Moje doświadczenie z tym miejscem pracy jest bardzo negatywne. Atmosfera była wyjątkowo nieprzyjemna i napięta – zarówno ze strony właścicielki, jak i osoby mianującej się jako „kierowniczka”. Kiedy prosiłam o wyjaśnienie jakiejś kwestii lub powtórzenie informacji, spotykało się to z wyraźnym niezadowoleniem i było traktowane jak duży problem. W praktyce bardzo utrudniało to normalne wykonywanie obowiązków i wdrożenie się do pracy.
Właścicielka firmy nie ma realnego pojęcia, jak wyglądają obowiązki i ile czasu faktycznie zajmują. Oczekiwania były często oderwane od rzeczywistości – wiele rzeczy miało być zrobionych „na już”, bez uwzględnienia ilości pracy i realnych możliwości.
Kwestie zatrudnienia i wynagrodzenia również pozostawiały wiele do życzenia. Formalnie byłam zatrudniona na pół etatu, a w praktyce pracowałam w wymiarze pełnego etatu. Wynagrodzenie było wypłacane częściowo przelewem, a częściowo gotówką. W moim przypadku zdarzały się sytuacje, w których kwoty się nie zgadzały. Kiedy upomniałam się o swoje pieniądze, reakcja właścicielki- „może mi się pomyliło” niestety pieniądze nigdy nie zostały wyrównane.
Rotacja pracowników jest tam bardzo duża – średnio co 3–4 miesiące zostają zwalniane osoby i pojawiają się nowe.
Powód? Brak zaufania do pracownika.
W momencie złożenia wypowiedzenia nagle znacząco zwiększył się zakres moich obowiązków – oczekiwano ode mnie wykonywania dodatkowej pracy „na zapas”, wykraczającej poza to, co robiłam wcześniej.
Dodatkowo, po zakończeniu okresu wypowiedzenia i ustaniu zatrudnienia, nie otrzymałam pełnego wynagrodzenia za wykonaną pracę.
Szczerze uważam, że szkoda czasu, energii i nerwów na pracę w tym miejscu. Chaos organizacyjny, nieprzyjemna atmosfera, nierealne oczekiwania oraz problemy z wynagrodzeniem sprawiają, że zdecydowanie nie polecam tej firmy.