EKOPLON Sp. z o.o. Sp.K.
2 331 6 1

Opinie o EKOPLON Sp. z o.o. Sp.K.

EKOPLON Sp. z o.o. Sp.K.
pracodawca
Dzisiaj EKOPLON w przebraniu Świętego Mikołaja odwiedził i obdarował bardzo grzeczne dzieci z przedszkola w Potoku. Okrzykom radości i zachwytom nie było końca.
Uśmiechnięte buzie dzieci to najlepszy prezent jaki kiedykolwiek otrzymaliśmy.
   
Kurczak

Piękny gest. Prosze tez wspomnieć o protestach mieszkańców którzy mieszkają blisko uciążliwej hodowli kurcząt w kilku kurnikach właściciela Ekoplonu. Może te dzieci choć przez chwile zapomną o trudnym sąsiedztwie.

Niezależny

Ile wysiłku włożył właściciel,aby zatuszować prawdę o własnej firmie. Panie właścicielu prawdy nie da się ukryć. Niektórzy nic się nie uczą. Życie w swoim świecie to super sprawa. Sam sobie kierujesz rzeczywistość, możesz się (usunięte przez administratora)do woli, lub dawać się (usunięte przez administratora).Zależy co kto lubi. Destrukcji nic nie zatrzyma. Game over.

Elżbieta
@Niezależny 02.12.2018 21:12

Oceniasz w sposób bardzo krytyczny działania Właściciela firmy EKOPLON, do czego masz oczywiście prawo. Jednakże dobrze byłoby, jak postarał się dostrzec jakąś - chociaż jedną - pozytywną ich stronę. Dalej tam pracujesz, czy może już postanowiłeś pożegnać się z tym pracodawcą?

ScoobyDoo
@Elżbieta 04.12.2018 15:30

TO JA DOSTRZEGAM !!! Pozytywna strona właściciela firmy EKOPLON???......... no jaka? Daje ludziom zatrudnienie - to po 1 (że za marne grosze ale... daje!!!) 2. Zapomoga na święta, paczki itd. itp (ciekawe ile tej zapomogi ???) - (którą i tak sobie odbije co te szare myszki nawet nie będą wiedziały kiedy pewnie razy 2 lub więcej) 3. To chyba tyle... POZYTYWÓW , chyba że pominąłem najważniejsze to proszę o poprawienie albo dopisanie do pkt. 3.

John
@Elżbieta 04.12.2018 15:30

Właściciel ma napewno jedna dobrą stronę. Bardzo ceni sobie szczere rozmowy z pracownikami. Szkoda, że każdy kto tak sobie szczerze porozmawiał za chwile nie pracuje. Po dwóch latach sam się o tym przekonałem.

wszyscy
@Niezależny 02.12.2018 21:12

EKOPLON = EKOZGON??? CZY JESZCZE KTOŚ MYŚLI INACZEJ?

HAPPY NY 2019

Co jest nie prawdziwe??? Podwyżki o 1zł? (no tak DZIAŁ PRAWNY ma sporo WIĘCEJ)!!! Organizacja??? chyba nie!!! A wizerunek firmy psuje kto???... jakbyście szanowali ludzi i godnie ich za to nagradzali to te opnie wpływałyby tylko na plus EKOPLONU i firma miałaby uznanie a wy sami sobie dołek kopiecie... Dajcie że tym ludziom - pracownikom, którzy na Wasze wypłaty robią chociaż po 2800 (na czysto!!!!) bez ... SOBOTY i NIEDZIELI! Teraz bony Święty Mikołaj :? postaraj SIĘ... i daj motywacje na kolejny ROK!!!! (byle by to nie był SZOK....!!! ) Z SZACUNKIEM DLA (ogarniętego) BRYGADZISTY --->>>> W.S

Dział Prawny

Szanowni Użytkownicy Wyrażając swoje opinie o pracodawcy, do czego macie Państwo prawo, musicie zwracać uwagę, aby ich treść nie naruszała wizerunku Firmy oraz osób w niej zatrudnionych, a jest to chronione dobro w polskim prawie. Oznacza to, iż wpisy nie mogą zawierać informacji nieprawdziwych i niepotwierdzonych, takich które zniesławiają, pomawiają pracodawcę oraz jej pracowników, świadomie wprowadzają w błąd co do sytuacji majątkowej, organizacyjnej lub personalnej pracodawcy. Administrator ma prawo usuwać treści szkalujące, obrażające i poniżające osoby a także informacje nieprawdziwe a szkodliwe dla Firmy. Opinie są o pracodawcy i nie mogą wskazywać konkretnych osób! W przeciwnym wypadku Administrator serwisu, działając samodzielnie lub na wniosek zainteresowanych osób, może w całości lub w części usunąć wpisy naruszające prawo lub regulamin serwisu.

Mietek

Ewidentnie ktoś postanowił zrobić porządek z tą strona, właściwie nic dziwnego skoro hodowcy już sami pytają o prawdziwość tych informacji. Tylko proszę Państwa nie tędy droga ! Zacznijcie od siebie, a opinie ulegną poprawie!

DrHaus
@Mietek 28.11.2018 21:11

Kto ma zacząc od siebie?...Pracowałem w tej firmie I moge jasno powiedziec,ze NIE MA TAM Z KIM POWAZNIE ROZMAWIAC!...A Ile sie nasłuchałem od dystrybutorow przykrych rzeczy za ktore musiałem przepraszac w imieniu firmy to juz nie wspomne.

Były pracownik

Bardzo źle traktują również pracowników produkcji ...bardzo niskie zarobki , co kilka lat podwyżka w wysokości 1zl /h co praktycznie jest to nie zauważalne przy wypłacie.(usunięte przez administratora). Niektóre stanowiska całkowicie zapomniane przez firmę . Nikt niczym się nie interesuje co przekłada się na brak zaangarzownie i chęć pracy w tej firmie.

Elżbieta
@Były pracownik 20.11.2018 11:03

Jeśli chodzi o poziom wynagrodzenia, to chyba należy mieć świadomość tego, że każdy z pracowników może mieć w tej kwestii inne wymagania. A co do warunków "higienicznych" w EKOPLON, to chyba należałoby po prostu porozmawiać o tym z Dyrektorem. Długo tam pracowałeś?

