Opinie o City Drive Polska sp. z o.o. sp.k. w Wrocław

3.4/5

Branże: Przewóz osób - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o City Drive Polska sp. z o.o. sp.k. w Wrocław

kurier

Pracowałem dla nich jako kurier. Chciałbym wszystkich przestrzec! Nie warto wiązać się z tymi ludźmi we współpracę! Zacznijmy od tego, że jako kurier musisz mieć swój sprzęt - rower/samochód i torbę. Za wszystko płacisz ty. Nawet za torbę. Remonty, przeglądy, wymiana części, paliwo? Wszystko leży w twoim interesie, a interes jest słaby. Dni często są bez wystarczającej ilości zleceń (na aplikacjach Glovo, Wolt), aby zarobić najmniejszą krajową na dzień. Do tego City-Drive nakłada na ciebie opłaty związane z prowizjami, ale nie tylko. Mnie współpraca kosztowała ok 110 (aktywacja konta itp.) zł + 1000 zł prowizji wciągu roku (Nie jeździłem cały rok, kilka miesięcy). To daje 1110 zł za samą współpracę, do tego trzeba oczywiście dodać koszty eksploatacyjne pojazdu. Chciałbym napisać coś pozytywnego ale czuję się okradziony, a szybki, łatwy i pewny proces rekrutacyjny to tylko korporacyjne sidła machiny która, za nic ma człowieka dowożącego jedzenie. Nie polecam współpracy, czuję się okradziony.

kurwier
@kurier

Nie rozumiem w czym problem? aplikacje kurierskie udostepniaja tylko platforme co oznacza ze sie zrzekly calej papierologii zwiazanej z rozliczaniem i placeniem podatkow kurierow i zatrudnianiem ich. Partnerzy rozliczeniowi jak sama nazwa wskazuje zajmuja sie tylko rozliczeniem wiec jak juz to pretensje do aplikacji ze sie zrzekly jakiejkolwiek odpowiedzialnosci w tych sprawach. Funkcjonowanie takich firm nie jest charytatywne wiec jakos musza zarobic, nie wazne jaki partner rozliczeniowy to i tak kazdy bedzie pobieral prowizje

Michał Wachel

Jako były pracownik grupy kapitałowej Application Partner mogę potwierdzić negatywne opinie na temat firmy City Drive a w szczególności w kwestii wypłat dla byłych pracowników lub rekruterów. Firma generalnie stara się nie płacić pracownikom i rekruterom i robi to niechętnie, wyłącznie kiedy tylko musi, mi przykladowo zapłaciła tylko częściowo. Firma poza tym całkowicie olewa swoich pracowników, współpracowników, rekruterów i kontrahentó. Zresztą podobną opinię mają firmy Udriver, City Drive, należące do tej samej grupy kapitałowej. Zatem osobom zainteresowanym pracą w grupie kapitałowej Applicationpartner, czyli w firmach Jobllegro, GOOD JOB S.A., Citydrive, Kamenergia czy Udriver polecam trzymać się od tej firmy z daleka.

Rekrutowany @Udrive
@Michał Wachel

Co możesz powiedzieć o rekrutacji do firmy, nie jako kurier itp czym się zajmują? ale o innych stanowiskach? (usunięte przez administratora) Będę wdzięczny za inromację

Paulina

Pisza o błyskawicznym starcie pracy po aplikowaniu, faktycznie już nawet po 2 dniach można zacząć? Z rezygnacją podobno jest identycznie, nie robili nikomu problemów? Od ręki można dostać prace lub zrezygnować? Na ich stronie jest dostępny formularz, po ilu dostaliście feedback?

OL
@Paulina

tak, jeśli wszystko z dokumentami masz ok to nawet następnego dnia można już pracować. z rezygnacją podobnie - wysyłasz mailowo prośbę, akceptują bez zbędnych pytań i koniec. Zadzwonili do mnie tego samego dnia

Wood Nowy wpis
@Paulina

Ja szybko zacząłem się pracować jako kurier kwestia kilku dni od zgłoszenia się. Nie wiem jak z rezygnacją bo jednak jeszcze nie chce rezygnować ale raczej zadowolony jestem z współpracy z city drive

Wood Nowy wpis

Może krótko z tą firmą mam doczynienia ale jak do tej pory jestem zadowolony. Jak mam jakieś pytania to szybko mi odpowiadają (może farta mam) a

Marek Nowy wpis

Przestrzegam przed tą firmą! Notorycznie, tydzień w tydzień problemy z płatnością, ciągle odrzucanie moich faktor bez powodu i ciągle upominanie się o wypłacanie pieniędzy. Tragedia... Omijać!

RONIN Nowy wpis

Nie będę tu się rozpisywał, bo przedmówcy już powiedzieli wszystko negatywnego co mogę potwierdzić. Opóźnianie się z wypłatami dla kurierów i jeśli już dodzwonisz się to obsługa jest tak miła jak wizyta u dentysty.

brak
Przebieg rekrutacji

I wanted to earn extra money, I read that you can work any hours in a taxi. I applied on the City Drive website and then they called me. I also received two e-mails with instructions on how to sign a work contract. I came to them, they took me through work tests and checked my criminal record (the driver cannot have a previous conviction). I started working a month ago, so far it's OK. I could start a month earlier, but to legally drive a taxi you need a driver's ID and a copy of the license, and this can be done at the office, in Warsaw there is now total armageddon and queues for several days. I would like to thank Mr. Mikołaj from City for sorting it out for me

Pytania

My Kuwait driving license are accept in Poland?

