4 Eco

• Wola Kopcowa
  • Dyminy
  • Górki Szczukowskie

3. Opinie o pracodawcach Kielce
  5. Opinie o 4 Eco Sp. z o.o.

Opinie o 4 Eco Kielce

Nie przegap nowości o 4 Eco Sp. z o.o.!

MIREK

12.03.2021 10:33

Odradzam odradzam odradzam umowa podpisana na początku stycznia jest połowa marca panele przywiezione montażu brak konsultant nie jest w stanie potwierdzić konkretnej daty montażu masakra
    Malwina

12.03.2021 09:20

Właśnie dostaliśmy dofinansowanie z dotacji "Mój Prąd", a to dzięki firmie 4 ECO. Instalację wykonaliśmy w zeszłym roku w październiku, wszystko przebiegło bardzo sprawnie, a monterzy okazali się naprawdę bardzo porządni. Dodatkowo firma pomogła nam ze wszystkimi formalnościami związanymi z dofinansowaniem, co było naprawdę dużym udogodnieniem, gdyż jesteśmy z mężem bardzo zabiegani i pewnie próbując załatwić to samodzielnie brakowałoby nam czasu na ogarnięcie wszystkiego.
    Beny

11.03.2021 20:01

Jednym słowem (usunięte przez administratora) Miałem rozbudowywaną instalacje przez firmę 4eko i po pierwsze uszkodzili mi demontowany falownik, po drugie zrobili podłączenia na moim okablowaniu a kazali sobie zapłacić jak za swoje ,po trzecie mieli złożyć wniosek o dofinansowanie i od kwietnia nic w tej sprawie się nie dzieje,i po czwarte kontakt z nimi niemożliwy Omijajcie tą firmę szerokim łukiem
    Marcin

12.03.2021 09:07

Szanowny Panie, bardzo proszę o kontakt pod numerem 573 113 395. Postaram się sprawę dokładnie rozpoznać i zaproponować rozwiązanie.
    Ola

11.03.2021 15:00

Pracuję w firmie od pół roku. Świetna atmosfera, pieniądze zawsze o czasie na koncie. Dwa razy dostałam nawet premie także nie mam na co narzekać. Bardzo dobre miejsce do pracy i rozwoju.
    Janusz

11.03.2021 14:27

W moim przypadku wszystko wykonane zostało w terminie. Jakość prac oceniam na plus i w sumie nie mam się do czego przyczepić. Teraz czekam tylko na podłączenie licznika przez PGE i można będzie zacząć produkować energię.
    Piotr W.

11.03.2021 13:41

Kontakt z doradcą konkretny, póki co instalacja działa sprawnie na panelach Longi. Zobaczymy jak się sprawdzi za pół roku, jesteśmy w trakcie-testowania polecam
    Artur

11.03.2021 08:40

Instalacje wykonali bardzo dobrze, wszystko wygląda schludnie i porządnie. Póki co uzyski Luxenów, które mam zainstalowane są całkiem niezłe. W sumie jestem zadowolony z usług 4 ECO i ciężko mi znaleźć coś do czego mógłbym się przyczepić. Z perspektywy czasu uważam, że warto było wybrać tę firmę do zrobienia fotowoltaiki.
    Emil

10.03.2021 12:29

Instalacja wykonana bardzo schludnie i fachowo. Panele zostały zamontowane w jeden dzień, a sami fachowcy nie uszkodzili dachu. Póki co wszystko działa bez zarzutu i nie mam się do czego przyczepić.

10.03.2021 12:13

Myślałem, że montaż paneli fotowoltaicznych na dachach płaskich nie jest możliwy. Okazało się jednak, że firma 4 ECO zaproponowała mi rozwiązanie, które sprawiło, że pomimo płaskiego dachu mogę mieć fotowoltaikę. Samą jakość wykonania oceniam na plus, a i obsługa ze strony handlowca była bardzo konkretna i fachowa.
    Alan

09.03.2021 14:29

Nie mam się do czego przyczepić. Instalacja wykonana bardzo schludnie, a przede wszystkim fachowo. Póki co moduły Luxen, które zostały zamontowane na moim dachu są wydajne i naprawdę nie mogę narzekać na ilość wyprodukowanej przez nie energii. Ogólnie oceniam współpracę z tą firmą oceniam na plus.
    Pozdrawiam

