KOMSA Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 135 ocen.

Opinie o KOMSA Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSA Polska Sp. z o.o.

sale

witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej firmie? na co można liczyć? pozdtawiam

Były_też
@sale 09.11.2017 14:38
witam jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej firmie? na co można liczyć? pozdtawiam

Na targety, kierat a wszystko to w wolontariacie......trudno nazwać to, co komsa za pracę płaci wypłatą.

Mustang

Witam, proszę o informacje czy jest sens startować na Specjalista ds. IT - obecnie mam posadę i mam mieszane uczucia. W jakim przedziale są na tym stanowisku pensje 2000 - 3000 - 4000 ? Wiedzę mam sporą

Były
@Mustang 24.10.2017 08:37
Witam, proszę o informacje czy jest sens startować na Specjalista ds. IT - obecnie mam posadę i mam mieszane uczucia. W jakim...

Jak masz sporą wiedzę to szkoda tracić czas. Pensja raczej w połowie pierwszego przedziału. Dobra praca dla stawiających pierwsze kroki.

LikuLak

ludzie! pracujecie w jednej firmie! nie dajcie sie prowokowac i sami na siebie nie "jedzcie"... dobra atmosfera i ludzie w tej firmie to podstawa :) nie dajcie sobie tego zabrac i sami tego nie niszczcie!!!

Weronika

Dziękuję za odpowiedź @KOMSA, odnośnie tego o czym pisze @P wysokość pensji to sprawa bardzo subiektywna. Każdy obowiązująca stawkę będzie interpretował inaczej. Ważne jest czy można liczyć na wyrobienie jakiejś premii, żeby ją podwyższyć?

Weronika

@abc, dzięki za wytłumaczenie, rzeczywiście wiele firm szuka teraz oszczędności. Ale to co pisze @KOMSA, nie brzmi z perspektywy osób, które chcą się zatrudnić najgorzej. Nie w każdej firmie można liczyć na taki pakiet socjalny, szkoda, że nie ma już tych języków obcych, ale może @KOMSA się do tego odniesie?

.
@PM 01.10.2017 10:25
Zadbajcie o pracowników a pracownicy zadbają o klientów. We wrześniu znowu odeszła lawina osób, kolejne osoby już szykują wypow...

Pensje glodowe ? Zapraszam do magazynu robisz za czterech a obiecanej premii zero.

pracownik
@PM 01.10.2017 10:25
Zadbajcie o pracowników a pracownicy zadbają o klientów. We wrześniu znowu odeszła lawina osób, kolejne osoby już szykują wypow...

Slaby jesteś to masz pensję glodową, ja nie narzekam

ExKomsiKomsa

@KOMSA "Będzie nam łatwiej zrozumieć Twój punkt widzenia i wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom podczas rozmowy twarzą w twarz. Zachęcamy Cię do rozmowy z zaufaną w firmie osobą (możesz udać się na przykład do swojego lidera)." (...) "Naturalne jest dla nas to, że w sytuacji kiedy w zespole występują potrzeby na podniesienie kompetencji w konkretnym obszarze, pracownik może skorzystać ze szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych." Taaaaa.... Rozumiem, że bronienie się, ale żeby tak kłamać w internecie. Nie ładnie, oj nie ładnie.

KOMSA

Karta Multisport, ubezpieczenie grupowe Allianz, opieka medyczna Luxmed oraz bony pracownicze przyznawane dwa razy w roku – to benefity, które oferujemy wszystkim naszym pracownikom. Naturalne jest dla nas to, że w sytuacji kiedy w zespole występują potrzeby na podniesienie kompetencji w konkretnym obszarze, pracownik może skorzystać ze szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych.

haha

O jak pieknie , ladny przesiew, ze 142 opinii zostalo 108 :D "ratujemy sie jak mozemy" i tak wam to nie pomoze

toja

Z czego zrezygnowala ? Przede wszystkim z dobrych pracownikow i rezygnuje nadal

Weronika

@abc... to co masz jeszcze na myśli? Z czego jeszcze w ostatnim czasie KOMSA Polska zrezygnowała?

