Goldbeck Elementy Polska

• Jedlicze A
  • Zgierz
  • Grotniki

3. Opinie o pracodawcach Lućmierz
  5. Opinie o Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.

Opinie o Goldbeck Elementy Polska Lućmierz

WebsiteIconGOLDBECK Elementy Polska Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.!

Rafi

19.02.2022 19:49

Czy to prawda że ten ich socjal to o kant (usunięte przez administratora) potłuc że dojazdy płacą dopiero po pół roku itp. proszę o odpowiedź
    Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.

21.02.2022 08:15

Dzień dobry, zapewniam Pana, że benefity są prawdziwe, a dodatek dojazdowy przysługuje Pracownikom od pierwszego miesiąca pracy. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Rafał.k

20.02.2022 08:06

Widzę że wszyscy źle mają rynek pracy jest duży pracy wbrud,po drugie wszędzie są osoby uprzejme także Europę odkryliscie.Powiem tak Polakom jest wszędzie źle.

18.02.2022 09:53

Czy pracownicy w Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o. dogadują się między sobą?
    B

18.02.2022 13:41

Musisz uważać co przy kim mówisz . Nie że wszystkimi

06.11.2021 10:06

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?

15.02.2022 23:00

2 tygodnie
    Leon Zawodowiec

07.03.2020 17:04

Rozmowy rekrutacyjne w tej firmie , to porażka. Bardziej przypominają przesłuchania przez (usunięte przez administratora) niż normalne rozmowy o pracę. Siada się naprzeciw dwóch osób, które naprzemiennie zadają pytania, często nie związane w ogóle ze stanowiskiem na które się aplikuje, by odczuć po kilkudziesięciu minutacch odpowiedzi na bezsensowne pytania, że tak naprawdę jest się osobą zbędną i jeśli cię zatrudnią, to tylko z łąski. Przypuszczam, że to taka gra psychologiczna żeby czasem nie poczuć się za pewnie i nie wołać za wysokiego wynagrodzenia. W/g mnie taktyka zupełnie chybiona , bo lepiej od razu na początku budować dobrą atmosferę i zgarniać z rynku najlepszych fachowców niż ich znięchęcać i nużyć prostackimi chwytami.

07.12.2021 09:42

Potwierdzam to przesłuchanie a nie rozmowa kwalifikacyjna

15.02.2022 21:18

Popieram kierownik produkcji i panii hr.W policji powinni robić.
    Zainteresowany.

19.01.2022 23:56

Dzień dobry. Ile wynosi dodatek za dojazd powyżej 10 km. Pozdrawiam
    Składacz

15.01.2022 12:22

Witam. Jak wygląda oprzyrządowanie na stanowisku montażowym?? Posiadacie przyrządy czy monter samemu tworzy przyrząd do danego zlecenia? Czy zlecenia macie powtarzalne czy raczej co chwila coś innego. Jestem zainteresowany pracą i dlatego pytam. Dziękuję za odpowiedź.
    Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.

17.01.2022 12:17

Dzień dobry, na stanowisku montażowym posiadamy 4 stoły monterskie, na których składamy typowe wyroby. Powtarzalność zależy od danego zlecenia produkcyjnego. Geometrię elementów tworzy monter na podstawie rysunku technicznego. Znajomość rysunku jest konieczna ale bez obaw, ponieważ zapewniamy szkolenia w tym zakresie. Zachęcamy do aplikowania, ponieważ podczas rozmowy kwalifikacyjnej Kandydat ma możliwość obejrzenia stanowiska pracy oraz stołów monterskich. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Niedoszły

05.01.2022 09:18

Witam. Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko magazyniera. Niestety po odkryciu tego forum i zwróceniu uwagi na fakt, że ogłoszenia o pracę na pewnym portalu wrzucane są kilka razy w tygodniu zdecydowałem się odpuścić temat.
    D

05.01.2022 15:53

Myślę że trzeba było spróbować na magazynie pracują fajne osoby
    Zainteresowany