06.03.2021 11:07

Ahh ta konkurencja nie śpi tylko piszeee i piszee :)) :)))
    Sylwek

06.03.2021 19:58

To nie konkurencja tylko klienci których nabili w butelkę
    O

09.03.2021 10:58

Czujni jesteście koledzy z tej samej branży :)
    Barbara

09.03.2021 09:44

Nie polecam najpierw był problem z przełożeniem przewodu elektrycznego z licznika teraz okazało się że panele nie produkują prądu złożyliśmy reklamację cały czas czekamy na serwis który podobno miał być już w zeszłym tygodniu i do dziś nie był ciężko się dodzwonić albo nikt nie odbiera
    Wiktoria

09.03.2021 09:06

Długo się zastanawialiśmy nad wyborem firmy, która wykona instalację w naszym domu aż w końcu postawiliśmy na 4 ECO. Przekonała nas atrakcyjna cena, a także jakość materiałów, które nam zaproponowano. Pozytywnie oceniam kontakt z handlowcem, Panem Sewerynem, który bardzo rzeczowo i konkretnie przedstawił nam ofertę, a na wszelkie pytania znał odpowiedź. Sam czas wykonania też okazał się w miarę szybki. Ogólnie ciężko nam znaleźć coś negatywnego we współpracy z tą firmą. Teraz czekamy tylko na podłączenie licznika i wreszcie będziemy mogli zacząć oszczędzać na prądzie.
    Oktawia

08.03.2021 13:37

Podoba mi się to, jak szybko wszystko zostało załatwione. 4 Eco bardzo sprawnie że wszystkim się uporało. Razem z mężem mieliśmy obawy czy nasz dach nie zostanie uszkodzony, na szczęście monterzy okazali się prawdziwymi profesjonalistami. Dzięki instalacji od 4 eco możemy się z mężem teraz cieszyć niższymi rachunkami.
    Przedstawiciel handlowy

08.03.2021 13:28

Paweł

Przebieg rekrutacji Najpierw rozmawiałem z rekruterem, który zadawał mi pytania o dotychczasowe doświadczenie oraz znajomość branży OZE oraz technik sprzedażowych. Następnie dostałem zadanie, by zapoznać się z produktem, a następnie przekonać osobę, z którą rozmawiałem do jego zakupu. Wszystko przebiegało w przyjaznej atmosferze, ale rozmowa była bardzo konkretna. Pytania - znajomość branży OZE - znajomość technik sprzedażowych - dotychczasowe doświadczeniw

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #PrzedstawicielHandlowy
    Antoni

08.03.2021 09:57

Firmę oceniam pozytywnie. Instalację wykonali z lekką obsuwą, ze względu na warunki atmosferyczne, ale gdy już to zrobili, to monterzy szybko się uwinęli i całość na dachu wygląda teraz bardzo dobrze. Na dachu mam moduły Luxen i ciekaw jestem jak będą one się sprawdzały.
    Jerzy

06.03.2021 10:24

Chciałbym podziękować firmie za sprawny montaż, przedstawiciel bardzo miły i kompetentny pozdrawiam
    Oliwia

05.03.2021 13:56

Nie mogę się do niczego przyczepić. Kontakt z handlowcem przebiegł bardzo dobrze, a na wszystkie zadawane przeze mnie pytania był w stanie odpowiedzieć. Sam czas montażu, przebiegł prawie zgodnie z planem, ale była lekka obsuwa ze względu na złą pogodę, no ale na to firma nie może mieć wpływu. Aktualnie czekamy na podłączenie licznika przez PGE. W sumie to nie mam do czego się przyczepić we współpracy z 4 ECO.
    Albert

05.03.2021 13:40

Nie mam zastrzeżeń co do rekrutacji. Wszystko przebiegało w bardzo przyjaznej atmosferze. Pytania były standardowe o moje dotychczasowe doświadczenie, a także odnosiły się do informacji zawartych w CV. Dodatkowo sprawdzono moją znajomość programów projektowych, które były wymagane. Od 2 miesięcy jestem pracownikiem, pensje zawsze są o czasie, a dodatkowo z opinii innych wiem, że premie nie są tutaj czymś niespotykanym, ale trzeba się starać.
    Ernest

04.03.2021 15:59

U mnie przebiegło wszystko sprawnie, nie mam większych zastrzeżeń do 4 ECO. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać PV i czy to faktycznie taka oszczędność.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w 4 Eco?

