4.3/5

• Franczyza
  • Dlaczego warto do nas dołączyć?
  • Czego oczekujemy?
  • Jak założyć własny punkt?
  • Social media

Franczyza

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Czego oczekujemy?

Jak założyć własny punkt?

Social media

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Pakersi Kamil Kik

Opinie o Pakersi Kamil Kik Wrocław

Nie przegap nowości o Pakersi Kamil Kik!

27.09.2022 13:14

Pakersi w TOP 3 najlepiej ocenianych firm w Opineo

Pakersi to ogólnopolska sieć ponad 100 Punktów Kurierskich. Atrakcyjna oferta, szeroki pakiet usług dodatkowych i wysoki standard obsługi oparty na opiece oraz doradztwie sprawiają, że marce ufają tysiące klientów. Dzięki temu Pakersi zajęli drugie miejsce w rankingu najlepiej ocenianych w ostatnim roku firm serwisu Opineo.pl. Zdobyli również Srebrną Odznakę oraz odznakę Słucham swoich Klientów.

Klienci Punktów Kurierskich Pakersi docenili m.in. profesjonalną obsługę i doradztwo w zakresie nadania paczki i wyboru najkorzystniejszej oferty, szybkość doręczenia czy pomoc w zapakowaniu przesyłki. W Punktach Kurierskich marki Pakersi można nadać lub odebrać paczki niestandardowe, międzynarodowe i ekspresowe. Oferują one również usługi dodatkowe takie, jak: zapakowanie przesyłki czy wysyłkę za pobraniem z możliwością odbioru pieniędzy w gotówce lub przelewem na konto. W Punktach Kurierskich Pakersi można wysłać paczkę pod konkretny adres, do 4000 Punktów odbioru w całej Polsce oraz do paczkomatów, a także zamówić kuriera pod wskazany adres – do domu lub firmy. Obecni na rynku od ponad 10 lat Pakersi to profesjonalny opiekun wszystkich rodzajów przesyłek kurierskich: od kopert, przez paczki po palety.
    News image

01.06.2023 12:52

Dzień dobry, rozmowa odbywa się online i są na niej obecne dwie osoby, w tym bezpośredni przełożony. Rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta została już zakończona, jednak w przyszłości zachęcamy do przeglądania ofert pracy w naszej firmie.
    Agata

01.06.2023 13:47

Czytam, że rekrutacja na stanowisko w obsłudze klienta już obsadzone :) Wiecie jak często zdarzają się wolne etaty do działu? Ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i podzieli się wrażeniami? ;)

17.08.2023 09:12

Dzień dobry, obecnie nie prowadzimy programów stażowych, szczególnie w tym obszarze - nie mamy etatowego analityka, który byłby w stanie poprowadzić staż.
    TiruRiru

07.09.2023 18:35

Rzadko, najczęściej jak ktoś odejdzie.
    Patrycja Błażejczyk

26.07.2022 14:13

Pracowałam w firmie Pakersi prawie rok czasu na stanowisku Office Manager. Mam tylko pozytywne odczucia: * elastyczna forma zatrudnienia; * możliwość elastycznego czasu pracy; * świetny, zgrany zespół; * piękne, eleganckie biuro w dogodnej lokalizacji; * dodatkowe benefity; * imprezy integracyjne; * jasno przedstawione obowiązki i sposób ich rozliczania; * kompetentna i sympatyczna kadra zarządzająca :) Same plusy! Takich pracodawców można wspominać latami - zdecydowanie polecam ! :)
    Patrycja Błażejczyk

29.06.2023 15:57

Z najważniejszych dla mnie benefitów (dodatkami pozapłacowymi, bo to właśnie miałam na myśli) były: * spotkania integracyjne; * możliwość relaksu na dużym i pięknie urządzonym tarasie; * elastyczne godziny pracy. Jeśli mogę Ci odpowiedzieć jeszcze na jakieś pytania lub rozwiać Twoje wątpliwości to serdecznie zapraszam do rozmowy na Linkedin. Ja w przeciwieństwie do Ciebie podpisuję się imieniem i nazwiskiem pod swoimi postami - polecam podobne podejście, osoba anonimowa może napisać wszystko ;)

11.07.2023 08:45

Dzień dobry. Elastyczny czas pracy - nie ma wyznaczonych godzin pracy firmy (np. 8-16). Jednego dnia można przyjść na 7:00, innego na 9:00 (np. jeśli ktoś ma coś do załatwienia) i czas pracy liczy się od godziny przyjścia. Co do tarasu, to w obecnym biurze już go niestety nie mamy, natomiast jest ogólnodostępne patio - idealne na przerwę albo żeby się przewietrzyć i coś omówić na powietrzu.

01.06.2026 10:31

Pakersi w międzynarodowym raporcie o rynku dostaw poza domem
    Pakersi pojawili się w najnowszej edycji międzynarodowego raportu „Out-of-Home Delivery in Europe 2026”, przygotowanego przez Last Mile Experts. Publikacja analizuje rynek punktów PUDO i automatów paczkowych w 31 krajach Europy, obejmując blisko 400 sieci dostaw.
    To dla nas ważne wyróżnienie, bo raport pokazuje skalę rynku, w którym działamy na co dzień. Polska znalazła się w ścisłej europejskiej czołówce: pod koniec 2025 roku miała największą liczbę współdzielonych lokalizacji OOH w Europie, a w przeliczeniu na mieszkańców zajęła drugie miejsce, z wynikiem 27,3 lokalizacji na 10 tys. osób.
    To potwierdza, że polski rynek dostaw poza domem jest jednym z najbardziej rozwiniętych w Europie. A Pakersi są częścią tej infrastruktury — rozwijając sieć punktów odbioru, nadań i zwrotów w sklepach oraz lokalnych punktach usługowych.
    News image

Rafał C

16.02.2026 22:49

Uważajcie na firmę. To co wam obiecują miejcie na piśmie! Chcesz uniknąć błędu i straty pieniędzy lub dowiedzieć się jak to było w przypadku mojej mamy. Zadzwoń. Mój numer 507762342

17.08.2023 17:34

03.01.2025 12:19

Wszelkie ustalenia zapisane są w umowie podpisywanej przez obie strony i traktowane literalnie - nie podlegają dowolnym interpretacjom. Możemy z pełną odpowiedzialnością potwierdzić, że wywiązujemy się ze wszystkich zobowiązań wynikających z umowy.

