Maczfit.pl - Fresh Meals Factory

• Granica
  • Olszany
  • Jugowa
  • Bronówek
Warszawa - Lifestyle Solutions Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Szymanów
  5. Opinie o Maczfit.pl - Fresh Meals Factory

Opinie o maczfit.pl - Maczfit Foods sp. z o. o. w Warszawa

Nie przegap nowości o Maczfit.pl - Fresh Meals Factory!

Ciekawość

26.03.2025 15:38

Słuchajcie może mi to ktoś wyjaśni, bo ja czegoś nie rozumiem - ciągle Maczfit rekrutuje na te same stanowiska, wiem bo pracuje na kontraktach i często muszę szukać czegoś nowego, trudno złapać na stałe... ale Maczfit to jakaś ruletka, non stop- raczej wątpię że firma rozbudowuje np. recepcję no sorry. Co tam się dzieje że ciągle ludzi szukają/ zwalniają - to już jakaś parodia.
    OstrzegamInnych

02.04.2025 12:20

Dlaczego nikt nie chce tu pracować? (usunięte przez administratora) Firma ma gigantyczne problemy z zatrzymaniem pracowników, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie chce dłużej znosić tego (usunięte przez administratora) Nieprzypadkowo rotacja jest tak duża, ludzie odchodzą, bo nie da się tu wytrzymać. Największy problem to absolutny brak szacunku do pracowników. (usunięte przez administratora) zarządzająca nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu zespołem i wszystko opiera się na zastraszaniu i wymuszaniu posłuszeństwa. (usunięte przez administratora) Nie ma tu miejsca na normalną komunikację, zamiast tego rządzą faworyzacja, donosicielstwo i wieczna presja. (usunięte przez administratora)nie ma problemu z tym, żeby wyżywać się na pracownikach, a jeśli ktoś nie poddaje się presji, robi się na niego nagonkę. Zarząd uważa, że pracownik powinien być dostępny 24/7. Nadgodziny? Oczywiście, ale nie licz, że dostaniesz za nie uczciwe wynagrodzenie. Firma oczekuje, że będziesz harować ponad siły i traktować swoją pracę jak misję, podczas gdy oni nie dadzą ci w zamian absolutnie nic. Ludzie pracują tu w stresie, pod ogromną presją i bez żadnego wsparcia. Odpoczynek? Zapomnij. Jeśli myślisz, że wzięcie urlopu to twoje prawo, to się zdziwisz, każda prośba o wolne to niemal (usunięte przez administratora). Płaca? Śmiech na sali. Firma oczekuje pełnego zaangażowania, ale nie jest w stanie godnie wynagrodzić swoich pracowników. Stawki są żenująco niskie, podwyżki to rzadkość, a jak już ktoś dostanie podwyżkę, to śmieszną taką, że nawet nie pokrywa inflacji. Nie ma tu żadnych perspektyw na rozwój. Możesz pracować latami, ale nie dostaniesz awansu ani realnych możliwości podniesienia swoich kwalifikacji. Firma traktuje ludzi jak jednorazowy materiał,(usunięte przez administratora)a potem wyrzuca i zatrudnia kolejnych naiwnych. Totalny brak kompetencji zarządu i menadżerów sprawia, że firma działa w permanentnym chaosie. Nie ma tu żadnej organizacji pracy, nie ma strategii, nie ma wizji. Wszystko jest robione na ostatnią chwilę, a jak coś nie wychodzi, to oczywiście winni są pracownicy, nigdy zarząd. Decyzje zmieniają się z dnia na dzień, nikt nie wie, czego się spodziewać. Ludzie są wrzucani w nowe obowiązki bez żadnego przygotowania, a potem mają się tłumaczyć, dlaczego coś nie działa. Szefostwo nie ma zielonego pojęcia, co robi, ale za to chętnie zwala winę na innych. Maczfit na zewnątrz udaje nowoczesną i dynamiczną firmę, ale to tylko fasada. Za kulisami jest (usunięte przez administratora) totalny brak profesjonalizmu. Nie dajcie się zwieść ładnym reklamom rzeczywistość jest zupełnie inna. Wystarczy spojrzeć na najnowsze opinie byłych i obecnych pracowników, którzy w końcu odważnie mówią, jak naprawdę wygląda praca w tej firmie. Co ciekawe, „pozytywne” opinie zaczęły się pojawiać dopiero wtedy, gdy grunt zaczął palić się firmie pod nogami. To desperacka próba ratowania wizerunku, ale prawda i tak wychodzi na jaw. Jeśli szukacie pracy, trzymajcie się z daleka od tego miejsca. Nie warto marnować zdrowia i nerwów na firmę, która nie szanuje swoich ludzi.

12mat

25.03.2026 10:10

To nie jest tylko kwestia tylko odchodzenia czy rozwoju, są też awanse wewnętrze - kilka osób, które pracowały na recepcji są teraz na innych stanowiskach i naturalnie szuka się ludzi do objęcia ich poprzedniej roli
    Bartłomiej

06.02.2026 22:51

Starszy kontroler finansowy obszarze produkcji - Jakie świadczenia socjalne oferuje pracodawca? Bo nic w ofercie o tym nie ma...

