Widzę, że operator ma w ogłoszeniu umowę o pracę. To w sumie nie jest takie oczywiste w tej branży 😄 A ta umowa jest już na dłużej, czy na początku dają jakąś czasową?
Asystent AI: Podsumowanie19.08.2026
👍 Silne strony
Firma jest chwalona głównie za jedną rzecz – możliwość otrzymania wsparcia od kolegów na zmianie.
1. Wsparcie między pracownikami: Ludzie na produkcji pomagają sobie przy maszynach i w trakcie przerw.
2. Stabilność zatrudnienia: Praca wydaje się być stała i powtarzalna – wiele osób pisze, że system i zadania nie zmieniają się od lat.
3. Przejrzyste zasady premiowania: Pracownicy znają wysokość premii produkcyjnych i frekwencyjnych, które choć nie są wysokie, są jasno określone.
📋 Podsumowanie
Kilka osób docenia przewidywalność pracy i to, że zawsze można liczyć na pomoc na hali. Najczęściej powtarza się temat bardzo krótkich lub wręcz braku przerw w ciągu zmiany, dużego tempa pracy i konieczności pracy przy kilku maszynach na raz. Ludzie narzekają na trudny kontakt z przełożonymi oraz brak jasnej organizacji pracy i awansów. Widać, że opinie są mocno podzielone – sporo zależy od działu i samodzielności pracownika.
💬 Główne pytania
1. Zarobki: Wiele osób dopytuje o realne wynagrodzenia na produkcji i ile można wypracować z premiami.
2. Przerwy/godziny pracy: Pracownicy pytają, jak wyglądają przerwy na zmianie i czy da się zorganizować czas na odpoczynek.
3. Awans: Pojawia się pytanie o możliwość przejścia na inne stanowiska lub zmianę działu.
Przychody i zysk Splast
26,3 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
02.08.2026 00:27
Nie polecam tej firmy jest prawo łamane pracownice wogule nie ma przerw pójdź kanapkę zjeść i kawę cię napić albo na papierosa odrazam nie idzcie do tej firmy
A jak teraz wygląda praca operatora CNC? Jakie są godziny, w jakim systemie się pracuje i na ile zmian? Trochę brakuje takich konkretnych informacji.
Adela
07.07.2026 17:01
Ludzie tak tu piszą o jakichś dziwnych zachowaniach jednej osoby, ale tak naprawdę nie wiadomo dokładnie, o co chodzi. Myślicie, że to kwestia jednej osoby i konkretnej sytuacji, czy bardziej cos z ogólną kulturą pracy tam?
Seweryn
23.07.2026 16:27
Rozważasz odejście z pracy z powodu tej atmosfery, co sugeruje długotrwały charakter problemu... Czy podobne doświadczenia zgłaszane były już wcześniej do działu HR lub kierownictwa, jak nie przez Ciebie, to przez innych?
zarobiona
24.07.2026 09:53
A ta Olka to kierownik???
PRACOWNIK
23.03.2026 19:24
Jako pracownik operator wtryskarki mogę powiedzieć jak to wygląda
Podstawa 5050brutto 5 nocy to 300brutto premia operatora 500brutto około czasami 600 mi się zdążyło 😂
Jeżeli 3 miesiące nie chorujesz to jest premia kwartalna około 400/450 netto.
Brak przerwy i ciągle bieganie biuro patrzy w kamery co robisz a jak masz więcej czasu to dokłada ci roboty abyś przez 8h nawet do toalety nie wyszedł.
Jak pomyślisz sztuki albo czegoś nie zauważysz że jest źle kontrol jakości zwala winę na ciebie to zostajesz charytatywnie 2/3h i przebierasz sztuki.
Oczywiście pupilki mają lepiej wybrana lżejsza pracę a inna osoba zapiepsza za 2.
Brzmi to na zdroworozsądkowe, ludzkie podejście do pracy w środowisku produkcyjnym. Za sumienne podchodzenie do wykonywanych zadań jest się gratyfikowanym w miarę satysfakcjonująco? Jakaś premia choćby, bo do tej pory rozmowy tu wyglądały, jakby komuś krzywda się działa...
23.07.2026 19:26
To że można zjeść przy maszynie to tylko zasługa innych operatorów, jeśli akurat komuś stanie maszyna. Ogólnie "góra" ma gdzies czy ludzie są zmęczeni czy nie.. pewna Pani po prostu przepisuje grafik z dnia na dzień, jeden ma 1 maszynę drugi 3/4, a najlepsze są poniedziałki i soboty przy obecnym systemie pracy (6brygadowka) gdzie operator ma po 8 maszyn, urlop trzeba zgłaszać minimum 2 tyg wcześniej, a I tak nie masz pewności czy dostaniesz wolne..
