Daewoo Electronics

Pruszków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o Daewoo Electronics

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daewoo Electronics

erftg

firma jest znana to prawda zapewne tez zatrudniaja odpwiiednich i wykwalifikowanych pracownikow u siebie..ciekawe wlasnie ajk tu jest z zatrudnieniem u nich bo ofert od dawna zadncyh niestety nie bylo..

ex-pracownik

Plotki? Gdzie ta firma istnieje i ma się dobrze? W realu nie. W internecie nie. Ostatni znany oficjalny adres to "www.d-e.pl". Zna ktoś inny? Nie ma strony - nie ma firmy. Polecam też poczytać posty sprzed pięciu, sześciu czy siedmiu lat. Dużo ich nie ma, a dają do myslenia. I szukajcie sobie tam pracy. Hale produkcyjne Daewoo Electronics w Pruszkowie nie istnieją. Budynek biurowy jest w ostatnim stadium rozbiórki. Telewizor babci jest ok po 20 latach, bo pracowaliśmy solidnie. 20 lat temu. Też mam taki z corocznej przedświątecznej wyprzedaży dla pracowników. ALE TO JUŻ BYŁO. Teraz jest tam firma "Panattoni" czy jakoś tak. Proszę o adres strony internetowej Daewoo Electronics Polska. Nie wierzycie, że Daewoo w Pruszkowie nie istnieje i że budynki są rozpieprzone - polecam wycieczkę autostradą A2, albo prosto na Parzniewską, to niedaleko. Pytajcie o zatrudnienie. Może potrzebują kogoś do dalszej rozbiórki. Ale już nawet nie ma co rozbierać. Życzę lekkiej pracy i wysokich zarobków i rozwoju zawodowego w firmie, której nie ma. Dobranoc.

ex-pracownik

Daewoo Electronics w Pruszkowie zrównane z ziemią jest. Nie istnieje.

ex-pracownik

konwalia, odpowiedź na swoje pytania znajdziesz kilka postów wyżej.

konwalia

a ktoś wypowie się więcej jakie wynagrodzenie płacą w tej firmie i czy w terminie co do umowy na jaką zawierają z przyszłym pracownikiem to można liczyć na umowę o pracę czy zlecenie także jest brane pod uwagę co o tym myślicie czy mozna tez wyrobić premie za dobrą pracę z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi...

ex-pracownik

niewiele zostało po rozbiórce hal produkcyjnych...

anonim

(usunięte przez administratora)

marry

ja też tak myślałam :-)

aga

Pracowałam do 2008,odprawe dostałam ale firma juz nie istnieje

ex-pracownik

ludzie znaleźli sobie inną pracę a komu należało się to odprawę dostał. żeby było jasne: nikt już tam nie pracuje, ta firma po prostu nie istnieje. tak trudno to zrozumieć?

niezalogowany

Rany człowieku czytasz to co ci piszą ?? Idź i zobacz jak po placu zasuwają buldożery :( Daewoo juz nie ma i nie bedzie

ex-pracownik

Pewnie że można. Przerwa trwa ok. 24h/dobę. Palenie tylko w wyznaczonych miejscach. Nie przyjmują takich co nie potrafią czytać wcześniejszych postów. kropka

gość

przyjedź do ich byłej siedziby, zadzwoń, kup coś, napraw, etc.. Nie zrobisz tego bo ich już nie ma! Strona jest opłacona więc jeszcze działa - a jakie masz tam nowości/aktualności? - dane sprzed ponad roku. ICH NIE MA - nie narażaj potencjalnych klientów!

gość

Nie szukają bo firma już nie istnieje.

obserwator w temacie

NO I JEST DECYZJA W SPRAWIE DAEWOO. Wypowiedzenia poszły koniec roku koniec firmy Daewoo w Polsce. Good bye

