Evg01.01.2024 20:35
Opinia na temat mojego byłego pracodawcy jest jednoznacznie negatywna. Był to okres mojego życia zawodowego, który niestety obfitował w wiele nieprzyjemnych doświadczeń. Jednym z kluczowych problemów w tej firmie było kompletnie brakujące poszanowanie dla czasu oraz kariery pracownika. Zarząd miał ogromne problemy w zrozumieniu różnic między zasadami zatrudnienia na UoP a B2B. Brak klarownych zasad w kwestiach urlopowych generował niepotrzebne spięcia.
Dodatkowym problemem było udawanie przez zarząd, że dba o relacje z pracownikami. W rzeczywistości okazywało się, że byłem traktowany jak jedynie narzędzie do osiągania celów firmy, a kiedy moje umiejętności czy zaangażowanie przestawały być im potrzebne, szacunek znikał. Przez niemal rok byłem (usunięte przez administratora)w kwestii zaangażowania mojego czasu w następny projekt, żeby ostatecznie zostać zwolnionym (usunięte przez administratora) Powód mojego zwolnienia był konsultowany z prawnikami przez dwa dni, wyciągając kompletnie antyczne tematy sprzed ponad roku do których nie mogłem się nawet odwołać przez brak dostępu do korespondencji. Podczas 14 lat mojego profesjonalnego doświadczenia nigdy nie zostałem potraktowany tak źle jak w tej firmie.
Kolejnym aspektem, który miał negatywny wpływ na moje doświadczenia w tej firmie, było powierzanie mi zadań zupełnie niezwiązanych z moim stanowiskiem,(usunięte przez administratora). Takie praktyki nie tylko utrudniały mi efektywne wykonywanie obowiązków, ale również wprowadzały chaos i dezorganizację w mojej pracy.
Ostatecznie, (usunięte przez administratora)atmosfera panująca w firmie sprawiła, że pracując tam, zaczynałem odczuwać duży stres i frustrację. Ogólnie rzecz biorąc, nie poleciłbym tego pracodawcy nikomu, a wręcz przeciwnie -(usunięte przez administratora)