03.07.2026 05:48
rudzielec
06.07.2026 13:22
też miałam dużo nieprzyjemności z tą kobietą. Nawet na urlopie szczuje i pluje na ludzi
23.07.2026 19:20
To nie chodzi o Panią Aleksandrę lecz podejrzewam że o Panią Małgorzate 😉
Były
12.05.2026 22:50
Gorąco odradzam tą firmę. Wiem że wszyscy zaraz powiedzą że skoro odszedłem to narzekam to nie tak okropna atmosfera stres żadnych pochwał zawsze wszystko źle. Nie przestrzegane prawa pracownicze brak szacunku. Odszedłem bo po prostu nie mogłem się godzić by w dzisiejszych czasach ludzie co byli traktowani jak (usunięte przez administratora) Reszta boi się więc mają to co mają
nie przestrzagen są prawa pracownicze? co dokładnie masz na myśli? możesz wypisać które?
13.04.2026 22:59
(usunięte przez administratora) trzeba prosic brygadziste by wyskoczyc za potrzeba, a najlepiej przy okazji szybko zjeść kanapke w kiblu, pensja jak to w (usunięte przez administratora) tego nie wynagradza , wiec odrazam, chyba, że ktoś lubi pościć i iść sie tam zmarnować
Witam
Na jakie zarobki może liczyć osoba na stanowisku operator wtryskarek ??
Hubert
11.03.2026 09:34
Premia jest tylko za efektywność czy np. jeszcze frekwencja na to wpływa? Może ktoś ogólnie dać znać ile jest samej premii albo w sumie ile jest słabej premii to sobie człowiek porówna do tych widełek z dobrą premią.
Helikopterbojowy
11.03.2026 21:25
Premia frekwencyjna jest co na każdy okres rozliczeniowy. W roku wychodzi coś ok 2000 zł o ile nie będziesz na l4. Mówię o sobie, nie wiem jak u innych. A premia produkcyjna no jak sama nazwa mówi premia od produkcji.. ja mam różnie od 300 czasem nawet do 800 zł. Ale to co pisałem wyżej, na więcej niż 4500 netto bym nie liczył, przynajmniej na początku.
08.09.2025 20:01
Nie polecam tej firmy nie szanują ludzi i wogule nie ma przerwy zjeść i kawy cię napić albo pójdz do kibla albo na papierosa
Różyczka
14.02.2026 22:38
Ja pamiętam jak jeszcze pracowałam jak był bunt pracowników aby były przerwy. Operatorzy wyłączali maszyny na 15 minut i wszyscy szli zjeść. A potem wpadli dyrektorzy i inni biurowcy i zaczęli tłumaczyć, że jak tak będziemy robić to stracimy sporo czasu potem bo będą szły braki, bo trzeba maszynę spowrotem włączyć bo technologów jest dwóch na zmianę i to będzie czasochłonne. Ustalili wtedy, że inny pracownik będzie stawał za Ciebie na maszynie na te 15 minut. Ale z komentarzy czytam, że nic się nie zmieniło w tym (usunięte przez administratora)
Aga
15.02.2026 16:51
Ojej, a skoro tak to wyglądało, że nawet na przerwę się nie da wyjść bo maszyny musza iść non stop to chociaż stawka była adekwatna? Zakładam, że spore wyniki robiliście.🤔
Były
23.12.2025 21:52
Oj ludzie ,kiedy przestaniecie być tak naiwni ,przecież tam się nic nie zmieniło od 20 lat i nie zmieni ,kiedy to zrozumiecie,aż stracicie zdrowie ..
Alicja
07.01.2026 14:21
Co masz na myśli, w jakim zakresie się nic nie zmieniło? Dziwne, żeby ze zmianami jakie świat widział przez ten czas firma się utrzymała na rynku jeśli nie zmodernizowali nic, więc fajnie by usłyszeć czy masz na myśli coś konkretnie
Sowa
13.01.2026 21:56
Wszystko sprowadza się do tego- rób coraz więcej za te same lub mniejsze pieniądze .
06.01.2026 19:11
Witam, proszę powiedzieć coś o firmie, czy można z czasem awansować i na jakie zarobki można liczyć?
08.10.2025 04:21
Nie polecam tej firmy nie będzie szef traktował ludzi jak śmieci jeste na niską krajową nocki są płacone tak jak na pierwszą zmanę 😡
PRACOWNIK
16.07.2025 09:00
Ja swoje pytanie kieruję do osoby która napisała że można zarobić 5 cyfrowe kwoty chciał bym się zapytać na jakim stanowisku??
Na swoim przykładzie powiem że dostarczony operator mający umowę na stałe zarazie 4200/4300 netto praca 3 zmianowa
Monterka za pracę 3 zmianowa zarabia 3800/4000 netto
Brak przerw często trzeba prosić kolegę z maszyny obok aby sztuki odkładał na bok ponieważ chcę się wyjść do WC.
Mobbing który występuje w sposób krzyczenia na pracownika narzekania na pracę która wykonujesz czy mówienie że jak nie dasz rady to się zwolnij chodzi o pracę której nie jest wstanie nikt wykonać.
Kierownik na spotkaniu mówi że kto chce się zwolnić to pojdzie na rękę a gdy chcesz się zwolnić to każe wypisa wypowiedzenie 3 miesięczne.
