Poranna zmiana na recepcji polegała głównie na równoczesnej organizacji śniadań oraz sprzątaniu po nich, co potrafiło zajmować praktycznie całą zmianę. Sama praca nie była szczególnie trudna, jednak największym problemem była atmosfera i sposób traktowania pracowników.
W moim odczuciu brakowało szacunku wobec personelu, a komunikacja ze strony pracodawcy często była chaotyczna i niejasna. Zdarzało się, że trudno było zrozumieć polecenia, a pracownicy otrzymywali pretensje za sytuacje, na które nie mieli wpływu, w tym za typowe usterki hotelowe.
Krytyka pojawiała się częściej niż konstruktywny feedback, a od pracowników oczekiwano wiedzy o wielu rzeczach bez wcześniejszego poinformowania.
Szczególnie niepokojące było dla mnie podejście do kwestii wynagrodzenia. W moim przypadku część wypłaty została wstrzymana bez wcześniejszej rozmowy, próby wyjaśnienia sytuacji czy umożliwienia naprawienia problemu, mimo że był na to czas. Dodatkowo próby kontaktu w tej sprawie pozostały bez odpowiedzi, co odebrałam jako całkowite zlekceważenie pracownika i brak profesjonalizmu.
Do zespołu zastanego w hotelu nie mam zastrzeżeń 😊
Osobiście nie polecam tego miejsca osobom, które cenią sobie szacunek ze strony przełożonych.