14.11.2021 00:17

Witam. Od dłuższego czasu pojawia się ogłoszenie o prace na stanowisku Kierownika prod.CNC. Juz nawet byłem skłonny wysłać swoją aplikacje lecz gdy natknąłem się na to forum zrezygnowałem. Czytając większość komentarzy potencjalny kandydat traci ochotę na pracę w "takiej " firmie( jeśli oczywiscie negatywne komentarze choć w jakimś stopniu są prawdą). Część złych komentarzy bierze sie od ludzi którzy maja pretencje że czegoś się od nich w pracy wymaga. Wiem z poprzednich firm jak ten mechanizm działa. Że ktos się nie sprawdził i ma pretensje. Nie należy zapomnieć że nie wszystkie komentarze(poz.i neg.) muszą się pokrywać z rzeczywistością. Zawsze jest odrobina prawdy. Wiadomo nikt nie podpisze się imieniem i nazwiskiem ponieważ odwaga im nie pozwala. Nieprzyjemna atmosfera w pracy zawsze źle wpływa na ludzi, lecz nie zawsze ta zła atmosfera jest z powodu szefa czy kierownika. Bardzo często to sami pracownicy sieją taką atmosferę. Nie wnikam jak jest w Goldbeck, ale te wszystkie wiadomości raczej nie skłaniają do aplikacji.
    Dział HR

15.11.2021 16:49

Dzień dobry, na stanowisku Lidera wydziału produkcyjnego poszukujemy kandydatów, którzy posiadają kompetencje fachowe oraz miękkie w obszarze zarządzania zespołem. Ponieważ jest to kluczowe stanowisko dla naszego biznesu - nie śpieszymy się z wyborem kandydata. Jeżeli spełnia Pan wymagania, zachęcam do aplikowania i po pozytywnej weryfikacji dokumentów aplikacyjnych, zapoznania się z nami podczas rozmowy rekrutacyjnej. W temacie negatywnych opinii - podzielamy Pana zdanie. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Mag135

17.08.2021 14:46

Witam jak wygląda praca na spawalni? Jakie elementy produkujecie? Posiadacie przyrządy czy jak w większości zakładów część rzeczy ustawia się na miarkę? Czy spawacz tylko spawa czy musi sam składać i spawać? Dzięki za info i pozdrawiam
    Migmig

04.10.2021 17:03

Też jestem ciekawy
    Mistrz Wydziału Spawalni

08.10.2021 12:00

Dzień dobry, Na chwilę obecną Spawalnia pracuje na 2 zmiany od poniedziałku do piątku - sporadycznie pracujemy w soboty na jedną zmianę, przyszłościowo planujemy wprowadzić 3 zmianę (nocną) Do zadań spawaczy należy tylko spawanie - konstrukcje do spawania przygotowują na podstawie rysunku technicznego koledzy z wydziału Montaż. Materiał przed spawaniem jest śrutowany, wszystkie stanowiska spawalnicze są wyposażone w niezbędne narzędzia do wykonania pracy. Elementy transportowane są suwnicą, spawamy tylko w pozycjach PA i PB. Zapewniamy szkolenia w celu zdobycia niezbędnych uprawnień do wykonywania pracy na stanowisku Spawacz. Pozdrawiam
    Dyrektor