Weronika

16.02.2026 17:09

Cały ten pakiet świadczeń brzmi nieźle, ale pytanie co to za „bonus urlopowy” i czy to są konkretne pieniądze na rękę🤔

Ala

17.02.2026 20:14

Tak, konkretne
    Mr. M

09.02.2026 13:49

Słyszałem, że pracodawca organizuje transport do zakładu w Szymanowie z okolic metra Ursynów. Czy to prawda i czy takie rozwiązanie jest dostępne również dla pracowników biurowych a nie tylko produkcyjnych pracowników ?
    #KontrolerJakosci
    Mietek

12.02.2026 14:43

transport pracowniczy jest do Szymanowa z metra Ursynów, też z Ursusa przez Piaseczno ( tam też zabiera ) - i godziny tak aby dotrzeć na 7:00 i to samo w drugą stronę po zakończeniu zmiany po 19:00. Jeśli ktoś ma inne godziny pracy to może nie pasować. Komunikacja miejska dojeżdża z metra np. Wilanowska . A jak nie to tylko samochodem parking się znajdzie gdzieś

Nikola

13.02.2026 12:11

Taki transport pracowniczy jest głównie organizowany dla pracowników produkcyjnych. Ewentualnie jak ktoś ma do pracy na godzinę 8 może jechać na 7 transportem pracowniczym i tą godzinę poczekać jak nie ma innej możliwości transportu.

18.01.2026 19:58

Widzę, że szukają głównej księgowej i w ofercie jest sporo wymagań ale zakładam, że idą w parze z tym, co firma oferuje. Jeśli ktoś był już na rozmowie, dajcie znać, jak to wygląda w praktyce.😉

22.01.2026 06:32

Nikt nie zna Twoich kompetencji więc trudno o pomoc w tej kwestii, ale jak jesteś dobra to warto i oczywiście nikt za siedzenie nie płaci.. ale czas na kawę jest
    Karo

21.01.2026 09:46

Co powiecie o dziale technologii lub rozwoju produktów? Ciągle tam poszukują ludzi. Jest aż taka rotacja?

22.01.2026 06:28

Przyjedź na miejsce to zobaczysz że za pierwszą halą jest kolejna budowana hal a nawet dwie i naturalnie zwiększy się sprzedaży produktów. Ktoś musi pomóc w realizacji rozwoju i zapełnić to przy zwiększonej ilości pracy:)
    Pavel

18.01.2026 08:52

Робота на виробництві непроста, але умови нормальні. Зарплата виплачується вчасно, правила зрозумілі, ставлення керівництва нормальне. Для тих, хто шукає стабільну роботу на виробництві — хороший варіант.

29.10.2025 16:02

NiePolecam_2.0

30.10.2025 15:10

To, co napisała osoba przede mną, to niestety 100% prawdy. Chaos, brak szacunku i rotacja, której nie da się już ukryć. I nie, nie dotyczy to tylko fabryki, jak próbują sugerować konta z HR. W biurze w Wilanowie też co chwila pojawiają się nowe osoby, a po kilku tygodniach znikają. Ostatnie miesiące to taka karuzela, że idąc korytarzem przestajesz rozpoznawać twarze. Pan B? Temat rzeka. Znany wszystkim, nietykalny, a jego zachowanie to poziom, którego nie powinno być w żadnej normalnej firmie. HR odwraca wzrok, jakby problem nie istniał. Awans czy podwyżka? Raczej bajka dla nowych. W praktyce „awans” = więcej roboty za tę samą kasę. O realnych podwyżkach też można zapomnieć. Atmosfera wciąż toksyczna, komunikacja zerowa, a pozytywne komentarze, które nagle się pojawiły, to klasyczny PR , każdy, kto tam pracował, wie, jak wygląda codzienność.

#WarunkiPracy

#Rozwój

#KulturaOrganizacyjna

Trust

30.10.2025 00:38

Praca w Machfit jest okropna. Brak szacunku dla pracowników, zwłaszcza tych, którzy dopiero zaczynają pracę. Zastraszanie, upokarzanie. „Jeśli nie będziesz śpiewać, zgłosimy cię koordynatorowi, bo się nie nadajesz”. Jedynymi pracownikami, którzy są tam dobrze traktowani i szanowani, są Filipińczycy. Czują się tam jak w domu. Głośno mówią, wytykają palcami, co masz robić, śpiewają. Wszystko im tłumaczą, mówią po angielsku, a wszyscy inni pracownicy mają informacje o produktach produkcyjnych, które muszą albo wziąć z kosmosu, albo zgadywać i przyzwyczajać się do nich na bieżąco, słuchając, jak są tak niekompetentni, że nie potrafią nawet szybko rozłożyć jedzenia i zostaną zwolnieni z pracy. Ciągłe upokorzenie, brak organizacji procesów na linii produkcyjnej i ludzi. Osobnym tematem jest szybkość. Ustawiają ją tak, że nawet robot nie miałby czasu. Kolejnym problemem są przerwy. Ludzie pracują po 12 godzin bez przerwy, w zimnie, ciągle na nogach. I mają dwie 20-minutowe przerwy. Szanowni Kierownictwo Machfit, czy uważacie to za normę? Zanim pracownik opuści warsztat i zdejmie z siebie cały pancerz, minęła już połowa przerwy. Człowiek ma też swoje potrzeby i pragnienia, żeby trochę odpocząć, myślicie, że znajdzie czas w 5 minut? Przy dużych zamówieniach, zróbcie 3 zmiany po 8 godzin, wtedy wydajność będzie lepsza. Bo stanie na nogach na mrozie przez 12 godzin z rzędu i praca w szaleńczym tempie nie da wam dobrej wydajności. Nawet jeśli zamkniecie ich tam na 24 godziny, to nie ma sensu. Piszecie, że szanujecie każdego pracownika, pomagacie mu się przyzwyczaić, dopóki nie wpadnie w rytm i nie zrozumie istoty pracy, którą będzie wykonywał, ale tak naprawdę w 12 godzin pracy pracownik może być goniony jak pies, upokarzający, niemal na wszystkich liniach. Dla nowych i nie tylko pracowników to stres i szok. Jedyne, co się pojawia, to chęć odwrócenia się i odejścia z tej pracy. Bo z takim nastawieniem wasza fabryka długo nie pociągnie.

