Szczerze odradzam korzystanie z usług biura nieruchomości GLOBFINANSE we Wrocławiu. Pan Oskar M. i Pan Tomasz M. jako pośrednicy są nieprofesjonalni, poziom rozmów na jakim są załatwiane sprawy związane ze sprzedażą mieszkania jest karygodny, natomiast wiedza na temat sprzedawanej nieruchomości ma dużo do zarzucenia np. błędna była informacja na ogłoszeniach o wysokości czynszu (różnica 300zł!!!).
Przez miesiąc czasu maiłam odczynienia z Panem Oskarem M, od samego początku wywoływał dużą presję czasową na zawarcie umowy rezerwacyjnej i umowy przedwstępnej. Bez wcześniejszego uprzedzenia I mojej zgody podał mój nr tel panu Tomaszowi M, który w rozmowie telefonicznej krzycząc na mnie wywierał presje abym podpisała umowę rezerwacyjną, bo inaczej nie będą ze mną zawierać transakcji.
Pobierana prowizja (na max wygórowana) nie daje poczucia zaopiekowania, a wręcz przeciwnie daje poczucie przymusu i presji – co daje podstawę do zgłoszenia sprawy Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
W konsekwencji nie doszło do podpisania umowy przedwstępnej, ponieważ mieszkanie sprzedano komuś innemu, a mnie pan Oskar OKŁAMAŁ informując przez telefon - 2 dni przed podpisaniem umowy przedwstępnej , że właścicielka sama sprzedała mieszkanie swoim znajomym… Co było wierutnym kłamstwem!!!
Postawa Pana Oskara M i Tomasz M ., spowodowała, że kategorycznie odradzam zaangażowanie się z Globfinance w zakup jakiejkolwiek nieruchomości . Szkoda czasu i nerwów!!!