Kontakt - 4 Eco Sp. z o.o.

ul. Zagnańska 153 25-563 Kielce

NIP:9592015766

Branże: Inżynieria
    Monika

04.03.2021 11:45

Moja rekrutacja w 4 ECO była bardzo przyjemna. Podczas blisko ponad godzinnej rozmowy, dostałam pytania o takie kwestie jak moja przeszłość zawodowo, doświadczenie i wykształcenie, znajomość technik sprzedaży, a także sprawdzono czy posiadam podstawową wiedzę z branży OZE. Ogólnie oprócz kadrowej w spotkaniu brał również udział kierownik regionu sprzedaży, który dopytywał mnie jeżeli było coś niejasne. Sama atmosfera w trakcie rozmowy była całkiem luźna, ale wszystko było przedstawiane konkretnie i rzeczowo. Aktualnie jestem po pierwszym tygodniu pracy i póki co nie mam negatywnych odczuć związanych z 4 ECO.
    Kamila P.

04.03.2021 10:58

Sprawnie i fachowo, wszystko w terminie.
    Malwina

03.03.2021 16:03

Instalacja zamontowana bardzo estetycznie i w krótkim terminie. Polecam współprace z biurem z Gdańska
    Żenada

02.03.2021 23:47

Przecież widać gołym okiem, które opinie pisane są przez tą samą osobę. Ewidentne traktowanie ludzi jak (usunięte przez administratora). Ktoś z 4eco się nawet nie przemęcza i klepie wszystkie opinie na jedno kopyto. Świetnie ukazuje to wiarygodność firmy.
    Roman

02.03.2021 13:59

Właśnie jestem po ostatnim etapie współpracy z 4 ECO. Mój montaż nieco się przedłużał ze względu na złą pogodę, przez co byłem zły, ale doceniam to, że o wszystkim poinformowano mnie drogą telefoniczną. Ogólnie pracę wykonana przez monterów oceniam na plus i nie mam żadnych zastrzeżeń, a sam kontakt z siedzibą w Kielcach, też był bardzo konkretny i zawsze dostawałem potrzebne informacje.
    Anna

02.03.2021 13:54

Pracuję w firmie od prawie miesiąca, bardzo podoba mi się miła atmosfera oraz fakt, że ludzie są pomocni. Rozpoczynając pracę dostałam wszystkie niezbędne narzędzia i odpowiednio mnie wdrożono w tematy, którymi się zajmuje. Ogólnie 4 ECO pod kątem pracowniczym oceniam na plus. Super jest to, że gdy jest taka potrzeba jest przyzwolenie na pracę zdalne, a najważniejsze jest to by po prostu wykonywać swoje obowiązki.

02.03.2021 12:35

Fachowa i rzetelna obsługa. Osobiście jestem zadowolony ze współpracy z 4 ECO.
    Artur

01.03.2021 11:07

Bardzo fachowa obsługa. Handlowiec z którym rozmawiałem miał dużą wiedzę, a sam montaż przebiegł sprawnie. Dwa dni po tym gdy dostarczono mi materiały przyjechała ekipa i zainstalowała sprzęt na dachu. Ogólnie firma bardzo na plus.
    Karolina

01.03.2021 09:59

Ogólnie byłam bardzo sceptycznie nastawiona po tym jak przeczytałam wszystkie opinie na temat 4 ECO. Na szczęście nic z tego co widziałam się nie sprawdziło. Jestem zadowolona z obsługi przez handlowca, a na sam montaż też nie musiałam długo czekać.
    Remigiusz

01.03.2021 09:51

Polecam, firma na prawdę porządna. Pracowałem u nich rok. Super atmosfera wśród ludzi, a szefostwo jest kontaktowe i zawsze człowiek jest w stanie się dogadać. Ogólnie czas w 4 ECO oceniam bardzo pozytywnie, pensja zawsze była na czas i nigdy nie było opóźnień. Uprzedzając pytania, nie pracuję już tam, ponieważ przeprowadziłem się do innego miasta.

01.03.2021 02:25

Zwrócicie uwagę, że przy pozytywnych opiniach prawie zawsze jest ten sam schemat, zdanie podsumowujące "Polecam 4 Eco", czyżby pisała to jedna osoba, której zabrakło weny na urozmaicanie opinii :)?
    Robert

25.02.2021 11:26

Fajna atmosfera i dobra płaca. Chyba nie można chcieć więcej od firmy. Pracowałem w kilku miejscach i czasem zdarzały się konflikty, a tutaj po roku pracy jeszcze żadnego nie doświadczyłem. Mogę z czystym sumieniem polecić 4 ECO, jeżeli ktoś chce pracę w sprawdzonej firmie, która ma zgrany zespół.
    Marcin

25.02.2021 09:47

Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opinii. W zeszłym roku 4 ECO montowało mi pompę ciepła i jestem bardzo zadowolony. Zima w zasadzie się kończy i szczerze powiedziawszy nie było żadnych problemów, o których czyta się na forach na temat pc. Samą obsługę oceniam na bardzo fachową i nie mam większych zastrzeżeń. Aktualnie zastanawiam się nad założeniem fotowoltaiki i jeżeli 4 ECO da mi rozsądną ofertę to na pewno z niej skorzystam.
    Patrycja