J-23
@Elżbieta 20.11.2018 13:54

A ile zarabia taki fachowy moderator na GOWORK ???

Jeszcze pracownik
@Elżbieta 20.11.2018 13:54

W biurze nielepiej. Podwyżka jak już jest to 100 brutto na 2 lata jak dobrze pójdzie. Atmosfera jak w rodzinny grobowcu. Strach wyjść z pokoju żeby nie natknąć się (usunięte przez administratora). Każdy się pilnuje bo nie wiadomo kto donosi wrednym ludziom - często tu wymienianych. Ja już szukam innej pracy. Właściwie dopiero !!!

Krycha
@J-23 20.11.2018 15:17

I czy jeździ lexusem ? - pytanie do moderatora Elżuni

J-23
@Jeszcze pracownik 20.11.2018 20:49

Śmieszna ta firemka.Pracowałem tam przez chwilę i naprawdę byłem nastawiony na długą i fajną pracę.Tym bardziej,że za mojej kadencji dyrektorem był człowiek który kilkanaście lat przepracował w tej firmie.Ale zaraz potem przyszedł jakiś dziwny gość w okularach i z koralikami na szyji i tamtego wygryzl.I zaczęła się jazda w dół która jak tu czytam trwa po dziś dzień...dobrze ,że mnie tam już nie ma...

Prosty chłop
@Jeszcze pracownik 20.11.2018 20:49

Ta, ciekawe z którym dyrektorem ? Żadnego nie widzieliśmy na produkcji bo tu za niskie progi dla takich. (usunięte przez administratora) I z kim gadać o tych warunkach ? Bo pieniędzy wiecznie nie ma to nie ma o czym.

Były pracownik
@Elżbieta 20.11.2018 13:54

Za długo Pani Elu .

Elżbieta
@Były pracownik 22.11.2018 09:48

Rozumiem, ale ta odpowiedź absolutnie mi nic nie mówi. Może jednak opisałbyś Nam jeszcze parę kwestii, związanych z ogólnymi warunkami pracy w firmie EKOPLON. Czy nowi pracownicy zarabiają tam mniej więcej tyle samo, co Ci już bardziej doświadczeni?

Były pracownik
@Elżbieta 27.11.2018 14:08

O jakich nowych pracownikach Pani mówi ? Nowi pracownicy pracują do pierwszej wypłaty a czasem po pierwszym dniu rezygnują . Różnica wynagrodzenia nie jest duża bo od minimalnej krajowej do stawek panujących w zakładzie to zaledwie kilka zł /g . Pracownik ze stażem i ogromna wiedza produkcyjną zarabia kilka stołeczek więcej od świeżaka . Jeżeli chodzi o warunki to już wcześniej napisałem ale administrator usunął moja odpowiedz wiec powtarzać się nie będę . Pozdrawiam pracowników z produkcji.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lech

A z głową wszystko w porządku?

noooo
@Lech 25.11.2018 09:20

tak tak

Kamil

Witam. Jestem zinteresowany pracą w waszej firmie w Baborowie na produkcji. Czego mozna sie spodziewać ? Jakie warunki pracy? jakie zarobki? jaka atmosfera?

Kamil
@Kamil 27.11.2018 20:02

Czyli można powiedzieć że w Baborowie jest ok ?

Zorro
@Kamil 28.11.2018 15:09

O Baborowie tez już było pisane. Podobnie jak w Grabkach.

Sędzia

Słabe się to forum robi skoro jest cenzurowania przez podmiot o którym są pisane opinie. Próbuje ukryć się fakty traktowania pracowników tak jak straszanie praconimow dyscyplinarka zmuszajac do podpisania rozwiazania umowy, zwolnienia dyscyplinarne po tym jak pracownicy sami sie zwolnili wczesniej, fakt procesow sadowych z pracownikami i wiele innych spraw poruszanych na tym portalu. Czy te opinie moga pomoc w podjęciu decyzji o wybraniu tego pracodawcy ? Ale jak widać rządzi kasa, wspomniana przez osobę która chwali się że ją ma. @ Lechu są inne portale.

J-23
@Sędzia 27.11.2018 14:33

To fakt.Slyszalem,ze wystarczy zaplacic pewna sume pieniedzy a moderatorzy juz sie postaraja aby bylo jak w MISIU....ŁUBUDUBU NIECH NAM ZYJE PREZES NASZEGO KLUBU....smutne ale to prawda.

DH

Uwaga. Usuwają wpisy, które są niewygodne, a przedstawiają prawdziwy obraz tej firmy. Nie polecam. Fałsz i brak honoru napiszę krótko.

Czech

Lech są trzy możliwości: Pracujesz krótko i nic nie wiesz Chcesz się zasłużyć i piszesz takie bzdury Kazali Ci coś miłego napisać. Ty chyba nie wiesz co to fn. Tłumaczę fn to wyssane z palca informacje. A to co czytasz to niestety sama prawda.

Lech
@Czech 17.11.2018 22:26

Chybiłeś w 100%!

Czech

Jarosław ty to chba jestes blisko prezesa. Znasz takie fakty. Sztefan ma kreta. Ciekawe kto to?

Dziad
@Czech 17.11.2018 22:26

Zastanówmy się?! kto może pisać w obronie (usunięte przez administratora)j firmy która „nie jest” na sprzedaż w sobotni, samotny wieczór, popijając gin z Argentyny ... hm ? Znam tylko jednego.

Boczek

Jarosław to może wiesz czy będzie obiecany piknik? Bo troche się martwię ze już zimno a o pikniku nic się nie mówi.

Czech
@Lech 18.11.2018 00:18

Czyżby.?Niesądzę.

Karol
@Lech 18.11.2018 00:18

Lech stał się cenzorem bo nie wytrzymał ciśnienia

Bizon

(usunięte przez administratora). Właściciel doszedł do wniosku, że nie da się tego uratować, dlatego takie dziwne ruchy.

Jan
@Bizon 12.11.2018 21:23

A kto kupił?