04.01.2021 14:25

Szanowni Czytelnicy! Od bez mała trzech lat, od koleżanek i kolegów czytających komentarze w GoWork, słyszałem o treściach niektórych wpisów i do tej pory nie reagowałem. Powód był bardzo prosty, otóż nie szanuję i nie uznaję wpisów umieszczanych przez byłych, czy też obecnych pracowników Spółki, w których osoby te nie mają odwagi podpisać się swoim nazwiskiem, tylko kryją się pod różnymi przedziwnymi pseudonimami. Powodem zmiany powyższej decyzji i umieszczenia przedmiotowego wpisu było nieprawdziwe i szczególnie poniżające potraktowanie jednego z naszych pracowników przez Pana ukrywającego się pod pseudonimem: „Nick”, który w dniu 17.11.2020 roku oczernił jednego z obecnych pracowników (wpis usunięty przez administratora), po czym w dniu 19.11.2020 roku ten tzw. były pracownik przeprosił za treść wpisu i wysłał błagalną prośbę, by nie kierować sprawy do sądu (wpis nadal widoczny w komentarzach). Drugim powodem mojego wpisu jest fakt, że cześć kandydatów do pracy buduje nieprawdziwe wyobrażenie o naszej Spółce na bazie wspomnianych powyżej wpisów. Nieprawdziwe wpisy szkodzą wizerunkowi naszej Spółki i część z nich z racji swoich treści narusza również dobra osobiste: moje oraz innych pracowników. Wszystkim tym, którzy umieszczają nieprawdziwe wpisy, naruszające dobre imię firmy lub szykanujące osoby (w tym mnie osobiście) chcę przypomnieć, że ukrywanie się pod pseudonimem nie gwarantuje anonimowości, a tym bardziej bezkarności. W odniesieniu do takich wpisów podjęliśmy stosowne kroki prawne, by dochodzić należnych nam praw. Korzystając jednak z okazji chciałbym wyjaśnić szczególnie osobom ubiegającym się o zatrudnienie w naszej Spółce kilka tematów: 1. Rozważając zatrudnienie w naszej Spółce zachęcam do zajrzenia przede wszystkim na oficjalną stronę GOLDBECK: https://www.goldbeck.pl/ , gdzie znajdziecie Państwo rzetelne informacje o tym kim jesteśmy jako międzynarodowa Grupa Spółek, dane o profilu działalności Grupy, lokalizacjach itd. 2. Zajrzyjcie też na naszą tzw. „landing page”: (usunięte przez administratora), gdzie w krótkich filmach będziecie mogli uzyskać informacje czym się zajmujemy w Lućmierzu, jak przebiegają procesy rekrutacyjne itd. 3. Procesy rekrutacyjne w Spółce przebiegają w sposób typowy dla dużych organizacji. Nigdy nie zatrudniamy pracownika po przeprowadzonej rozmowie telefonicznej. Przed złożeniem kandydatowi propozycji zatrudnienia z reguły spotykamy się z kandydatem dwa, czasami jeden raz. W trakcie rozmów kwalifikacyjnych zawsze weryfikujemy informacje zawarte w CV danego kandydata. Zależnie od tego, na jakie stanowisko aplikuje, weryfikujemy jego wiedzę fachową, jak np. umiejętność czytania i rozumienia rysunku technicznego, umiejętności spawalnicze, wiedzę z zakresu procesów spawalniczych etc. W drugiej części rozmowy kwalifikacyjnej staramy się na tyle, na ile jest to możliwe, poznać cechy osobowości danego kandydata i zapewniam, że nie jest to „przesłuchanie”. Powyższe służy tylko i wyłącznie temu, by jak najlepiej poznać naszych ewentualnych przyszłych kolegów. 4. Każdemu z nowozatrudnionych pracowników stawiane są te same cele: najpierw bezpieczne metody pracy, następnie jakość wykonywanej pracy, a dopiero później odpowiednia wydajność pracy. Każdemu pracownikowi nie tylko w okresie próbnym, ale też w kolejnym okresie pracy, oferowane jest wsparcie we wdrożeniu się w naszej organizacji i doskonaleniu umiejętności na danym stanowisku pracy. 5. W Spółce zatrudniamy pracowników tylko i wyłącznie na umowę o pracę. Na obecnie zatrudnionych 100 osób tylko dwie osoby w części administracyjnej są zatrudnione na umowę zlecenie (osoby, które w tym roku studiowały i ich czas pracy musiał uwzględniać tok studiów). 6. W trakcie zatrudnienia, zależnie od stanowiska pracy i już posiadanych uprawnień, pracownicy przechodzą dodatkowe szkolenia i uzyskują wymagane uprawnienia, których koszt pokrywa pracodawca. 7. Spółka jest zarządzana poprzez cele. Jak każdy podmiot gospodarczy planujemy nasze przychody i koszty. Na podstawie przyjętych do realizacji projektów, definiujemy cykle realizacji poszczególnych projektów i wyznaczamy zadania dla poszczególnych wydziałów. Spółka działa w sposób zorganizowany; obecnie pracownicy produkcji pracują w systemie dwuzmianowym. W przyszłości, z racji rozwoju i zatrudniania kolejnych pracowników, niektórzy z naszych kolegów będą pracowali w układzie trzyzmianowym. Pracownicy w trakcie dnia pracy mają dwie przerwy od pracy; 15 minutową przerwę śniadaniową wliczaną do czasu pracy i 30 minutową przerwę obiadową nie wliczaną do czasu pracy. ciąg dalszy w kolejnym wpisie ...
    Nik