Gdybyś chciał zmienić dział na inny niż produkcję to kierownik omija cię i unika i twierdzi że pamięta o tobie i jak na twoje miejsce znajdzie kogoś to będziesz mógł zmienić dział już 6 miesiąc 😂
Nie polecam z roku na rok coraz gorzej.
Struś Pędziwiatr
16.07.2025 13:56
100% prawdy pieniądze nie adekwatne to wykonywanej pracy . Czasy na maszynach skracane że człowiek biega jak struś Pędziwiatr bez wytchnienia bo brak przerwy ...
16.07.2025 22:46
Powinna firma karę płacić jak pracownik nie ma przerwy kodeks pracy mowi wrażenie ze przerywa zalezy 15 minut powinna inspecja pracy porządek zrobic zapłacił kare i rozumiał kierownik😡
Patrycja
13.07.2025 17:46
Totalna porażka – omijać szerokim łukiem!
Jestem Polką i naprawdę zależało mi na tej pracy, ale niestety, rzeczywistość okazała się żenująca. Firma faworyzuje obcokrajowców z Ukrainy – Polacy traktowani są gorzej, jak zło konieczne. Nie ma żadnych przerw na śniadanie, zapieprzasz bez wytchnienia jak robot.
Brygadziści? Udają, że coś robią, ale siedzą w kantorkach i przeglądają internet – szukają gadżetów, a nie ogarniają pracy. Kierownictwo? Zero kompetencji, nie wiedzą, co się dzieje na hali. Zero wsparcia, zero organizacji.
A kierownictwo to kierowcy,piekarze? Większość bez jakiegokolwiek przygotowania czy wiedzy – robią błędy i udają że się na czym kolwiek znają chyba tylko na procentach w butelce, a nikt tego nie kontroluje. Chaos, brak szacunku i totalny wyzysk. Nie polecam nikomu! Panie Sanocki firma tonie czas na porządek
Emil.O
13.07.2025 15:40
Wszystko to co opisują koledzy i koleżanki jest prawdą,brak przerw na kanapkę,mobbing idt.. Wszystko znosiłem zależało mi na pracy lecz piątej umowy mi nie dali.Wolą zatrudniać nie Polaków lecz zatrudniać ukraińskich banderowców . Cały zarząd i kierownictwo to jedna wielka banda (usunięte przez administratora) Cześć i chwała Polsce 🇵🇱❤️
Krawaciarz
03.07.2025 11:12
Z tego co mi kolega mówił to da się tam dobrze zarobić, nawet pięcio cyfrowe kwoty, i to wcale nie będąc doświadczonym pracownikiem, więc nie wiem skąd tyle narzekania na niskie płace....
01.07.2025 15:11
Brak przerw nie polecam tej firmy szkoda ludzi dają tak traktować
Halina
27.06.2025 13:55
W zakładzie stosowany jest mobbing, brak przestrzegania Zasad Bezpieczeństwa i Higieny pracy...
Jednym słowem zmarnowałam swój czas świadcząc pracę dla tej firmy ... Nie polecam
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Splast?
kabanos
13.03.2025 11:28
Na stronie widać powystawiane oferty a jakiś czas temu pisaliście, że warunki zaczynają się u was poprawiać. To teraz gdy szukają to przez rozwój a nie żadna rotacje? nikt nie odchodzi?
Kilom
09.04.2025 14:43
Tak, tak. Rozwój.
11.04.2025 08:27
Dzień dobry,
Czy oferty pracy z Abalone dotyczą pracy w Splast?
Zumi
31.01.2024 18:24
Z firmy Splast zrobił się istny (usunięte przez administratora) chyba najgorszy w całym Krośnie. Pomijając już zarobki które jak wszyscy już wiedzą zostały obniżone. Zakres prac i obowiązków został znacznie podwyższony już nie chodzi tylko o pracę fizyczną bo normy są wyśrubowane ponad siły ale również do tego dochodzi masę innych rzeczy umysłowych. System komputerowy trzeba mieć w jednym paluszku logowania rozliczania numery zleceń pomiary metki przywieszki a nie daj Boże zapomnieć odfajkować 5s na tablicach to już się dostaje zjebe. Zaczął się terror psychiczny który postępuje z tygodnia na tydzień coraz bardziej. Wiele rzeczy zaczyna już podchodzić pod (usunięte przez administratora) i tylko kwestia czasu kiedy ludzie w końcu tego nie wytrzymają. Nie ma przerwy jedynie palacze mogą wyjść na papierosa 1 raz w ciągu zmiany jeżeli ktoś ich zastąpi niepalący niestety zasuwają bez przerwy jeść trzeba wtrakcie pracy przy taśmie czasem przy farbach i rozpuszczalnikach jak akurat wykonuje się nadruk. Narzucane są obowiązki czasem tak że nawet nie ma czasu wyjść do ubikacji a jak nie wykonasz to idziesz na "dywanik" Atmosfera jest tak ciężka że psychika pracuje na maxa. Nie ma żadnego szacunku człowieka. Terror psychiczny jest coraz większy. Szkoda że firma która kiedyś miała prestiż miała opinie najlepszej firmy w Krośnie w tej chwili jest postrzegana jako (usunięte przez administratora). Szkoda że wraz z rozwojem firmy w coraz to nowocześniejsze rozwiązania techniczne kierownictwo zapomina że to dzięki pracownikom fizycznym firma doszła do swojej świetności dzięki ich ciężkiej pracy. Zamiast docenić pracowników to obniża się pensje i traktuje jak (usunięte przez administratora) których za byle głupotę trzeba karcić żeby nie zapominali gdzie jest ich miejsce. Ale przyjdzie czas że ludzie się w końcu zbuntują bo ileż można znieść poniżania i pretensji o wszystko i ciekawe jaka będzie wówczas wydajność jak "biurowcy" staną na maszych.