Jack
@Bizon 12.11.2018 21:23

To pasze sprzedane czy nawozy ?

Teleranek
@Bizon 12.11.2018 21:23

(usunięte przez administratora) powinien pakować kartonik .Od 01 stycznia nowa miotła w Ekoplonie.Ciekawe czy dostanie dyscyplinarkę czy oddaj (usunięte przez administratora) graty i jesteś wolny.Pracownicy,którzy zostali pracują tylko dlatego, że są (usunięte przez administratora) Na rynku nie ma innej takiej firmy, która w taki sposób traktuje ludzi. Jodła pakuj graty.

Teleranek
@Jan 13.11.2018 18:51

Krzysztof Jarzyna ze Szczecina.

Motywator
@Teleranek 16.11.2018 23:19

Dokładnie tak. Sztefan go jeszcze trzyma bo się boi ze z nim odejdą ludzie jak z poprzednim dyrektorem i wszystko padło. Ale żaden z nas nawet nie pomyśli o (usunięte przez administratora) na drugi dzień. Może nawet wróci chęć do pracy.(usunięte przez administratora)

Nick
@Bizon 12.11.2018 21:23

za niedługo zmiana na (usunięte przez administratora)

Chris von Basten
@Nick 21.11.2018 12:26

Het zal een ander bedrijf zijn. Leer vissen in het Nederlands.(usunięte przez administratora)

Rynkowy
@Nick 21.11.2018 12:26

(usunięte przez administratora) Nie zdziwiłbym się patrząc z jakim rozmachem działają.

Lech
@Rynkowy 23.11.2018 20:26

Źle słyszałeś! Ćmy też lecą do światła i giną.

Sędzia
@Rynkowy 23.11.2018 20:26

A skad Ty Lechu możesz wiesziec. (usunięte przez administratora)

Lech
@Sędzia 24.11.2018 22:23

Pytanie brzmi - czy w firmie Ekoplon któryś dział został sprzedany? Otóż nic na ten temat nie słyszałem to się nazywa F.N. Natomiast firma na "B" do pięt nie dorasta majątkowi Ekoplonu.

Lech

Chciał byś mieć taką kasę w wieku siedemdziesięciu lat.

Mamona

Lechu, nic nie piszesz sensownego o tej firemce. Nie tylko kasa się liczy! Sumienie , lojalność , zaufanie, własna godność i bliskie osoby na których można liczyć. To wartości dla Ciebie obce, bo nie kupisz ich za żadną kase. A kasy do grobu nie zabierzesz !

Rynkowy
@Rynkowy 23.11.2018 20:26

Być może żle słyszałem, (usunięte przez administratora) Co do firmy na B to chyba Lech nie zna Grupy kapitałowej i jej majątku.

J-23
@Sędzia 24.11.2018 22:23

To ciekawa sprawa z tym Lechem...wypowiada sie apodyktycznie a pod jego postami nie ma mozliwosci odpowiedzi...KTO TO JEST???

DH
@J-23 25.11.2018 21:19

To jest człowiek, któremu usuwa się grunt pod nogami i jak to mówią tonący brzytwy się chwyta.

Nowy

Mam rekrutację do Działu Drobiowego. Czytam opinię ale nie widzę nic o tym Dziale. Może ktoś mi napisze jak tam jest?

Bond
@Nowy 23.11.2018 07:46

Dyrektor działu jest dobrym człowiekiem. Jak nie będą mu przeszkadzać to może być dobrze .

Bond
@Nowy 23.11.2018 07:46

Ale to trudny front

Mietek
@Bond 23.11.2018 20:07

Lepiej nie zaczynać tam pracy. Dyrektor regularnie podnosi cele sprzedażowe, a ferm nie przybywa, konkurencja się doskonali. Ludzie nie chcą tracić czasu dla przedstawicieli z tej firmy, bo ciagle w terenie słychać same złe opinie zaciągnięte z przeszłości.

DH
@Mietek 24.11.2018 09:17

Też jestem tego zdania. Jak masz możliwość, gdzie indziej to się nie wahaj. Mało stabilnie tu jest i tak jak napisano wcześniej, że te produkty też nie są „must have” na rynku.

Adept
@Nowy 23.11.2018 07:46

Tu jest podobnie poza kompetentnym dyrektorem. Jak chcesz się dowiedzieć jak firm postrzegana jest na rynku podpytaj kilku hodowców w okolicy. Ja tak zrobiłem. Przez znajomych podpytałam dystrybutorów w okolicy o firmę Ekoplon. Nie jest dobrze. Poza złymi opiniami na temat warunków współpracy ( częste zmiany zasad itp), źle postrzegane są częste zmiany żywieniowców, a właściwie ich brak, bo zastępują ich handlowcy. Klienci narzekali ze jakość obsługi jest na bardzo niskim poziomie. W transporcie rozlatuje się towar na paletach bo z oszczędności za mało używają foli do streczowania. Kombinują na paketach. Przysyłają stare i połamane a chca odbierać nowe. (usunięte przez administratora) Mam dwóch kolegów w branży i bardzo odradzali mi prace w tej firmie choćby przez to jak traktuje i rozstaje się z pracownikami. Mimo to ze chciałem zacząć prace w paszkwce, dałem sobie spokój z praca w Ekoplonie.

Sztefan

No i kolejna figura z szachownicy ubyła. Ciekawe czemu skoro jest tak super.Mila atmosfera,przyjazny szef, profesjonalny zarząd. No, ale zarząd w myśl PRL sam się wyżywi.Pewnie mówią (usunięte przez administratora) nic się nie przejmuj mamy plan..... B,C,D itd. Super strategia. (usunięte przez administratora)

J-23
@Sztefan 19.11.2018 20:01

A kto ubył ,bo z tego co widzę to codziennie kadry w firmie mają co robić.

Czech
@J-23 19.11.2018 20:23

Zaraz tam ubył. Zbędny balast po prostu. Pewnie się okaże,że ta osoba kradła mataczyla i tak w ogóle to już nie dawała z siebie wszystkiego Ogólnie leń kłamczuch i zdrajca. Kto nie z nami ten przeciwko nam. Tak sobie myślę, że przed świętami to i ten (usunięte przez administratora) się zwolni i pójdzie w długo.