07.10.2021 23:03

Do pracy to się chodzi do pracy a nie szukać kolegów. Tak więc nikogo nie powinny obchodzić cechy osobowości.
    Nik

08.10.2021 07:22

Najlepsze, że tutaj na pokaz pięknie pisze o koleżeństwie, a za jedno słowo podczas pracy potrafi zwolnić. No chyba, że mu donoszą na kogoś kogo nie polubił. Tyle warci są koledzy w pracy. Najlepiej z nikim nie rozmawiać, ale wtedy będą się czepiać, że jesteś nietowarzyski. Niby dorośli a zachowanie jak w podstawówce.

Kontakt - Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.

Lućmierz

GOLDBECK Elementy Polska Sp. z o.o.

28.07.2021 10:43

Czy w Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?
    B

11.08.2021 20:05

Jakie premie ciekawe
    Były

08.10.2021 07:04

Jeżeli chodzi o benefity to są bogate patrząc z perspektywy po innych firmach, tylko trzeba na nie zapracować. Nie ma nic od razu . Największą bolączka tej firmy to atmosfera, ciężka do zniesienia i wykańcza psychicznie. Sam temat, branża dość ciekawa.
    Pomyłka

30.05.2020 02:32

Wszystkim zainteresowanym pracą w firmie Goldbeck mieszczącej się w Lućmierzu mam do przekazania jedno słowo. Terror ! Dlaczego ? Sposób zarządzania przez zastraszanie i karanie, zawsze jest źle i za mało, robienie zdjęć z kamer pracownikom i upublicznianie ich na forum pracowniczym to norma...stres i poganianie, gonitwa za ilością i terminami, a jak coś się wydarzy to wina jest w pierwszej kolejności zawsze pracownika... Dyrektor zakładu przegrał sprawę w sądzie za niesłuszne zwolnienie pracownika.... To tak w skrócie... Aha dodam że wymagania nijak mają się do zarobków....
    Byly

22.11.2020 00:19

Cal prawda...
    krzysiek

04.10.2021 20:11

kablowal nie bede :D ale ciekawi mnie gdzie by byli terrorysci i super wyksztalcone wazniaczki z biur bez zwyklych produkcyjnych/fizycznych pracownikow ;)
    Smalla

27.06.2021 17:42

Jakie zarobki sa na magazynie? Ale bez nadgodzin. Chodzi mi o czysta podstawe.

27.05.2021 19:39

Witam wszystkich opinie zamieszczane tutaj są jak najbardziej trafne wciąż mało i mało liczą się tylko tony. Za wszystko pracownik jest obwiniany do tego straszenie i pomawianie .Atmosfera ogólnie słaba Jeśli chodzi o pracę jest w porządku można się wiele nauczyć dobrze podszkolić w spawaniu .
    Dyrektor