Hubert
31.03.2025 15:13
No właśnie jeśli masz inne zdanie to możesz powiedzieć co konkretnie uważasz, że się nie sprawdza. Chodzi o to co pozmieniali z akordem czy jakiś inny temat? Bo jak na moje akurat ta zmiana brzmi spoko.
Sb
01.04.2025 08:57
Zostało wprowadzone wiele zmian które w świecie nowoczesnego biznesu wiele firm wyprowadziło na wyżyny
Zainteresowana
20.12.2024 07:24
Cześć,
Są nowe przyjęcia do biura? Czy tylko po znajomości?
Pracownik .
08.02.2024 12:15
Tak złej atmosfery w splascie jeszcze nie było. Na każdym kroku słyszy się o złym traktowaniu pracowników . Kierownik w oczy śmieje się wieloletnim ,doświadczonym pracownikom , (jak ci nie pasuje to się zwolnij itp..) można poczuć się jak podczłowiek ,zero szacunku . Co oni zrobią bez ludzi ? Wina leży po stronie nowego dyrektora,który już zaciągnął kilka firm na dno . Popracuje jeszcze tu chwileczkę ,chce zobaczyć na własne oczy proces unicestwienia tej nowoczesnej firmy .
hop
09.02.2024 15:16
to jest ich firma i ich zasady. Kierownik nie mówi Ci nic złego. Nikt nie trzyma Cię na siłe w tym (usunięte przez administratora) Jest tak jest i albo sie dososujesz albo odchodzisz. Życzę Ci tego drugiego, szczególnie jeśli źle się tam czujesz co jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe. Dobrze już tam było.
Szkolny
06.12.2024 14:45
Co to niby za nowy dyrektor co tak ciągnie na dno? Co takiego robi?
31.10.2024 22:15
Szkoda mi tych ludzi tam pracujących ,już nawet opinie nie można wyrazić bo operator zaraz usuwa,jakie to żałosne prezesie
Karp
15.10.2024 20:30
Macie acton plany?
Macie młody i ambitny zespół?
No to fajnie
23.09.2024 22:15
Jak się pracuje po zmianach,jak wypłaty,większe czy mniejsze? Jaka panuje atmosfera
Wywiadu udzielił/aJadwiga Trybus
07.11.2023 13:47
Czym zajmuje się Państwa firma?
Specjalizujemy się w przetwórstwie tworzyw sztucznych metodą wtrysku. Jesteśmy kluczowym dostawcą dla branży motoryzacyjnej, elektrotechnicznej, AGD oraz meblarskiej. Ponadto jesteśmy w czołówce europejskich producentów profesjonalnego sprzętu do utrzymywania czystości, przeznaczonego do sprzątania obiektów wielkopowierzchniowych, na przykład biur, szpitali czy hoteli.
04.07.2024 23:36
I przestańcie zaklinać rzeczywistość jaki to zakład na światowym poziomie i jak jest dobrze,ludzi tam pracujacych macie za nic,traktujecie jak (usunięte przez administratora)
Skąd pomysł na działalność w branży przetwórstwa tworzyw sztucznych?
Początki SPLAST sięgają 1989 roku, kiedy założyciel i wieloletni prezes Tadeusz Sanocki zakupił pierwszą wtryskarkę. Zapotrzebowanie na produkty z tworzyw sztucznych było olbrzymie i firma bardzo szybko się rozrastała. Dziś posiadamy trzy zakłady produkcyjne na terenie Polski – w Jedliczu, Krośnie i Jaśle. Mamy też jeden zakład produkcyjny na Węgrzech, w miejscowości Alsózsolca. Nadal utrzymujemy wysokie tempo rozwoju, zatrudniając ponad 700 pracowników. I wciąż pozostajemy firmą rodzinną z wyłącznie polskim kapitałem.
Co wyróżnia Państwa firmę na tle innych przedsiębiorstw z branży?