DrHaus

Nie rozumiem Twojej intencji Lech? Chcesz swoimi postami zaczarować rzeczywistość? Ile lat i na jakim stanowisku pracujesz w ekoplon? Akurat (usunięte przez administratora) ma się dobrze a styl ich pracy to jedno a drugie to konsekwencja działań i pozycja gracza światowego.Ekoplon oddał w pewnym momencie swój biznes w ręce dyletantow i teraz oczekuje sukcesów? W biznesie liczy się efekt i jakość a nie ilość godzin w aucie i przepalona benzyna.Ile czasu w ekoplonie trwało uruchamianie JEDNEGO mobila???..W konkurencji jeżdżą ich setki...A tu zatrudniają dublujacych się PH którzy sami nie wiedzieli co mają robić...

Sprawozdawca
@DrHaus 18.11.2018 12:43

Nawiązanie do firmy (usunięte przez administratora)? - przypadek ? Nie sądze! Różnica jest taka ze(usunięte przez administratora) wypuszczało kiedyś dobrych fachowców, poza małymi wyjątkami ???? jak drzewa iglaste. Bo te wyjątki przenoszą tylko najgorsze co wynieśli z tej firmy - brak szacunku do pracownika, brak zaufania, zbieranie haków żeby było za co zwolnić , GPS, bezgraniczna kontrola. Taki (usunięte przez administratora) !

DrHaus
@Sprawozdawca 18.11.2018 13:10

Ja pomimo kierunkowego wykształcenia i pewnej praktyki nie czuję się rasowym żywieniowcem bo mam świadomość ,że jest to dziedzina wymagająca dużej wiedzy z wielu dziedzin takich jak biochemia,fizjologia itp.Przepracowalem kilkanaście lat w firmach biotechnologicznych i musiałem od podstaw uczyć się żywienia pomimo ,że taki przedmiot miałem na studiach. Do sukcesu trzeba więc wiedzy i logiki działania w zmieniającej się rzeczywistości a nie GPS-u i wrednych kierowników .Każdy chce pracować ale pod mądrym kierownictwem a o to tutaj trudno.

Sprawozdawca
@Sprawozdawca 18.11.2018 13:10

Kończąc wypowiedz. W tamtej firmie to były przypadki, w Grabkowej to zrobił się standard.

Lech
@DrHaus 18.11.2018 12:43

Jakiej firmy szukasz?

DrHaus
@Sprawozdawca 18.11.2018 13:51

Chyba każdy z nas szuka firmy z mądrym kierownictwem.Z mojej perspektywy atmosfera droższa od pieniędzy...Ale może jestem starej daty. Pozdrawiam kolegów z Ekoplonu

Klątwa ekoplonu
@DrHaus 18.11.2018 12:43

Moja współpraca z firma EKOPLON została zakończona z powodu atmosfery. (usunięte przez administratora) walka o każda tonę. Brak stabilności. Zarząd oraz kierownicy uważają ze sprzedaż zależy tylko o wyłącznie od doradców, a tak nie jest. Wiekosz klientów przede wszystkim kupuje na podstawie jakości i ceny, a ani jednego ani drugiego firma nie posiada. Jedynie awanturujący i grożący klienci mieli szanse być traktowani poważnie, reszta zostawała z problemem sama.

Niezależny

Pierwsz raz wszedłem na gw zaintrygowany opowieściami o firmie EKOPLON Jestem pracownikiem firmy paszowej, na spotkaniu z zarządem spółki właściciel na przykładzie EKOPLON pokazał jak nie należy postępować w stosunku do swoich pracowników. (usunięte przez administratora) Ja osobiście zastanawiam się kim jest właściciel skoro pozwala niszczyć swoją firmę i ludzi. Wypuścić na rynek tak doświadczonych ludzi czym wzmacnia się konkurenta i byc z nimi na drodze sądowej jest głupota.Przecież Ci ludzie zaoraja się aby przejąć rynek. Brawa dla strategów w EKOPLON

Koralik

Ekoplon sie sprzedaje czy bankrutuje? Ludzie masawo zwalniaja sie z pracy. Wlasciciel pisze rozpaczliwe listy do zalogi. Warto jechac na rozmowe?

Iglak
@Koralik 09.06.2018 00:43

Już nie warto. Wszyscy z branży uciekają z tej firmy, brak kompetentnej kadry zarządzeń, brak fachowych szkoleń, brak wsparcia sprzedaży. Ogólnie firma przestaje się liczyć na rynku. Chyba idzie ku sprzedaży.

Lexus
@Koralik 09.06.2018 00:43

Wszystko prawda, sam wielki prezes już jeździ po klientach i zbiera zamówienia, bo nie ma komu. Pewnie "menadzerów" nie puszcza, bo nie bardzo w temacie.

Janusz
@Lexus 14.06.2018 11:21

A teraz to nawet wożą i pokazują "prezesa - dobrodzieja" po targach i rynkach, żeby ludzie ludzie widzieli że EKOPLON to jeszcze jego. Śmiało można to porównać do cyrku. Obsada: iluzjonista, klaun i pajac - czyli gala biznesu znane jako towarzystwo wzajemnej adoracji.

normalny
@Janusz 03.07.2018 11:39

Jak uważasz , że właściciel firmy nie powinien się spotykać ze swoimi klientami i interesować rynkiem to na zawsze zostaniesz "JANUSZEM" biznesu

Układ pisze
@normalny 06.07.2018 15:29

Zgadzam się z Tobą " Normalny :-) . Wychodzi, że pracujesz dla takiego "JANUSZA" biznesu bo póki firma nie zaczęła iść na dno, nikt z klientów pana prezesa nie widział. Nie wspomnę o wydarzeniach branżowych. Wychodzi na to, że go obrażasz, a za to można dostać rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia, ale Ty jesteś przecież na kontrakcie.