Vulcan

obserwator w temacie... - 2012-10-02 18:59:08 dramat i jeszcze raz dramat... [usunięte przez moderatora] zaprzepaściło markę w Polsce... Daewoo znika z Polski do końca miesiąca zamykają magazyn a młodszy szarżą spada do korei. KONIEC DAEWOO w Polsce a bajki a bajki o przejęciu to mit to jest likwidacja i tyle.pytanie nie do obserwatora - pytanie do [usunięte przez moderatora] - co dalej? Po co było naprężać muskuły?

obserwator w temacie...

dramat i jeszcze raz dramat... jak [usunięte przez moderatora] zaprzepaściło markę w Polsce... Daewoo znika z Polski do końca miesiąca zamykają magazyn a młodszy szarżą spada do korei. KONIEC DAEWOO w Polsce a bajki a bajki o przejęciu to mit to jest likwidacja i tyle.

Adam

adamowizna - 2009-07-31 13:19:24 wiemy, prokuratura bada sprawęAdamowizna? Ja jestem z Adamowizny.

były

To już jest koniec nie ma już nic!!! DOBRANOC

xyz

Nowy Etap - 2011-11-01 23:17:50 Kolego od kilku postow wyzej, nie spamuj i nie propaguj katastrofy bo jej nie ma i nie bedzie. Walczymy i uda sie , wspomnisz moje slowa, klienci sie nie odwrocili , produkt jest rozwijany i budowana dystrybucja od podstaw, jest duzo zmian na lepsze, potrzeba czasu i ciezkiej pracy, domyslam sie ze jestes bylym pracownikiem, zal Ci sciska ze odszedles, a MY dzialamy w lepszym skladzie , lepiej zarzadzani i zmotywowani, zobaczysz juz wkrotce kto sie mylil, ja doloze staran i mozliwosci zeby Ci zagrac na nosie .. ten sie smieje kto sie smieje ostatni.Jestesmy pewni ze udzwigniemy to ,a dowody sa w postaci rozwijanej oferty produktowej, dystrybucji u czolowych klientow, madrej i rozwaznie budowanej koncepcji marki. Pozdrawiam i do uslyszenia Zyczliwi! Za duzo nas z branzy jest w Daewoo zeby ta firma nie dala sobie rady..Zwolniłeś nie tego handlowca co trzeba - tak się nie robi!!!! [usunięte przez moderatora] w pełnym wymiarze. Ale teraz wiadomo w co grasz .................

XXX

Nowy Etap - 2011-11-01 23:17:50 Kolego od kilku postow wyzej, nie spamuj i nie propaguj katastrofy bo jej nie ma i nie bedzie. Walczymy i uda sie , wspomnisz moje slowa, klienci sie nie odwrocili , produkt jest rozwijany i budowana dystrybucja od podstaw, jest duzo zmian na lepsze, potrzeba czasu i ciezkiej pracy, domyslam sie ze jestes bylym pracownikiem, zal Ci sciska ze odszedles, a MY dzialamy w lepszym skladzie , lepiej zarzadzani i zmotywowani, zobaczysz juz wkrotce kto sie mylil, ja doloze staran i mozliwosci zeby Ci zagrac na nosie .. ten sie smieje kto sie smieje ostatni.Jestesmy pewni ze udzwigniemy to ,a dowody sa w postaci rozwijanej oferty produktowej, dystrybucji u czolowych klientow, madrej i rozwaznie budowanej koncepcji marki. Pozdrawiam i do uslyszenia Zyczliwi! Za duzo nas z branzy jest w Daewoo zeby ta firma nie dala sobie rady..No i co kolego, jak na razie widzę, że ni możesz zagrać nikomu na nosie. Sprzedaż coraz słabsza, ludzi zwalniają. "Ludzie z branży" walczcie dalej ale wynik tej walki jest chyba już przesądzony.

Mr LEE

Widzę kolego ze masz cenne wieści....

bombastic 2

[usunięte przez moderatora] juz leci a drugi zaraz zamknie interesik - takie ma wytyczne z hq. To juz jest koniec .......