25.02.2021 09:26

Jestem pracownikiem od pół roku. Osobiście jestem zadowolona, pieniądze zawsze o czasie na koncie. Jeżeli się starasz to można liczyć na premię, a dodatkowo gdy jest potrzeba wyjść wcześniej to zawsze można się dogadać. Ogólnie firma pod kątem pracowniczym bardzo na plus.
    Mateusz

25.02.2021 08:04

Chciałem podzielić się w kilku słowach opinią na temat współpracy z 4eco. OD początku wszystko wyglądało bardzo dobrze i zostało tak do końca. Przedstawiciel handlowy, z którym podpisałem dobrał moc instalacji na podstawie rachunków oraz przeprowadzonego audytu. Zaproponował panele wyprodukowane w technologii HalfCut oraz falownik hybrydowy, do którego będę mógł w przyszłości doinstalować magazyn energii. Montaż zrealizowany przez ekipę Pana Damiana przebiegł bardzo sprawnie- również efekt wizualny został zaakceptowany przez Żonę :) Polecam 4-eco!

24.02.2021 14:59

Polecam, porządna firma z bardzo dobrą obsługą. Póki co założona przez nich fotowoltaika działa bez zarzutu.
    Anna

24.02.2021 11:16

Pracuje w firmie od początku jej istnienia. Jestem zadowolona, że mogę być częścią takiego zespołu. Bardzo mi się podoba atmosfera i podejście szefa do nowych rozwiązań. Zdarzało się, że miałam pomysły, które nie były pewne, a on mnie wspierał w dążeniu do ich realizacji. Polecam wszystkim, bo warto tutaj pracować.
    Arek

24.02.2021 11:02

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i do tej pory nie mam na co narzekać. Świetny zespół, który zawsze służy pomocą gdy czegoś potrzeba. Nie ma konfliktów i aż przyjemnie chodzi się do pracy w 4 ECO. Co najważniejsze pensja zawsze o czasie na koncie. Polecam :)
    Andrzej

24.02.2021 10:54

Polecam firma naprawdę solidna. Była drobna obsuwa związana z pogodą, ale o wszystkim mnie poinformowano telefonicznie. Po czym jak warunki się poprawiły zaledwie dwa dni później pojawiła się u mnie ekipa, która wszystko mi zamontowała. Obsługa i wykonanie na plus.
    Janek

23.02.2021 18:10

Na swoim przykładzie (montaż marzec 2020) odradzam ta firmę. Pani sprzedająca produkt zachwalała jak to wszystko sprawnie przebiegnie i wszystko będzie ok. Było ok do momentu ostatniej płatności i finalnego montażu. Oczywiście nie miałem sugestii co do montażu licząc że firma zrobi to najlepiej jak być powinno no i niestety przeliczyłem się. Po pierwsze pierwszy montaż spowodował stratę produkcji na poziomie ok 20% bo montażyści zamontowali jak im wygodnie. Po drugie pani sprzedająca produkt powinna zasugerować również montaż optymalizatorów na 2 panelach ale skoro się nie znała to dlaczego miałaby to robić. Po zgłoszonej reklamacji z wielką lacha zlecili przełożenie paneli i tu dowiedziałem się od przedstawiciela tej firmy ze przecież nie zgłaszałem uwag zaraz po montażu i podpisałem odbiór. Totalna be szczelność. Panowie którzy przyjechali przełożyć panele byli to podwykonawcy (lacznie 4 z 13 sztuk a więc 15%) powiedzieli ze nie rozumieją dlaczego w taki a nie inny sposób zostało to zamontowane. Po przesłaniu tych wszystkich informacji dalej firma 4ecobtwierdzila że wszystko robią idealnie. No i po tym wszystkim próbowałem się jeszcze kontaktować telefonicznie aby wyjaśnić kwestie optymalizatorów no ale nikt nie odbiera, zarówno centrala firmy jak i osoba która sprzedawała w imieniu 4eco. Szczerze odradzam i proponuję szukać bardziej rzetelnych firm. Ps. Po tym jak poinformowałem wcześniej firmę że podzielę się, negatywnymi informacjami w ramach "współpracy" to zaczęli straszyć mnie sądem. Więc jeszcze raz odradzam i proponuję szukac specjalistów a nie uczniów w tej branży.

Zostaw merytoryczną opinię o 4 Eco Sp. z o.o.