Spółdzielca Niezrzeszony
@Koralik 09.06.2018 00:43

Ciężko tu znaleźć wartościowe wskazówki dla osoby która zastanawia się nad pracą w Ecoplonie. Oczywiście że warto, Ekoplon to jeszcze dobra marka. Musisz tylko odpowiedzieć sobie na kilka pytań, aby odnaleźć sie w obecnej sytuacji tej firmie: - czy widziałeś i potrafisz odróżnić krowę od kury czy świni - jeżeli tak, jesteś fachowcem - gdybyś wiedział jeszcze czym się je żywi znajdziesz sie w elitarnej grupie 8 fachowców, którzy to potrafią ( chyba że znowu się ktoś zwolnił - sytuacja jest dynamiczna) - czy potrafisz tworzyć marzenia w Excellu i ich CRM?- to bardziej się liczy niż wyniki - potrafisz tylko przytakiwać i nie wyróżniać się ? - masz doświadczenie w sprzedaży, najlepiej pampersów albo pasty do zębów, może być też kołder dla emerytów? Jeżeli odpowiedziałeś sobie na powyższe pytania TAK, warto jechać i negocjować wynagrodzenie. To na to dobry moment , gdyż rozpaczliwie szukają pracowników, raz w tygodniu się ktoś zwalnia, więc płacą ile sobie kto życzy. Podsumowując, jak nie masz gdzie to w ostateczności można iść na przeczekanie, aż się nie trafi coś lepszego. cdn.

Miko
@Koralik 09.06.2018 00:43

Firma dązy do samozagłady.Miejsce došwiadczonej kadry zajmują sprzedawcy kołder dla emerytów lub inni sztukmistrze nie mający pojęcia o hodowli i żywieniu...aż przykro patrzeć

Ekorobol
@Koralik 09.06.2018 00:43

Jak chcesz mieć lojalke na 10 lat to jedź. Powodzenia. Teraz tak chcą przytrzymać nas w firmie. Jeszcze trochę i w łańcuchy będą nas zakuwac

Jeszcze pracownik
@Koralik 09.06.2018 00:43

(usunięte przez administratora) działy sprzedaży maja wietrzenie kadr za sprawa człowieka który oszukuje pracowników oraz zarząd. Działy administracyjne są porażone ta ślepota zarządu i sypia się jak domki z kart, odchodzą ludzie którzy byli dla tej firmy kręgosłupem - kadrowa, kontroler, dział prawny. Natomiast jeśli jesteś zdeterminowany aby chcieć coś zmienić i masz pomysł - Zarząd cię będzie nosiłam rękach aż do momentu kiedy zapomną ile dla nich zrobiłeś i znajda na ciebie haka, No chyba ze jesteś sprytny jak pewnien łysy człowiek od którego się ta "dobra zmiana " rozpoczęła

J-23
@Jeszcze pracownik 23.07.2018 18:47

To wprost niewiarygodne jak właściciel tak dużej firmy dał się omotac człowiekowi który nie ma pojęcie o branży...NIEWIARYGODNE

Pracownik
@J-23 23.07.2018 21:35

A co to za pracownik spowodował tą zagłade?? Co on jeszcze tam robi??

J-23
@Koralik 09.06.2018 00:43

Co to za pracownik?...podaję rysopis -mały,gruby,łysy,w okularach z koralikami na szyji,w skarpetkach w kwiatki...a. co robi?...ZAMĘT robi...

Maximus
@J-23 25.07.2018 18:12

Z wystającymi stringami ze spodni - zapomniałeś dodać

Ekoupad
@Maximus 27.07.2018 11:20

Jak widać nawet skarpetki w kwiatki i koraliki nie pomogły panu od "Zagłady" - firma właśnie "PODZIĘKOWAŁA" mu za współpracę. Jeszcze trochę a po Epce zostanie tylko wielka zielona plama!

J-23
@Ekoupad 30.07.2018 18:16

Ale ile ten jegomość zła poczynił to tylko właściciel Ekoplonu może wiedzieć...Ciekawe kto to teraz i jak odbuduje

Junior
@Koralik 09.06.2018 00:43

Z duetu "Głupi i Głupszy" został ten drugi, czyli pan dyrektor bez jaj i charakteru. Ogólnie nic nie wiedzący, dużo obiecujący i przytakujący. Ślubował wierność i ślepe poddaństwo władcom z wypasionych fur, choćby miał matkę sprzedać. Skutecznie podkopywał swojego poprzedniego i obecnego (byłego już ) przełożonego do zarządu oraz podwładnych, czego wynikiem są powyższe wpisy. Nie wiele potrafi, ale obiecuje...... chociaż decyzyjności żadnej, wystraszony odpowiedzialnością. Taka marionetka, maskotka. A Władca opiera na nim dział, który utrzymuje cały rok firmę.

Miko
@Junior 31.07.2018 09:00

Z tego co wiem wlasciciel Ekoplonu lubi takich cudotworcow I nie jest to pierwszy pajac na tym stanowisku.Czekamy na nastepnego.TYLKO czy firma to wytrzyma?...A może czas zacząć szanować prawdziwych fachowców Panie prezesie?

ooooooo
@Junior 31.07.2018 09:00

a to nie ten co z da-ona tu sie znalazl?

luk

Interesuje go tylko i wyłącznie kariera i dla niej zrobi wszystko poza nawiasem moralności i etyki. Ludziom zrobił wiele świństw, a metody zachowania dokładnie takie same.

Czarny wtorek
@Koralik 09.06.2018 00:43

Kolejne zwolnione etaty w firmie. 5 osób rozstało się z firmą. W przeciągu 3 miesięcy odeszło z firmy ponad 20 osób. Od członka zarządu przez dyrektorów działów, kierowników administracji i regionów sprzedaży, doradców w sprzedaży, specjalistów z biura. Szykują się kolejne odejścia. Ktoś chce jeszcze tu podjąć pracę? Chyba tylko desperaci z "pierwszej ligi"

J-23
@Czarny wtorek 01.08.2018 09:19

No i bardzo dobrze może w końcu właściciel-milioner zrozumie ,że FIRMA TO LUDZIE...a nie klakierzy i bajkopisarze...

byob

(usunięte przez administratora)robił dokładnie tak samo

HCWD Wacek
@Koralik 09.06.2018 00:43

Oczywiście, że warto. Teraz (usunięte przez administratora) z troski o nasze dobro i komfort pracy doposaża samochody służbowe. Jest to system poprawiający głównie bezpieczeństwo (usunięte przez administratora) w postaci GPS. Oczywiście wszystko w wyniku zaufania do pracownika. (usunięte przez administratora)

GPS

A co (usunięte przez administratora)będą monitorować i obserwować? Stojące na placu przed firmą samochody ? Czy samych siebie ?

nikoś
@Koralik 09.06.2018 00:43

Z Eko podobno tak jak z przysłowiowym żartem: - Co robi 9,5zł w portfelu? - Ledwo dycha!