04.01.2021 14:26

... ciąg dalszy poprzedniego wpisu: 8. W Spółce, dokładnie tak samo jak w całej Grupie GOLDBECK, wszyscy pracownicy (w tym kadra kierownicza) są zobowiązani zapoznać się i przestrzegać określonych zasad postępowania mówiących min. o wzajemnej tolerancji, równym traktowaniu bez względu na narodowość, wyznanie, podglądy polityczne, płeć czy orientację seksualną. Zasady te mówią również o tym, że jako organizacja zawsze działamy zgodnie z prawem, nie zatrudniamy „na czarno”, czy zgłaszamy nieprawidłowe zachowania. 9. Poza wymienionymi wyżej zasadami wszyscy zobowiązani jesteśmy przestrzegać obowiązujących regulaminów, zarządzeń, dbać o mienie Spółki, przestrzegać ustalonego porządku pracy i dyscypliny pracy. 10. Spółka w Lućmierzu jest młodym podmiotem gospodarczym. Została założona na początku 2017 roku. Od sierpnia 2017 do września 2018 trwała budowa naszego zakładu i jego wyposażanie. Strategia Grupy dotycząca naszej przyszłości zakłada dalszy rozwój w kolejnych latach. Z każdym miesiącem zatrudniamy kolejne osoby. Biorąc pod uwagę wspomnianą strategię rozwoju zakładamy, że będziemy zatrudniać kolejne osoby w nadchodzących latach. Jest to też powód, dlaczego nasze oferty pracy są publikowane w zasadzie „na okrągło”. Do naszych kolegów i koleżanek zawsze odnosimy się z szacunkiem. Pracownicy otrzymują regularnie informacje o tym, co się dzieje w Grupie oraz feedback na temat swojej pracy. Zachęcamy naszych pracowników do otwartych wypowiedzi i dzielenia się z nami swoimi wątpliwościami i spostrzeżeniami. Mamy załogę bardzo młodą stażem w naszej Spółce; w obszarze produkcji najstarsi stażem pracownicy pracują niecałe 3 lata. Rozumiem, że dla wielu z naszych pracowników nasze podejście; jasne defniowanie celów, otwartość w kontaktach, udzielanie pracownikowi regularnych informacji zwrotnych na temat jego pracy jest czymś nowym, z czym znaczna część pracowników się dotychczas nie spotkała. Na podstawie niektórych tu zamieszczonych wpisów jasno widać, , że w tej materii mamy jeszcze wiele do zrobienia! Wszystkie osoby zainteresowane podjęciem u nas pracy zachęcam do kontaktu, a przede wszystkim do pozyskiwania informacji z wiarygodnych źródeł. Osobom liczącym na to, że w czasie pracy będzie można się u nas „schować na parę godzin za plecami kolegi” nie polecam nas jako pracodawcy, gdyż nie tolerujemy takich zachowań, choć zawsze dajemy szansę poprawy. Z kolei osoby chcące uczciwie i legalnie pracować osiem godzin dziennie, zarabiać godziwe pieniądze i mieć gwarancję regularnych wypłat i miejsca pracy na lata, zachęcam do aplikowania. Dyrektor Zakładu Mirosław Dańczyszyn
    Jam

02.09.2019 16:20

Z obecnym dyrektorem zakładnigdy nie będzie funkcjonował dobrze. Gość ma czasem problem żeby wydac proste polecenie. Jak dla mnie ma duże problemy z komunikatywnościa o ile nie jest to objaw jakiejś choroby. Do tego to jego narcystyczne "nie zgadnie pan" w czasie rozmów rekrutacyjnych. Drugim problemem jest jego asystentka, swoją firmę doprowadziła do upadłości a teraz działa takimi samymi metodami jak działała w swojej firmie. Superduo. Mam nadzieję że w końcu ktos z centrali w Niemczech otworzy oczy.
    Żem

08.05.2020 19:09

Już niedługo :)
    Byly

22.11.2020 00:22

Już nie pracuje, to była przejściówka
    Znajomy

20.11.2020 19:29

Znam Sylwestra C. kilka lat uważam że Nie należy do ludzi którzy mają w naturze chodzenie na policję i ciąganie się po sądach.

19.11.2020 22:34

Oświadczam że dnia 17.11.2020. Umieściłem komentarz w którym napisałem nieprawdę. Chciałbym publicznie przeprosic Pana Sylwestra C. za swoją wypowiedź. Nie uważam że chodzi i mówi nieprawdę o dyrektorze by wyciągnąć coś od pracowników i donieść. Za swój czyn przepraszam. Proszę o wycofanie sprawy z policji dla dobra imienia firmy i pracowników.

17.11.2020 13:06

Fader

17.11.2020 22:05

(usunięte przez administratora)ej firmie jest cała masa. Zamiast robić swoje tylko łażą i gadają jeden ma drugiego. Myślą że coś zyskają . To niemiecka firma tu trzeba(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Goldbeck Elementy Polska?

Ciekawy

24.07.2020 00:39

W tym zakładzie robi się coś więcej poza zatrudnianiem nowych pracowników? Ciągle widzę ogłoszenia.
    nieciekawy

08.08.2020 09:40

Duża rotacja
    Leon

15.11.2020 11:44

Ile wynosza zarobki na produkcji
    Operator cn

06.12.2019 11:51

Czesc czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca operatora maszyn w tej firmie? Czy to jest praca na frezarkach? Jak z zarobkami na tym dziale?

Zostaw merytoryczną opinię o Goldbeck Elementy Polska Sp. z o.o.