Weronika

@abc... a czy było zainteresowanie tymi lekcjami językowymi? Czasami firmy rezygnują z pewnych aspektów dodatkowych, bo nie cieszą się zainteresowaniem, a inwestują w inne. Pojawiło się w zamian coś innego?

abc...
@Weronika 29.08.2017 09:10
@abc... a czy było zainteresowanie tymi lekcjami językowymi? Czasami firmy rezygnują z pewnych aspektów dodatkowych, bo nie cie...

z tego co mi wiadomo nic... lekcje zostały zabrane pod przykrywką przeorganizowania i przemyślenia ich organizacji i temat został zarzucony.. podejrzewam że dopadło je cięcie kosztów... tak samo jak wiele rzeczy w tej firmie

Weronika

@Morfeusz a co dokładniej wchodzi w skład tego pakietu socjalnego? Czy oprócz socjalu istnieje również pakiet motywacyjny w postaci np. pozapłacowych benefitów? Wszystkie dodatkowe pakiety, jakie oferuje pracodawca to wielki plus zatrudnienia dla wielu.

abc...
@Weronika 20.08.2017 14:53
@Morfeusz a co dokładniej wchodzi w skład tego pakietu socjalnego? Czy oprócz socjalu istnieje również pakiet motywacyjny w po...

Morfeuszem nie jestem... Komsa oferowała Luxmed, Multisport, możliwość udziału w grupowym ubezpieczeniu... wszystko oczywiście płatne proporcjonalnie... czy konkurencyjne... ciężko stwierdzić... Dodatkowo na święta były bony (z roku na rok mniejsze kwotowo).. zrezygnowali z zajęć językowych. innych benefitów przynajmniej w moim dziale nie było.

Weronika

@pakito nie ma aktualnych ofert dotyczących stanowiska magazyniera, ale są inne, np. do działu sprzedaży. Z ogłoszenia można wyczytać, że KOMSA Polska, oferuje dość dobre warunki. np. umowę o pracę czy spory pakiet socjalny. Czy ktoś może potwierdzić czy takie warunki są w firmie w rzeczywistości?

Morfeusz
@Weronika 08.08.2017 15:51
@pakito nie ma aktualnych ofert dotyczących stanowiska magazyniera, ale są inne, np. do działu sprzedaży. Z ogłoszenia można wy...

Właśnie takie jak piszą.

pakito

Jakieś opinie co do pracy w tym miejscu obecnie? Widzę, że sporo ogłoszeń jest i jak to wygląda np. jeśli chodzi o magazyn? Człowiek robi jak wół i go zwyzywają czy może jest praca OK jak i ludzie są w porządku?

xyz
@pakito 21.06.2017 11:17
Jakieś opinie co do pracy w tym miejscu obecnie? Widzę, że sporo ogłoszeń jest i jak to wygląda np. jeśli chodzi o magazyn? Czł...

Na magazynie jesteś cały dzień na nogach i ciągle robisz zbyt wolno :) Ludzie na magazynie zmieniają się częściej niż na innych działach. Obecnie w komsie nie ma ani jednego działu, który w ciągu ostatnich paru miesięcy nie był dotknięty odejściem pracownika. Najbardziej bolesne jest to, że zarząd nie widzi w tym swojej winy, ani przykładów jak źle i nierówno traktują ludzi, tylko wina jest w ludziach, którzy odchodzą bo się odważyli odejść. Jedno co jest największym plusem komsy to jej ludzie, pracują tam ludzie za których można skoczyć w ogień a oni skoczą za Tobą. Góra nie dba o rozwój pracownika, więc uczymy się od siebie wzajemnie i nigdy nie usłyszysz, że ktoś Ci nie pomoże...