Władco !
@Koralik 09.06.2018 00:43

Jak się czyta prawdę o swoim imperium? Może jakieś wnioski zamiast nienawiści i chęci zemsty na każdym kto pomyśli inaczej ? Może zaczniesz nas szanować, ostatnią garstkę lojalnych pracowników która waha się czy już odejść, czy jeszcze poczekać z nadzieją że coś się zmieni ? A strachem nas nie zatrzymasz.

Kret
@Koralik 09.06.2018 00:43

Warto to tylko przeczytać te opinie i wystarczy. Pełen obraz firmy

Specjalistka
@Koralik 09.06.2018 00:43

Mam dylemat po tych opiniach czy warto z nimi rozmawiać. To podejrzane, że są tak nachalni żeby się spotkać w sprawie pracy w tej firmie. (usunięte przez administratora)

Koralik
@Koralik 09.06.2018 00:43

Chyba po tych wpisach nie ma sensu się nawet zastanawiać. Pierwsza Polska Korporacja Rodzinna.

DH

Pracowałem tam przez chwilę. Na początku do rany przyłóż. Niestety pachniało mi to zakłamaniem i się nie myliłem. (usunięte przez administratora) mają niesamowity. Zatrudniają ludzi na chybił trafił, a dopiero później myślą co z nimi robić. Aplikowałem pod kątem nawozów, a się okazało, że wylądowałem na paszach o czym nie miałem pojęcia i byłem piątym przedstawicielem na terenie, który przez brak miejsca odbijał się jak od ściany. Moja chęć przrjścia do działu nawozów skończyła się brakiem przedłużenia umowy. Gdy pojechałem się rozliczyć ze sprzętu w dniu pracy na własny koszt firma wyśmiała mnie, że upominam się o zwrot kosztu dojazdu własnym samochodem w dniu pracy. Gdyby na rozmowie mi powiedzieli, że bedę sprzedawał tylko pasze to w życiu bym nie przyjął tej oferty. Żałuję, bo miałem wtedy inne oferty pracy. Pewnie konkretniejsze. Chcą udawać wielki korpo, ale rzeczywistością bliżej do januszów biznesu. Zarządzanie i rekrutacja lata 90.

Protan
@DH 11.11.2018 12:56

Nie tylko ciebie tak załatwili. Obiecują, przedstawiają swoje wizje, a potem je zmieniają. Ktoś powinien zmienić dilera.

lech
@DH 11.11.2018 12:56

Podaj nazwę firmy, która zwraca za koszty użycia swojego samochodu podczas rozliczenia się z ta firmą!

DH
@DH 11.11.2018 12:56

Lech w dalszym ciągu świadczyłem pracę i poczytaj sobie co to jest świadczenie pracy poza wyznaczonym miejscem, delegacja lub podróż służbowa i np jest coś takiego jak użyczenie własnego samochodu w celach służbowych. Każda firma zwraca pracownikowi koszty takiego dojazdu czy to własnym samochodem czy transportem publicznym (do tej wioski to niemożliwe). Jako przykład choćby firma mojej żony (tu Cię zaskoczę, bo dla Ciebie nie do pomyślenia-wracają również za taksówki) której nazwy z oczywistych względów nie wymienię. Jednak jak ktoś mało widział to nie wie.

Lech
@DH 17.11.2018 21:17

Zadałem proste pytanie i proszę o prostą odpowiedź. PS. Proszę pisać pod jednym Nikiem.

Protan
@DH 17.11.2018 21:17

DH szkoda pary, znam twoją historię i to święta prawda. Lech zablokowal możliwość odpowiedzi i narzuca prezesowski ton. To nie Grabki !

Lech
@Protan 17.11.2018 23:35

Ten człowiek /DH/ jest okropnie mało precyzyjny - to chcę powiedzieć - jeśli uważasz inaczej pozostaje polecenie drogi sądowej!

Protan
@Protan 17.11.2018 23:35

Do Lecha Odblokuj możliwość odpowiedzi skoro jej oczekujesz ! Poza tym to bardzo konkretnie opisał swoją przygodę z tą firmą. (usunięte przez administratora) Może zaprzeczysz ?

Lech
@Protan 18.11.2018 00:02

"Mało macie spraw w sądach?" - do kogo ta mowa bardzo niedoświadczony człowieku?

DrHaus
@Protan 18.11.2018 00:02

Uważam,że rozmowa z kimś takim kto blokuje możliwość odpowiedzi pod swoimi postami nie ma sensu.Widać,że to ktoś nasłany aby poprawić słabe notowania firmy.Ale nie tędy droga. Właściwa droga to poszanowanie pracownika i dobra kultura pracy. I jednego i drugiego w ekoplonie brak.

Lech
@DrHaus 18.11.2018 09:29

Nikt niczego nie blokuje - ewentualne uwagi proszę kierować do właściciela serwisu. A tak nawiasem mówiąc to przez lata nie przeszkadzała nikomu wiocha i PGR a któregoś ranka po obudzeniu zaczęło być inaczej - proszę wszystkich o zastanowienie, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - amen.

DrHaus
@Protan 18.11.2018 00:02

A ja proszę wszystkich o analizę postów w temacie ekoplonu.CZYZBY WSZYSCY SIE MYLILI???...Ten kto tam pracował zna prawdę-Nie ma tam z kim rozmawiać na argumenty.Firma poprzez swoje działanie sama strzeliła sobie w stopę.Nie szanowała pracowników i nie doceniala coraz większej konkurencji nie mówiąc już o braku jasnej polityki wobec dilerów którzy odwrócili się od tej firmy.Zatrudnianie osób bez doświadczenia lub z innych egzotycznych branż dopelnilo katastrofy NA WŁASNE ŻYCZENIE.