Wyróżnia nas przede wszystkim innowacyjność i stopień zaawansowania technologicznego. Stosujemy kilkanaście niezwykle zaawansowanych procesów produkcyjnych, na przykład lakierowania w formie, wtrysku kompozytowego czy MuCell. Część z nich to nasze autorskie pomysły, które przyciągają do nas firmy z całego świata – Niemiec, Francji, Włoch, Stanów Zjednoczonych czy krajów azjatyckich. Szeroki przekrój klientów to kolejny aspekt, który zdecydowanie wyróżnia nas na tle konkurencji. Równocześnie współpracujemy z największymi producentami samochodów, elektronarzędzi, mebli czy sprzętu AGD. Gwarantuje nam to bezpieczeństwo na wypadek kryzysu w którejś z tych branż.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Zdecydowana większość pracowników jest bezpośrednio związana z produkcją. Podstawowe stanowiska w naszej firmie to operator wtryskarki oraz monter, których zadaniem jest obsługa linii produkcyjnej. Te stanowiska to zwykle początek ścieżki rozwoju dla przyszłych technologów, kontrolerów jakości i innych specjalistów produkcji. Ponadto sami nie tylko utrzymujemy, ale także projektujemy stanowiska produkcyjne i ich oprzyrządowanie, w tym formy wtryskowe. Za to odpowiedzialni są mechanicy, ślusarze narzędziowi i automatycy, a na poziomie projektowym także inżynierowie oraz konstruktorzy. Sami dbamy również o pozyskiwanie klientów, logistykę, spedycję i dostawy. W swoich strukturach SPLAST zatrudnia również specjalistów z dziedzin kadr, płac i finansów. To zapewnia nam łatwy przepływ informacji pomiędzy działami i wysoką sprawność działania.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie? Kto odpowiada za rekrutację?
Aktualne ogłoszenia rekrutacyjne zamieszczamy na popularnych portalach ogłoszeniowych oraz na naszej stronie internetowej. Wszystkie anonse są również dostępne tutaj, na portalu GoWork.pl. Chętne osoby mogą złożyć swoje dokumenty aplikacyjne za pomocą opcji APLIKUJ lub wysyłając na adres mailowy [email protected]. Wszystkie aplikacje są kompletowane i poddawane analizie przez dział HR. Następnie kandydaci są zapraszani na rozmowę kwalifikacyjną do naszej siedziby w Krośnie. W przypadku, gdy na dane stanowisko poszukujemy kilku osób, zapraszamy kandydatów na spotkanie ogólne, na którym pracownik HR przedstawia firmę i prezentuje ofertę zatrudnienia. Omówiony zostaje zakres obowiązków, warunki finansowe i perspektywa rozwoju w ramach struktur SPLAST. W przypadku potencjalnych operatorów, monterów czy mechaników staramy się zaproponować pracę w zakładzie najbliższym ich miejsca zamieszkania. Następnie każdy z kandydatów zapraszany jest na indywidualną rozmowę kwalifikacyjną, w której oprócz pracownika Działu Kadr uczestniczy także Kierownik Działu, do którego prowadzona jest rekrutacja. Prosimy wówczas o przedstawienie swojego doświadczenia i odpowiedzi na kilka pytań związanych z pracą i stanowiskiem.
Przyjmijmy, że ten wynik jest pozytywny i kandydat podejmie zatrudnienie w Państwa firmie. Jak od tego momentu wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w SPLAST?
Nowa osoba w pierwszym dniu pracy otrzymuje do podpisania pakiet obowiązkowych dokumentów związanych z zatrudnieniem, w tym umowę o pracę. Następnie odbywa szkolenia teoretyczne; poza obowiązkowymi szkoleniami z zakresu BHP i ochrony przeciwpożarowej nowi pracownicy zostają wprowadzeni w tematy związane z produkcją, technologią i jakością. Każda zatrudniona osoba dostaje również odzież roboczą i środki ochrony indywidualnej na jej własny użytek. Następnego dnia każdy stawia się w pracy zgodnie z harmonogramem i rozpoczyna szkolenie stanowiskowe. Przez pierwsze trzy miesiące zatrudnienia pracownik wykonuje swoje obowiązki pod okiem doświadczonego pracownika, który pełni rolę jego opiekuna i osoby kontaktowej. Opiekun jest zobowiązany instruować podopiecznego, udzielać mu informacji, korygować ewentualne błędy i odpowiadać na pytania związane z wykonywanymi obowiązkami. Okres próbny zatrudnienia kończymy podsumowaniem i sprawdzeniem wiedzy i umiejętności zdobytych przez pracownika w tym czasie. Po pozytywnej weryfikacji podpisana zostaje kolejna umowa o pracę.
W jaki sposób dbają Państwo o rozwój pracowników?
SPLAST to firma wykorzystująca najnowsze technologie produkcji. Inwestujemy w badania, park maszynowy i pracowników. Cechuje nas innowacyjność i konkurencyjność, a to wymaga stałego rozwoju. Od pracowników wymagamy chęci podnoszenia swoich kwalifikacji i umożliwiamy im to na różne sposoby. Dbamy o rozwój osób zatrudnionych poprzez organizację szkoleń twardych i miękkich. Pracownicy nabywają u nas uprawnienia na obsługę urządzeń transportu bliskiego, SEP, uzupełniają wiedzę i kompetencje związane z branżą motoryzacyjną, produkcyjną czy zarządzaniem. Organizujemy szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne, otwarte i zamknięte w celu zdobywania i doskonalenia kompetencji naszych pracowników. Ponadto sama praca w firmie daje możliwość poznania najnowocześniejszych technologii produkcyjnych oraz uczestniczenia we wdrażaniu kolejnych innowacji.
