Zdecydowanie odradzam współpracę z Al Electrotech. Moje doświadczenia z tą firmą były bardzo negatywne i po czasie uważam, że była to jedna z najgorszych współprac zawodowych, z jakimi miałem do czynienia.
Największym problemem był sposób zarządzania oraz komunikacja. Ustalenia często były niejasne, zmieniały się w trakcie, a gdy pojawiały się pytania lub problemy, trudno było liczyć na konkretne i rzeczowe wyjaśnienia. W mojej ocenie osoba zarządzająca nie radzi sobie z organizacją pracy i podejmowaniem decyzji, co później odbija się bezpośrednio na pracownikach.
Miałem również wrażenie, że firma bardzo nerwowo reagowała na sytuacje, w których klienci chcieli zatrudniać najlepszych pracowników bezpośrednio. Zamiast spokojnie wyjaśnić zasady współpracy, pojawiały się rozmowy o „lojalkach” i konsekwencjach odejścia. Odebrałem to jako próbę wywierania presji, a nie profesjonalne podejście do pracownika.
Brakowało normalnego szacunku do ludzi, ich czasu i sytuacji prywatnej. Zamiast partnerskiego podejścia można było odczuć presję, chaos i przerzucanie odpowiedzialności. Pracownik zostaje z problemami sam, a atmosfera współpracy jest daleka od profesjonalnej.
Nie polecam tej firmy osobom, które oczekują jasnych warunków, dobrej organizacji, uczciwej komunikacji oraz szacunku w miejscu pracy. Przed podjęciem współpracy warto bardzo dokładnie ustalić wszystkie szczegóły na piśmie i dobrze przemyśleć swoją decyzję.