Ogłoszenie dotyczyło stanowiska Inżyniera Budowy / Kierownika Robót Budowlanych. Wynagrodzenie nie zostało podane, a umowa była oferowana zarówno na UoP, jak i B2B. Kluczowym wymaganiem były uprawnienia budowlane bez ograniczeń oraz doświadczenie na podobnym stanowisku. Najbardziej wyróżniał się benefit w postaci zakwaterowania i karty paliwowej w delegacji.
Czy te wymagania wcześniej nie były trochę wygórowane przy takiej odpowiedzialności i czy firma płaciła adekwatnie do oczekiwań? Jak z organizacją pracy na budowie i wsparciem ze strony firmy?
Firma NEWATER realizuje inwestycje na terenie całego kraju. Praca w Dziale Realizacji jest pracą wymagającą przede wszystkim doświadczenia i sporej wiedzy inżynierskiej. Wynagrodzenie jest adekwatne do wymagań i posiadanego doświadczenia. Propozycja kwoty wynagrodzenia jest przedstawiana każdorazowo podczas procesu rekrutacyjnego. Nie wiemy, czy Pan/Pani rozważał/a tylko złożenie dokumentów, czy też opinia została sformułowana już po rozmowie rekrutacyjnej. Pozdrawiamy!
Lary
09.09.2024 14:28
Próbny widzę ze u was ze 3 miesiące trwa. później jak zazwyczaj wychodzi z decyzja? Praktycznie zawsze przedłuża? Na rękę dla mnie byłoby gdyby od razu dali umowę na stałe
09.09.2024 17:05
Dzień dobry. Podobnie jak w innych firmach pierwsza umowa o pracę jest tzw. okresem próbnym i jest zawierana na trzy miesiące. To czas zarówno dla Pracownika jak i dla Pracodawcy na bliższe poznanie się. Decyzja o przedłużeniu umowy bądź jej nie przedłużaniu jest podejmowana na podstawie oceny pracy Pracownika w okresie próbnym.
Przychody i zysk Newater
1,4 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Przychody ponad 36 mln 219 tys. zł wydają się bardzo dobrym wynikiem firmy za 2023 rok. W porównaniu do poprzedniego roku wynik wzrósł o 6%. Zysk brutto to kwota 1 mln 395 tys. zł.
Naprawdę imponujące wyniki finansowe. Z takimi przychodami i zyskiem, co to może oznaczać dla przyszłości firmy? Czy planowane są podwyżki lub dodatkowe premie?
Harry
05.07.2026 13:26
Beka ze wciąż nikt nie potwierdził tych podwyżek. Czyżby wyniki finansowe nie miały na to wpływu? 😏
09.09.2024 07:57
09.09.2024 17:01
Przykro nam z powodu takiej opinii. Niestety, nie jesteśmy w stanie odnieść się do niej ze względu na brak dodatkowych informacji.
23 lipca 2024 roku podpisaliśmy umowę z Wójtem Gminy Przodkowo (woj. pomorskie) na wykonanie projektu i przeprowadzenie modernizacji gminnej oczyszczalni ścieków, która obsługuje ponad siedem tysięcy mieszkańców i została wybudowana prawie czterdzieści lat temu. Jej modernizacja pozwoli między innymi na znaczną poprawę stanu wód w Strudze Klasztornej, przepływającej przez Kartuzy. Dr inż. Andrzej Wyrzykowski, wójt gminy, z dużą radością przyjął informację o wyłonieniu Wykonawcy. Podpisanie tej umowy to dla Gminy Przodkowo milowy krok w trwającym już kilka lat procesie. Przodkowo to gmina, która stawia na środowisko, działania na rzecz ochrony wód i rozwój turystyki. Obejmuje dwadzieścia miejscowości. Znajduje się tu m.in. pełnowymiarowe pole golfowe (w Tokarach). Modernizacja oczyszczalni oznacza dla mieszkańców wzrost atrakcyjności turystycznej miejscowości, położonych w jej obrębie, zwłaszcza dzięki zadbaniu o czystość wód, cieków wodnych i strumieni w gminie, co będzie efektem pracy nowej oczyszczalni. Mamy 20 miesięcy na wykonanie projektu i przeprowadzenie prac budowlanych, a następnie na rozruch technologiczny i uzyskanie założonych parametrów pracy oczyszczalni.