Dla pracowników bardzo ważny jest fakt, że ich głos w firmie jest słyszany i respektowany. Czy w SPLAST prowadzone są badania satysfakcji z pracy?
Tak, co roku przeprowadzamy powszechne, anonimowe badanie satysfakcji pracowniczej. Dzięki specjalnej ankiecie każdy pracownik SPLAST może ocenić aspekty funkcjonowania firmy i wypowiedzieć się na ważne dla niego tematy. Ankiety są zbiorczo analizowane, a wnioski przedstawiane na zebraniu Zarządu. Na ich podstawie podejmowane są decyzje i kroki w celu poprawy satysfakcji z pracy. Wiele inicjatyw i benefitów jest właśnie wynikiem odpowiedzi firmy na potrzeby pracowników zawarte w tym corocznym badaniu. Ponadto każdy pracownik w dowolnym momencie może przedstawić przełożonemu swoje pomysły na usprawnienie stanowiska pracy.
Różyczka
20.06.2024 21:43
Jako osoba, pracująca w tej firmie serdecznie jej nie polecam. Człowiek wiecznie w biegu , ani zjeść ani pójść do toalety bo detale lecą z taśmy. Czasem się nie da nikogo doprosić o to aby stanął na maszynie bo Ci powie 'ale ja nie umiem' we mnie się gotuje i mam ochotę powiedzieć to się (usunięte przez administratora) nauczysz... Na montowni jedna wielka plotkarnia, większość kobiet nawala jedna na drugą za plecami, ciężko jest pewne rzeczy powiedzieć w twarz prawda? Kontrola jakości porażka, nie decyzyjna, zgłaszasz braki przychodzą z łaską, technolog zrobi, znowu braki a kontroler obrażony woła technologa i takie błędne kółko. Technolodzy co po niektórzy też takie obrażalskie panienki bo ICH WOŁASZ. O matko to chyba wasz zasrany obowiązek pokręcić pokrętłami na maszynach jak coś się dzieje... Kadra biurowa? Masakra , szukają winnego w każdej sytuacji , zawsze trafia na kogoś kto jest niewinny. Nie można chwilę nawet usiąść bo jak to tak ! Z kierownikiem się nie dogadasz, masz sprawę to ją oleje albo urywa rozmowę udając, że ma coś innego nagle do roboty. Wynagrodzenie to najniższa krajowa + jakieś grosze premii. Przy pracy jaką tam wykonujemy to zdecydowanie za mało bo podnosi się tam ciężkie przedmioty, pracuje przy niezbyt zdrowych substancjach, wdycha się te opary przy przepuszczaniu tworzywa... Nieraz tak śmierdzi że się rzygać chce. Dyrektor nie wie co mówi , powołuje się na słupki w jego statystykach na komputerku, nic nie wie o pracy na produkcji, obserwuje ją tylko jak przechodzi przez halę, proponuje spróbować dyrektorowi i szanownej kadrze biurowej spróbować pracy na produkcji przez całą zmianę czyli 8h, wtedy może coś mądrzejszego będą mieli do powiedzenia a nie głupoty.
Ola
12.06.2024 14:57
Na temat pracy to ja wam coś napiszę, nie przedłużyli umow dziewczynie która była bardzo dobrym pracownikiem nie miała żadnych reklamacji . Naszych Polaków się zwalnia idą na bruk a Ukrainkom się przedłuża umowy i gdzie tu sprawiedliwość.My Polacy we własnym kraju tak jesteśmy traktowani.!
Nowalijka
22.05.2024 05:51
Witam. Czy obecnie rekrutują na stanowisko monterki? Warto tam pracować, czy jest tak źle jak piszą tutaj niektórzy?
vika83
23.05.2024 10:49
Niedawno przyszło kilka nowych osob wiec chyba tak. Nie jest tak źle, normalna robota, jak roisz swoje i pracujesz a nie obijasz się to jest ok. W jaśle praca na 3 zmiany weekendy wolne ale nie wiem jak gdzie indziej. Normalnie można isc na przerwę, urlop normalnie i wypłata też na czas
Joanna Miziołek
20.05.2024 11:10
W Splast Jasło w cale nie jest lepiej, kobiety pracują na wtryskarkach na najcięższych asortymentach,a faceci kręcą sie po hali, brak przerw, do łazienki nie ma jak pójść, pieniądze marne njanizsza + premia (150zl) to smiech na sali za taką ciężka pracę, ludzi zatrudniaja i za moment się zwalniają, (usunięte przez administratora) na kółkach, brak organizacji, brak poszanowania pracownika.
On
11.02.2024 12:14
Wypowie się ktoś na temat wypłat styczniowych ?? Bo ja widzę mniejsza niż w tamtym roku....