Sayco

31.10.2025 16:56

Niestety nie jest to prawda . Zwrot pobrań w moim przypadku to ponad pięć dni roboczych !!!!

15.01.2025 13:26

Pakersi na podium w rankingu Opineo

Pakersi po raz trzeci zajęli drugie miejsce w ogólnopolskim rankingu firm Opineo! Zdobyli również Srebrną Odznakę oraz odznakę Słucham swoich Klientów. To ogromne wyróżnienie i dowód na to, że jakość usług kurierskich marki Pakersi jest doceniana przez Klientów z całej Polski.

Ranking Opineo to jedno z najważniejszych zestawień w branży, które bazuje na opiniach i ocenach realnych użytkowników. To właśnie klienci decydują, które firmy wyróżniają się na rynku pod względem obsługi, terminowości i niezawodności. Drugie miejsce dla Pakersów to potwierdzenie, że ciężka praca i zaangażowanie całego zespołu przynoszą efekty.

Co stoi za sukcesem Pakersów?

1. Dostępność i elastyczność: Dzięki całej sieci punktów kurierskich współpracujemy z największymi przewoźnikami, takimi jak InPost, DHL czy UPS, oferując klientom wygodę i szeroki wybór.

2. Komfort obsługi: Pakersi stawiają na prostotę i szybkość w nadawaniu oraz odbieraniu przesyłek, dostosowując rozwiązania do potrzeb Klientów.

3. Wysoka jakość usług: marka dokłada wszelkich starań, by każda paczka dotarła na czas i w idealnym stanie.

To wyróżnienie nie byłoby możliwe bez Klientów. To właśnie ich zaufanie, pozytywne opinie i konstruktywny feedback motywują markę do dalszego rozwoju.

Marcin

15.01.2025 14:38

To wyróżnienie jest przede wszystkim zasługą osób prowadzących nasze punkty kurierskie, które każdego dnia dbają o komfort i zadowolenie Klientów. Wasze zaangażowanie, sumienność i profesjonalizm są nieocenione. Dziękuję również pracownikom centrali, którzy nieustannie wspierają sieć punktów, dbając o sprawną organizację i najwyższą jakość usług. Branża kurierska to jedno z najbardziej wymagających środowisk – dynamicznie się zmienia, a oczekiwania klientów stale rosną. Tym bardziej jestem dumny, że w takich warunkach udało nam się osiągnąć tak znakomity wynik. Drugie miejsce w rankingu Opineo to dla mnie powód do ogromnej satysfakcji i motywacja, by dalej rozwijać naszą markę. Dziękuję również naszym Klientom za zaufanie, pozytywne opinie i konstruktywny feedback. To dzięki Wam wiemy, w jakim kierunku iść, by być jeszcze lepszym partnerem dla Waszych potrzeb. Razem tworzymy markę, która stawia na jakość, wygodę i niezawodność. Wiem, że to właśnie dzięki Wam – zarówno osobom w punktach, jak i w centrali – Pakersi są tak wysoko oceniani. Jeszcze raz: dziękuję i obiecuję, że to dopiero początek!

15.01.2025 13:30

Pakersi obchodzą 13. urodziny!

Największa sieć niezależnych punktów kurierskich świętuje 13 lat działalności na rynku. Dzięki zaufaniu Klientów nieprzerwanie się rozwija tak, by jak w pełni odpowiadać na zapotrzebowanie Odbiorców.

Pakersi działają na rynku już od 13 lat – obecnie sieć to blisko 900 punktów kurierskich w całej Polsce, co czyni markę liderem w branży. Współpraca z największymi przewoźnikami, takimi jak InPost, DHL, UPS czy GLS, zapewnia wygodę i niezawodność w nadawaniu oraz odbieraniu przesyłek.

Potrzeby Klientów są dla marki najważniejsze. Zawsze wsłuchuje się w ich opinie. To dzięki zaufaniu Klientów może się dynamicznie rozwijać i dostarczać optymalnych rozwiązań - jako opiekun wszystkich rodzajów przesyłek kurierskich: od kopert, przez paczki po palety. W Punktach Kurierskich Pakersi można znaleźć również usługi takie jak: pakowanie przesyłek, wysyłka paczek międzynarodowych, możliwość nadania przesyłki pobraniowej czy zamówienie kuriera pod wskazany adres – do domu lub firmy.

08.01.2025 22:42

09.01.2025 09:28

Szanowny Panie Rafale, fragmenty komentarzy cenzuruje automat GoWork, jeśli np. są groźbami karalnymi lub łamią prawo. Jako marka Pakersi nie mamy wykupionej wspomnianej wyżej opcji. Wpisy moderatorów są oznaczane osobno na profilach.