Mr bombastic

facio - 2012-02-07 14:47:17 Vector - 2012-01-31 13:17:21 A co tam dobrego w Daewoo ? Kupuje ich ktos wkoncu ? Jak ktos ma jakies \"niusy\" to niech napisze, ale nie ze sie zamykaja bo to juz słysze ze 2-3 lataLada chwila i doczekasz się. Zmieniają nazwę na Prosektorium Electronics Lee & CoA co tam w Daewoo ? Kto cos wie? Kupuje ich ten Elux czy nie Pozdro Mr B

facio

Vector - 2012-01-31 13:17:21 A co tam dobrego w Daewoo ? Kupuje ich ktos wkoncu ? Jak ktos ma jakies \"niusy\" to niech napisze, ale nie ze sie zamykaja bo to juz słysze ze 2-3 lataLada chwila i doczekasz się. Zmieniają nazwę na Prosektorium Electronics Lee & Co

Vector

A co tam dobrego w Daewoo ? Kupuje ich ktos wkoncu ? Jak ktos ma jakies \"niusy\" to niech napisze, ale nie ze sie zamykaja bo to juz słysze ze 2-3 lata

disaster

xxx - 2011-11-21 04:56:23 że serwis działa coraz lepiej widać po ilości zerwanych umów serwisowych , braku sprzedaży w Media które miało już dosyć smrodu związanego z serwisem . Jak się odpisuje na temat pracy serwisu to trzeba mieć na ten temat pojęcie a niestety w Pruszkowie nie ma nikogo kto zna procedury serwisowe ... Co do wywalenia to wybacz ale i tak by się to tak skończyło bo z kimś kto kompletnie na niczym się nie zna trudno jest mówić o jakiejkolwiek współpracy :) Kompetentna osoba która dopuściła do tego iż z fabryki wyszły płonące buble bo jak domniemam kontrola jakości miała za zadanie wykluczyć takie wpadki została szefem serwisu przez znajomości z [usunięte przez moderatora] . Więc kolego albo masz klapki na oczach albo już totalnie wpadłeś w to szambo i tkwisz tam oglądając tylko wiadomości "co o was piszą" Do fabryki w Pruszkowie nie mam po co jeździć wystarczy że co jakiś czas są organizowane spotkania z byłymi i obecnymi pracownikami Daewoo , więc wiadomości raczej są w zupełności wystarczające zapewne o tym nie wiedziałeś bo nikt na takie spotkania cię nie zaprasza ... i to jest przykre . Szkoda mi czasu na studenckie dysputy na temat losów Daewoo, jedyna pocieszająca sprawa że pralka którą serwis przyszykował i którą odebrałem z "fabryki" nadal działa - czyli ktoś się przyłożył i się na tym zna ;) z podziękowaniami dla Pani [usunięte przez moderatora] ;) P.S Nie tęsknie za Daewoo ( a miałem propozycję powrotu o czym pewnie nie wiesz ;) ) raczej tylko ostrzegam innych żeby się tam nie pchali za żadne pieniądze bo ta firma nie jest tego warta.Jakos nie widać aby firma sie zwijała. Widziałem ostatnio ich produkty w gazetkach tzn ze cos robią i ludzie to kupują...Widocznie nie jest az tak zle. Powodzenia

xxx

że serwis działa coraz lepiej widać po ilości zerwanych umów serwisowych , braku sprzedaży w Media które miało już dosyć smrodu związanego z serwisem . Jak się odpisuje na temat pracy serwisu to trzeba mieć na ten temat pojęcie a niestety w Pruszkowie nie ma nikogo kto zna procedury serwisowe ... Co do wywalenia to wybacz ale i tak by się to tak skończyło bo z kimś kto kompletnie na niczym się nie zna trudno jest mówić o jakiejkolwiek współpracy :) Kompetentna osoba która dopuściła do tego iż z fabryki wyszły płonące buble bo jak domniemam kontrola jakości miała za zadanie wykluczyć takie wpadki została szefem serwisu przez znajomości z [usunięte przez moderatora] . Więc kolego albo masz klapki na oczach albo już totalnie wpadłeś w to szambo i tkwisz tam oglądając tylko wiadomości "co o was piszą" Do fabryki w Pruszkowie nie mam po co jeździć wystarczy że co jakiś czas są organizowane spotkania z byłymi i obecnymi pracownikami Daewoo , więc wiadomości raczej są w zupełności wystarczające zapewne o tym nie wiedziałeś bo nikt na takie spotkania cię nie zaprasza ... i to jest przykre . Szkoda mi czasu na studenckie dysputy na temat losów Daewoo, jedyna pocieszająca sprawa że pralka którą serwis przyszykował i którą odebrałem z "fabryki" nadal działa - czyli ktoś się przyłożył i się na tym zna ;) z podziękowaniami dla Pani [usunięte przez moderatora] ;) P.S Nie tęsknie za Daewoo ( a miałem propozycję powrotu o czym pewnie nie wiesz ;) ) raczej tylko ostrzegam innych żeby się tam nie pchali za żadne pieniądze bo ta firma nie jest tego warta.

