy i naszych pacjentów. Firma może i nie inwestowała we mnie personalnie, ale inwestowała w KAŻDY mój pomysł, bez względu na to, jak głupi mógł się wydawać. JM Sante Pharma jest na tyle młodą organizacją, że wciąż szuka swojej drogi w kontekście strategii i planu rozwoju, co otwiera drzwi dla ludzi ambitnych i otwartych na niekonwencjonalne rozwiązania. Managerowie? Jak w każdej firmie. Osobiście nie jestem fanem tego stylu zarządzania - szczególnie w kontekście PM-ów i sam nigdy nie chciałbym takim managerem być, ale nie czuję się uprawniony do oceniania ich, bo nigdy nie byłem na ich miejscu. Poniższe opinie? Jestem zdegustowany, jak bardzo zdesperowanym trzeba być, aby pisać coś takiego. Biuro? Spędziłem tam prawie dwa lata. Są osoby, które wspierały mnie na każdym kroku i którym jestem dozgonnie wdzięczny. Były też takie, których podejście do pracy doprowadzało mnie do białej gorączki i zmuszało do wychodzenia z biura, żeby móc się skupić. Kimkolwiek jesteś, czytając te opinie.. nie wierz we wszystko, co piszą w internecie. Bardzo często jest to efekt desperacji i braku umiejętności pogodzenia się z rzeczywistością. Pozostaje do odpowiedzi na wszelkie pytania. Nie będzie problemem znaleźć mnie na LinkedIn by zadać pytanie. Paweł Adamczyk
    #SpecjalistaDsMarketingu

#Rozwój

XYZ

21.12.2025 12:41

Kimkolwiek jesteś, czytając te opinie.. nie wierz we wszystko, co piszą w internecie. Bo być może osoba, która dzieli się opinią zbija piąteczki z CEO i „góra” po prostu darzy tę osobę sympatią. Jest też pozostała część pracowników, która nie zawsze otrzymuje należyty szacunek, dzieląc się swoimi pomysłami. Większość opinii jest negatywnych. Gdyby pracownicy odchodzili w miłej atmosferze, z pewnością by się tu wypowiedzieli ale niestety… nie trudno wskazać osoby, które są autorami pozytywnych opinii. #SpecjalistaOdNiczego
    Celina

19.01.2026 02:18

No a Ty masz jakieś porównanie, powiesz coś więcej? Brzmisz jakbyś miał i to niemałe, chetnie poczytamy 👀😉
    Złotowa

13.01.2026 08:56

Obowiązek podania minimalnej i maksymalnej kwoty wynagrodzenia lub jego wysokości. Informacja musi zawierać wszystkie składniki (podstawę, premie, benefity). Gdzie/Kiedy przekazać: W ogłoszeniu o pracę. Przed rozmową kwalifikacyjną (jeśli nie było w ogłoszeniu). Przed nawiązaniem stosunku pracy (jeśli nie było wcześniej). Jak myślicie dlaczego nadal tego nie robią w ogłoszeniach? Bo jest super płaca? ;)
    Q

10.01.2026 14:11

Przykro na to patrzyć ale to sama prawda. Firma sie zamknie zaraz. 0 myślenia w przyszłość 0 zasobow 0 startegi i kopiowanie innych. Produkty słabej jakości z chin i robione na sile. Firma dzwoni po weterynarzach i wciska im na siłe go**o w folii żeby była minimalna kwota. Wstyd czasami do nich jechać samochodem od zdziska. Odradzam i polecam uciekać poki czas
    Abc

11.01.2026 01:17

Dział handlowy to przede wszystkim Radziwił jak ktoś na dole napisal. (Ra)dziwił bo wszyscy się dziwią jak ktoś taki może kierować ludźmi. Handel polega na rozdawaniu długopisów bez żadnego celu a CEO myśli że jak rozda bezwartościowe rzeczy to lekarze będą to brać, wstyd mi jeździć
    CC

12.01.2026 18:53

To jak tam wygląda struktura w zespole sprzedaży? Kierownik i potem handlowcy? Niedawno było też ogłoszenie na koordynatora na północ, to inna nazwa handlowca czy co? Z tego co piszecie to pensje są tragicznie niskie, dziwne, że w ogóle ktoś z doświadczeniem w branży zgadza się pracować za takie wynagrodzenie.
    Obecny