06.01.2025 14:10

06.01.2025 15:53

Dzień dobry, zawsze jesteśmy otwarci na sugestie naszych Partnerów i Klientów Indywidualnych. Pomagają nam one lepiej odpowiadać na potrzeby. Zapewniamy, że mamy ściśle określone standardy obsługi. Trudno nam się odnieść do sytuacji, której nie znamy - z uwagi na anonimowość zgłoszenia. Jest nam bardzo przykro jeśli nasza oferta nie spełniła oczekiwań. Zapraszamy do kontaktu z Działem Wsparcia - celem omówienia optymalnych rozwiązań.

29.12.2023 09:52

Czy w Pakersi Kamil Kik są szkolenia zewnętrzne?

10.04.2024 08:36

Oczywiście, zgadza się.

05.01.2025 12:10

Dzień dobry, niestety w okresie świątecznym mogły nastąpić przesunięcia terminów szkoleń. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Szkolenia online są najefektywniejszą i preferowaną przez wiele osób formą zdobywania wiedzy. Bardzo prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi i traktowanie z szacunkiem innych Partnerów. W przypadku indywidualnych pytań Dział Wsparcia zawsze służy pomocą. Ponownie zachęcamy do kontaktu z nim. Jak wspomnieliśmy - trudno nam się odnieść do anonimowych wypowiedzi, a chcielibyśmy pomóc.

08.12.2023 23:15

15.03.2024 08:37

Dzień dobry kwota 20 tys. zawiera: - podatek VAT który jest zwrotny (prawie 4000 zł) - pakiet szkoleń dla Franczyzobiorcy i jego pracowników w nielimitowanej ilości, przez cały czas trwania umowy - meble do lokalu - komputer, drukarkę, wagę i inne wyposażenie niezbędne do prowadzenia punktu kurierskiego - kampanię reklamową na Facebooku i promocję w Google Maps przez certyfikowanego Partnera Google, - indywidualnego opiekuna wdrożenia - zatowarowanie lokalu w materiały pakowe na start do dalszej odsprzedaży - możliwość korzystania z systemów nadawczych Żaden z przewoźników nie oferuje punktom kurierskim takiego wyposażenia, ponadto część z nich nie przyjmuje punktów niesieciowych. Punkty niesieciowe działaj więc z niepełną ofertą - np. nie mogą współpracować z Allegro.

03.01.2025 12:12

Standardowy, aktualny, pakiet jest zgodny z przedstawionym wcześniej. Jest on szczegółowo opisany w ogólnodostępnych dokumentach: https://pakersi.pl/pakiet-licencyjny, które każdy może zweryfikować przed podpisaniem umowy. Jest to najszerszy pakiet w branży. Jeśli w trakcie rozmów wstępnych okaże się, że ktoś chce korzystać np. z własnego komputera - zgodnie ze standardami branży - obniżana jest kwota uruchomienia lokalu. Jeśli lokal jest nietypowy - proponujemy np. inne możliwości oznaczenia. Są to za każdym razem indywidualne ustalenia. Trudno odnieść się do tego, pisanego anonimowo, komentarza. Jeśli ma Pan uwagi odnośnie poczynionych indywidualnie ustaleń - zapraszamy do kontaktu z Działem Wsparcia. Zawsze wypełniamy wszelkie zobowiązania wynikające z umów.
    Łukasz

19.12.2024 09:16

ja od kilku lat obserwuję tą firmę i widzę że coraz bardziej (usunięte przez administratora) ludzi i obiecują zarobki nieosiągalne. Widzę że jako broker jako jedyni nie mają nawet cennika na stronie dla klienta a podczas rozmowy dostałem stawki które w żaden sposób nie pokrywają się z faktycznymi, wiem bo rozmawiałem z kilkoma placówkami które podały mi ile faktycznie zarabiają i pokazały faktyczny stan. Polecam zainteresowanym poszukać innych sieci ja znalazłem i może uruchomię ale tej sieci naprawdę podziękowałem bo to co robią powinno być karalne.

19.12.2024 09:42

Panie Łukaszu, cennik ogólny jest dostępny na stronie: https://pakersi.pl/cennik oraz na stronach poszczególnych Punktów Kurierskich, np. https://pakersi.pl/sroda. Jeśli ma Pan na myśli kalkulator przesyłek dla Klienta końcowego, to zgadza się, nie mamy go. W przeciwieństwie do wszystkich innych sieci franczyzowych, nie konkurujemy z własnymi Franczyzobiorcami. W innych firmach może zdarzyć się sytuacja, w której Klient zamawiając przez stronę będzie miał znacznie niższą cenę niż idąc do Punktu i zamówi bezpośrednio przez stronę. U nas zawsze na pierwszym miejscu jest sprzedaż w Punktach Kurierskich. Nasze podejście pozwala również Franczyzobiorcom podbijać ceny, jeśli w danej miejscowości nie ma dużej konkurencji. Np. w konkurencyjnej Warszawie Klient płaci za paczkę do 5 kg 17 zł (przykładowy cennik: https://pakersi.pl/warszawafalenica), a w mniejszych miejscowościach może to być wyższa kwota (np. https://pakersi.pl/turek - 23 zł). Takie podejście pozwala maksymalizować zysk Franczyzobiorcy. Działamy w pełni legalnie, jesteśmy wpisani do Rejestru Operatorów Pocztowych prowadzonego przez Urząd Komunikacji Elektronicznej pod numerem B-00508.

09.04.2024 21:19

Czy ktoś z was pracuje w obsłudze klienta, i podpowie mi czy umowa zlecenie podlega lekkim negocjacjom? Dział jest chyba niezbyt duży, skoro cięzko tu znaleźć wypowiedzi pracowników biurowych. Oczywiście mogę się mylić, poprawcie mnie jak coś:)

27.05.2024 07:04

Dzień dobry, wynagrodzenie zależy od stanowiska i zakresu obowiązków.