20.10.2025 23:41

Rozumiem I dzięki, jednak nie chce vouchera i znowu bedzie proszenie. To już nie jest śmieszne. Oni nie odpisali więcej. Uznali,że nie ma mnie w systemie. Najprościej. Zobaczymy będziemy pisać do skutku. A ciekawe jak dostarczają jak nie mają mnie w systemie.
    Klient

16.10.2025 05:47

Dziś przyjechali bardzo późno. Nie przyszło mi do głowy,że nas oszukają. Otwieramy, a tam zamiast dwoch paczek jedna. Zanim otwarliśmy nie było już kuriera. Niwstety .Kontakt z nimi wprost nie ma kontaktu. Zdarzyło się nam to 1 raz od 2 tygodni. Jesteśmy źli, bo nawet nr do nich nie ma.
    Zenek z Piaseczna

18.10.2025 12:58

To nie jest miejsce na reklamacje, ale rozumiem emocje – każdy by się wkurzył, jak czeka, a przyjeżdża tylko połowa zamówienia. Maczfit ostatnio miał trochę zamieszania po promocji -40%, bo wielu stałych klientów zakładało nowe konta, żeby zamawiać taniej. Wiem też, że była awaria wody w okolicy i część produkcji musiała stanąć. U mnie wszystko przyszło bez problemu, ale jak coś się nie zgadza, to Maczfit zawsze oddaje pieniądze albo daje voucher – nie zostawiają ludzi na lodzie. To nie fast food, tylko świeże jedzenie z normalnej kuchni, które ma być bezpieczne i dobre jakościowo. Lepiej chwilę poczekać, niż dostać coś byle jak. I pamiętaj – błędy się zdarzają każdemu, ważne jak firma reaguje, a Maczfit akurat zawsze potrafi to załatwić po ludzku. Po reklamacji dostaniesz:)
    Rodos

22.12.2024 15:59

Ogólnie w tej pracy cenię sobie ludzi to oni tworzą tą firmę. Pracowałem trochę tutaj, ale zmieniłem miejsce zamieszkania i dlatego tylko odszedłem. Będę miał dobre wspomnienia.
    Ewa

15.10.2025 20:57

a możesz coś więcej na pisać ?
    Relator

08.07.2025 15:53

Asystent AI

Może ktoś z Was podzieli się, czy jako Brygadzista Magazynu faktycznie wymagają tutaj tak dużego doświadczenia i czy zarobki są odpowiednie przy tej ilości zadań? W tej ofercie największy nacisk kładą na minimum 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku i umiejętność zarządzania zespołem. Z benefitów chyba najbardziej wyróżnia się prywatna opieka medyczna i dodatki do karty sportowej.
    #KierownikMagazynu
    MP

15.10.2025 10:40

wymagają umiejętności w procesach i zarzadzaniu zespołem oraz systemach. ja muszę nabrać doświadczenia i może kiedyś mi się uda). Jako magazynier wiem że stawka jest na moim stanowisku powyżej i w okolicy jak sprawdzałem to teraz mają najlepiej.
    Zainteresowany

13.08.2025 17:37

Widziałem ogłoszenia na Specjaliste ds rozwoju produktu oraz na Kontrole jakości? Jakie opinie? Czy są premie czy tylko podstawa? Jak atmosfera w tych działach?
    Gab

13.10.2025 13:06

Ten dział mocno się rozwija w firmie, bo jest większa potrzeba wzmocnienia tego obszaru. Atmosfera jest dobra, każdy wie, co ma robić. Kontroler pracuje głównie na zakładzie produkcyjnym i audytuje różne etapy procesu. Praca jest zmianowa. Specjalista ds. Rozwoju Produktu ma inną rolę stanowiskowo i zakresowo – bardziej projektową i biurową. Premie są.

28.12.2024 14:18

Praca w Maczfit w Szymanowie na produkcji to głównie krojenie, pakowanie i ważenie produktów. Praca jest prosta i szybka do nauczenia. Atmosfera zależy od zespołu, ale zazwyczaj jest w porządku. Zakład jest nowoczesny i czysty. Pracuje się w systemie zmianowym, a firma oferuje benefity, jak zniżki na catering i prywatne ubezpieczenie.
    P

09.10.2025 21:43

Zgadzam się

16.07.2025 08:08

Uczestniczyłem w rozmowie rekrutacyjnej i niestety moje doświadczenia były rozczarowujące. Odniosłem wrażenie, że moje kompetencje zostały potraktowane z dużym dystansem, a wręcz podważone – mimo że mam duże doświadczenie. Zabrakło merytorycznej rozmowy i uczciwego podejścia. Dodatkowo, po podaniu oczekiwań finansowych, poczułem wyraźną zmianę tonu - mniej profesjonalną i bardziej oceniającą. Całość pozostawiła we mnie wrażenie braku szacunku do kandydata.
    Laura

