Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski
3 24 6 1

Opinie o Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski

Dolnyslask

Pseudo Dyrektor Szpachla z Walbrzycha, który tam pracuje (usunięte przez administratora) UWAŻAJCIE NA NIEGO I NA TA FIRMĘ!!!!

Znany

Pracuję w firmie kilka miesięcy. Póki co jestem zadowolony. Wszystko tak jak na początku. Pracuje po kilka godzin dziennie jak chce więcej pracować to kasę tez mam lepszą. Komu chce się pracować ten ma więcej

Niziołek
@Znany 01.10.2018 11:19

Czyli nie jest w Polsze tak źle, jak się chce to można znaleść kogoś w typie jelonka do wycyckania. Gratuluje świetnej pracy:)

Przemysław
@Znany 01.10.2018 11:19

Jak wygląda twoja aktualna ocena firmy po prawie dwóch miesiącach od ostatniego wpisu na forum. Czy podtrzymujesz swoje pozytywne zdanie, a może w między czasie zdecydowałeś się zwiększyć liczbę godzin i przejść na cały etat?

Dolnyslask
@Znany 01.10.2018 11:19

Co Ty za smieci piszesz?

Andrzej

Dla desperatów (handlowców)którzy chcą pracować w tej firmie kilka uwag: Przeczytaj dobrze umowę o współpracy ponieważ będziesz na swojej działalności i co najważniejsze przeczytaj umowę do weksla który podpiszesz bo możesz stracić wszystko co posiadasz. Miałem zacząć prace w tej firmie ale jak przeczytalem umowę skonsultowałam ją z prawnikiem to byłem w szoku, ze tak można robić . Wiec warto sie zastanowić obiecują że będziesz zarabiać po 10 tysi hee dla naiwniaków to działa . Pozdrawiam

Agata

@Kk, twoja opinia o firmie Fot-art Bis wzbudza zaniepokojenie. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej firmy? Dlaczego uważasz się za poszkodowanego? Czy byłeś pracownikiem czy klientem tej firmy? Warto takie rzeczy wyjaśniać, a na poważne zarzuty mieć odpowiednie dowody. Bez nich inne osoby mogą uznać twoją wypowiedź jako niewiarygodną.

Kk

Witam. Może dla pokrzywdzonych proponuję pozew zbiorowy. Chętnie dołączę przeciw temu gościowi.

Były

Praca na własnej działalności przy takim rozmachu i prowizjach to korzyść tylko w jedną stronę!!!!!

Jacek

MOJA RADA PRECZ OD DZIADA!!!

Agata

@Amo, dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie. Może warto zasygnalizować problem z długim oczekiwaniem na zwrot swojemu przełożonemu? Na pewno istnieją rozwiązania, które pomogłyby rozwiązać ten problem i sprawić, że środki nie byłyby zamrożone na 40 dni. Czy próbowałeś już poruszać ten problem w firmie Fot-art Bis?

Amo
@Agata 24.09.2018 11:32

Tak temat wielokrotnie był poruszany bez skutku. Agata to chyba stary nick - bo ona już też nie pracuje? Wracając do meritium praca na własnej działalności na takich warunkach to pomyłka zwłaszcza przy obecnej sytuacji gospodarczo - rynkowej. To też daje światło na firmę że się nie rozwija, nie rozwija rynków zbytu i najważniejsze to koniec Toshiby u pseudo dystrybutora, bo dystrybutorem był Sunlight . Fot art sprzedaje Yokohamy to mizerny ruch - bateria NN za 0,50 zł . Dzisiejszy rynek pracy jest biedny w pracowników, pracują już u Nas Ukraińcy, Kazachowie, nawet mieszkańcy Bangladeszu, a my rozmawiamy o umówie na działalności gospodarczej i abstrakcyjnie malutkich zarobkach, zatrzymali się w nie tych latach! Dyrektor po wypadku dostał zaniku szarych komórek.

Agata

@Amo, Twoja opinia opiera się wyłącznie na hasłach. Czy możesz przytoczyć jakąś sytuację, która by potwierdzała Twoją negatywną opinię o firmie Fot-art Bis? Niektóre firmy wymagają założenia własnej działalności gospodarczej. Nie jest to powszechna praktyka, ale czasem spotykana. Czy zostałeś o tym poinformowany przed rozmową kwalifikacyjną?

Amo
@Agata 18.09.2018 11:43

Jasne że zostałem jak wszyscy, natomiast jeżeli idę do pracy i mam za własne pieniądze tankować auto służbowe i po 40 dniach mieć ich zwrot, to świadczy o firmie, w ogłoszeniu również nie ma takiej informacji żenada. Masz zamrożony 1000 zł na paliwo, które musisz zawsze mieć. Po drugie jak pisali poprzednicy duża większość miała potrącone 1000 zł za szkodę na aucie, a dyrektor opowiadał o dodatkowym ubezpieczeniu szyb itp, a ma się to nijak. Podawanie kwoty netto bez odliczenia kosztów działalności w ogłoszeniu na pracuj pl, to jak podanie długości przyrodzenia z kręgosłupem! Podają zarobki na poziomie 7000 netto ( proszę odliczyć ZUS, podatek, księgowość i tankowanie z góry) dodam że 7000 jest przy wykonaniu planu i zebraniu należności inaczej ta kwota jest nie osiągalna! Odradzam tam pracę !