Zbychu
11.03.2024 17:34
Bzdura jest to że najbardziej pokrzywdzeni są operatorzy czy bzdura jest to że mechanicy/technolodzy przerwe mają ?
Janek
14.03.2024 12:31
Zgadzam się w 100 procentach. Operator w tej chwili to najgorsze stanowisko w splaście. Jak coś się dzieje to perator biega za mistrzem czy drukarzem którzy przeważnie albo są zajęci albo po prostu mają nas gdzieś i przychodzą po pół godzinie jak operator ma już dwa młyny braków z których musi się rozliczyć w tym pokręconym IFSie a tam nie ma przyczyny praków "mistrz ma gdzies" a powinien być taki punkt. Na przerwę idą wszyscy oprócz operatorów to też prawda choć przerwa według kodeksu pracy obowiązuje wszystkich. Operator je przy maszynie na stojąco brudnymi rękoma albo czasem w rękawiczkach a drugą ręką czesto zbiera sztuki z taśmy podczas gdy pozostali siedzą na jadali przy stole jak cywilizowani ludzie. Jak operator ma awarie czy luźniejszą produkcję nie może również spokojnie wyjść na przerwę czy do ubikacji bo jak widzą że jest kilka minut czasu to masz sprzątać maszyny. Pobory to juz wszyscy wiedzą że zostały mocno obniżone. Rada dla szukających pracy wybierajcie każde inne stanowisko tylko nie operator. To jest zawód mocno zdyskryminowany w obecnym czasie zabrano na już nie tylko przerwę ale i godziwe wynagrodzenie za tak ciężka i odpowiedzialna pracę. Ktoś pisał że nikt nas tu nie trzyma i ma rację bo wielu operatorów zaaplikowało do różnych firm i szuka pracy i miejmy nadzieję że rynek pracy po zimie bardziej się otworzy a wówczas wielu odejdzie bo tylko na to czekają. To jest proces który wymaga czasu dlatego nie da się pewnych rzeczy zrobić odrazu. Wszyscy wiemy jak przychodzi nowy operator teraz do pracy jak uda się miesiąc przepracować to sukces przeważnie uciekają po kilku dniach. Dlatego tym bardziej dziwi fakt że kierownictwo mając doświadczoną i wykwalifikowaną kadrę tak postępuje. No niestety Splast stracił swój dobry wizerunek wśród krosnienskich firm że ścisłej czołówki jakiej był kilka kat wcześniej spadł na sam koniec. Wyzysk i brak szacunku do człowieka i jego ciężkiej pracy jest zawsze negatywną wizytówką firmy.
09.03.2024 15:14
Xx
10.03.2024 18:57
Po prostu stań maszyną idź na przerwę pracodawca nie ma prawa nic ci powiedzieć . Przerwa jest zagwarantowaną w kodeksie pracy i nic się nie przejmuj prawo jest po twojej stronie
08.03.2024 11:38
Aspi
08.03.2024 20:05
Święte słowa przez moją krótka dotychczasowa karierę w tej firmie na produkcji w marcu wziąłem najniższą wypłatę niż do tej pory mimo zapewnień kierownika o tym że będzie podwyżka (która jest niestety tylko na papierze), ciągle gonienie od maszyny do maszyny, pretensje kierownictwa gdy tylko człowiek 5 min usiądzie mimo że maszyna pracuje a on ma czas z racji specyfikacji danego detalu, ciągle gonienie sprzątanie brak przerwy a operatorzy traktowani są jak (usunięte przez administratora) chodzą w podartych koszulkach ponieważ kierownictwo nie potrafi zadbać o nowe ubrania (mają czas (usunięte przez administratora)głupoty przy kawce i przeglądaniu FB.
Splast Sp. z o.o.
01.03.2024 14:09
INFORMACJA
Z wielkim zainteresowaniem śledzimy dyskusję dotyczącą wynagrodzeń w naszej firmie na platformie Gowork.pl. Chcielibyśmy wyjaśnić wszelkie wątpliwości i zapewnić, że nie pozostajemy obojętni wobec Państwa opinii.
Rzeczywiście, w ostatnim czasie dokonaliśmy znaczących zmian w naszym systemie wynagrodzeń. Przez ponad 30 lat obowiązywał w naszej firmie system akordowy, który został zastąpiony nowym modelem opartym na stałej podstawie na umowie oraz systemie premiowym dla wszystkich pracowników.
Decyzja o zmianie systemu wynagrodzeń została podjęta po długich analizach i konsultacjach zarówno z pracownikami, jak i ekspertami z zakresu prawa pracy i wynagrodzeń. Naszym celem było stworzenie bardziej transparentnego i motywującego środowiska pracy dla wszystkich naszych pracowników.
Chcielibyśmy podkreślić, że nasza firma zawsze dba o dobro pracowników i stara się zapewnić im uczciwe i konkurencyjne wynagrodzenia w kontekście sytuacji finansowej firmy i otoczenia biznesowego. Nowy system płac jest rezultatem naszego zaangażowania w budowanie pozytywnego i zrównoważonego środowiska pracy.