07.10.2025 16:28

No generalnie wszystkie opinie dotyczą indywidualnych odczuć, inaczej nie byłyby opiniami :)
    Pozdrawiam i miłego dnia

09.10.2025 21:31

Jasne, każda opinia jest subiektywna — to oczywiste 🙂 Dlatego właśnie dzielimy się różnymi perspektywami, żeby mieć pełniejszy obraz sytuacji.
    OdejścieToUlga

22.09.2025 15:34

Praca w tej firmie to koszmar. Rotacja pracowników jest gigantyczna, ogłoszenia o pracę wiszą tam non stop, bo nikt nie wytrzymuje w tej atmosferze. Firma udaje przyjazne środowisko, a w rzeczywistości panuje (usunięte przez administratora), presja i chaos. Decyzje są podejmowane pochopnie, sprzeczne ze sobą, a potem pracownicy muszą się w tym wszystkim odnajdywać i ponosić konsekwencje. Ludzie odchodzą masowo, bo zwyczajnie nie da się tam funkcjonować bez utraty zdrowia psychicznego. Odejście stamtąd to była ogromna ulga. Nie polecam nikomu bo to szkoda nerwów i czasu.
    Miły Pan

06.10.2025 14:11

Tak, moim zdaniem sporo zależy od działu i przełożonego. Firma też się zmienia i wiadomo – są rzeczy do poprawy, jak wszędzie. Ale ja pracowałem w różnych miejscach i tutaj jest mi po prostu dobrze. To oczywiście mój punkt widzenia i moje podejście, więc pewnie każdy może to odbierać trochę inaczej.
    LOWF

06.10.2025 14:22

Pytanie jesteś zatrudnią osobą prze Agencji pracy tymczasowej czy przez Maczfit ?
    Specjalista ds. zakupów

06.10.2025 14:16

Alfa

Przebieg rekrutacji Poziom rekrutacji oceniam jako dobry. Proces jest dobrze zorganizowany, a zadanie rekrutacyjne stoi na wysokim poziomie – widać, że firma przykłada do tego wagę. Jestem jeszcze w trakcie rekrutacji, więc o całości wypowiem się, gdy zakończę cały proce Pytania Jak wyglądałby idealny pierwszy miesiąc pracy na tym stanowisku?

Nie dostałem pracy

#SpecjalistaDsZakupow
    Modus

01.10.2025 21:06

Asystent AI

Firma szukała osoby na stanowisko WEB & APP Data Expert na kontrakt B2B w trybie hybrydowym. Wymagano minimum 3 lat doświadczenia, dobrej znajomości SQL, PowerBI i narzędzi analitycznych oraz samodzielności i komunikatywności. W ofercie były takie benefity jak karta sportowa, prywatna opieka medyczna i elastyczny czas pracy. Jak wyglądała współpraca na B2B i podejście do elastycznej pracy hybrydowej? Warto było tu aplikować ze względu na zadania i rozwój, czy raczej za dużo wymagań i oczekiwań?
    #AnalitykDanych

04.10.2025 00:00

No właśnie, ciekawe ile dni z biura i czy w dłuższej perspektywie jest mozliwa praca zdalna 100% czy utrudniają tak jak wiekszosc firm teraz.
    morales

06.10.2025 14:08

To zależy od działu i stanowiska. Na produkcji nie ma opcji pracy zdalnej — tam wszystko dzieje się na miejscu. W biurze można czasem pracować zdalnie, a na niektórych stanowiskach zdarza się to częściej. W praktyce to kwestia dogadania się z przełożonym danego działu i charakteru pracy.
    KatarzynaZ

29.09.2025 19:22

Widziałam ogłoszenie do działu ksiegowości. Jak tam wygląda praca?
    Kontroler jakości

18.09.2025 12:23

Yana

Przebieg rekrutacji Miałam przyjemność brać udział w rekrutacji do działu Jakości i to było naprawdę bardzo pozytywne doświadczenie. Pierwszy raz w procesie rekrutacyjnym spotkałam się z tak profesjonalnym i jednocześnie miłym podejściem ze strony HR. Rozmowa była konkretna, ale w przyjaznej atmosferze, dzięki czemu czułam się swobodnie. Ostatecznie nie przyjęłam oferty, bo nie mam jeszcze samochodu i dojazd zajmowałby mi ponad godzinę. Jeśli jednak w przyszłości będę miała okazję, to na pewno chętnie wrócę do kontaktu. Pytania Proszę opisać sytuację, w której produkt nie spełniał wymagań jakościowych

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#KontrolerJakosci

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maczfit.pl - Fresh Meals Factory?