KOMSA
@xyz 20.08.2017 17:22
Na magazynie jesteś cały dzień na nogach i ciągle robisz zbyt wolno :) Ludzie na magazynie zmieniają się częściej niż na innyc...

Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Jesteśmy szczerze otwarci na dyskusję z Tobą – chcemy, abyś opowiedział/-a nam wprost o swoich spostrzeżeniach na temat firmy i znaleźć ścieżkę porozumienia. Będzie nam łatwiej zrozumieć Twój punkt widzenia i wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom podczas rozmowy twarzą w twarz. Zachęcamy Cię do rozmowy z zaufaną w firmie osobą (możesz udać się na przykład do swojego lidera).

ids

to może jakieś zalety tej firmy??

Morfeusz
@ids 30.05.2017 19:11
to może jakieś zalety tej firmy??

Największą zaletą i najważniejszą zaletą, są super zaangażowani ludzie, z którymi można przestawiać góry!

Nick

Cały czas szukają na darmową praktykę studentów do działu EC oraz gdzie wystarczy przepisywać cały dzień tabelki też. Nie dziwi was to? Są na wszystkich targach pracy i ogłaszają się na uczelniach. Piszą o dużej szansie na zostanie w firmie. Pewnie na darmowym stażu do puki kolejny łoś skusi się pracą za darmo po targach. Szanujcie się i przy tak niskim poziomie bezrobocie we Wrocku nie bierzcie nic za darmo!

Filip z konopi
@Nick 18.05.2017 11:40
Cały czas szukają na darmową praktykę studentów do działu EC oraz gdzie wystarczy przepisywać cały dzień tabelki też. Nie dziwi...

"puki" co polecam lekturę SJP przed wypisywaniem komentarzy. Darmowe staże to bardzo dobre wdrożenie w pracę. Później jednak jeśli zostajesz na etacie, to ciężko Ci po stażu dostać tu godziwe warunki. Niestety zamiast docenić kogoś kto zainwestował swój stażowy czas we własny rozwój w strukturach firmy, firma wyłapuje zaangażowane osoby i proponuje "śmieszne" warunki. Ambitne osoby, którym podoba się ta praca(a praca jest bardzo interesująca, więc może się podobać) godzą się na to i przez lata jest im ciężko wskoczyć na rynkowy poziom wynagrodzenia. Nabierają umiejętności i doświadczenia i wskakują na inny poziom, ale w 95% przypadków już w innej firmie. P.S. Póki co KOMSA będzie miała aktualnie bardzo dużo etatów do obsadzenia. Wnioski? Ludzie tutaj je szybko wyciągną, to bardzo dobre miejsce do rozwoju, na dziś nie koniecznie natomiast na dłuższą metę. Oby zarząd w KOMSA wreszcie też wyciągnął wnioski. Trzymam kciuki bo zostało tam jeszcze kilku wartościowych ludzi. A firma i praca jaką się w niej wykonuje jest naprawdę bardzo ciekawa. Powodzenia.

Filip z konopi
@Nick 18.05.2017 11:40
Cały czas szukają na darmową praktykę studentów do działu EC oraz gdzie wystarczy przepisywać cały dzień tabelki też. Nie dziwi...

https://sjp.pwn.pl/sjp/dopoki;2453491.html

Szkoda

Witam Weroniko, szanowny Gowork jak i Komsa Polska, Proszę zatem o dokładne wyjaśnieniem, który punkt regulaminu naruszały umieszczone w ostatnim czasie komentarze? Oczywiście te bez wulgaryzmów czy gróźb, chociaż takich chyba nie było. Śledzę to co tu się dzieje dość regularnie i jak widzę wniosek jest jeden, rzeczowe i obiektywne aczkolwiek przykre dla Komsy komentarze usuwacie. Przykład, mój komentarz czyli (Szkoda). Proszę wyjaśnijcie w jaki sposób komentarz ten był niezgodny z regulaminem? Skoro to forum ma pomóc ludziom w podjęciu decyzji o zatrudnieniu w Komsa Polska, podkreślam pomóc, a nie zdecydować. To porozmawiajmy o jego rzetelności zanim pojawią się tu kolejne komentarze.

i

Wykupili dodatkową usługę???