Jeśli ktoś z Państwa chciałby uzyskać więcej informacji na temat nowego systemu wynagrodzeń lub zrozumieć, skąd wzięła się zmiana w jego wynagrodzeniu, serdecznie zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Działem Płac. Nasi specjaliści są gotowi udzielić wszelkich potrzebnych wyjaśnień w tej sprawie.
11.01.2024 19:38
Niestety firma zamiast się rozwijać i szanować pracowników to idzie to w odwrotnym kierunku. Wszedł nowy dyrektor i robi rewolucję Podejście dyrektora skłania się do jednego, normalizacji płac biorąc pod uwagę zakłady w okolicy czyli skoro każdy robi za najniższą to i splast może zaoferować to samo.Zamiast ludzia dac podwyżki to tnie akordy... Prsca będzie teraz za najniższa kiedy on dostaje na wypłatę wcale nie mała sume..
To jest zerowy szacunek dla ludzi... Ludzią którzy robią tam (usunięte przez administratora) lat i na prawdę mają pojęcie obcinają pensje o połowę zamiast dac podwyżkę. Z takim nastawieniem nowy dyrektor będzie musiał zaraz sam zejść na produkcję... Nie polecam. Bo za takie pieniądze to wszędzie znajdzie się robotę. Gdzie jest normalna przerwa a nie (usunięte przez administratora).
Ktos
23.01.2024 17:15
#Pracownik09 Sama sie naucz czytać ze zrozumieniem, bo to właśnie napisałam ???? i tak byłam na montowni zanim poszłam na operatora i doskonale znam BABEK obowiązki więc się nie wysilaj!
Atmosfera w firmie jest napięta po ostatnich zmianach w wypłatach także trzeba się mocno zastanowić czy chce się pracować w takich warunkach! Tym bardziej jak da się zauważyć czytając wpisy na najniższych szczeblach... chwilą moment i sobie oczy wydrapią BABKI Z MONTOWNI ????????
opertor
30.01.2024 18:25
przez wasza podwyżkę mam teraz mniej na wypłatę a nie robicie za dużo wszystko do produkcji maja gotowe a same to niektóre nawet się nie rozliczą z produkcji
25.01.2024 15:57
Kiedyś polecił bym ta firmę z całego serca. Ale nie stety na obecny dzień odradzam prace i najlepiej omijać ten zaklad szerokim łukiem. Wszędzie dają podwyżki a w splascie ucinają.
Za najniższa krajowa to pójdziecie gdziekolwie gdzie są przerwy i normalny tryb pracy. Nie tam gdzie nie ma przerwy i podkręcane są taśmy (bo wydajność spada) Prawda taka że wszystko było dobrze dopóki nie dostaliśmy nowego dyrektora w zakładzie.
Aspi
26.01.2024 06:45
Niestety opinia trafiona w sedno. Odkąd przyszedł nowy dyrektor całą firma ma tendencję spadkową. Brak przerw, wyśrubowane czasy cyklu przy których człowiek nie może odejść do spokojnie do toalety, pomijając fakt że posiłek spożywa się pomiędzy detalami jednocześnie pakując je. Zarobki ledwo przekraczają najniższą krajową gdzie przy tak ciężkiej pracy fizycznej i panujących warunkach jest skandalem i nie do pomyślenia. Nikt nie patrzy na to że jeden ma spokojny detal na którym spaceruje a drugi nie odejdzie na krok od maszyny lub składa ciężkie skrzynie i tak dostaną to samo na wyplate.
Ona
26.01.2024 14:55
Dokładnie tak. Dla niego liczą się tylko słupki i wydajności. A normy są tak wyśrubowane, że czasami nie ma szans ich wyrobić, no chyba ze zrezygnujesz z jedzenia picia i chodzenia do toalety :)
Tak źle jak jest teraz nigdy nie było, atmosfera jest napięta jak plandeka od żuka
migotka69
16.12.2023 19:18
Pracuje w tej firmie już kilka dobrych lat. Tak źle jak teraz jeszcze nie było!!!
Dawniej można było zarobić więcej niż w innych firmach. Teraz niestety już nie. Akord to fikcja, muszą dopłacać do najniższej krajowej. Robiąc na maszynie nie masz czasu isc do toalety ani zjeść - jesz i robisz, bo nie ma przerwy, przerwa na maszynie sie nie należy, tam liczą się tylko sztuki a nie człowiek!!! Norma musi być!!!
Presja, wyzysk i nic więcej!!!
tomprz
13.01.2024 08:35
od stycznia wszyscy dostali podwyżki i teraz podstawa jest stała. Premia jest liczona na akord więc jeśli wyrobisz normę to dodatkowo więcej zarobisz. Kiedyś jak w miesiącu nie było normy to obcinali ale teraz masz tyle ile ustaliłaś + premie od wyrobionych ilosci
migotka69
25.01.2024 07:23
Tylko te premie od wyrobionych ilości będą bardzo małe podobno groszowe sprawy. Zobaczymy przy wypłacie za styczeń.
Zostaw merytoryczną opinię o Splast Sp. z o.o.