BVB TECH Sp. z o.o.24.01.2021 14:53
Jako właściciele nie pozostaje nam nic innego jak ustosunkować się do wypisanego komentarza na temat firmy.
Pomimo, że osoba które napisała ten komentarz nie ma dość odwagi by przedstawić się z imienia i nazwiska tak jak jawnie może oczerniać dobre imię firmy BVB TECH sp. z o.o.
Doskonale wiemy kto jest autorem komentarza, ale z przyczyn oczywistych nie ujawnimy tej informacji.
Odnosząc się to treści komentarza:
Jest dwóch właścicieli - na tym prawda się kończy.
Zarobki jak w każdej firmie zależą od umiejętności. Pan kryjący się pod pseudonimem „Żelazny Tyłek” niestety nie posiadał doświadczenia ani kwalifikacji jak się okazało podczas współpracy. Na pewno wiedział, jak marnować powierzony materiał i wykonywać daną pracę 2-3 krotnie dłużej, którą i tak finalnie musiał poprawić inny lecz wykwalifikowany pracownik.
Dojazdy na obiekty, które w większości znajdują się w Poznaniu nigdy nie były przymusem. Wynikały z prośby ze strony pracownika, aby od razu po skończeniu pracy na obiekcie mógł jechać do domu (np. miał bliżej i nie było konieczności przyjeżdżania po auto firmowe i narzędzia do siedziby).
W sytuacji, gdy pracownik dojeżdżał bezpośrednio na obiekt w Poznaniu warunkiem było, że musi mieć przy sobie podręczne narzędzia mieszczące się w standardowej torbie narzędziowej.
Sprzęt i narzędzia, którymi dysponujemy są przede wszystkim bezpieczne i sprawne. Każdy pracownik przechodzi szkolenie BHP przed podjęciem pracy – jest to jedna z kluczowych dla Nas wartości „BEZPIECZEŃSTWO”. Nigdy nie naraziliśmy życia ludzkiego i nie gdy tego nie zrobimy.
Jeżeli ktoś rozpowszechnia tak fałszywe informacje jak p. „Żelazny Tyłek” to nigdy nie pracował w naszej firmie albo mija się z prawdą.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Osoba zamieszczająca w internecie wpisy oczerniające firmy może podlegać odpowiedzialności na drodze postępowania cywilnego zgodnie z art. 23 i 24 K.c. oraz postępowania karnego zgodnie z art. 212 K.k.