01.10.2024 17:28

Dzień dobry, oczywiście wynagrodzenie zależy od posiadanych kompetencji i zajmowanego stanowiska.
    praca tylko za minimalną

27.05.2024 12:22

Jak ktoś kto odpowiada na komentarze, może bezczelnie pisać publicznie o benefitach i wynagrodzeniu wyższym niż minimalne, jak każdy pracownik wie, że powyżej minimalnego nic nie ugrasz, bo zawsze jest coś ważniejszego niż pensje. Ostatnio nowe BMW. Odklejka totalna. Wiecie co usłyszycie, jak będziecie chcieli pensję wyższą niż minimalna albo - słowo zakazane - umowę o pracę? Dostaniecie więcej obowiązków za miast podwyżki. Dobrze, że w lipcu przymusowa podwyżka wraz ze wzrostem minimalnej.

28.05.2024 11:46

Dzień dobry, jak wspomnieliśmy - wynagrodzenie i forma umowy są zależne od stanowiska. Na części stanowisk są również różnego rodzaju premie i dodatki, a podstawa pensji ma różną wysokość. Warto zwrócić uwagę na fakt, że jest to profil centrali. Być może nasi Partnerzy i Franczyzobiorcy prowadzący punkty pod marką Pakersi oferują inne warunki. Wymagamy oczywiście od nich sumiennego wypełniania obowiązków pracodawcy przewidzianych w przepisach prawa. Nie definiujemy jednak poziomu wynagrodzeń w poszczególnych Punktach Kurierskich.

29.12.2023 03:11

Specjalista ds. Obsługi klienta wciąż ma zlecenie? Tak podawali w ogłoszeniu na które zerknąłem, takim starszym, z czerwca. Ale szczerze wolałbym umowę o pracę normalnie, ciekawe czy po czasie jest szansa na to, żeby dostać ją?

29.12.2023 08:32

Dzień dobry, obecnie nie prowadzimy rekrutacji, mamy kompletny zespół. Co do rodzaju umowy, to oczywiście zależy ona od charakteru pracy lub zadań do wykonania.

28.09.2023 10:32

Widzę, że teraz nie szukacie nikogo do pracy? Natrafiam jedynie na starsze ogłoszenia o poszukiwaniach franczyzobiorców :-) Może są kadrowe plany na zatrudnienie osób do działu sprzedaży, które będą owych franczyzobiorców pozyskiwać, weryfikować, wdrażać itp.? Interesowałyby mnie warunki finansowe i benefitowe takiego stanowiska.

28.09.2023 11:22

Dzień dobry, faktycznie obecnie nie mamy żadnych otwartych rekrutacji. Nie planujemy prowadzić rekrutacji o której Pani/Pan pisze, natomiast w styczniu będziemy szukać kogoś na stanowisko o podobnym zakresie obowiązków, ale niezwiązane z franczyzą.

13.10.2023 16:21

Na pewno będziemy publikować ogłoszenie. Można również przesłać CV na adres [email protected]

20.02.2023 10:07

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Pakersi Kamil Kik? Chętnie zatrudniają?

13.09.2023 11:56

Panie Karolu, obecnie niestety nie prowadzimy programów stażowych, zatrudniamy wyłącznie na stanowiskach „niestażowych” na różnych poziomach doświadczenia..
    TiruRiru

27.09.2023 20:03

Oczywiście,jak najbardziej, Zależy co masz na mysli normalna stawka :)
    Marco

07.03.2023 20:17

Witam. Chciałbym Was przestrzec przed tą firmą oraz zastanowić się 100x zanim się weźmie udział w tym zakłamanym procederze. Już po samym Webinarze widać że nie jest on prowadzony na żywo, nagranie zostało nagrane wcześniej i jest puszczane co 15/20 minut. Odpowiedzi również usłyszymy tylko na pytania które zadają boty. Czyli wszystko przygotowane wcześniej, ukartowane oraz prowadzone tak by za wszelką cenę reklamować współpracę z nimi. Skoro już na samym starcie (usunięte przez administratora) w związku z webinarem i że można zadawać pytania, chociaż jasno widać że pytania powtarzają się co każde spotkanie są takie same oraz odpowiedzi również to samo. Strach pomyśleć co będzie dalej... Nie dajcie się wciągnąć w długi. Nie polecam.

08.03.2023 09:23

Panie Marcusie, jak się domyślam po datach komentarzy, skomentował Pan nagranie webinaru sprzed dwóch lat. Przykro nam, że poczuł się Pan wprowadzony w błąd, przez kilka lat udostępniania nagrań webinarów nie mieliśmy takich uwag jak Pana. O ile dobrze zgaduję jakie dane kontaktowe Pan podał podczas oglądania nagrania, są one nieprawdziwe i nie jesteśmy w stanie się skontaktować za ich pośrednictwem. Jeśli oczekuje Pan odpowiedzi, prosimy o kontakt indywidualny pod numerem telefonu 732 739 734, przez formularze na stronie https://pakersi.pl/franczyza lub mailowo pod adresem [email protected]. Niestety nie jesteśmy w stanie prowadzić webinarów regularnie, więc lepsze nagranie niż jego brak. W kolejnych webinarach zwrócimy uwagę również na osoby oglądające nagrania, żeby skierować je pod poniższe formy kontaktu. Jednocześnie chciałbym zwrócić uwagę, że GoWork jest serwisem przeznaczonym dla pracowników firm, którym Pan nie jest i nie był. Pana komentarz może więc wprowadzać czytających w błąd, bo w żadnym stopniu nie dotyczy zatrudnienia Pana w firmie Pakersi.