28.12.2025 22:45

Wiej, Jesteś zbyt ambitny/a na to zeby pani (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) pokazywały ci jak myć szybe niepotrafiąc wsypać pieprzu do dobrego naczynia czy zamawiając „innowacyjne” rzeczy z Chin z których klienci się śmieją. Jak znasz angielski to jesteś w top 5% tej firmy. Jak dodatkowo masz podstawowe wychowanie i średnie wykształcenie to juz jesteś w top2. pan (usunięte przez administratora) który wrzuca „inspirujące” zdania na każdej prezentacji ledwo je rozumie plus (usunięte przez administratora), która gada naokraglo i nikt nie chce jest słuchać a ona dalej mówi, myślą że znają się na wszystkim (usunięte przez administratora) Na palcach można policzyć ambitne osoby a i tak części z nich już nie ma bo byli dobrzy i niewpasowali się w to (usunięte przez administratora)Podsumowując: (usunięte przez administratora) to pupilki (usunięte przez administratora) które nawet jak nie mają racji to nic z tym nie zrobisz. Już nie chcę mówić że (usunięte przez administratora) jest na smyczy tej drugiej (usunięte przez administratora). Pan (usunięte przez administratora) myślący że wie cokolwiek o biznesie (usunięte przez administratora) Marketing to (usunięte przez administratora) głosu (usunięte przez administratora) marketingu dalej nie znam chociaż siedzę 5 metrów dalej. myślę ze handlowcy nawet nie wpisują tej firmy w cv bo wstyd. Nie polecam a nawet gorąco odradzam. Ta firma z tymi ludźmi nie ma przyszłości i jest mi codziennie źle że muszę tam wrócić - mam nadzieję jeszcze chwilę.
    #AsystentSprzedazy
    Była

29.12.2025 19:54

Poziom tego wpisu pokazuje przede wszystkim, że zrównałeś się poziomem z zachowaniami, które opisujesz. Też swoje widziałam, dlatego tam nie pracuje, ale te personalne wytyki są po prostu słabe i krzywdzące. Na koniec muszę podkreślić, że szefowa marketingu to akurat jeden z najbardziej kompetentnych ludzi (o ile nie najbardziej), którzy przewinęli się przez tę firmę - nie trzeba być głośnym żeby to potwierdzić.

01.01.2026 09:54

No i się wylało. W końcu pracownicy nie wytrzymali i zaczęli mówić głośno co sie dzieje

21.12.2025 19:12

#Telemarketer

29.12.2025 16:23

Skoro odpisujesz to chyba ciebie interesuje 😂 I znowu żaden to argument tylko personalny atak 🫣
    Xyz

30.12.2025 20:30

Może już pracownicy są tak przepełnieni goryczą że w końcu się wylało i dlatego tak emocjonalnie. Tu nic nie można powiedzieć. Tylko bić brawo. I mówić że jest super. Tresowaliście pracowników długi czas to w końcu się zerwali ze smyczy. Koniec. Dziwnym trafem negatywne opinie dotyczą tylko trzech czterech osób.
    Krzysia

21.12.2025 20:56

Serio to już się robi słabe...też pracowałam 2 lata, też stało się co się stało ale smarowanie każdego tutaj juz naprawdę nie jest fajne...
    Weła

22.12.2025 20:13

Nie żeby coś, ale nie obsmarowywuje się tutaj każdego 😉 Z tego co czytam to te konkretne osoby na to faktycznie zasłużyły...
    Krzysia

22.12.2025 20:22

Faktycznie na teems nie byłam, więc nie będę się wypowiadać, poprostu uważam że czasem trzeba odpuścic i iść nowa droga , a że idą świeta to dla wszystkich zdrowych i spokojnych
    Mareczek

16.12.2025 08:27

Odradzam pracę w tej firmie, nie polecam. Zwolnić ludzi przed świętami się nie godzi.
    Zainteresowana

30.09.2025 13:46

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie warunków pracy w JM Sante - atmosfera, zarobki, możliwości na stanowisku handlowiec ? Widziałam ogłoszenie na Gdańsk, mam doświadczenie w branży wet stąd moje pytanie. Dziękuję za szczere odpowiedzi.
    Były

30.10.2025 11:01

Gdyby faktycznie było 6 na rękę podstawy, to byłoby to całkiem przyzwoicie. Szkopuł w tym, że tak nie jest.