fakty, tylko fakty

Liczą się tylko fakty a nie niespełnione marzenia. Ktoś tutaj zaklina rzeczywistość - niestety to nic nie da. Jest coraz gorzej. Pracownik!!

anonim

masakra to była w 2009 roku kiedy to kolego miałeś szansę na wprowadzanie konstruktywnych zmian, niestety nie skorzystałeś z tego i \"wyleciałeś\" za nielojalność w stosunku do pracodawcy, bardzo dziwi mnie fakt, że po 2 latach nadal tęsknisz za naszą firmą zamiast zająć się robieniem kariery tam gdzie jest jak mniemam dużo lepiej, na twoim miejscu nie martwiłbym się tak sytuacją w serwisie, gdyż w porównaniu z tym, jak ten dział funkcjonował kiedy tam pracowałeś...., ach co tu pisać tego nawet nie da się porównywać, wpadnij a przekonasz się sam :)) życzę powodzenia i spełnienia

tommy

Powodzenia, chociaż jedyny czołowy klient którego macie to chyba euro. Media-saturn zrezygnowały z marki daewoo, artykuły takie jak ten :[usunięte przez moderatora] też za bardzo nie piększają wizerunku firmy... Serwis nie istnieje, wszystkie większe serwisy wypowiedziały już umowę Daewoo. Warto może zobaczyć jaki serwis Daewoo ma pod swoim nosem w warszawie. Pomijając już szczegóły wcześniejszych wpadek z telewizorami które wyszły bez dokładnego sprawdzenia co stanowiło duże zagrożenie , nie wyjaśnione przypadki palących się elektronik w pralkach oraz wiecznie się psujące silniki w pralkach wąskich (wcześniejsze modele) te problemy oraz notoryczny brak części był powodem negatywnych opinni o sprzęcie. Mam nadzieje że jednak się uda odbudować wizerunek firmy z działem marketingu oraz z prawdziwym działem serwisu ( jak na razie pracują tam ludzie z fabryki specjaliści od TV ) - masakra

serwis żenada

Pracowałem tam b. długo i niestety muszę stwierdzić, że takiego serwisu i kierownictwa to nawet w PRL nie było. Chyba jednak firma kłania się ku upadkowi. Redukcja etatów, rotacja pracowników oraz ilośc osób, które same odeszły w tym roku świadczą o tym dobitnie. Z tego co wiem to w tej chwili pozostała tylko garstka kilkunastu osób we wszystkich działach a i miejsce po fabryce nikt nie chce kupić. Dno totalne - nie polecam, niestety.

Nowy Etap

Kolego od kilku postow wyzej, nie spamuj i nie propaguj katastrofy bo jej nie ma i nie bedzie. Walczymy i uda sie , wspomnisz moje slowa, klienci sie nie odwrocili , produkt jest rozwijany i budowana dystrybucja od podstaw, jest duzo zmian na lepsze, potrzeba czasu i ciezkiej pracy, domyslam sie ze jestes bylym pracownikiem, zal Ci sciska ze odszedles, a MY dzialamy w lepszym skladzie , lepiej zarzadzani i zmotywowani, zobaczysz juz wkrotce kto sie mylil, ja doloze staran i mozliwosci zeby Ci zagrac na nosie .. ten sie smieje kto sie smieje ostatni.Jestesmy pewni ze udzwigniemy to ,a dowody sa w postaci rozwijanej oferty produktowej, dystrybucji u czolowych klientow, madrej i rozwaznie budowanej koncepcji marki. Pozdrawiam i do uslyszenia Zyczliwi! Za duzo nas z branzy jest w Daewoo zeby ta firma nie dala sobie rady..