12.08.2024 20:07
Aktualnie poszukujemy kandydatów i kandydatki na stanowisko: Inżynier Budowy, Główczyce (pow. słupski, woj. pomorskie). Twój zakres obowiązków
Koordynacja robót międzybranżowych prowadzonych na budowie
Koordynacja pracowników własnych i podwykonawców
Nadzór nad robotami budowlanymi w powierzonym zakresie
Współpraca z kierownikiem budowy/kierownikiem robót
Współpraca z koordynatorem Projektu
Współpraca z podwykonawcami
Sporządzanie przedmiarów i wycen robót
Przestrzeganie procedur, norm, przepisów BHP i Ppoż.
Wsad do dokumentacji powykonawczej
Dyspozycyjność
Prawo jazdy kat. B
Mile widziane
Doświadczenie na podobnym stanowisku
Znajomość programów komputerowych (NORMA, Autocad, MS Project)
Otwartość na relokację
Oferujemy
Szkolenia i nauka — stawiamy na rozwój naszych pracowników.
Współfinansujemy oraz finansujemy specjalistyczne szkolenia zawodowe.
Zapewniamy uczestnictwo w branżowych i prestiżowych targach – zarówno krajowych jak i zagranicznych (również jako eksperci).
Zapewniamy przyjazne warunki pracy.
Można pracować zdalnie, na miejscu lub w sposób łączony.
W zależności od stanowiska można pracować w ramach B2B, umowy cywilno-prawnej lub umowy o pracę. Te kwestie zawsze ustalane są indywidualnie i zależą od wielu czynników.
W spotkaniach koordynacyjnych naszych projektów udział biorą wszystkie zaangażowane osoby, także młodzi inżynierowie, którzy dzięki temu uczą się i zdobywają doświadczenie, konieczne do uzyskania uprawnień zawodowych.
Na aplikację (CV) czekamy do 8 września 2024 r., e-mail: [email protected]
03.07.2024 13:50
Aktualnie poszukujemy kandydatów i kandydatki na stanowisko: Inżynier Budowy, Boniewo (pow. włocławski, woj. kujawsko-pomorskie) · umowa o pracę, umowa zlecenie, kontrakt B2B – możliwe wszystkie formy zatrudnienia · pełny etat · specjalista (mid/regular) · praca stacjonarna · praca od zaraz · rekrutacja zdalna · na oferty czekamy do 12 lipca 2024 r. Twój zakres obowiązków
Koordynacja robót międzybranżowych prowadzonych na budowie
Koordynacja pracowników własnych i podwykonawców
Nadzór nad robotami budowlanymi w powierzonym zakresie
Współpraca z kierownikiem budowy/kierownikiem robót
Współpraca z koordynatorem Projektu
Współpraca z podwykonawcami
Sporządzanie przedmiarów i wycen robót
Przestrzeganie procedur, norm, przepisów BHP i Ppoż.
Wsad do dokumentacji powykonawczej
Dyspozycyjność
Prawo jazdy kat. B
Mile widziane
Doświadczenie na podobnym stanowisku
Znajomość programów komputerowych (NORMA, Autocad, MS Project)
Otwartość na relokację
Oferujemy:
Stabilną pracę i możliwość rozwoju zawodowego (zdobycie doświadczenia niezbędnego do uzyskania uprawnień budowlanych)
Pracę w doświadczonym i zgranym zespole
Zatrudnienie w firmie o ugruntowanej pozycji
Stabilne wynagrodzenie w oparciu o uzgodnioną formę umowy
Czym zajmuje się firma NEWATER? W jakich obszarach działa i na jakich filarach się opiera?
Jesteśmy firmą stosunkowo młodą. Sektor naszej działalności to przede wszystkim gminne oczyszczalnie ścieków, oczyszczalnie przemysłowe, przepompownie ścieków i pompownie wód opadowych. Nasze realizacje obejmują całą Polskę. W naszym zespole mamy specjalistów inżynierów branży sanitarnej, branży ogólnobudowlanej, projektantów, technologów. Cały czas się rozwijamy, podpisujemy kolejne umowy z samorządami na modernizacje oczyszczalni ścieków. Większość tych obiektów powstała ponad 20 lat temu i rozrastające się gminy mają problem z niewystarczającą efektywnością procesu oczyszczania ścieków. Często to, co dopływa do oczyszczalni to także ścieki przemysłowe, które mają inną charakterystykę.
