Mieszkamy w budynku wybudowanym przez firmę PRO CNL / PRO Developer już od 4 lat i niestety przez ten czas doświadczyliśmy wielu problemów związanych z jakością wykonania oraz podejściem firmy do napraw gwarancyjnych. Firma systematycznie przeciąga realizację zgłoszeń gwarancyjnych, co sprawia wrażenie, że celowo działa na zwłokę, licząc na ich przedawnienie. Komunikacja z deweloperem jest coraz bardziej utrudniona, a odpowiedzi na reklamacje przestały pojawiać się w ogóle.
Najbardziej palącym problemem są przeciekające schody, które od 4 lat niszczą elewację budynku. Nasza wspólnota wielokrotnie zgłaszała ten problem, ale do dziś nie został on naprawiony. W związku z brakiem reakcji byliśmy zmuszeni zatrudnić adwokata, aby spróbować zmusić firmę do podjęcia działań. Podobna sytuacja dotyczy źle wykonanych studzienek kanalizacyjnych. Reklamacja trwa już ponad rok – studzienki są nieszczelne, przez co po każdym deszczu zbiera się w nich woda, która uszkadza licznik oraz rury. Mimo wielokrotnych obietnic poprawy, nic się nie zmieniło.
Innym problemem są barierki na schodach i tarasach, które zostały źle zakotwione. Po 4 latach są całkowicie zardzewiałe i stanowią realne zagrożenie dla użytkowników. Deweloper tłumaczy brak działań pogodą, która od 4 lat jak widać nie sprzyja naprawom.
Brak reakcji na nasze kolejne pisma reklamacyjne jest dowodem na brak profesjonalizmu i odpowiedzialności. Jesteśmy pozostawieni z kosztami napraw, które powinny zostać wykonane w ramach gwarancji. Nie polecamy współpracy z PRO CNL / PRO Developer. Jeśli zależy Państwu na solidnym wykonawcy, radzimy omijać tę firmę szerokim łukiem.