Spawacz

Będzie tak jak z FSO. BANKRUCTWO!!! Spawacz

Modern jazz

A moze jednak kasa przypłynie... sporo jest potrzebne i ludzie! Pozdrawiam Ps. kiedys to była fajna firma -ale nie poszli naprzód.szkoda

anonim

nic się nie zmieni!!! koniec jest bliski - ot i cała prawda!! niech nikt nie ma złudzeń!! pozdrwaiam

Bombastik

anonim - 2011-09-17 17:15:43 anonim - 2011-09-08 23:39:46 Po pierwsze któs musi im ten sprzęt sprzedać , a z tego mowi sie na rynku tam juz nie ma prawie nikogo,,, A jak serwis dziala tak jak dział handlowy na tą chwile to ja dziękuje... Powodzenia dla nowego dyrektora - mimo wszystko Pozdrawiam Obserwator rynku AGD Bieda, bieda i brak wiedzy!! Newt Bill Gates nic nie zrobi przy tak debilnym tandemie koreańskim oraz braku wsparcia z centrali. Ci ludzie nie mają o niczym pojęcia a jednocześnie uważają się za \ A w Daewoo kolejne zmiany personalne - wykruszyło sie kilku handlowców, dyrektor....Teraz nowa ekipa i nadzieja ze bedzie dobrze...Bez kasy i reklamy ciezko bedzie. A kiedy mieli takie fajne produkty i potencjał Zobaczymy Bombastik

anonim

anonim - 2011-09-08 23:39:46 Po pierwsze któs musi im ten sprzęt sprzedać , a z tego mowi sie na rynku tam juz nie ma prawie nikogo,,, A jak serwis dziala tak jak dział handlowy na tą chwile to ja dziękuje... Powodzenia dla nowego dyrektora - mimo wszystko Pozdrawiam Obserwator rynku AGD Bieda, bieda i brak wiedzy!! Newt Bill Gates nic nie zrobi przy tak debilnym tandemie koreańskim oraz braku wsparcia z centrali. Ci ludzie nie mają o niczym pojęcia a jednocześnie uważają się za "guru". Wielki szcun dla odchodzącego dyrektora - klasa!! świadek

anonim

Po pierwsze któs musi im ten sprzęt sprzedać , a z tego mowi sie na rynku tam juz nie ma prawie nikogo,,, A jak serwis dziala tak jak dział handlowy na tą chwile to ja dziękuje... Powodzenia dla nowego dyrektora - mimo wszystko Pozdrawiam Obserwator rynku AGD

anonim

te anomim masz jakies nieprawdziwe dane, twoi informatorzy się nie spisali

anonim

anonim - 2011-09-08 12:16:35 Kto kupi ten sprzet niech sie liczy z tym, że naprawi go na swój koszt. Wiem co dzieje się w serwisie. Został tylko stary towar, nowego prawie nic nie ściągają. Krótko zakup produktów Daewoo na własne ryzyko = koszty w nieodległej przyszłości. potwierdzam j.w. dystrybutor

anonim

Kto kupi ten sprzet niech sie liczy z tym, że naprawi go na swój koszt. Wiem co dzieje się w serwisie. Został tylko stary towar, nowego prawie nic nie ściągają. Krótko zakup produktów Daewoo na własne ryzyko = koszty w nieodległej przyszłości.