Kontakt - Maczfit.pl - Fresh Meals Factory

9D 05-532 Szymanów

Branża główna: Artykuły spożywcze

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Była pracowniczka

17.07.2025 11:33

Z pełną odpowiedzialnością chcę podzielić się swoim doświadczeniem pracy w firmie Maczfit, choć zapewniam, że długo się wahałam, zanim zdecydowałam się napisać te słowa. Miałam okazję obserwować tę organizację nie tylko „z dołu”, ale również z pewnej perspektywy zarządczej, co daje mi podstawy, by powiedzieć coś więcej niż pojedynczy sfrustrowany głos. Maczfit to miejsce, w którym (usunięte przez administratora) brak szacunku do człowieka i całkowity chaos organizacyjny są standardem, a nie wyjątkiem. Poziom korporacyjności, oparty na wzajemnej nieufności, strachu i podkładaniu sobie nóg, bije na głowę znane mi duże korporacje z tą różnicą, że tam przynajmniej istnieją jakieś zasady, procesy, wartości. Tu nie ma nic. Nie istnieją żadne procedury, nie ma długofalowej wizji, nie ma refleksji nad konsekwencjami działań. Wszystko opiera się na chwilowych decyzjach, emocjach i wewnętrznych układach. Pracownik w Maczfit nie ma żadnej wartości jako człowiek, liczy się tylko jego chwilowa przydatność. Firma ma niepokojącą tendencję (usunięte przez administratora) wymaga się od nich maksymalnego zaangażowania, ponadprzeciętnej dyspozycyjności, a gdy tylko ktoś zaczyna mieć swoje zdanie, dostrzega absurdy organizacyjne lub po prostu przestaje być wygodny pozbywa się go bez mrugnięcia okiem. Atmosfera wewnątrz jest toksyczna. Plotki, wzajemne podejrzenia, śledzenie każdego ruchu współpracowników to codzienność. Większość osób nie przychodzi tam pracować z pasją przychodzi, żeby przetrwać, ewentualnie wytrzymać do kolejnej zmiany pracy. Ci, którzy chcieli coś realnie zmienić, którzy mieli pomysły, chcieli wnieść jakość i rozwój, zostali już dawno zwolnieni albo sami odeszli, bo zderzyli się ze ścianą niekompetencji lub obojętności. Jeśli ktoś ceni profesjonalizm, kulturę organizacyjną opartą na szacunku i uczciwych zasadach, jeśli wierzy w dobre praktyki zarządzania, rozwój kompetencji i relacje międzyludzkie oparte na wzajemnym zaufaniu szczerze odradzam. Maczfit to nie jest miejsce, które takie wartości zna ani chce poznać.
    Veritas

02.06.2025 14:42

Asystent AI

Szukają Magazyniera z uprawnieniami UDT, praca na pełen etat na umowie o pracę. Wynagrodzenia zabrakło w ogłoszeniu. Kluczowe jest posiadanie aktualnych uprawnień UDT i minimum roczne doświadczenie w magazynie. Z benefitów najlepiej wypada prywatna opieka medyczna. Czy wymagania nie są zbyt duże na tle innych magazynów? Wypowie się ktoś, ile realnie można tutaj zarobić?
    #Magazynier

29.04.2025 15:19

niezadowolony

06.05.2025 10:27

Niestety każde zdanie w tej opinii, którą wielu uznałoby za przesadzoną, jest w rzeczywistości smutną codziennością. (usunięte przez administratora).(usunięte przez administratora) Zamiast kultury feedbacku mamy kulturę (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) Były też sytuacje, które trudno nazwać profesjonalnymi. (usunięte przez administratora) Dziś tych osób już nie ma, a atmosfera co ciekawe stała się spokojniejsza, bardziej zbalansowana. Przypadek? Codzienność to także brak przejrzystości, ciągłe zmiany decyzji, zarządzanie z dnia na dzień. Wiele osób robi naprawdę dobrą robotę, ale ich głos ginie w szumie wewnętrznych napięć i niepewności. Jeśli chodzi o tempo pracy to już zupełnie inna historia. Wymagania są ustawione tak, jakby wszystko miało zostać zrobione w 8 godzinach, co jest kompletnie nierealne. Z jednej strony presja, by wykonać wszystko na już, z drugiej ciągłe zmiany, które skutkują chaosem. W efekcie masz do wyboru: albo robisz rzeczy w pośpiechu i na szybko, albo zostajesz w pracy po godzinach ale wiadomo, co o tym sądzą: robisz to z pasji, więc po co ci nadgodziny? W praktyce oznacza to, że wymaga się niemożliwego do wykonania w ustalonych ramach czasowych, co prowadzi do frustracji i wypalenia. To doświadczenie nauczyło mnie sporo. Zwłaszcza tego, jak ważne są wartości w organizacji nie tylko na slajdach, ale w codziennym działaniu.
    Z rekrutacji

09.04.2025 10:56

Jakie benefity przysługują pracownikom?

13.04.2025 10:11

Bonus urlopowy, enelmed, karta multisport, zniżka na produkty, jak ktoś pracuje na produkcji to ma darmowy posiłek regeneracyjny , szkolenia
    Czlowiekowa

13.04.2025 21:47

Byłam zainteresowana dietą Maczfit.Nigdy nie byłam pracownikiem z ciekawości chciałam poczytać komentarze.W totalnym szoku jestem że takie rzeczy są praktykowane. Takim czymś powinna zająć się Inspekcja pracy, Sąd ,Sanepid Bo jest grubo. Mówcie Państwo prawdę,bo (usunięte przez administratora) zawsze wybije. Nie buduje się imperium na nieszczęściu człowieka i kłamstwie. Życzę powodzenia i proszę się nie dać.
    Programista

26.03.2025 15:03

Miałem u nich rekrutacje na programistę. Rekrutowało mnie 2 kolesi, którzy za dużo pojęcia nie mieli. Jeden (grubszy) tylko cały czas zacieszał podczas rozmowy. Słowem się nie odezwał. Tamten drugi coś próbował mnie zagiąć, ale mu nie szło. Tylko przytakiwał i dawał odpowiedzi w stylu "no tak". Jak doszło do pytań z mojej strony, to wykorzystałem to i zadałem pytanie. Miałem wrażenie że nie ogarniają rzeczy z architektury. Później zapytano mnie się o stawkę. Jak podałem (a zmieściłem się w widełkach), to widziałem te spojrzenie i zaskoczenie. Kobieta z HR zaczęła mówić, że my przecież mamy też urlop płatny i tyle benefitów. Rozmowa się zakończyła i dostałem odpowiedź że nie. Dlatego tak na przyszłość, jeżeli nie zamierzacie dać takiej stawki jak podajecie w ogłoszeniu, to wpiszcie mniej. Straciłem na was tylko czas...
    Prawda wychodzi na jaw

