Robert Fidala - jedyny udziałowiec Monolit Budownictwo Sp. z o.o. , jest "człowiekiem" z tego co mi wiadome karanym za przestępstwa gospodarcze.
Obecnie toczy się śledztwo w jego sprawie - wszystkich poszkodowanych proszę o niezwłoczny kontakt z Prokuraturą Rejonową w Mikołowie, bądź najbliższą jednostką Policji celem złożenia zeznań.
"Spuścił" poprzednie firmy z którymi miał związek osobowy lub kapitałowy tj. Monolit Budownictwo( dług ujawniony w KRD: ok. 53tyś. - 4 wierzycieli), Monolit Żelbety( dług ujawniony w KRD: 280tyś. - 6 wierzycieli, dodatkowo nie wpisany w KRD wedle mojej wiedzy dług spółek de facto kontrolowanych przez niego jest rzędu ok. kilkuset tysięcy złotych, jak nie więcej).
Teraz najnowsze dzieło tego (usunięte przez administratora) - NAMARO z siedzibą(fikcyjną w Sosnowcu - wielu ludzi go szuka).
Dług ujawniony w KRD: co najmniej ok. 400tyś. (usunięte przez administratora) kolegów, współpracowników, kontrahentów, prawdopodobnie najbliższą rodzinę, oraz instytucje publiczne np. dług wobec Urzędu Skarbowego w Sosnowcu, oraz wobec PFR-u.
Przestrzegam wszystkich przed jakąkolwiek współpracą z tym "człowiekiem", gdyż albo wedle mojej opinii znowu pójdzie siedzieć - tym raz na długo, albo ucieknie do kraju bez ekstradycji, o ile jakieś kieszonkowe mu zostały.
Jarosław Kowalczyk
tel. +48 534 076 888