Zdecydowałem się na kompleksową realizację przez SES Group – wykonanie audytu energetycznego, dobór odpowiedniej pompy ciepła, montaż instalacji fotowoltaicznej z magazynem energii Sigenergy (Sigen) oraz pompy ciepła Panasonic. Cały proces przebiegł bardzo sprawnie i profesjonalnie.
Na początku został wykonany audyt energetyczny, dzięki któremu dobrano pompę ciepła idealnie dopasowaną do zapotrzebowania budynku. Instalacja fotowoltaiczna została wykonana w jeden dzień, natomiast montaż pompy ciepła wraz z posadowieniem zajął zaledwie dwa dni. Ekipa pracowała bardzo sprawnie, pozostawiając po sobie porządek i odpowiadając na wszystkie pytania.
Na duży plus zasługuje również uruchomienie i konfiguracja całego systemu. Wszystko zostało dokładnie ustawione – odpowiednio dobrano krzywe grzewcze, zoptymalizowano pracę pompy ciepła oraz magazynu energii, dzięki czemu od początku instalacja działa bardzo efektywnie. W porównaniu z poprzednim źródłem ogrzewania realnie odczułem niższe koszty eksploatacji.
Dodatkowym atutem jest opieka posprzedażowa. Firma oferuje pierwszy przegląd serwisowy pompy ciepła po roku użytkowania za jedyne 500 zł, co uważam za bardzo rozsądną cenę i potwierdzenie, że nie kończą współpracy po montażu.
Widać, że SES Group zna się na swojej pracy – od audytu i doboru urządzeń, przez profesjonalny montaż, aż po konfigurację i późniejszy serwis. Z pełnym przekonaniem mogę polecić tę firmę każdemu, kto planuje inwestycję w fotowoltaikę, magazyn energii i pompę ciepła.