09.03.2023 08:37

Przykro nam, że ma Pan taką opinię. Jeśli jest Pan naszym Klientem i coś nie spełniło Pana oczekiwań, prosimy o złożenie reklamacji. Nie jesteśmy w stanie w żaden sposób pomóc, otrzymując anonimową opinię „nie polecam”. Przypominamy również, że aktualne i rzetelne opinie prawdziwych właścicieli Punktów uzyska Pani odwiedzając nasze licencjonowane Punkty, których mapa jest tutaj: https://pakersi.pl/nasze-punkty

28.02.2023 20:01

Na jakiej zasadzie wygląda praca zdalna lub praca na własnym terenie?. Najbardziej mnie interesuje praca zdalna z poziomu komputera, smartfona itp.. Proszę o zakres obowiązków i sam charakter pracy. Pozdrawiam :)

01.03.2023 09:29

Dzień dobry, charakter pracy zdalnej zależy od stanowiska. Obecnie, w chwili pisania komentarza (marzec 2023) nie prowadzimy rekrutacji.

08.10.2022 11:48

Czy pracownicy Pakersi Kamil Kik mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
    Uwieziona

25.01.2023 17:59

Jak się sama zintegrujesz z kimś, to tak ;)

27.01.2023 16:08

Spotkania integracyjne organizowane są zarówno przez firmę, jak i przez poszczególnych pracowników. Akurat dobrej atmosfery firmie nie można zarzucić :).
    Marta

10.01.2023 16:55

Prosże o opinie o franczyzie Pakersi od obecnych franczyzobiorców (nie anonimowe wpisy na forum sprzed 10 lat).
    Uwieziona

25.01.2023 18:04

Dziwnym trafem tylko PAKERSI odpowiadają tu na komentarze. Jeżeli uda Ci się zobaczyć mój komentarz przed usunięciem, to rada: NIE WPIE*** SIE W TO GO****. (usunięte przez administratora) I (usunięte przez administratora)

27.01.2023 16:06

Komentuje Pani wizytówkę firmy Pakersi, która znajduje się w serwisie GoWork (Administratora). Jeśli łamie Pani regulamin serwisu GoWork, to Administrator usuwa z Pani wpisów fragmenty niezgodne z regulaminem GoWork, a w tym przypadku również z przepisami kodeksu karnego. Rozumiemy, że czuje się Pani anonimowo, jednak powinna mieć Pani świadomość, że uporczywe wypisywanie dziesiątek komentarzy pomawiających firmę lub ujawniających dane osobowe jej pracowników nie tylko utrudnia pracę na rzecz marki Pakersi, ale też łamie Pani prawo. Jeśli jest lub była Pani Klientką Pakersów lub czuje się Pani w jakikolwiek sposób poszkodowana przez firmę, prosimy o złożenie reklamacji. Anonimowe, niemerytoryczne komentarze nie powalają nawet odnieść się do meritum.

Kontakt - Pakersi Kamil Kik

52A 57-213 Wrocław

Branża główna: Kurierzy

Były pracownik - BOK'u

20.01.2023 18:22

Moja przygoda z pakersami nie była przyjemna. Obowiązki wykraczające poza ich zakres z podpisanej umowy to standard. Codzienne telefony rozżalonych i poirytowanych franczyzobiorców na współpracę z siecią - norma. Znaczna większość osób dzwoniących na infolinię jest zdenerwowana i wulgarna. Klimat luźnej atmosfery w biurze to tylko złudzenie. Przejście na umowę o prace ze zlecenia wiąże się ze spora utratą zarobków, a podwyżki nie są czymś oczywistym. Nie polecam

23.01.2023 09:41

Przykro nam, że nie pracowało Ci się przyjemnie. Jak sama/sam zauważasz w pozostałych komentarzach, staramy się, żeby atmosfera była jak najprzyjemniejsza. To jest szczególnie ważne w BOK-u, bo praca w Biurze Obsługi Klienta niestety w każdej firmie łączy się z tym, że trafi się zdenerwowany lub wulgarny Klient. Rozumiemy, że jest to ciężkie, a przyjemna atmosfera czy możliwość wyjścia na taras powinny w części to zrekompensować. Ciężko powiedzieć o jakiej dokładnie sytuacji z przejścia ze zlecania na umowę o pracę mówisz. Oczywiście praca zleceniowa i na pełen etat w biurze łączą się ze zmianą obowiązków, co wynika ze specyfiki tych umów. Te obowiązki mogą być różnie wynagradzane. Pamiętaj też, że w przypadku umowy o pracę, poza wynagrodzeniem wpływającym na konto, pracodawca w każdej firmie opłaca za Ciebie wiele składek, takich jak np. składka emerytalna, składka na ubezpieczenie chorobowe, ubezpieczenie zdrowotne, składka rentowa, składka na Fundusz Pracy, składka na Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. W przypadku umowy o pracę przysługuje też urlop wypoczynkowy. To są dodatkowe wartości, które osoby pracujące na umowę o pracę otrzymują ponad pensję.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pakersi Kamil Kik?

Monika

18.01.2023 01:47

Szczerze odradzam i ostrzegam przed wejściem w tą franczyzę. Piramida,(usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)
    Monika

18.01.2023 02:23

Dlaczego usuwacie prawdziwe opinie?