NEWATER będzie obchodzić pięciolecie istnienia w październiku 2024 r. Ale korzenie firmy są wcześniejsze. Może Pan trochę o tym opowiedzieć?
Pomysł założenia własnej firmy był we mnie właściwie od zawsze, już od czasu ukończenia studiów. Wywodzę się z Wrocławia. Firmę NEWATER zbudowałem na bazie moich doświadczeń w branży wykonawstwa i serwisu obiektów wod.-kan. To już ponad dwadzieścia lat. Miałem określone pomysły, zrealizowałem je i z takiego podejścia narodziła się obecna spółka, którą zarządzam. Osoby, które dziś tworzą naszą firmę, to fachowcy z wieloletnim doświadczeniem. Bardzo sobie to cenię. Niektórzy mają branżowe „korzenie” jeszcze starsze niż moje. Są wśród nas inżynierowie, prawnicy, finansiści, osoby znające się na zamówieniach publicznych.
Czy to oznacza, że firma działa głównie na rynku zamówień publicznych?
Tak, tak właśnie jest. Nie jest to łatwy rynek, bo wiąże się z szeregiem wymagań, które stawiają podmioty samorządowe. To nie tylko doświadczenie, referencje, możliwości finansowe, ale też zespół realizujący, który musi się legitymować konkretnymi uprawnieniami i określonym doświadczeniem. Poruszamy się dziś swobodnie po całej Polsce, nie ograniczamy się do rynku lokalnego czy regionalnego. Od początku założyliśmy, że nasze realizacje to będzie generalne wykonawstwo. Większość firm dochodzi stopniowo do tego pułapu, zaczynając od podwykonawstwa i mniejszej odpowiedzialności. My od razu weszliśmy na poziom generalnego wykonawstwa i tym samym na pułap bardzo dużej odpowiedzialności finansowej i formalno-prawnej. To z pewnością pozwoliło nam tak szybko się rozwinąć.
Widzę, że rzeczywiście firma się rozwija, zatrudnia kolejne osoby, rozszerza współpracę biznesową.
Rozwój niejako wymusza szukanie najlepszych kadr na rynku budowy obiektów ochrony wód. Chcę podkreślić, że nie skreślam młodych osób, o ile tylko mają chęć zdobycia doświadczenia i wolę ciężkiej pracy. Jesteśmy w stanie zapewnić młodym inżynierom wspaniały poligon i możliwość zrobienia uprawnień zawodowych. W naszym zawodzie jest to kluczowe. Młody inżynier po trzyletnich studiach zawodowych jest na początku drogi, trochę jak lekarz bez specjalizacji. Dopiero tzw. uprawnienia dają mu samodzielność zawodową. Nie zdobędzie ich bez udokumentowanego doświadczenia na budowie jako na przykład kierownik robót. W naszej firmie tworzymy takie możliwości.
Kogo będziecie szukać w najbliższym czasie?
Na pewno będą to szeroko rozumiani inżynierowie – zarówno specjaliści wod.-kan, ochrony środowiska jak i specjalności ogólnobudowlanej. Rusza też wkrótce [wiosną 2024 r. – przyp. red.] biuro projektowe w Bydgoszczy. Tam będziemy potrzebowali projektantów: inżyniera projektanta, asystenta projektanta. Zawsze aktualne są nabory na kierowników budów – w branży wodno-kanalizacyjnej jak i konstrukcyjno-budowlanej.
Co firma oferuje pracownikom?
Nasi pracownicy korzystają z wielu benefitów, ale priorytetem jest dla nas dobra, twórcza atmosfera i wzajemny szacunek. Poszczególne projekty inwestycyjne omawiamy na cotygodniowych naradach koordynacyjnych, w których udział biorą wszystkie osoby, zaangażowane w projekt. To świetna szkoła dla młodych pracowników. W efekcie takie osoby szybciej się wdrażają i uczą się, jak działamy na każdym etapie realizacji.