Protan
@DrHaus 18.11.2018 10:37

(usunięte przez administratora) to nie lokalizacja, to stan umyslu i jakosc kierowania firmą. A bierze się ona wyłącznie z mentalności osób zarządzających i wlascicielskiego prawa. A tak nawiasem mówiąc to ktoś nie trzyma juz ciśnienia. Trzymaj fason Lechu! Świat się nie kończy na firmach paszowych !

DrHaus
@Protan 18.11.2018 11:29

To prawda...A swoją drogą PKS powinien otworzyć regularną linię EKOPLON-RESZTA POLSKI. Zarobek i obłożenie zagwarantują odchodzący,zwalniani i przyjmowani do spokojny...perpetum mobile????

Protan
@DH 11.11.2018 12:56

DH wpadłeś ofiarą braku koncepcji i kierunku rozwoju tej firmy oraz niskiego poziomu zarządzania na najwyższych szczeblach. Jakiś czarodziej naobiecywal bajek " Januszowi " biznesu cudów i stąd takie zatrudnienia jak Twoje. Zatrudniają na chybił trafił bez konkretnego celu, aby pokazac ze ktos przyjdzie do nich pracowac. Nie biorąc pod analizę czego kolwiek. Potem się okazuje się że nie ma miejsca dla Ciebie bo na tym samym terenie pracuje 3 innych doradców. Nie rozstają się z Tobą bo nie masz umiejętności czy się nie sprawdziłeś. Po prostu zmieniła im się wizja bo pojawił się ktoś kto opowiedział piękniejsza bajke i już idą w tym kierunku. A Ty jednak jestes niepotrzebny. Nikt nie myśli o tym że zrezygnowałes z dotychczasowej pracy, że im zaufales.(usunięte przez administratora). I tak w kółko... to taka firma. Nic dodać nic ująć.

Akademista

Dokładnie tak jak z Wielka Akademia Ekoplon. Brali wszystkich kto się tylko zgłosił,(usunięte przez administratora)Młodym ludziom obiecali, przedstawiano wizje rozwoju i tak ściemniali im 3 miesiące. A potem okazywało się ze nie ma dla nich miejsca bo w lokalizacjach w których mieszkają nie ma vakatów. Strata czasu!

Lech

To są słowa pracownika (usunięte przez administratora) "pracownik 06.01.2016 13:17 Ciekawe, jak firma zwalnia dobrego pracownika? Chcesz pracować, pracujesz, nie odpowiada ci firma to się zwolnij i poszukaj lepszego pracodawcy. W firmie pracuje ponad 200 osób, prawie 50% ze stażem powyżej 10 lat. w Okolicy jest dużo możliwości pracy. Można pracować w oddalonym o 15 km Tarnowie Podgórnym, w Buku 18 km. Tam jest mnóstwo nowoczesnych firm, w których z pewnością jest super atmosfera i nie trzeba pracować albo tylko wtedy gdy ma się na to ochotę , można siedzieć cały dzień na facebooku. Jeżeli szukasz pracy, a nie towarzystwa, to w(usunięte przez administratora) masz to. Nie pracuje się ani dla pierników, ani dla garniturów ale dla pensji. "

lech

Dziwne rzeczy wypisują ludzie o firmie EKOLON, a prawda jest taka że trzeba zarobić na swoje utrzymanie i jeszcze na utrzymanie firmy. Produkty firmy EKOPON mają bardzo dobrą i powtarzalną jakość. Każdy słyszał o "Fake newsach" do których na pewno należy wiadomość o sprzedaży części firmy.

sw. mikolaj

Dokładnie Pasze zarobki LYCHE :(... Biura po ?? tys. PREZESIE doją z prezesa a prezes nie widzi!!! ale chyba od nowego roku podwyżki co o ile 1 zŁ czy pińdziesiąt groszów :D Jak się nie opłaci to sprzedać w (usunięte przez administratora) albo zamknąć. (usunięte przez administratora) Żadnego poszanowania ludzi... Kto w ogóle tym dowodzi. RIP+++ :( a może prezes w ogóle nie wie ze istnieje strona GOWORK.pl bo by po rozum do głowy poszedł

Elżbieta

EKOPLON to wiodący dostawca kompleksowych rozwiązań do produkcji rolnej oraz środków żywienia zwierząt gospodarczych. Obecnie firma prowadzi rekrutację, co możecie zobaczyć na ich stronie: http://www.ekoplon.pl/human_resources/c/118/rekrutacja.html Czy ktoś z Was ostatnio tam aplikował i powie nam, na co trzeba zwrócić uwagę, przygotowując się do rozmowy?

Protan
@Elżbieta 06.11.2018 14:23

Nawet tu się reklamują. Straszna desperacja !

Tayson
@Elżbieta 06.11.2018 14:23

Wiodący dostawca ?!? Chyba kitu :-) a ogłoszenia są cały czas takie braki mają w kadrach.

Elżbieta
@Tayson 10.11.2018 21:42

Chyba zbyt pochopnie oceniasz firmę EKOPLON. Ciągła rekrutacja może w równym stopniu oznaczać to, że nieustannie się rozwijają, a co za tym idzie - cały czas potrzebują nowych pracowników. A Ty jesteś tam zatrudniony, czy wypowiadasz się jedynie z perspektywy obserwatora tego przedsiębiorstwa?