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
strasznie dłuugi czas

Rejestracja przebiega okrutnie dłuugo. Jedni piszą 3 dni robocze, drudzy na czacie 48 godzin. U mnie trwa to już trzeci dzień i dalej nie mam zatwierdzonego tego. Do tego już została pobrana opłata aktywacyjna 39 zł. Nie polecam.

kurier

Oczywiście
@kurier

Tak zgadzam się nie ma sensu rozwozić jedzenia dla uberow Bolton i woltów autem bo na kebaba nie zarobisz przez cały dzień po odjęciu paliwa vatu ,zusu itp.

kurwier

VITALII SEREDA

Dzień dobry. Bardzo mi się nie podoba organizacja rejestracji w danym serwese.. Potrzebne mi było dodatkowe prace i chtelym pracować w Uber ETS. Trzy dnia rejestracji w serwisie i to nie do końca..tak i nie zrobiłem. To jest dramat...kupa papierów.. Tak jak bym szedł do policji do pracy..kierowcom takcowkiy mniej potrzebne dokumentów jak na kuriera .. Nie polecam

Michał Wachel

Rekrutowany @Udrive
@Michał Wachel

@citydrive

Masakra! Nie da się dodzwonić na infolinię, niedorzeczne prowizje i nikt nic nigdy nie wie

Prowadzona jest ciągle rekrutacja do Citydrive Sp. z o.o. sp.k.. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę? Dużo umieszczają ogłoszeń na GoWork.pl, ostatnie dodali 22 grudnia.

andrzej
@Pytanie

tak, są ok, to dorywcza praca typu kurier (usunięte przez administratora). Można zarobić do 5-6 tys. miesięcznie.

anon

trzeba się SZCZEGÓLNIE postarać, zwłaszcza, że trzeba jeszcze opłacić partnera (prowizja), kupić na start torbę, płacić za paliwo/eksploatację pojazdu.

ktoś

Monopolista oraz administrator na grupach uber, glovo, stuart. Usuwa lub nie dopuszcza do publikacji postów które są mu nie na ręke, omijać szerokim łukiem. Każdy inny partner poświęci więcej czasu przy współpracy niż ta pseudo-firma

jacek j.

normalnie, wyplaty realizują w czasie. Moim zdaniem to nie jest zaden "wątpliwy" partner, dzialają długo na rynku i są najwięksi. Nie wiem co to za negatywny komentarz o moderacji grup, mają swoje grupy na Fb no to je moderują, ja często zgłaszam spam na grupie Glovo.

anna
@jacek j.

Wypłaty są na czas, a to jest największy partner Glovo w Polsce. Nie wiem o co chodzi z tym zarzucaniem o braku czasu, no tak, posiadają swoje grupy na FB, to chyba nie jest zbrodnia, możesz dołączyć do innych grup lub zbudować sobie swoje :)

Місто снів
@ktoś

Завжди затримують виплату грошей, не рекомендую цього партнера , є інші. Завжди з ними сварюсь бо просити вже нема чого. Не підписуйтесь до них

hjso23

mi również, czekam na pieniądze, a na infolinii jakieś bzdety gadają, że mają błąd w systemie i trzeba czekać xd

adam

Mój partner w Glovo i Uber eats, polecam, bo najszybciej aktywują konta w aplikacjach i możesz zacząć pracę nastepnego dnia, dalej: najniższa prowizja z tego co robiłem rozeznanie, jakieś 40-45% mniej płacę niż u konkurnecji na A :)

Yevhen

Niska prowizja i wyplaty na czas. Dlatego lubiem City Drive. Polecam!

Mikołaj

Witam, polecam partnera City Drive , współpracujemy pół roku , bardzo mi się podoba

mariuszkac

Bardzo fajny partner. Dobra praca dorywcza. Uczciwy personel

Ryszard

Zdecydowanie polecam! Duży plus to jest kontakt z obsługą, która zawsze odbiera i pomaga od ręki w trudnych sytuacjach. Polecam każdemu kto szuka zarówno pracy dorywczej jak i na stałe.

Anna

Polecam, mają biuro stacjonarne we Wrocławiu, szybko podpisałam umowy i zaczęłam pracę w Wolt !!!

arkq1982

mój partner rozliczeniowy w Glovo. Najtańszy partner rozliczeniowy na polskim rynku, polecam.

alena

Mój partner w Glovo. Polecam. Roliczenia zawsze na czas, a jeżdzę siódmy miesiąc, czyli otrzymałam wypłate jakieś 14 razy. Dużo lepsza firma niż moj poprzedni partner, mam dwóch ulubionych panów z obsługi telefonicznej, bardzo mili.

Zostaw merytoryczną opinię o City Drive Polska sp. z o.o. sp.k. - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w City Drive Polska sp. z o.o. sp.k.?

Zobacz opinie na temat firmy City Drive Polska sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 43.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w City Drive Polska sp. z o.o. sp.k.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 40, z czego 23 to opinie pozytywne, 15 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy City Drive Polska sp. z o.o. sp.k.?

Kandydaci do pracy w City Drive Polska sp. z o.o. sp.k. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

City Drive Polska sp. z o.o. sp.k.
  • Al. Aleksandra Brücknera 24/26
    51-411 Wrocław