Weronika

@Fasolka, @ABC nie współpracuję z firmą KOMSA Polska Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie. Nie jestem również moderatorem wątku. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl

Fasolka

ooo :) kilka wpisów zostało skasowanych :) kurde.. ani nikogo nie obrażały, nie było wulgaryzmów.. ehhh Weroniczka Weroniczka [ HR ] :)

ABC
@Fasolka 09.05.2017 21:35
ooo :) kilka wpisów zostało skasowanych :) kurde.. ani nikogo nie obrażały, nie było wulgaryzmów.. ehhh Weroniczka Weronicz...

Zniechecalyby potencjalnych nowych pracowników, którzy są potrzebni przy takiej ilości zwolnień we wszystkich już działach, lepiej usunąć komentarze niż zadbać o poprawienie sytuacji w firmie... Szkoda.

Weronika

@były pracownik w komentarzu m.in. wspominasz o występującym w firmie braku szacunku dla pracownika. Co masz na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony przełożonych? Piszesz również o rotacji występującej w firmie. W jakim dziale konkretnie?

karka
@Weronika 27.04.2017 09:10
@były pracownik w komentarzu m.in. wspominasz o występującym w firmie braku szacunku dla pracownika. Co masz na myśli? Czy spot...

Łatwiej wymienić działy, w których nie ma rotacji.

mmo
@karka 08.05.2017 20:45
Łatwiej wymienić działy, w których nie ma rotacji.

Do tej pory chyba najstabilniejsza była księgowość i kontroling. @Weronika O atmosferze w firmie wiele może powiedzieć sytuacja w której pracownik rzuca wypowiedzenie nie mając zapewnionej innej pracy. Czy dorośli ludzie mający często rodziny na utrzymaniu podejmują taki krok bo mają takie widzimisię? Wątpię. Wyciągnij wnioski.

Weronika

@Szkoda, a Ty nadal pracujesz w KOMSA Polska Sp. z o.o.?

78
@Weronika 27.03.2017 10:53
@Szkoda, a Ty nadal pracujesz w KOMSA Polska Sp. z o.o.?

przecież napisał/a wyraźnie, że jest byłym pracownikiem

Weronika

@niepokorna/y, co takie dzieje się w firmie? ;)

niepokorna/y

ależ tu cisza.. a tak dużo się dzieje :D

lobaso

Aa szukają koordynatora ds floty, bezpieczeństwa i zakupów ;)

aaa
@lobaso 20.12.2016 18:27
Aa szukają koordynatora ds floty, bezpieczeństwa i zakupów ;)

Musisz zadzwonić i zapytać ;) nie wiem.

lobaso

Witam, czy w firmie jest osoba odpowiedzialna za flotę samochodową?

aaa
@lobaso 14.12.2016 23:25
Witam, czy w firmie jest osoba odpowiedzialna za flotę samochodową?

Jest

sepu lt

a mozesz właśnie przytoczyć nam jakieś przykładowe plany i targety żebyśmy sami ocenili czy rzeczywiście ci handlowcy są tak bardzo w lesie jak piszesz? wiesz, każdy tak naprawde ma inny próg bólu;)chyba jednak nie ma na handlowców az takiej rotacji bo nie widze za wiele ogłoszeń o pracę

hello
@sepu lt 17.10.2016 19:47
a mozesz właśnie przytoczyć nam jakieś przykładowe plany i targety żebyśmy sami ocenili czy rzeczywiście ci handlowcy są tak b...