13.11.2025 06:54

Mi proponowali 6500 brutto na podstawie więc to niecałe 4800 na rękę więc może ktoś lepiej wynegocjował lub pomyliłeś brutto z netto ? ;)
    Krystyna Janda

04.11.2025 18:11

10 grzechów firmy JM Sante Po pierwsze, jesli ktos ma miec 6k podstawy to moze byc to jeden bądź dwóch handlowców z 14/16 handlowców z całej Polski. Po drugie podstawy to są kwoty 4-4,5k Po trzecie jeśli mówią Ci o zaangażowaniu i wtedy dostaniesz premię to wiedz, że jest to nieprawda. Po czwarte, dlaczego nie prawda ? Ano dlatego że do tej firmy ludzie z branży nie pójdą bo wiedzą jaki tu jest cyrk i muszą szukać osób z np FMCG. Plany są nie do zrealizowania bo masz produkty, które nadają się bardziej do sklepu zoologicznego a nie do gabinetu lekarskiego i jak wyskakujesz im z płynem do prania to lekarz ma Cię za niepoważnego i tracisz jego czas. Plany są takie, że gdybyś miała je realizować to musiałabyś współpracować z hurtowniami a nie możesz bo liczy się tylko to co zrobisz na spotkaniu. Po piąte jak nie wierzysz mi w to co pisze to wykonaj kilka telefonów do handlowców, myślę, że spokojnie Ci opowiedzą jaka jest prawda bo w tej firmie po kilku miesiącach 90% osób szuka nowej pracy. Po szóste masz 10 wizyt, nie masz dnia typu „home office” więc zastanów się jak masz zaplanować sobie wizyty i tydzień ? No nie masz czasu, więc wchodzisz z buta i liczy się ilość i chęć dotarcia do świadomości lekarzy że taka firma jest,istnieje. Ty się napocisz a firma przyszłościowo będzie zbierać plony. 10 wizyt nie zrobisz normalnie tylko wchodzisz i prosisz o zamówienie a chyba nie na tym to polega. Po siódme, pełna inwigilacja, firma, która cię sprawdza na każdym kroku, czujesz brak zaufania, niepewność i brak komfortu pracy by po prostu czuć się swobodnie i pracować, robić to z chęcią i przyjemnością. Telefony do lecznic, które mają Cię sprawdzać… Od momentu wejscia nie masz zaufania. Czasami 3 wizyty są więcej warte niż 10 odklepanych, pamiętaj a jeśli będą próbowali ci wmówić, że to nie prawda to jest to jakiś głębszy plan ale nie chodzi tu o ciebie. Po ósme, w ciągu roku czy dwóch jest tutaj taka rotacja pracowników, ze na prawdę ciężko nadążyć. Co miesiąc pojawia się oferta pracy z JM Sante, więc zadaj sobie pytanie czy coś jest z pracownikami nie tak, czy z firmą ? Po dziewiąte firma tak oszczędza, że dostajesz jedną wycieraczkę pod nogi do samochodu, chyba więcej mówić nie muszę ?? Po dziesiąte wszyscy są wrogami, wszyscy są źli, my jesteśmy najlepsi. Nie mozesz nic niewygodnego powiedzieć na temat strategii firmy a jeśli to zrobisz masz reprymendę i na każde zażalenie jest odpowiedź, jesli nie ma to się znajdzie np ile robiłaś wizyt i ile byłaś czasu w terenie. Ego, które bije w szczególności od jednej osoby, jest tak ogromne że profesor przy nim jest malutki. Firma vet expert to express pamiętaj a no i na żadnych konferencjach firmy nie ujrzysz, szkoda kasy. Plus firmy ? Fajna praca na start jesli chodzi o wejście np w branżę albo poznanie kultury pracy lekarzy czy wgl chciałabyś to robić, fajna praca dla osoby 25/26 lat która nie ma rodziny, kredytu i innych zobowiązań. Ludzi z długim stażem tu nie spotkasz. Plusem też jest to, że raczej gorzej być nie może i kiedyś muszą pójść po rozum do głowy i zawrócić o 180 stopni ale, kiedy to się stanie i czy wgl się stanie przy tych ludziach zarządzających to jest wielki znak zapytania. Na prawdę fajne niektóre produkty, linia polisept jest świetna, stomatologia też jest na prawdę fajna ale to wciąż za mało by realizować premie pamiętając o konkurencji i wielu innych zmiennych. Reszta produktów to nie wiadomo co tam jest bo nie ma wgl podanych ilości, gramatury i tłumaczenie, ze inni by od razu skopiowali. Dobre mi .... a inni dlaczego mogą ? Nie wierzcie w takie bajki. Info dla tych, którzy chcą się dowiedzieć faktów i angażować swój czas, życie dla organizacji oraz tip dla firmy by pomyśleli, że czas na zmiany i podejście pro-pracownicze a nie tylko zarobkowe :)