Protan
@Elżbieta 12.11.2018 14:29

Elżbieta, Krystyna, Katarzyna czy kim tam jesteś. Nie ośmiesza się. Twoje wpisy świadczą tylko o tym że jesteś (usunięte przez administratora)Wiodąca firma " i inne ściemy o tym świadczą w Twoich wypowiedziach. Ciągla rekrutacja tylko i wyłącznie świadczy o tym, że ludzie uciekają z tej rozwijającej się firmy. Wszyscy wiedzą jaki z Ciebie moderator ;-)

DrHaus

Dystrybutorzy nie chcą wspołpracowac z tą firmą gdyz ekoplon grał wielokrotnie nie fair. Jaki wiec sens poszukiwac ciagle nowych doradcow ktorzy bedą odbijac sie od ściany??? Tym bardziej,ze branza jest wymagajaca I nie toleruje dyletantow. Ale najłatwiej zawsze znalezc winnego na dole...Panie Prezesie.

Sztefan

Tak czytam te opinie i muszę przyznać że to sama prawda.

Lucky
@Sztefan 07.11.2018 22:02

Praca w Ekoplon to jak każda praca, należy robić to co umiesz i uczciwie zarabiać. Firma wymagająca i rzetelna, nie toleruje leniuchów i kłamczuchów. Ja tutaj pracuje już ponad rok i jestem zadowolony. Trzeba się angażować i znać na robocie... Cwaniactwo to nie tutaj

Laki Sraki
@Lucky 08.11.2018 04:56

Kota bym tam nie wysłał do pracy.Totalny brak szacunku dla pracownika.Ta firma posiadała niedawno profesjonalne kadry doradców ale ludzie ci za swoje zaangażowanie i wiedzę zostali potraktowani jak najgorzej.Cwaniactwo a i owszem ale po stronie pracodawcy.

HCWD Wacek
@Lucky 08.11.2018 04:56

(usunięte przez administratora) Znać na robocie? A to dobre. Wszyscy widzimy jakich cały czas specjalistów zatrudniacie. Uczciwie? Wy postępujecie z nami pracownikami uczciwie? Na jakiej podstawie wypłacacie premie? A jak zwalniacie ludzi żeby uniknąć płacenia na okresie wypowiedzenia? (usunięte przez administratora)

Patriota
@HCWD Wacek 10.11.2018 12:25

I tu znowu te same osoby negatywnie. Aby ratować firmę za burtę.

Patriota
@Patriota 10.11.2018 17:55

Właściciel chyba stracił kontrolę nad biznesem skoro akceptuje takich ludzi wokół siebie . A jak pozwala na takie numery to jest marnym gościem bez perspektyw Kto nie szanuje ludzi ten marnie kończy. A jeszcze rok temu ta firma była dobrze postrzegana na rynku.

Sprawozdawca

Nowe wiadomości. Odeszły kolejne 4 osoby, (usunięte przez administratora) po 3 miesiącach i 3 doradców z terenu. (usunięte przez administratora) W ten sposób oszczędzają przy sprzedaży na średnim poziomie 50% planu od kilku miesięcy. Zabiedzony wacek strasznie nerwowo żuje gumę, patrząc na puste rampy załadunkowe z okna swojego gabinetu. Nie ma się co dziwić, jest odpowiedzialny za zakup surowców np. witaminy, co powoduje produkcję wyrobów w niesprzedajnych cenach. Oczywiście zwala winę na innych. Teraz czekamy na GPS w autach służbowych. Kolejne newsy już niedługo.

anonim

(usunięte przez administratora)

jog

Ma jakąś przyjemność w robieniu świństw ludziom.

Elżbieta

@Moderator Zapewniam Cię, że jestem moderatorem tego wątku i chcę Wam pomóc w zaczerpnięciu sprawdzonych i merytorycznych informacji o firmie EKOPLON jako o pracodawcy. Może zatem skierujesz swoje wypowiedzi na właściwie tory i zaczniesz opiniować warunki zatrudnienia, jakie oferuje? Myślę, że dużo osób chętnie je od Ciebie pozna.

Rambo

Zacząć szanować ludzi

Logistyk

Pojawiło się ogłoszeń ie na spec ds logistyki. Posiadam duże doświadczenie w tej dziedzinie i zamierzam wrócić w rodzinne strony. Czy na tym stanowisku można zarobić średnia krajowa? Jakie są godziny pracy? Jaka panuje atmosfera w dziale?

Kret
@Logistyk 05.10.2018 09:04

Posiadasz duże doświadczenie i oczekujesz średniej krajowej ? Ciekawe. Atmosfera bardzo przyjazna. Ostatnia osoba zrezygnowała po 2 tygodniach a znała już pracodawcę jakim jest Ekoplon. Zostały osoby oczekające emerytury. Reszta już się rozgląda. Szefowa działu nie mająca pojęcia co tam się dzieje o kto czym się zajmuje. Ogólnie wystraszona i bojąca się wstawić za pracownikiem. Kasę negocjuj z górnej Polki bo obietnice podniesienia później to tylko marzenia. Wyjdzie ze osoba robiąca to samo zarabia 2 razy więcej. Jako ze praca w biurze trzeba uważać na dwoje fałszywych ludzi. (usunięte przez administratora) Elżuniu czy to jest prawidłowa opinia ? Daje obraz pracodawcy jakim jest Ekoplon ?

Elżbieta

@Kret Nie to jest przecież moim zasadniczym celem. Jestem dociekliwa, gdyż każdy pracownik może mieć zupełnie inne zdanie o tym samym pracodawcy, jakim jest EKOPLON - a warto poznać je wszystkie. Możemy zatem liczyć na merytoryczność Twoich wpisów? @Logistyk Skoro posiadasz duże doświadczenie na tym stanowisku, to chyba nie masz czego się obawiać. Już aplikowałeś, czy jeszcze z tym czekasz?

Moderator
@Elżbieta 05.10.2018 13:15

To nie jest moderator. Prosze nie wprowadzać w błąd czytelników

J-23
@Moderator 05.10.2018 23:05

Jak to mowia mezczyznie dal Bog siłę a kobiecie przebiegłošć .Elžbieto posprzątaj wiec mieszkanie albo pozmywaj gary,a prace w paszòwce pozostaw prawdziwym fachowcom I nie zachowuj sie jak prezes pewnej firmly z Grabek ktory mysli,że ludzi mozna wymieniac w nieskonczonosc.

Zostaw opinię o EKOPLON Sp. z o.o. Sp.K. - Szydłów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOPLON Sp. z o.o. Sp.K.