Przecież jest to tajemnica handlowa. Nikt nie poda takich informacji.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

program stażowy w Niemczech trwa 22 miesiące

Loki

Jakie sa warunki na logistyce ?

anonim

(usunięte przez administratora)

śmieszek

Heheh ;) dobre :D uśmiałem się aczkolwiek w wiedzę mniejszą od Twojej śmiem wątpić ;)

inaczej

odnośnie doświadczenia o której wspominasz - i tak i nie. Część osób jest świeża i łapie doświadczenie a cześć przychodzi z doświadczeniem, które firma nie potrafi wykorzystać. Jeśli pracownicy się szybciej rozwijają od firmy LUB firma, po nie długim czasie, np; roku nie jest wstanie dorównać osobom z doświadczeniem etc. to nie ma co się dziwić, że tacy pracownicy szukają czegoś nowego. Niestety, firma generalnie nie jest zła ale stoi w miejscu a to pierwszy gwóźdź do trumny. Pozdrawiam

TW

Bęc na podłogę, obrazujący opis przyszłości bez odchodzących osób, oni to początek LAWINY.

sylvia

Jakie są zarobki w Komsie?

nn

Jak oceniacie pracę na stanowisku Project Manager? Ma ktoś doświadczenie w tej organizacji w wymienionym zakresie? Dziękuję z góry za podpowiedź.

taa

Widać że zabolały prawdziwe opinie pracowników więc teraz propagandę zaczęli i tu uprawiać. Żenada. Jak ta cała firma popierdółka.Słodzcie sami sobie. na pewno to uleczy chorą firmę.

hmmm
@taa 25.05.2015 13:26
Widać że zabolały prawdziwe opinie pracowników więc teraz propagandę zaczęli i tu uprawiać. Żenada. Jak ta cała firma popierdół...

Wiem kim jesteś. W pracy taka wygadana nie jesteś :) Wracasz do domu i knujesz jak tu innym popsuć dzień w pracy. Problem jest taki, że Ci ludzie totalnie nie zwracają na Ciebie uwagi. Weź znowu L4.. Dziękuje

profesjonalista

Firma ma ogromny potencjał, jedna z niewielu gdzie twoje decyzje mają faktyczny i realny wpływ na strategię firmy. Oczywiści swoje racje musisz obronić, jak w każdej firmie, ale tutaj Cię nie kastrują jak zazwyczaj to wygląda w korporacjach. KOMSA nie jest korporacją, jest normalną firmą. Oczywiście jak każda firma ma swoje widzimisię, na szczęście nie ma ich wiele. Myślałem, że za jakiś czas będę szukał innej pracy ale dziś mogę jasno stwierdzić, że mogę tutaj popracować latami. Bardzo fajna atmosfera, kasa również w porządku, ale to przede wszystkim zależy od negocjacji oraz zakresu odpowiedzialności. Jako człowiek, który nie przyszedł z ulicy a spędził w branży kilka lat, mogę polecić firma KOMSA jako pracodawcę, aha - Socjal - życzyłbym korporacjom takiego podejścia do pracowników jak w KOMSA.

branżystka

pracowałam w komsie dwa lata, musze powiedziec ze to naprawde fajna firma z perspektywami, załuje ze musiałam sie przeniesc do innego miasta. Zwłaszcza teraz gdy w komsie jest kilka nowych osob, które maja duze doswiadczenie. Ci to tutaj pisza złe słowa poprostu nie odnalezli sie w rzeczywistosci, w komsie nigdy nie premiowano leni, ludzie ambitni ktory osiagali wyniki zawsze byli zadowoleni z wynagrodzenia itd. generalnie polecam komse jako pracodawce.

wmzii

spoko, wypłaty na czas, bony na świeta, benefit, luxmed, angielski. kasa jak kasa, zależy jak kto sobie wynegocjuje. ogólnie pozytywne wrażenie.

do galla lizaka

Z takim talentem ( usunięte przez administratora )siania propagandy trafiłas/-es tu najlepiej. Zajdziesz tu daleko. Może nawet vice preziem niedługo zostaniesz.

