mieszkaniec12.02.2024 22:34
Z głębokim żalem muszę podzielić się moim dotychczasowym doświadczeniem z deweloperem MBM Inwestycje, a zwłaszcza z panem Zabłockim. Zakup mieszkania z ich oferty okazał się być jednym z największych błędów w moim życiu.
Na początku, cena mieszkania wydawała się być atrakcyjna, co skusiło mnie do podjęcia decyzji o zakupie. Po remoncie i zamieszkaniu, niestety, rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Pojawiły się różne usterki, których nie dało się zignorować. Spodziewałem się drobnych niedoskonałości, jednak ilość i powagę problemów zdecydowanie przewyższyły wszelkie moje oczekiwania.
Moje pierwsze reklamacje zostały przyjęte przez pana Zabłockiego, ale to tylko pozory. W kolejnych sytuacjach, kiedy problemy nasiliły się, deweloper nie tylko nie podjął rzetelnych działań naprawczych, ale także bronił się przed odpowiedzialnością za wady mieszkania. Każda interwencja prawnika była tylko chwilowym rozwiązaniem, a obiecane poprawki nigdy nie zostały w pełni zrealizowane.
MBM Inwestycje i pan Zabłocki to kompletna porażka. Zakup tej nieruchomości okazał się stratą nie tylko finansową, ale także nerwów i cennego czasu. Nie polecam tego dewelopera nikomu. Omijajcie szerokim łukiem, aby uniknąć frustracji i rozczarowania.