18.01.2023 08:40

Pani Moniko, przede wszystkim przykro nam, że tak ocenia Pani naszą sieć, a Franczyzobiorców prowadzących swoje biznesy nazywa Pani członkami piramidy. Pakersi nie mieli i nie mają nic wspólnego z piramidami finansowymi, zarówno w znaczeniu potocznym, jak i prawnym z prostego powodu - zarabiają na pozyskiwaniu Klientów nadających przesyłki kurierskie, czyli na realnej usłudze. Ponadto przestrzegamy zawieranych umów, które są jawne i publicznie dostępne przed podpisaniem umowy, a dodatkowo omawiane z naszej inicjatywy podczas szkoleń, więc o żadnym oszustwie nie może być mowy. Gdyby podpisała się Pani nazwiskiem, moglibyśmy zweryfikować czy brała w nim Pani udział i czy w ogóle jest Pani Franczyzobiorczynią Pakersów. Jeśli jest Pani naszą Franczyzobiorczynią i uważa Pani, że nie wykonujemy postanowień umowy, to zawsze może Pani złożyć reklamację w sposób opisany w umowie. Nazywanie firmy działającej od ponad 10 lat „piramidą” nie jest tym sposobem. Co do usuwania wpisów - napisała Pani 13 takich samych wpisów w ciągu pół godziny, w dodatku niezgodnych z regulaminem GoWork, więc administrator usunął duplikaty.
    Katarzyna

10.01.2023 09:48

Czy opłaca się zostać tym właścicielem punktu kurierskiego, co wisi ogłoszenie? Nie chcę wtopić w jakieś niepowodzenie. Ktoś realnie na tym zarobił tutaj?

10.01.2023 10:13

Pani Katarzyno, jedyną rzetelną odpowiedź prawdziwych właścicieli Punktów uzyska Pani odwiedzając nasze licencjonowane Punkty, których mapa jest tutaj: https://pakersi.pl/nasze-punkty W Internecie każdy może sobie napisać cokolwiek.
    ANIA

10.01.2023 11:16

WARTO PYTAĆ :)
    kasia

09.01.2023 15:55

Dzień dobry. Widziałam ofertę pracy w Pakersach. Na naszym rejonie i wg na półnony Polski jest mało punktów. Czym to jest spowodowane? Czy to nie jest dobre miejsce na taką franczyzę? Jak to wygląda os " środka" ? W jakich widełkach można zamknąć zarobki? Na jakie koszty trzeba być nastawionym od początku? ( pisano tutaj o 20-30tys ale ile pokrywa dofinansowanie a ile trzeba mieć środków własnych? Poproszę o odpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam

09.01.2023 16:17

Dzień dobry, najpełniejsze informacje uzyska Pani rozmawiając z nami, zawsze będzie też mogła Pani dopytać o szczegóły :) Prosimy o kontakt pod numerem telefonu 732 739 734 lub zgłoszenie się przez stronę https://pakersi.pl/franczyza. Odpowiadając na Pani pytania: 1. Rzeczywiście jesteśmy obecni bardziej na południu niż na północy. Obecność w każdej miejscowości, a czasem nawet konkretnym osiedlu należy jednak rozpatrywać indywidualnie. Jeśli chodzi Pani po głowie konkretne lokalizacja, prosimy o kontakt, bezpłatnie i niezobowiązująco sprawdzimy ją. 2. Zarobki zależą od wielu czynników, przede wszystkim od lokalizacji i aktywności konkretnej osoby. Mamy zarówno Punkty będące którymś z kolei biznesem danego Franczyzobiorcy i generujące stosunkowo małe obroty, ale za to napędzające ruch w innych przedsięwzięciach, jak i lokalne centra usług kurierskich, w których pracuje po kilka osób, a obroty wynoszą ponad sto tysięcy złotych miesięcznie. Większość Punktów jest jednak gdzieś pośrodku :). 3. Najwięcej zależy od stanu lokalu. Większość osób rzeczywiście na start przeznacza 20-30 tys. zł netto. Obecnie można skorzystać z dofinansowań na ponad 35.000 złotych na terenach miejskich i do 100 tys. na terenach wiejskich, więc przy dobrych wiatrach da się sfinansować otwarcie Punktu Kurierskiego bez środków własnych. Nawet w takiej sytuacji zalecamy jednak mieć zapas środków na wszelki wypadek. Najlepiej gdyby zgłosiła się Pani pod numer 732 739 734 lub wypełniając formularz https://pakersi.pl/franczyza - pomożemy znaleźć finansowanie.
    [email protected]

24.11.2022 10:44

Witam - prosze o interwencje poniewaz moja paczka wyslana z Polski /Suwalki/ dotarla do Dartford i tam lezy juz 22 dni - paczka mala zaledwie wazacza 4kg200dkg - sa w niej ubrania 'dresy,kurtka.bluza i 2 koszulki - mozna to sprawdzic a nie trzymac jak by tam bylo jakies zloto /a to tylko prezent dla mojego dziecka - ktory mial dojsc na urodziny/ prosze o interwencje /numer paczki 223788312/ dziekuje i pozdrawiam
    [email protected]

13.11.2022 17:16

dnia 27.10.2022 wyslalam 2 paczki - do dnia 13.11.2022 jeszcze leza w Dartford - gdzie i jak najlepiej interweniowac

13.11.2022 21:21

Dzień dobry, ustalimy co się dzieje i jutro się odezwiemy. Zawsze można też się skontaktować przez telefon 788 784 784 i e-mail [email protected]
    Aga79

10.01.2022 14:02

Punkt Pakersów prowadzę od roku i jestem bardzo zadowolona. Teraz mam pracownika ale na poczatku działałam sama i bylo dużo roboty . Oprócz nadawania paczek dobrze można też zarobić na ludziach, którzy je odbierają z punktu - dziennie mam z 50 takich osob. rzeczy do pakowania tez są ważne, więc warto przygotwoac sobie stół roboczy, bo ludzie są chętni do pakowania na miejscu. Kartony można zamówić u Pakersów. Szkoda że nie dają taśmy z logo i sama musiałam to ogarnąć. Ogólnie firma się rozwija, cały czas można liczyć na szkolenia i pomoc ale dużo robiłam też samam, żeby punkt działał tak jak działa - reklama na Facebooku, wpisy na wizytóce Google, rozdawanie ulotek . .Ważna jest lokalizacja , bo według mnie to jest 40 % sukcesu. No i żeby lokal miał parking, bo w przypadku większych przesłyek czy palet jest to ciężko bez miejsca, w którym można zaparkować pod samym pukntem.