20.03.2025 14:51

W końcu ktoś zaczyna mówić głośno o tym, co naprawdę dzieje się w Maczfit. (usunięte przez administratora), masowe odejścia, kompletny brak szacunku dla pracowników, to wszystko trwa od lat, a firma zamiast się poprawić, (usunięte przez administratora) Ale grunt zaczyna się palić pod nogami, prawda? Ludzie już to widzą, już to komentują, już wiedzą, że te entuzjastyczne opinie to nic więcej niż desperacka próba ratowania reputacji. Śmieszni jesteście. Wymagacie od innych odpowiedzialności, uczciwości i zaangażowania, a sami chowacie głowy w piasek, udając, że problemu nie ma. Może czas w końcu uderzyć się w pierś i przyznać, ile zła wyrządziliście? Może czas przestać ignorować rzeczywistość i spojrzeć w lustro? Jak długo jeszcze będziecie udawać, że to pojedyncze przypadki? Że wszyscy ci ludzie, którzy odeszli, „po prostu się nie nadawali”? Naprawdę myślicie, że można tak w nieskończoność grać na ludzkiej krzywdzie i nie ponieść konsekwencji? Im więcej osób zaczyna mówić, tym bardziej oczywiste staje się, że Maczfit to nie „świetna firma”, (usunięte przez administratora) I dobrze, że coraz więcej byłych i obecnych pracowników zaczyna to ujawniać. (usunięte przez administratora) Czas waszego bezkarnego „jakoś to będzie” dobiega końca.
    Nie marnuj się tutaj

11.03.2025 19:08

Zastanawiasz się nad aplikowaniem do Maczfit? Lepiej przemyśl to dwa razy a najlepiej od razu wykreśl ten pomysł z głowy. Nie daj się zwieść tym sztucznie entuzjastycznym opiniom, które można znaleźć w sieci od razu widać, że to nie są szczere słowa prawdziwych pracowników,(usunięte przez administratora) Rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej, a jeśli komuś zależy na własnym zdrowiu psychicznym, szacunku do siebie i jakimkolwiek rozwoju zawodowym, to powinien omijać to miejsce szerokim łukiem. Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy, jest nieprawdopodobna rotacja pracowników. Ludzie odchodzą tam drzwiami i oknami, a ogłoszenia rekrutacyjne pojawiają się w internecie z taką regularnością, że zaczyna to wyglądać bardziej jak stały element krajobrazu niż realne poszukiwanie nowych talentów. To nie przypadek to wynik fatalnego traktowania ludzi, braku perspektyw i atmosfery, która daleka jest od jakiejkolwiek normalności. Firma jest ,,zarządzana” przez ludzi, którzy trzymają się swoich stanowisk kurczowo i dbają przede wszystkim o to, aby ich komfort nie został w żaden sposób naruszony. Decyzje dotyczące awansów, premii czy przydziału obowiązków zapadają nie na podstawie twojej wiedzy, umiejętności czy wyników, ale tego, czy jesteś wystarczająco blisko z właściwymi ludźmi. Kompetencje? Zaangażowanie? Pomysły na rozwój? To wszystko nie ma znaczenia, jeśli nie jesteś częścią ich wewnętrznego kręgu. Ścieżka kariery to fikcja pusty slogan, którym karmi się nowych pracowników na starcie, ale w rzeczywistości nikt nie zamierza pomóc ci piąć się wyżej, chyba że masz odpowiednie znajomości. Możesz harować, zostawać po godzinach, pokazywać inicjatywę, ale jeśli nie masz odpowiednich (usunięte przez administratora), nie licz na nic więcej poza kolejną porcją dodatkowych obowiązków, oczywiście bez odpowiedniego wynagrodzenia czy docenienia. Atmosfera w firmie jest(usunięte przez administratora) Pracownicy spoza biura, czyli ci, którzy faktycznie wykonują fizyczną i operacyjną pracę, są traktowani jak tania siła robocza. Liczy się tylko to, żeby zadania były wykonane jak najszybciej, a jakiekolwiek pytania czy uwagi na temat organizacji pracy są ignorowane. Nikt nie słucha opinii osób z dołu, a próba zwrócenia uwagi na problemy kończy się często tym, że zaczynasz być traktowany jak wróg, który zagraża wygodnej pozycji menadżerów. Dochodzi do tego atmosfera nieustannego stresu i presji brak wsparcia, brak jasnych zasad, brak komunikacji. Każdy działa po omacku, bo decyzje zapadają nagle i bez żadnego logicznego uzasadnienia. Ludzie boją się zadawać pytania, bo wiedzą, że zostaną zbyci albo co gorsza przyklejona im zostanie łatka osoby „sprawiającej problemy”, co może oznaczać, że nagle ich nazwisko znajdzie się na nieoficjalnej liście osób do pozbycia się. To, co najbardziej odpycha, to fakt, że firma zupełnie nie szanuje swoich pracowników. Zamiast budować zespół i inwestować w ludzi, Maczfit koncentruje się na podtrzymywaniu iluzji profesjonalizmu. Ale jeśli zajrzysz głębiej, zobaczysz, że to tylko puste hasła. Realnie pracownik jest traktowany jak narzędzie, które można wykorzystać, a gdy już przestanie być wygodne wymienić na kolejne. I nie łudź się, że coś się zmieni. Ta sytuacja trwa od lat, a skoro liczba odchodzących pracowników ciągle rośnie, to jest to wyraźny sygnał, że Maczfit nie ma najmniejszej ochoty pracować nad swoimi błędami. Jeśli masz choć odrobinę ambicji i zależy ci na pracy, gdzie będziesz szanowany, doceniany i gdzie realnie będziesz mógł się rozwijać nie marnuj ani minuty na tę firmę. To nie jest miejsce, które pozwoli ci iść do przodu. To pułapka, z której ludzie uciekają, jak tylko zdadzą sobie sprawę, z czym naprawdę mają do czynienia. Zastanów się, czy chcesz być kolejną osobą, która po kilku miesiącach z ulgą rzuci wypowiedzenie, czy może wolisz oszczędzić sobie tego wszystkiego i już teraz poszukać pracy w miejscu, które naprawdę doceni twoją wartość.
    Tobiasz

