Piccola
15.08.2026 10:32
jeśli opinie są sprawdzone to przydałoby sie coś zrobić z tym opisywanym chaosem 😕 zauważyliście może jakąś poprawę?
23.05.2023 20:27
Śmieczówka. Kierownictwo są głupie.
Potrzebują od pracowników pomysły na rozwijanie firmy, ponieważ swojego produktu do końca nie mają.
Wypłatę zatrzymują.
Zdarzały się sytuację kiedy pracownik był zwolniony na cicho i nie dostał opłaty.
Po prostu jest haos.
I plus do tego założycielka firmy jest z Rosji, natychmiast prowadzi działalność w Rosji. W Polsce to tylko franszyza, kierownik której. mówi, że biznes jest z Ameryki, klaun.
Gość.
14.08.2024 14:03
Mojego komentarza tutaj nie ma, i nie życzę sobie, żeby moje dane wrażliwe były widoczne publicznie. Proszę o ich usunięcie, w innym wypadku zgłoszę to do Inspektoratu Danych Osobowych.
Co do mojej pracy w "firmie" to:
- ogarnęłam ponad 4 miesiące zaległości w dokumentacji, spisałam poprawnie lisy osób na poszczególnych zajęciach,
- dokonałam napraw technicznych w siedzibie firmy, żeby dzieciom nie zostały klamki w rękach, jak skorzystają z toalety,
- zajmowałam się dziećmi w trakcie przerw, a także przed i po lekcji, choć miała być od tego inna osoba (szkoda, że o jej odejściu dowiedziałam się od niej samej dzień wcześniej, sama musiałam szukać zastępstwa, a ostateczni zatrudniono dziewczynę, która bała się odezwać i podejść do dzieci...) , która zarabiała tyle samo co ja, choć jej praca ograniczała się do 15min w przerwie między zajęciami,
- zrobiłam wystawkę z gadżetami do wygrania za aktywne uczestniczenie w zajęciach, żeby dzieci miały zachętę,
- pomimo proszenia przez 3 tyg, nie dokupiono przekąsek dla dzieci, więc sama to zrobiłam przed pracą,
- udało mi się zorganizować odrabianie 4 l pół lekcji, gdzie te zaległości powstały zanim przyszłam do pracy,
- starałam się stworzyć doby PR, który na wstępie był fatalny (co mnie nie dziwi, obcasowe traktowanie było na porządku dziennym, do tego żałowanie dla Domu kultury kupienia herbaty i ciastek, w zamian za wypożyczenie sali mówi samo za siebie),
- wpisywałam na bieżąco godziny pracy nauczycieli i pracowników,
- sprawdzałam listy dzieci na zajęciach,
- ogarnęłam naprawę butli w wodą dla dzieci, gdzie wymuszono dla mnie bycie poza godzinami pracy,
- przez 3 miesiące nie doprosiłam się o służbowy telefon. Na prośby o podstawowe informacje spotykałam się zw ścianą albo informacją "poszukaj sobie informacji na YouTubie"...
Często wymuszano na mnie prace od 11 do nawet 20, gdzie wpisywano mi godziny pracy 15-19 i dlatego, że się o to upomniałam, usłyszałam, że nie chcą mnie znać.
Kierownictwo miało do mnie problem o to, że nie wymusiłam na rodzicach, którzy zalegali z płatnością uregulowania opłaty, chociaż dzwoniłam do nich, przesłała maila i smsy, wiec co jeszcze miałam zrobić?
Powyższymi argumentami chciałam pokazać, że zrobiłam bardzo dużo, włożyłam bardzo dużo pracy w to miejsce, bo widziałam w nim potencjał i chciałam żeby wszystko dobrze funkcjonowało. Więc wbrew temu co chce udowodnić obrażony założyciel, była chętna do pracy i jak widać zrobiłam dużo.
Zarządzanie jest fatalne, jest problem z przepływem podstawowych informacji.
Cieszę, że mogłam się dużo nauczyć (choć była to nauka własna), szkoda, że w takim środowisku. Plusem byli nauczyciele, którzy byli wspaniałymi ludźmi.
Gość.
14.08.2024 14:44
A to jeszcze nie wszystko, spotykałam się też z rodzicami, gdzie nagle okazało się, że muszę znać ukraiński, choć wcześniej tego nie wymagano i opisywałam im rodzaje kursów w odniesieniu do wieku i wiedzy dziecka.
Również próbowałam nawiązać współprace ze szkołami (telefonicznie i osobiście) i promowałam wydarzenia promocyjne, rozwieszając plakaty. Opiekowałam się też dziećmi przy okazji lekcji próbnych.
I owszem, może nie podpisałam wielu nowych umów, ale leady przejmowało szefostwo.
MS
26.03.2024 15:09
Pracowałam tymczasowo w KiberOne na zimowe półkolonie jako nauczyciel programowania. Miałam dobre relacje z menedżerami, teraz zaproponowano mi stałe stanowisko jako tutor programowania. Postanowiłam poczytać, co ludzie mówią, ale nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś podobnym podczas współpracy. Zapytałam głównego menedżera, który powiedział, że ludzie piszą wiele kłamstw, kto był obrażony po dyscyplinarnym zwolnieniu.
Chętnie podzielę się swoją opinią na temat szkółki KIBERONE (a raczej KIBEL1). Byłem pracownikiem szkółki przez 2 lata, po 2 latach zadzwoniła do mnie menadżerka i poinformowała mnie, że mam wolne (na umowie zlecenie xd), a menadżer przestał odbierać ode mnie telefon (bardzo miłe i odpowiedzialne zachowanie, wzór do naśladowania).