17.02.2022 11:05

Serdecznie dziękujemy za podzielenie się pozytywną opinią. Taśmę z logo mamy w planach. W razie jakichkolwiek pytań - pozostajemy jak zawsze do dyspozycji. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów w prowadzeniu Punktu.
    Anna

26.07.2022 13:30

O fajny pomysł z taśmą i jeszcze foliopaki ????
    MirkaZet

22.03.2022 12:32

Moim zdaniem jak teraz jest takie zapotrzebowanie na kurierów to bardzo dobry pomysł na biznes. Obroty wzrosły tak, że zatrudniłam dodatkowego pracownika. Moge dobrać ofertę z kilku dostawców, mam dobre ceny na całą Europe no i wysylki niestandardowe. Jedno czego brakuje to brandowanych materiałów do akowania jak taśmy. Ale na tym co jest też dajemy radę.

16.05.2022 09:28

Cieszymy się, że biznes się rozwija. Planujemy wzbogacenie oferty - także jeśli chodzi o materiały do pakowania - tak, by w pełni odpowiadać na zapotrzebowanie naszych Partnerów Biznesowych. Pozdrawiamy serdecznie!
    Anna

22.07.2022 16:35

No ale takie taśmy czy nawet koperty sztywne i foliopaki było by chyba super .Ale to już Centrala powinna działać ????
    Ewa

04.05.2022 12:06

Otworzyłam Punkt Kurierski w sierpniu 2020 r. Jestem zadowolona z obrotu. Wiadomo jakie są poczatki. Z czasem jednak zaczęło się rozkręcać, trochę rozmów z opiekunem handlowym i ogólnie całą Centralą, potem jakoś to poszło. Teraz są stali klienci i znają mnie w mieście. Co więcej sprzedaż materiałów do pakowania też dobrze idzie, a nie tylko nadawanie paczek. Jeśli mogłabym coś zasugerować to polecam PUDO sobie rozkręcić, bo to stały ruch zapewnia i klientów.
    Ania

18.07.2022 19:26

A co to PUDO ??

19.07.2022 11:09

PUDO (ang. PickUp Drop Off) to punkt, w którym można nadawać paczki, ale też zamówić kuriera, żeby zostawił je w Punkcie. Taka usługa przydaje się np.: - firmom, do których kurier przyjeżdża za wcześnie i wolą zostawić swoje wysyłki w punkcie kurierskim - osobom, które robią zwroty zakupów kupionych przez Internet - jeśli kurier nie zastał odbiorcy w domu może zostawić paczkę w PUDO, więc odbiorca może odebrać paczkę w okolicy Również zachęcamy naszych Franczyzobiorców do obsługi paczek od jak największej ilości przewoźników i pomagamy w tym na ile możemy.
    Kamyk

28.02.2022 12:02

Jestem nie tyle pracownikiem pana Kamila, ale jednego z punktów Pakersi. Po miesiącu pracy jestem zadowolony ze współpracy. Ciężko mi coś więcej mówić bo to dopiero początki, mam swój lokal, udało mi się znaleźć klientów biznesowych, więc potencjał jest. Nie mam na ten moment na co narzekać, oczywiście zawsze mogło być lepiej, ale jest okej.

11.07.2022 10:44

W firmie Pakersi nie zatrudniamy i nigdy nie zatrudnialiśmy pracownika o imieniu Rafał. Jeśli naszym Odbiorcom zależy na rzetelnych opiniach - zachęcamy do odwiedzenia naszych punktów kurierskich: ich lista jest dostępna pod adresem https://pakersi.pl/nasze-punkty
    marek72

15.07.2022 15:18

Cześć, odezwij się na adres [email protected], chętnie się dowiem.
    Kozik

15.12.2021 13:52

Radzę wszystko przeliczyć, ponieważ z każdej strony już wszędzie można wysłać paczki, orlen, allegro, paczkomaty, konkurencja. Trzeba słuchać co dokładnie mówi centrala i to robić, bo intuicja zawodzi. Jak robi się zgodnie z modelem, to konkurencja przestaje mieć znaczenie, bo zarabia się na dużych paczkach, a nie na malych obsługiwanych w konkurencji. Marża, marża, marża. W nadaniach małych paczek jej nie ma. Marża jest w dużych paczkach, w wysyłkach do niemiec, do angli, w niestandardach. To się sprawdza nawet jak sie wydaje, że nikt tego nie wysyła. Zaznaczam, że uważam że nie ma co liczyć aż ktoś wszystko zrobi za mnie i samemu trzeba działać. Na początku ciężko było, ale na pewno przez 2 lata już jest lepiej i szybciej działa wszystko. Prowadzimy lokal z dziewczyną i bedziemy otwierac drugi. Ja zostanę na tym i wezmę pracownika, dziewczyna wezmie drugi. Jestem zadowolony.

17.02.2022 11:08

Dzień dobry, dziękujemy za zaufanie i chęć działania. Cieszymy się, że planowany jest dalszy rozwój. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów.
    @Alex

15.07.2022 09:54

Jak mogę się z Tobą skontaktować?

29.06.2022 10:59

Co wchodzi w socjal Pakersi Kamil Kik?