gall

Komsa to nowoczesna firma z niesamowitym potencjałem, która tworzy atrakcyjne warunki zatrudnienia pracownika. Bardzo doceniam możliwość rozwijania się i podnoszenia swoich kwalifikacji oraz elastyczny czas pracy. W firmie panuje miła atmosfera co przekłada się na jakość pracy. Dodatkowym atutem jest opieka medyczna i karta Multisport. Jednym zdaniem cieszę się, że trafiłam do Komsa Polska.

wkurzony

Firma bardzo fajna ale pewną chaotyczke powinni lekko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopnąć bo skacze wyżej niż może, nie miłe rozczarowanie, pani m.

nowi

lepiej zatrudnić zielonego z ulicy niż pracownikowi po 3-4 latach dać 200 zł. podwyżki.a taki wynalazek ledwo się zdąży wdrożyć to już się orientuje w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wdepnął i nie mija rok a nie ma tu po nim śladu. idealnie.

nowy pracownik

witam, mi w tej firmie póki co pracuje się dobrze. Owszem jest kilka spraw do poprawy, ale wiele ogólnych komentarzy nie pokrywa się z tym jak jest :)

czaja plus

Nie ma szacunku dla człowieka. czy to klient, czy to pracownik. generalna zasada w tej organizacji.

czaja

Dno i wodorosty oczekiwanie na połączenie z serwisem pól godziny .

wp

Człowiek tu jest kosztem i ciężarem, zgadza się super-doradco, jak się nie podoba to won. to główne trendy w zarządzaniu w tej firmie. Słyszymy to na co dzień w realu. trzeba było jeszcze super doradce wynająć, żeby nam to online zakomunikował.

do doradcy z UP

Nowy praktykant z Mc cz hr się odezwał. Zielonemu dali szanse to chce się wykazać. A co myślisz, że jak długo tu wytrzymasz. Do zmiany firmy chcesz zazachecac? Wolne żarty przy takiej rotacji.Co powiesz na ostatnie odejście managera z salsu? Dla ciebie to len i maruder ? Musisz się jeszcze opierzyc nowicjuszu, a potem się wymadrzaj. Szacun gocha ze wytrwałas tu AŻ rok. To maksymalny czas w tym b. dla osób z kompetencjami.

doradca zawodowy

witajcie, czytając powyższe opinie można by dojść do wniosku że w tej firmie pracuje wielu frustratów, którzy z powodu niezadowolenia ze swoich managerów wypisują banały w internecie. Jesli tak Wam źle, zmieńcie pracę i firmę. Jesli uważacie, że kierownicy są kiepscy, złóżcie wniosek o awans i pokażcie że w zarzadzaniu jesteście lepsi od nich. A jeśli nadal będziecie robić minimum z minimum, zawsze będziecie dla niej ciężarem który nie pozwoli jej się rozwinąć. Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych i pracujących na sukces Komsy specjalistów i managerów, a maruderów i leni zachęcam do zmiany firmy.

Y

Za zaangażowanie można się tu tylko wielkiego kopa w d. doczekać. było tu już wiele takich przykładów. dobrze że reszta wyciągnęła z tego naukę i większość kładzie lagę, bo naprawdę nie warto dawać tu z siebie więcej niż minimalne minimum.

niko

Święta racja Lendo.tutaj "kierownicy" bez żadnej wiedzy i doświadczenia są najbardziej hołubieni,więc kto by się przejmował ich brakami.Na zawołanie jak zwykle bez przygotowania nagle jakieś szkolenie im zorganizowali, jakby to nagle miało rozwiązać cały problem.a pracowników się poniewiera,tylko koszty produkują :O dlatego nie ma ani zaangażowania ani lojalności. nie szanują ludzi, ludzie nie szanują ich.

Zostaw opinię o KOMSA Polska Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSA Polska Sp. z o.o.