19.03.2025 10:18

A co tam wykropkowali? Chodzi o mobbing czy coś innego? Aż sam się zdenerwowałem że nawet przełożony o tym wie i nie reaguje. Gdzie szukać pomocy w takim razie?
    Była

19.03.2025 21:18

@Tobiasz Dokładnie to, o czym napisałeś, zostało celowo zakropkowane przez portal. W firmie nie ma żadnej realnej pomocy, bo niemal co drugi przełożony stosuje te same praktyki. Tak naprawdę dopóki nie wkroczy tam jakaś instytucja, która w końcu zainteresuje się tym, jak traktowani są pracownicy, ile spraw jest zamiatanych pod dywan, ile osób już tam ucierpiało i odeszło, a ilu pozostawiono samym sobie mimo że firma ponosi za to odpowiedzialność to nic się nie zmieni.
    Robek

19.03.2025 08:57

Ludzie jak wy narzekacie... Dziwicie się, że nikt nie słucha opinii Z DOŁU, ale w jakiej firmie tak jest? I jak możecie liczyć na rozwój w takiej pracy. A warunki same w sobie nie są złe, sami przyznajcie
    Zuzanna

18.03.2025 11:31

Korzystam z usług dwa dni i już zdążyłam odstąpić od umowy. Pierwszego dnia zostawiono paczkę pod niewłaściwym adresem i ze znacznym opóźnieniem, więc nie miałam szans spróbować. Drugi dzień od rana szarpanina, bo kurier nie dotarł na czas, w porę zareagowałam bo znów miala wylądować pod innym adresem,spóźniłam się do pracy. Kontakt z obsługą katastrofa, mailowe wyjaśnianie sprawy cały dzień. Totalna niemoc konsultantki. Szkoda nerwów, nie chce każdego dnia rano się zastanawiać czy zdążę do pracy
    Kolega

26.02.2025 22:41

Ostatnio dołączyłam do zespołu w tej firmie i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Praca jest ciekawa, mam jasno określone zadania, ale też przestrzeń na własne pomysły. Największy plus to atmosfera – koledzy z zespołu są naprawdę życzliwi, zawsze można na nich liczyć, czy to przy wspólnym projekcie, czy przy zwykłej kawie. Nie ma tu niezdrowej rywalizacji, a przełożeni dbają o to, żeby każdy czuł się komfortowo. Jak na razie nie żałuję decyzji o zmianie i spokojnie mogę polecić firmę komuś, kto szuka stabilnego, ale przyjaznego miejsca do rozwoju.
    Ktoś

17.03.2025 11:05

Nie obrażając Dzieci z Podstawówki z klas I-III tylko one mogą uwierzyć, że ten wpis nie był sponsorowany. Wpis jest sformułowany w taki sposób aby nic z niego nie wynikało. Nie wiadomo kiedy, nie wiadomo gdzie, nie widomo w jakim Dziale czy Stanowisku. Czysta ściema i korporacyjny bełkot ... Wyłącznie Pracodawcy o niskich a wręcz żadnych standardach posuwają się do podobnych praktyk. W realu praca w tej "Firmie" nie ma nic wspólnego z dołączonym opisem.
    Anna

11.03.2025 21:43

Bardzo zawiodłam sie na maczfit . Nie dostałam dzisiaj diety pod drzwi i to nie jest największe rozczarowanie niestety ... firma zaproponowała mi voucher na jeden dzień... halo ja za niego zapłaciłam więc nie rozumiem jako to ma być rekompensata za niedostarczenie przesyłki. Firma nie umiała stanąć na wysokości zadania . Nie z mojej winy nie otrzymałam zamówienia . Nie polecam w innych firmach kateringowych by takie traktowanie nie przeszło...
    Widz