Były

Witam! Chcialbym przestrzec wszystkich potencjalnych pracowników tej firmy. Dobrze trzeba czytać umowę bo potem nogi się trzęsą jak się będzie chciało zakończyc współpracę .Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Właściciel firmy ok.Ma totalne zaufanie do pseudo dyr.M. albo tak go mami.Ale Szef umi liczyć i widocznie jest dobrze. Uważajcie na pseudo dyr.M. cwaniaczek jest dobry!!!! Ale wszystko jest do czasu.

Łódź

Witam, Miałem przyjemność pracować w tej firmie i nawet udało mi się na wycieczkę załapać za wyniki. Firma do momentu gdy się wiedzie jest ok gorzej jak się noga podwinie... Wtedy jesteś ten zły najgorszy, nie umiejący pracować itd... Gdy się zwalniałem "szukał" tak jak piszecie pseudo dyrektor czego kolwiek żeby obciążyć przy aucie. Miał z tym problem bo rys nie było ale było odpryski od kamieni na masce. Rzecz normalna przy użytkowaniu. Oczywiście zostało za to obciążony i mało dostałem tydzień później wypłatę. Dlaczego? Jak się dowiedziałem a zapomniało się nam. Nie polecam tego pracodawcy można zarabiać pieniądze również w innych normalnych firmach.

Sebastian

Czytając wszystkie te opinie nie będę powielał tego. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

Amo

Firma żenada, znam sporo osób które tam pracowały i nie polecają, wymagana własna działalność i więcej zarobisz w markecie, dyrektor i właściciel to dobre dzbany ! Nie traćcie czasu!

Agata

@Kwaks, twoja odpowiedź nie wnosi zupełnie nic wartościowego do tematu o firmie Fot-art Bis. Użytkownik @Volcano zadał pytanie na temat warunków pracy w tej firmie. Może chciałbyś mu pomóc i napisać coś więcej na ten temat? Jak Ci się pracuje w tej firmie? Czy możesz napisać coś więcej o atmosferze i firmie? Czy to duża firma zatrudniająca wiele osób?

Volcano

Czy to prawda, że jeździcie białymi VW Passatami w kombi? Podstawa netto to 4500???

Wujek
@Volcano 04.09.2018 10:20

Prawda

Kwaks
@Volcano 04.09.2018 10:20

Za 4500 to telefonu nawet nie odbiorę:)

Pacha

Jedyna firma, w której pracowałem i 2 razy w roku wprowadzają aneksy do umowy. Zmiana według pseudo dyrektora na lepsze a tak naprawdę na gorsze. Ludzi tu zarabiaj wtedy jak zrobią plan, tak pracujesz za darmo Pozdrawiam

Ph

Ludki nie będę się rozwodził z tym wszystkim bo jest już napisane... Jedna ważna sprawa uważajcie na pseudo dyrektora M., który podczas rozmowy wjedzie Wam w (usunięte przez administratora) bez wazeliny a następnie naobiecuje dziwnych rzeczy a na sam koniec oszuka i obciąży dziwnymi rzeczami i nie wypłaci wynagrodzenia na czas. TAKIE ZBOCZENIE ZAWODOWE MA TE PAN!!!

Przedstawiciel

Z wypowiedzi niektórych osób wynika, że handlowcy w innych firmach mają kokosy i nic nie trzeba robić. Tak wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... A w handlu tak już jest - sprzedajesz - zarabiasz. W Fot Art uczciwie twój dochód zależy od zaangażowania.

Sunlight
@Przedstawiciel 16.07.2018 19:08

Handlowcy w innych europejskich firmach mają zagwarantowane podstawowe wynagrodzenie(nawet na działalności) a w fot art asian .... Pozatym większość firm oferuje umowę o prace która daje bezpieczeństwo, motywację i ściśle określone ramy a fot daje obietnice, obietnice i rozczarowanie przy angażu 100% proszę nie mącić kandydatom w głowach bo stracą tylko czas i pieniądze żeby dotrzeć na rozmowe a potem czeka ich rozczarowanie. Albo niedaj Bóg zatrudnią się i bieda

Afrykaner
@Przedstawiciel 16.07.2018 19:08

Kolego no właśnie w innych firmach nie zarabia się kokosów ...tylko pieniądze i nie trzeba robić tylko trochę popracować i mieć talent do handlu plus dobry produkt. Ale ty zostań może tam gdzie jesteś czuje że ta tzeczywistość Ci odpowiada. Pozdrawiam:)

Sam se rób

Gość daje obsceniczne warunki współpracy a wybrzydza jak by nie wiem co oferował- drogi Panie czasy zatrudniania za (usunięte przez administratora) się skończyły lata temu otrząśnij się. W każdym bądz razie nie polecam szkoda czasu i paliwa na dojechanie na rozmowę. Jeśli ktoś pójdzie na ten układ to chyle czoła. Na dodatek jeździsz z huxxjową marką i nie znaną, drogą w porównaniu do jakości. Na obecne czasy 3 podstawy plus prowizja to min oczywiście na umowę o prace a nie na czarno jak w fot art