anonim

Yo - 2011-05-20 11:52:53 To prawda... Na rynku sie mowi ze tworzy sie tam ciekawy zespół - mieszanka ludzi z innych, dobrych firm...Z pewnościa ich wiedza i znajomosc klientów sie przyda, ale jak wiadomo to nie wszystko... Produkt fajny ale juz coraz mniej znany..Duzo pracy a wynik bedzie... Yo wynik jest już znany. Panie Andrzeju Wojciechu kręć pan lody dalej z Brusem Lee. Dodajcie jeszcze grzybka. zawiedziony

Yo

To prawda... Na rynku sie mowi ze tworzy sie tam ciekawy zespół - mieszanka ludzi z innych, dobrych firm...Z pewnościa ich wiedza i znajomosc klientów sie przyda, ale jak wiadomo to nie wszystko... Produkt fajny ale juz coraz mniej znany..Duzo pracy a wynik bedzie... Yo

anonim

anonim - 2011-05-16 13:17:52 Słyszałam, że jest kilku nowych gości z dobrych firm i z niezłym zębem i pomysłami do pracy lecz ponoć prezes przeszkadza. Szkoda ludzi. Produkty bardzo fajne, znajdujące pozytywne opinie na internecie, troche wiecej mozliwości ( marketing, narzedzia ) i powalczą na rynku... Nowy dyrektor z doswiadczeniem organizuje podobno ciekawy zespół ludzi i tak jak napisał poprzednik -z niezłym zębem i pomysłami...Powodzenia...

anonim

Słyszałam, że jest kilku nowych gości z dobrych firm i z niezłym zębem i pomysłami do pracy lecz ponoć prezes przeszkadza. Szkoda ludzi.

anonim

No to cię rozczaruje bo niestety znalazł pracę w firmie yamaha. Musieli być chorzy że go zatrudnili ale pewnie zawdzięcza to jakiemuś znajomemu który tam pracuje. Z Samsung wyleciał bo był marnym handlowcem. Później naraził Daewoo na straty sięgające 1,500 000 zł na współpracy z Domarem. Co do jego nienawiści do kobiet to nastąpił on po czy przed romansem z jedną z pracownic?

anonim

Pan [usunięte przez administratora] sławna już postać. Miałam wątpliwą przyjemność z nim pracować. Kretyn do potęgi n przy n dążącym do plus nieskończoności. Na dodatek ma chyba kompleksy \"małego\" bo nie przepada za kobietami. Mam nadzieję, że nie znajdzie pracy lepszej niż cieć parkingowy.

fan Jerzego B.

Panowie i Panie Pana [usunięte przez administratora] już nie ma w Daewoo :) Miał wylecieć w czerwcu 2010 ale doczekał do sierpnia i przez ten okres był nagminnie gnębiony ... no cóż podobno na układy nie ma rady a jednak ... Mam nadzieje że prędko nic nie znajdzie z Samsun już wcześniej wyleciał więc jest tam spalony Electrolux i inne większe firmy myślę że też nie przyjmą człowieka który dopuścił do tego że Daewoo straciło ponad 1,5mln tak poprostu ... Szaleniec to jego drugie ja ... No cóż Jurku shit happens a głowa mimo że z niewielką ilością włosków nie służy do tego aby deszcz nie padał do środka

anonim

Ja tez pracowałem w tej firmie.Dyrektor nieudacznik i oszust.Mojego kolegę fachowca załatwił za to ,że nie wchodził mu w dupę, oszukał go na kasę i na dodatek zwolnił.A jego pomocnik manager to zwykły lizodup robiący wałki.Aż dziw, że prezesi koreańscy nie zrobili jeszcze z nimi porządku.Ale przyjdzie kryska na matyska-mam nadzieję!

były

firma zarządzana jka prywatny folwark, dyr.handlowy robi co chce i przy okazji rujnuje całą firmę, karierę można tam zrobić jedynie poprzez wchodzenie w d..ę dyr handlowemu, jeden z managerów jest tego przykładem, firma z potencjałem rozwalona przez nieudolne działania niedouczonego prostaka, trzymajcie się z daleka!

Zostaw opinię o Daewoo Electronics - Pruszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daewoo Electronics