28.02.2025 12:16

Śmiać mi się chce jak czytam dołączone "pozytywne" komentarze o Maczfit jako świetnym Pracodawcy. (usunięte przez administratora) Omijajcie to miejsce szerokim łukiem i nie traćcie nawet czasu na pisanie CV do tej Firmy. Wszelkie opisy standardów pracy, zasad, procedur czy ścieżki kariery w tej Firmie to czysta (usunięte przez administratora)i hipokryzja. Nic takiego tam nie istnieje. (usunięte przez administratora). Managerów którym zależy jedynie na tym aby w Firmie było im wygodnie i aby jak najdłużej wszystko funkcjonowało jak dawniej. W poszczególnych Działach oczywiście jest różnie ale z mojej perspektywy dobro Pracownika, ocena jego pracy, zaangażowania i możliwości rozwoju są dla Przełożonych nieistotne. Ważniejszym od kompetencji jest to co przy kawce lub ciasteczku (usunięte przez administratora)"Życzliwi". Ścieżka kariery i możliwość awansu jest uzależniona wyłącznie(usunięte przez administratora) Według jakich kryteriów i na podstawie jakich parametrów są podejmowane decyzje w tej kwestii nikt nie wie i nawet nie próbuj pytać bo otrzymasz bilet w jedną stronę.... Generalnie potwierdzam atmosfera (usunięte przez administratora), Pracownicy z Działów innych niż Biuro traktowani jak (usunięte przez administratora)robocze bez perspektyw na zmiany. Jeśli szanujesz sam siebie, znasz swoją wartość i cenisz sobie swój czas i zdrowie nie marnuj dla tego Pracodawcy nawet jednego dnia.
    Alicja

23.02.2025 08:32

Napiszę tak w moimi dziale jest bardzo dobra atmosfera i nie narzekam. Zdarza się czasem że każdy ma różne zdania czy humory, ale nawet w domach człowiek ma złe dni. Od trzech lat są zmiany i nie wszystkim w firmie to się może podobać. Zmiany są potrzeba. Faktycznie kiedyś trzy lata było zupełnie inaczej i brakowało pewnych rzeczy, teraz jest zdecydowanie lepiej.
    Helios28

28.01.2025 18:33

Jestem nowy, ale już trochę poczytałem różne opinie i wątki. Na razie wszystko wydaje się spoko, a ludzie są mili. Dzięki za miłe przyjęcie!
    Oksana

23.01.2025 06:29

Uważam, że moja praca przynosi mi satysfakcję. Na produkcji nie jest lekko, ale moje koleżanki zawsze mi pomagają.
    Halina

19.01.2025 11:05

Dietę dla hashimoto jes dla mnie wybawieniem, bo codziennie zastanawiam co jem i dlaczego było stratą czasu. Polecam
    Eryk

18.01.2025 09:21

Uważam, że po zmianach w zeszłym roku firma ma szansę na większy skoki w rozwoju.
    Nowy

17.01.2025 18:51

Pracuję w Maczfit od niedawna i uważam, że dużo zależy od działu, w którym się pracuje. U mnie jest w porządku – atmosfera jest dobra, mam możliwość rozwoju i firma zmienia się w pozytywnym kierunku. Oczywiście są obszary do poprawy, ale jeśli ktoś ma ochotę podyskutować, zawsze można podejść i porozmawiać, jestem otwarty na rozmowę.
    ZłamanaPrzezMaczfit

16.01.2025 22:22

Pracowałam w Maczfit przez dłuższy czas i z całą stanowczością mogę powiedzieć, że to była jedna z najgorszych decyzji w moim życiu. Widząc, jak firma zaczyna tonąć pod naporem prawdziwych, negatywnych opinii, zarząd postanowił działać… ale nie poprzez poprawę warunków pracy czy rozwiązanie problemów,(usunięte przez administratora). To idealnie obrazuje ich podejście: zamiast naprawić coś u źródła, starają się ukryć, co dzieje się naprawdę. Pracownicy są kompletnie ignorowani, a (usunięte przez administratora) o którym pisano już w innych komentarzach, jest niestety codziennością. Dział HR udaje, że nie widzi problemu, mimo licznych zgłoszeń. Zamiast rozwiązywać te sytuacje, robi wszystko, (usunięte przez administratora) Menedżerowie i dyrektorzy, którzy dopuszczają się (usunięte przez administratora) dalej pełnią swoje funkcje bez żadnych konsekwencji, jakby ich zachowanie było akceptowalne. Zarząd? Totalnie oderwany od rzeczywistości. Wymagania stawiane pracownikom są absurdalne, a nowe procedury i pomysły jedynie utrudniają codzienną pracę. Nikt w firmie nie dba o ludzi. To środowisko, w którym fałszywe uśmiechy i obłuda są na porządku dziennym. Wszyscy grają pod siebie, licząc na awans, a jednocześnie trwają w tym toksycznym miejscu, bo boją się zrobić krok w stronę zmiany. Stawki? Żenująco niskie w porównaniu do rynku. To chyba jeden z powodów, dla których tak wiele osób odrzuca oferty po rozmowach rekrutacyjnych. A ci, którzy się zdecydują, najczęściej odchodzą po maksymalnie roku, bo nikt nie jest w stanie znieść tej atmosfery (usunięte przez administratora) na dłuższą metę. Mój czas w tej firmie był (usunięte przez administratora). Kiedy wreszcie udało mi się uwolnić, poczułam ogromną ulgę i szczęście, którego brakowało mi przez cały ten okres. Serce mi się kraje, patrząc na tych, którzy dalej są w tym miejscu i przeżywają to samo. (usunięte przez administratora) Z całego serca odradzam aplikowanie do Maczfit. Nie popełniajcie mojego błędu. Szkoda zdrowia i nerwów.
    Fakturzystka

15.01.2025 23:15

Asia

Przebieg rekrutacji Bardzo profesjonalny pan mnie zaprosił, dostałam maila z instrukcją oraz na rozmowie czułam atmosferę i komfort Pytania O doświadczenie

Dostałem pracę

#Fakturzystka