Opinie o DONUM CORDE CENTRUM REHABILITACJI I OPIEKI MEDYCZNEJ Głogów Małopolski
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o DONUM CORDE CENTRUM REHABILITACJI I OPIEKI MEDYCZNEJ!
Wywiadu udzielił/aDONUM CORDE CENTRUM REHABILITACJI I OPIEKI MEDYCZNEJ
20.06.2023 12:53
Czym zajmuje się Państwa firma?
DONUM CORDE CENTRUM REHABILITACJI I OPIEKI MEDYCZNEJ to kompleks medyczny, usytuowany w województwie podkarpackim, w Budach Głogowskich, niedaleko Rzeszowa. Ośrodek, w zakresie swojej działalności, świadczy wysokospecjalistyczną rehabilitację z wykorzystaniem nowoczesnej technologii, wraz z całodobową i kompleksową opieką medyczną dla Pacjentów w różnym stanie klinicznym. Rehabilitacja jest świadczona w formie stacjonarnej i ambulatoryjnej.
Jak długo funkcjonuje ośrodek?
Ośrodek funkcjonuje od trzech lat, a świadczenie usług zdrowotnych na rzecz Pacjentów odbywa się w najwyższym standardzie. Podnoszenie sprawności Pacjentów oraz ich powrót do zdrowia w najlepszych warunkach i z pomocą wykwalifikowanego personelu - to misja działalności DONUM CORDE.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
W DONUM CORDE istnieją działy, w których zatrudniani są poszczególni pracownicy. Są to, między innymi, dział: medyczny, administracyjno- księgowy czy techniczny. Najwięcej osób zatrudnionych jest dziale medycznym - są to specjaliści w swojej dziedzinie, na przykład: lekarze, fizjoterapeuci, pielęgniarki czy opiekunowie medyczni.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
W związku z dużą działalnością ośrodka oraz zapewnieniem ciągłości pracy na rzecz Pacjentów, rekrutacja jest otwarta - dzięki temu możemy pomagać osobom, które się do nas zgłaszają.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
W DONUM CORDE rekrutację przeprowadza Kierownik Ośrodka lub Kierownik Fizjoterapii w zależności od poszczególnych stanowisk pracy.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Przewidzieliśmy okres wdrożenia, podczas którego pracownik ma czas na zapoznanie się z charakterystyką pracy. W zależności od posiadanych kompetencji i wyznaczonego stanowiska, pracownik przechodzi szkolenia BHP i stanowiskowe oraz zapoznaje się z procedurami wewnętrznymi.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Pracownicy w DONUM CORDE mogą sięgać po wsparcie ze strony pracodawcy. Może być ono udzielone w formie wsparcia finansowania szkoleń lub zorganizowania szkoleń na wysokospecjalistycznym sprzęcie rehabilitacyjnym, dostępnym w naszym ośrodku - jako jedynym w Polsce. Dostępna jest także opcja urlopu szkoleniowego (w określonych dniach) dla pracowników. Pracodawca organizuje cykliczne spotkania całego personelu, weryfikując i podsumowując dotychczasową pracę. Konferencje, targi międzynarodowe i krajowe, badania naukowe - to wydarzenia, które wspierają rozwój ośrodka, a dla pracowników stanowią okazję do wymiany doświadczeń i poglądów. Młody i rozwijający się zespół, podnoszący swoje kompetencje w zakresie świadczonych usług, działa interdyscyplinarnie i wspólnie pracuje na zdrowie Pacjenta. Bardzo ważną kwestią jest dla nas również atmosfera - nasi pracownicy nierzadko otaczają opieką Pacjentów w trudnych sytuacjach, które wymagają empatii i zrozumienia.
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
DONUM CORDE to innowacyjny ośrodek medyczny, jedyny w kraju z dostępną nowoczesną technologią w zakresie rehabilitacji Pacjentów, zatem nasz rozwój jest nieustanny. Zagraniczne i krajowe kontakty związane z licznymi współpracami pomagają nam w realizacji indywidualnych planów usprawniania Pacjentów, a wykorzystanie doświadczeń płynących z codziennej pracy ma swoje zastosowanie w badaniach naukowych. Swoją wiedzę poszerzamy także podczas różnego rodzaju wydarzeń i konferencji.
Iza
27.03.2026 20:53
Dobre warunki pracy, możliwe do rozwoju. Atmosfera na plus, satysfakcja z pracy wysoka.
Kontakt - DONUM CORDE CENTRUM REHABILITACJI I OPIEKI MEDYCZNEJ