Gdy przyszedłem do szkółki 2 lata temu panował tam miły klimat, albo nie do końca dostrzegałem minusy, które nie rzucały się w oczy. Oferowane były względnie dobre pieniądze dla młodych ludzi za prowadzenie zajęć.
Działanie szkółki to tak jak już pewnie wiecie z reszty ocen jeden wielki chaos. Kierownictwo zatrudnia co 2 miesiące nowych menadżerów/ki, słaba organizacja wewnętrzna.
O czym warto najbardziej poczytać!!!!
Szkółka jest prowadzona przez Rosjanina, nie wiem czy jest to etyczne w dzisiejszych czasach, żeby zarabiać dla kogoś takiego pieniądze. Dodatkowo szkółka nie ma żadnych licencji, wszystko jest ściągnięte z Torrentów czy podobnych NIELEGALNYCH źródeł. Pracownicy mają problemy z dostawaniem wypłat (mnie osobiście to nie spotkało).
Kolejna ciekawa kwestia to podpisywanie umowy. Warto dokładnie przeczytać co zawarte jest w umowie (szczególnie dla NIE-POLSKICH pracowników), każą się wyrzec swojej narodowości), dodatkowo zabezpieczają sobie domyślnie możliwość zagarnięcia sobie wypłaty, jeśli coś im się nie spodoba.
Jako pracownik, który jest młodą, ambitną osobą, często doradzałem jak coś zrobić lepiej, takie inicjatywy nie są doceniane, ani w ogóle rozpatrzane. Menadżerowie nie mają pojęcia co kto powinien robić, nie odbierają telefonów i olewają pracowników niższych szczebli.
Ostatecznie nie polecam tego miejsca pracy. Spoko miejsce, żeby sobie dorobić, ale kosztuje to przy okazji dużo stresu oraz nerwów.
KM
04.02.2024 09:10
Tragedia. Calkowity brak organizacji, nagminne telefony z prośbami o zastępstwa na ostatnią chwilę. Brak kontaktu z kierownictwem, obiecywane długo podwyżki okazały się wyssane z palca. Część materiałów jest bez licencji. Nie da się doprosić o podpisaną kopię umowy. Nie polecam.
MK
06.11.2023 13:14
Tragedia. "Zarząd" nie kala się odpisywaniem na maile pracowników. Pensje nagminnie opóźnione i pomniejszone (o wyrównanie trzeba się wykłócać), beznadziejne materiały i brak podwyżek (nawet inflacyjych) pomimo obietnic.
08.05.2023 11:31
Czy nowo zatrudnione osoby w KIBERone Poland otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
07.07.2023 16:07
Firma Kiberone nie zatrudnia na umowie prace,praca polega na dorywczych godzinach ,jaki sens zatrudniania na umowie o prace?
07.07.2023 16:09
Żadnego grosza nie placą na czarno ,wyłącznie wynagrodzenie wchodzi na konto .
27.01.2023 09:29
Jaki dress code obowiązuje w KIBERone Poland?
28.01.2023 00:38
Nie ma, zwykle jeansy, bluza
26.01.2023 10:53
26.01.2023 11:25
Potwierdzam, mi z ostatniej wypłaty zabrali 500 zł
17.06.2022 10:03
Jaki rodzaj umowy preferowany jest w KIBERone Poland?
17.06.2022 14:58
Śmieciówka, do 50 zł za godz, cześć pod stołem bez podatku
03.03.2022 18:19
Nie polecam tej szkoły, kierownictwo jest rosyjskojęzyczne, program nauczania bardzo słaby, (usunięte przez administratora) z kasą fiskalną
MP
28.02.2022 17:55
Nie polecam. Firma z kapitałem rosyjskim. Takie firmy trzeba bojkotować! Poza tym, bałagan, brak poszanowania pracowników. ????????????????????????
DY
28.02.2022 18:33
Dla czego Pan kłamie? Firm jest wyłącznie z polskim kapitałem , pracownicy są obywatelami Polski i Ukrainy , wszystkie materiały rozwinięty specjalistami z doliny krzemowej USA https://kiber1.com
MP
02.03.2022 20:06
Wystarczy sprawdzić krs i już wiadomo kto kłamie
Klient
18.12.2021 10:46
Co do szkoły nie mam zastrzeżeń. Natomiast niektóre panie w placówce przy Włodarzewskiej ubierają się bardzo niestosownie, a przecież uczęszczają tam dzieci.
Dziś (sobota) jednej z pań było widać pupe przy lekkim pochyleniu w celu zmierzenia temperatury.
Uważam, że strój do pracy, zwlaszcza szkoły, powinien być bardziej skromny.
Klient
29.12.2021 14:06
Na pewno nie taki,w którym widać (usunięte przez administratora) Istnieją agencje towarzyskie. W takiej pracy na pewno się pani spełni pod tym względem.
Laps
06.07.2021 15:50
Firma dopiero się rozwijająca, na ten moment mocno niezorganizowana. Szefostwo rosyjsko-języczne i choć wyraźnie chce dobrze, nie ma koordynacji, na czym cierpią pracownicy najniżej hierarchii. Elastyczne godziny pracy i bezpośredni kontakt z przełożonymi zdecydowanie na plus. Firma rozwija się prężnie, tylko czekać aż się wreszcie zorganizuje wewnętrzne, bo w tym momencie koordynacja czegokolwiek leży.
do Laps
20.09.2021 20:04
opowiesz cos wiecej? jak dlugo pracowales, jakie wynagrodzenie?
Zostaw merytoryczną opinię o KIBERone Poland