#Wynagrodzenie

#WarunkiPracy

27.10.2025 21:20

To może i ja się wypowiem nt rozmowy kwalifikacyjnej bo przeszedłem przez wszystkie w etapy. Najpierw tel od Pana Pawła z zaproszeniem na 1 etap. 1 etap - Teams z Panami Radomirem i Marcine. Trochę sztywno, ode mnie wyciągnęli sporo, ja praktycznie niczego się nie dowiedziałem. 2 etap - scenka sprzedażowa Teams do której można się przygotować po wszelkich informacjach od Pana Pawła. Trochę się stresowałem jednak grający rolę lekarza wet Pan Marcin nie grał na siłę osoby nie zainteresowanej produktem. Sądzę, że wypadłem bdb ponieważ dostałem zaproszenie na 3 etap już spotkanie bezpośrednie. Dodam że w 2 etap nieco luźniejszy niż 1. 3 etap - spotkanie w restauracji, Panowie Marcin i Radomir moim zdaniem byli już rozluźnieni. Pytali się o różne sytuacje handlowe, jak bym się zachował. Nie oceniali moich odp, a jeśli zdarzyło mi sie odp " szcerze nie wiem" reagowali z szacunkiem i uśmiechem. Naprawde ok rozmowa. W 3 etapie byli w stanie odp na prawie każde moje pytania, nawet te niewygodne dla JM Sante. Minusem wszystkich etapów było to,że o finansach dowiedziałem sie na sam koniec. Największym jednak dla mnie alarmem było stwierdzenie " dokładnych kwot premii dowie się Pan podczas podpisywania umowy"... Niestety Panowie nie byli lub nie chcieli powiedzieć mi średniej zarobków na danym stanowisku tłumacząc się tym, że to zależy od wielu czynników i moje zaangażowania. Oczywiście to odpowiedz bardzo poprawna polityczne, jednak Panowie na 100% znają wynagrodzenie na stanowisku ponieważ podobno miałbym wskoczyć w świetny teren po świetnym handlowcu więc znają ma pewno średnią wynagrodzenia tego właśnie handlowca. Oczywiście nie twierdzę, że ten handlowiec i rynek nie są "świetne" jednak ograniczone informacje nie przekonały mnie. Minusem było jeszcze to, że miałem się z kolejnym kandydatem. Czułem, że po rozmowie wszystko poszło świetnie, jednak w momencie kiedy zadzwonił do mnie Pan Marcin bylem już na badaniach do innej firmy. Informowałem Panów aby pospieszyli się z decyzją jednak sie nie udało. Zrezygnowałem z ich propozycji z racji niskiej podstawy oraz niepewności co do wynagrodzenia. Czy polecam ? Nie wiem, może dla kogos dla kogo finanse nie są bardzo ważne i chce spróbować w branży. Ja byłem na rozmowach w konkurencji JM Sante i wiem, że można zarobić dużo lepiej niż proponowali Panowie. Czułem również w atmosferze rozmowy, że Panowie nie są o tyle pewni swoich produktów co mocno gloryfikują je, twierdząc że konkurencji właściwie nie ma. Ja uznałem to za żart jednak... sam nie wiem. To już muszą ocenić obecni pracownicy bo to tylko moje wrażenie.

28.10.2025 17:58

Racja, dlatego propozycja Panów minęła się z moimi oczekiwaniami oraz średnim wynagrodzeniem w branży. To można sprawdzić. Szkoda tylko, że moje absolutne min również nie zostało spełnione a Panowie wiedzieli o tym już na 1 etapie. Szkoda mojego i Panów czasu na 2 oraz 3 etap skoro. Mogli już na 1 etapie powiedzieć jaka jest podstawa czyli min ile handlowiec może osiągnąć i byśmy sobie podziękowali już na tym etapie.

28.10.2025 18:07

W takim razie życzę powodzenia w pracy w JM Sante i trzymam kciuki aby się udało 😊 Ja nie oceniam Panów negatywnie. Po prostu nie ujęli mnie do końca swoim zachowaniem oraz unikaniem jak najdłużej rozmowy o wynagrodzeniu jakby to była jakaś wiedza tajemna. Straciliśmy nawzajem swój czas ponieważ Panowie chyba nie wzięli na poważnie mojego min które podałem na 1 etapie i zaproponowali na 3 etapie niższą podstawę niż kwota z 1 etapu. Co do Twoich wrażeń, że byłaś na innej rozmowie to masz rację ponieważ ja takich informacji nie dostałem. Miałem mnóstwo rozmów o prace i tylko w JM Sante wynagrodzenie było ukrywane do samego końca i mało transparentne. Poza tym jak twierdzą osoby z poniższych komentarzy to jak na branże wet zarobki w JM Sante są niewysokie. Tego jednak nie oceniam bo dla niektórych mogą być wystarczające 😊 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 😊 jak wspomniałem na początku trzymam kciuki za Twoje sukcesy 😉
    Veritas

