Kiedyś bardzo lubiłam ten sklep, niestety od jakichś 4 lat jakość obsługi bardzo spadła. Pracownicy zostali wyposażeni w ładniejsze koszulki, ale niestety nie poszło to w parze z kulturą osobistą. Zdecydowana większość pracowników jest bardzo niemiła. Podczas jednych zakupów pani na kasie pouczała mnie 3 razy w niemiły sposób, jak powinnam była położyć towar na taśmie, żeby poprawnie nabiła cenę (nie naliczyła się promocja - nie robiłam problemu ponieważ mogłam tego dopilnować, ale przy trzecim pouczeniu byłam w szoku że pani nadal mówi do mnie w tak niemiły sposób, pan stojący za mną powiedział do kasjerki że już wystarczy tych pouczeń). Kiedy zrezygnowałam z zakupu jednej rzeczy, pani głośno westchnęła i ironicznym głosem zaczęła opowiadać głośno co się właśnie "stało" i wyśmiewać mnie poprzez słuchawkę do kontaktu z innymi pracownikami sklepu. Nie chciałam się kłócić ponieważ była bardzo długa kolejka, ale było to poniżające i od tamtej pory jak nie muszę, to nie chodzę już do Lidla na ul. Pomorskiej w Rumi. Członkowie mojej rodziny oraz znajomi również mieli podobne nieprzyjemne sytuacje w tym Lidlu. Pracownicy głośno obgadują klientów poprzez słuchawki które mają w uszach, nie jest wiadome przy kasie czy mówią do nas klientów, czy do siebie, a kiedy się do nich mówi,to nie słyszą ponieważ są tak zaabsorbowani rozmową ze sobą. Krzyczą na klientów kiedy normalnie robią zakupy. Nie odpowiadają na pytania kiedy się ich o coś pyta. Pracownicy zachowują się tak, jakby był to ich sklep, ich własność, traktują innych z góry, mają klienta w głębokim poważaniu, zachowują się jakby nie byli w pracy, a na zabawie towarzyskiej. Pierwszy raz mam do czynienia z taką obsługą. Jedynie dwie najmłodsze osoby pracujące w tym sklepie na kasach zachowują się normalnie i do nich nie mam zastrzeżeń. Pozostałe reprezentują styl (usunięte przez administratora). Nie polecam tego sklepu. Mam do tego sklepu bardzo blisko i prawie codziennie robiłabym tam wraz z rodziną zakupy, ale praktycznie za każdym razem jest to nieprzyjemne doświadczenie, i wybieram konkurencję Lidla z owadem w logo