29.06.2022 11:43

Dzień dobry, w zależności od stanowiska, oferujemy: - Elastyczny czas pracy (7-20) - Możliwość okazjonalnej pracy zdalnej - Możliwość pracy częściowo zdalnej (max 2 dni w domu, po okresie próbnym) - Własne miejsce parkingowe - Samochód służbowy - Samochód służbowy do użytku prywatnego - Imprezy integracyjne - Owoce w biurze - Praca w centrum, w nowoczesnym biurowcu - Multisport z pakietem medycznym
    Wojtek

08.03.2022 15:56

Mam Punkt niedaleko stolicy. Generalnie na początku nie bylo łatwo. Pewnie gdyby nie lokalizacja, nie miałbym siły przebicia. handlowiec pomógł mi wybrać dobre miejsce do otwarcia Punktu i nawet fajnie to działa. Dużo dała poczta pantoflowa, polecenia u znajomych, rodziny, czy wsród samych klientow, co przychodzą do Punktu. lubię swoją pracę, pozyskałem lokalnych częściarzy, wysyłających meble oraz tych, co nadają duże ilości paczek w automatach, dzięki nim mam regularne nadania i dobre pieniądze. Cieszę się, że ludzie już mnie znają, kojarzą i przychodzą. Pomógł mi też markieting, bez niego i dobrej lokalizacji pewnie bym nie ruszył.

16.05.2022 09:29

Cieszymy się, że Punkt sprawnie działa. Życzymy dalszych sukcesów!
    Jabłonka

20.04.2022 10:38

Współpraca okej, jak czegoś nie wiemy można dzwonić na wsparcie. Zawsze jest pomoc. Konkurencja jest, ale trzeba sobie radzić i szukać klientów. Prócz punktu mam też artykuły papiernicze, więc dzięki temu lepszy zysk. Zawsze może być lepiej, ale nie ma co narzekać.

16.05.2022 09:24

Gdyby potrzebne było jakieś wsparcie - zapraszamy do kontaktu. Udzielamy bezpłatnych konsultacji - dla naszych Partnerów Biznesowych - odnośnie sprzedaży i marketingu.
    Doma

25.01.2022 14:56

Jestem bardzo zadowolona z usług Pakersów! Paczka dotarła szybko i bezpiecznie. Będę korzystać w przyszłości.

17.02.2022 11:00

Dzień dobry, cieszymy się, że jest Pani zadowolona. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług!

16.05.2022 09:22

Przypominamy, że na www.pakersi.pl można znaleźć listę naszych punktów.
    Mateusz

18.12.2021 09:30

Polecam, przesyłki szybko doszły

17.02.2022 10:59

Dzień dobry Panie Mateuszu, cieszymy się, że jest Pan zadowolony.

16.05.2022 09:21

Na www.pakersi.pl można znaleźć pełną listę punktów.
    Damian

05.04.2022 15:53

Dzień dobry Jaki jest koszt otwarcia punktu franczyzowego ?

06.04.2022 10:16

Panie Damianie, mamy różne możliwości finansowania inwestycji (w tym pełne dofinansowanie). Całkowity koszt otwarcia Punktu, w zależności od stanu lokalu, to ok. 20-30 tys. zł. Zapraszam do umówienia kontaktu indywidualnego przez stronę https://pakersi.ac-page.com/finansowanie - pomożemy dobrać odpowiednie finansowanie do Pana indywidualnych możliwości (np. miejsce zamieszkania, status zatrudnienia, wiek itp.).
    Ex Franczyzobiorca

03.12.2021 14:48

Prowadziłem punkt kurierski oparty o franczyzę Pakersi i niestety ze względów zdrowotnych musiałem zrezygnować. Chciałbym podziękować za blisko 2 lata współpracy panu Kamilowi, Markowi oraz wszystkim pracownikom, którzy wspierali mnie w lepszych i gorszych chwilach. Początki były ciężkie, ale z każdym tygodniem było coraz lżej i coraz korzystniej finansowo. Mam nadzieję, że osoba, która przejęła mój punk doskonale sobie poradzi.
    Ilona45

21.12.2021 13:26

Interesuję się branżą kurierska, w jakiej miejscowości prowadził pan swój punkt? Jest możliwość przejęcia?

17.02.2022 11:12

My również serdecznie dziękujemy za bycie z nami i zaufanie. Trzymamy kciuki za poprawę stanu zdrowia. Mamy nadzieję, że dane nam jeszcze będzie w przyszłości współpracować. Pozdrawiamy ciepło!
    Zadowolona

28.01.2022 15:33

Można powiedzieć, że „pracowałam”, bo prowadzę punkt kurierski. Mój punkt działa od 1.12 więc też początki, ale jestem zadowolona. Fakt że myślałam, że inaczej to będzie wyglądało, że od razu zacznę zarabiać, no ale niestety nie. Zrozumiałam jak to wygląda i już robię wszystko, żeby każdy tydzień, a nawet dzień był co raz lepszy. Współpraca ze wszytskimi przewoźnikami na plus. Jak ktoś ma swój lokal to już w ogóle super. Ja wynajmuję, więc trzeba odjąć czynsz od zysków. Jak ktoś chce otwierać swój punkt to najlepiej pomyśleć o czymś dodatkowym, żeby przyciągnąć klientów. Wspracie pomaga, nie mogę powiedzieć o firmie złego zdania, tylko najgorsza jest konkurencja, ale każdy tak mówi więc trzeba więcej robić niż mówić. I to właśnie idę robić - zarabiać :).

17.02.2022 11:02

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się pozytywną opinią. Zdanie naszych Partnerów Biznesowych jest dla nas bardzo ważne. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy samych sukcesów w prowadzeniu Punktu.

Zostaw merytoryczną opinię o Pakersi Kamil Kik