Opinie o Top Travel Jan Węgleński Warszawa
Profil nieoficjalny
Profil nieoficjalny
Wywiadu udzielił/aPiotr
29.09.2023 11:54
Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?
Właściciel firmy był moim kolegą. Prosił mnie, żebym mu pomógł, jako kierowca autokaru. Zgodziłem się na miesiąc takiej pracy, pod warunkiem zatrudnienia na pełny etat. Umowa była ustna. Po miesiącu przedłużyliśmy umowę również ustnie o następne dwa miesiące. Z końcem trzeciego miesiąca postanowiłem, jednak wrócić do swojej pierwotnej pracy. Po tym dostałem pocztą świadectwo pracy wypisane na 1/2 etatu. Dodatkowo w firmie każdy kierowca na tym samym stanowisku dostaje inne wynagrodzenie — co w mojej opinii jest objawem dyskryminacji.
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?
Międzynarodowy kierowca autokaru.
Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?
300-600 "na rękę" na dzień.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
3 miesiace.
Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź
Nie poleciłbym pracy w tej firmie. Właściciel był moim kolegą, ale przez to, że pracowałem dla niego, zobaczyłem, że dla niego liczą się tylko pieniądze, a nie dobro pracowników.
Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.
Nie dostałem obiecanej umowy o pracę na cały etat. Wielokrotnie także musiałem pracować ponad normę i jeździć dłużej, niż jest to dozwolone w prawie.
Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?
Firma powinna przestrzegać przepisów dotyczących czasu pracy oraz zadbać o to, żeby każdy pracownik otrzymywał takie same wynagrodzenie.
09.08.2023 10:52
14.04.2020 18:07
Lipska 11 lok. 1 03-904 Warszawa
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

PRACOWNIK WARSZTATU-MECHANIK LUB POMOCNIK
M2K Sp. z o.o.
6000 - 25000 PLN netto / miesiąc
Mechanik do napraw ciągników siodłowych i naczep ciężarowych
Taj Społka Jawna Piętka Andrzej Piętka Halina
8000 - 12000 PLN brutto / miesiąc
Sawtrans Grzegorz Sawicki
9500 - 12500 PLN brutto / miesiąc
TIM Tietze Industrie Montage GmbH
2500 - 2700 EUR brutto / miesiąc
Zlecenie na magazynie w Emilianowie niedaleko Warszawy! BEZ DOŚWIADCZENIA!
OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.
34 - 37.7 PLN brutto / miesiąc
OD ZARAZ! Mechanik - pomocnik mechanika. Praca w Niemczech
Marcin Gajdos Agencja Pracy
3700 - 4000 EUR brutto / miesiąc
Kurier/Dostawca Kat.B Bus 3.5t + Auto pod dom!
Seven Black Sp. z o.o.
5500 - 7500 PLN netto / miesiąc
ELE TAXI POLSKA - CENTRUM OBSŁUGI KLIENTA Sp. z o.o.
5000 - 8000 PLN netto / miesiąc
2300 - 3000 EUR brutto / miesiąc