Od maja 2024 r. wprowadziliśmy karty Multisport z dopłatą pracodawcy, wynoszącą 60%. Proponujemy też dopłaty do prywatnego ubezpieczenia medycznego. Powstaje firmowa drużyna biegowa. Raz w roku zapraszamy cały zespół na wyjazdowe spotkanie integracyjne, na którym jest czas na firmowe warsztaty i na wspólne spędzanie czasu. Pracownik może też korzystać ze szkoleń i wyjazdów na imprezy branżowe.
15.02.2024 20:02
witam, właśnie widziałem ofertę o której niedawno wspomniano, że została opublikowana. W treści w mile widzianych znalazła się otwartość na relokacje. Proszę o przybliżenie zasad. Czy dostanie się dofinansowanie? W jakiej wysokości?
16.02.2024 10:12
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Prowadzimy budowy w całym kraju, dlatego nie chcemy ograniczać obszaru, z którego szukamy kandydatów do pracy. Nasz proces rekrutacyjny jest oparty na założeniu, że szukamy najlepszych i najbardziej doświadczonych osób na dane stanowisko. W związku z tym każdy traktowany jest indywidualnie, a warunki zatrudnienia są ustalane już na końcowym etapie rekrutacji. Zapraszamy do aplikowania.
30.01.2024 12:55
Jeszcze odnośnie tego Inżyniera Budowy to także interesowałby mnie opis procesu rekrutacyjnego. Zauważyłem, że dla Kosztorysanta został on klarownie przedstawiony. Proszę o odzew, od wiosny planuje szukać zatrudnienia. Czy w tym przypadku warto?
Pozdrawiam
30.01.2024 13:57
Dzień dobry. Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej spółce. Przedstawiamy etapy procesu rekrutacyjnego i zachęcamy do śledzenia naszego profilu w tym portalu jak i ofert pracy na naszej stronie internetowej: https://newater.pl/praca/.
Etapy procesu rekrutacyjnego:
- wysyłka cv na adres: [email protected]
- rozpatrywanie cv pod kątem potrzeb pracodawcy
- w przypadku pozytywnej weryfikacji zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną (rozmowa także online)
- ustalenie warunków świadczenia pracy
- podpisanie umowy na okres próbny (3 miesiące)
- po zakończeniu okresu próbnego decyzja co do dalszego zatrudnienia.
@pracodawca
15.02.2024 13:57
Dzień dobry, właśnie opublikowaliśmy ofertę pracy dla Inżynier Budowy - inwestycja w Subkowach koło Tczewa. Zapraszamy do aplikowania.
Ewa
29.11.2023 06:07
Witam. ile wynosi to stabilne wynagrodzenie na umowie o prace, o którym piszą na stronie? o kosztorysanta mi chodzi rzecz jasna. Proszę przy okazji o opinie z warunków. jak przyjmowane są nowe osoby? w jaki sposób przebiega wdrożenie i jaka występuje atmosfera?
@Newater
29.11.2023 13:35
Szanowna Pani Ewo,
W pierwszym etapie weryfikujemy i wybieramy interesujące nas CV, następnie zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną. W kolejnym etapie sprawdzamy kompetencje zawodowe. W tym etapie uczestniczą osoby, posiadające wiedzę merytoryczną z zakresu doświadczenia kandydata. Nie sposób pominąć etapu weryfikacji wzajemnych oczekiwań (jeśli chodzi o kosztorysantów, to z uwagi na odpowiedzialne stanowisko stawiamy na osoby z doświadczeniem, osoby które widziały budowę, maja zdolność logicznego myślenia, są świadome wielobranżowości zadań, jakie wyceniamy i później realizujemy, umiejące czytać dokumentacje projektową etc. ale i ze znajomością oprogramowania kosztorysowego).
Widełki możliwego wynagrodzenia brutto to 6-10 tys. zł. Po rozmowie dajemy sobie czas na podjęcie decyzji. Ostatecznego wyboru dokonujemy po weryfikacji umiejętności w okresie próbnym (3 m-ce). W miesiącu przygotowujemy od 2 do 4 wycen wielobranżowych.
Zapraszamy do złożenia oferty pracy.
Zostaw merytoryczną opinię o Newater Sp. z o.o.