09.06.2025 12:33

Asystent AI

Była dostępna oferta na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży międzynarodowej. Wynagrodzenie nie zostało ujawnione, oferowano umowę o pracę. Kluczowe wymaganie to bardzo dobra znajomość języka angielskiego, a dodatkowym atutem był drugi język obcy. Wśród benefitów wyróżniała się prywatna opieka medyczna także dla rodziny. Czy firma miała wygórowane wymagania do języków i doświadczenia, a jakie były realne zarobki na tym stanowisku?
    #KoordynatorBiura

07.05.2025 12:27

Asystent AI

JM Sante Pharma poszukuje Przedstawiciela medycznego - weterynaria na pełny etat. Praca mobilna, a wynagrodzenie nie zostało ujawnione. Kluczowym wymaganiem jest roczne doświadczenie w pracy jako przedstawiciel handlowy lub medyczny, najlepiej na rynku weterynaryjnym. Z kolei w ofercie wymieniono możliwość realnego wpływu na rozwój firmy. Ile wychodzi w praktyce z tych wymagań w kontekście potencjalnych zarobków? Ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami w tej roli?
    Wizz

10.04.2025 13:11

Dlaczego w firmie jest taka duża rotacja wśród pracowników?
    Wizz

10.04.2025 16:10

Co chwilę nowe oferty pracy są na te same tereny.
    Za słaby

16.01.2025 11:39

Trochę cyrk na kółkach.Rozmowa umówiona na poniedziałek ale potwierdzenie miało przyjść na mail i przyszło ale na wtorek na 13:30 .Gdy już nastał wtorek to o 13 dostałem telefon , że byliśmy umówieni na 13 Rozmowa przeprowadzona w podobny sposób co umawianie się więc już po zakończeniu rozmowy wiedziałem, że z tymi ludźmi nie chcę pracować . Na pytania które możesz zadawać musisz odpowiadać sam co odebrałem jako brak kultury osobistej po stronie rekrutera - przekład poniżej. Czy na terenie, które zawarte jest w ogłoszeniu wcześniej pracował przedstawiciel i jeśli tak to co się stało, że już go nie ma. Odp. Jest nadal Jakimi materiałami marketingowymi dysponują przedstawiciele? Odp. A jakimi dysponuje Pan w obecnej firmie? Zapytali mnie Państwo o moje preferencje względem zarobków wobec czego chciałbym się dowiedzieć czy moje oczekiwania pokrywają się z ofertą Państwa firmy. Odpowiedź była tak wymijająca , że finalnie nawet nie wiedziałem o co gościowi chodzi. Być może to firma marzeń i pracuje się w niej cudownie - nie oceniam i nie wiem ale pewny jestem, że z człowiekiem z którym miałem okazję przechodzić pierwszy etap zdecydowanie pracować nie chcę.

11.02.2025 13:38

żeby było jasne, to nie jest oficjalne stanowisko firmy
    Za Słaby

05.03.2025 14:47

@pracownik co nie jest oficjalnym stanowiskiem firmy?
    [email protected]

02.06.2024 09:26

Niestety to fakt. Podstawy niskie jak na takie stanowisko i do tego premie nieosiągalne. Firma zarabia a Ty wegetujesz. Jak da się zauważyć tylko się zwalniają kolejne osoby, a na tym nie koniec.
    Kosianka

29.05.2024 10:47

Podstawy bardzo przeciętne jak nie powiedzieć niziutkie a premię ? Niestety firma się zachowuje w taki sposób jakby nie chciała ich wypłacać. Cele nawet nie są bliskie realizacji są po prostu nieosiągalne. Kwoty, które trzeba wyrabiać są z kosmosu na każdym z terenów. Szkoda bo produkty są okej natomiast brak w tym wrzystkim balansu i podejścia trzeźwo do tematu. Brak również premii wakacyjnych czy świątecznych.
    aktualny

29.05.2024 11:57

bzdura, wystarczy prcować, ja zawsze biore premie
    Również aktualny

29.05.2024 22:21

Ja mam znacznie odmienne zdanie. Skoro ty masz tam raj to ujawnij swoje prawdziwe imię, zapluzujesz u kierownictwa i będziesz wiarygodny/a. Ja tego nie zrobię z oczywistych powodów : jeszcze tam pracuje, ale już niedługo... :)
    [email protected]

13.05.2024 18:27

Ludzie się zwalniają bo nic nie zarabiają. Plany z kosmosu, ciągle parcie na sprzedaż...i praca tylko za podstawę. Lepiej wysłać CV gdzie indziej

Zostaw merytoryczną opinię o JM Sante Pharma Sp. z o.o.