:(

Zwracam się do wszystkich osób rozważających podjęcie współpracy z firmą FABis: - czytajcie bardzo uważnie umowę i wszystkie aneksy od i do aneksów (jest tego sporo) - zawiłe i mało zrozumiałe. Finał jest taki, że FA może wszystko a druga strona nic. Przykłady - nie cieszcie się z tego, że macie 3 miesięczny okres wypowiedzenia - jak jesteście bee znikacie bez słowa w jeden dzień, jak jesteście fajni ale chcecie odejść pracujecie za darmo na siłę przez 3 miesiące, kolejny przykład to kwota podstawy, która starcza zaledwie na opłacenie kosztów prowadzenia działalności gospodarczej co oznacza - nie zrobisz 80% procent pracujesz za darmo - auta są ubezpieczone ale uwaga...płacisz za wszystkie naprawy na koniec współpracy (nie dajcie się zwieść, że jest inaczej) - podpisujesz weksel in blanco ........... przemyśl to 3 razy - możesz być tego pewien, że nie zawsze otrzymasz kasę na czas - a ostatnia faktura po zakończeniu współpracy jest zaniżona o wszystko - braki magazynowe, usterki auta i co najważniejsze- jest po złości nie wypłacana w terminie. Tyle - trzymajcie się i życzę powodzenia w poszukiwaniach DOBREGO pracodawcy.

Wp

Nie wiem jak tam jest. Pracuje w innej branży ale zauważyłem dwie rzeczy ogłoszenia o pracę i zanik bateri na sklepach a pojawiają sie w ich miejsce znowu toshiba:)

Były

Ludzie pracowałem w tej firmie dwa lata od jakiegoś czasu dawałem sygnały, że chce zmienic bądź poszukuje pracy KR. Przyjął do wiadomość mówiąc, że życzy mi jak najlepiej i żebym szybko znalazł pracę. Graliśmy w otwarte karty z czego ja i on byliśmy zadowoleni szczeros, przyzwoitość. Mimo wszystko szukając nowej pracy pracowałem na 100%! Gdy znalazłem pracę zgłosiłem 2tygodnie wczesniej chęć odejścia. KR przyjął do wiadomość, bałem się reakcji Pana, który robi Sobie firmę w firmie. Ale jakoś to przełknął. Na magazynie oddajac towar, auto kupisz. Tu od dprysknod kamienia rzecz naturalna przy użytkowaniu lecz notują do obciążenia. Dzisiaj jest 10.08.2018 godzina 21 dzień wypłaty a przelewu nie ma!!! Nie pierwszy raz taka sytuacja. Ludzie uważajcie na tą foremkę!!! Pozdrawiam

Były
@Były 10.08.2018 21:36

Witam dziś 14.08.2018 nadal nie otrzymałem wypłaty. Dzwoniąc do Pana M usłyszałem : yyy dzisiaj dopiero dałem fakturę księgowej! Próbując dowiedzieć się dlaczego tak późno zaczął stękać jekac i rozłączył się. Później nie odbierał telefonu. Super firma po raz kolejny NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY!!!

Przemo

Uważajcie na ta firmę ustalają ze kogoś zatrudnia po czym ktoś się zwalnia z pracy zakłada działalność a oni się wycofują bo zmieniają plany. Poza tym czytajcie dokładnie umowę jak się wam w pierwszym miesiącu nie uda osiągnąć planu to dolozycie do dzialalnosci

Handlowiec
@Przemo 05.08.2018 14:38

Firma...hmm chyba za dużo powiedziane. To tylko Właściciel i Kierownik...który się uczy zarządzania działem handlowym bo tego nie nauczyli go w Energizer bo tam był handlowcem. Tak zakreconego planu wynagrodzeniami nie widziałem dawno. Na szczęście już nie psują marki Toshiba...

@KR Łódź
@Handlowiec 08.08.2018 18:16

@Handlowiec troszkę rozumiem o czym mówisz, ale czemu wybierasz ten sam nick co wcześniej gość, który chwali jednocześnie kłamie i miesza ludziom w głowie.

12344
@Handlowiec 08.08.2018 18:16

Akurat mało wiesz kolego, bo kierownikiem to on już był w energizerze, a problem w tej firmie tkwi gdzie indziej, swoje trzy grosze wtracaja ludzie nie mający pojęcia o kierowaniu (pani D.) I jeśli pan właściciel tego nie zauważy to skończy się to klapą.

KRAZY

PAPA YOKOHAMA:)

@haker
@KRAZY 02.08.2018 13:10

współpraca zakończona?

Agata

@@haker, dlaczego tak uważasz? Forum GoWork.pl odwiedzane jest przez aktualnych i byłych pracowników, a także kandydatów do pracy. Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii, jeżeli jest ona zgodna z prawdą i poparta stosownymi argumentami. Na forum GoWork.pl zagląda bardzo wiele osób. Są to kandydaci do pracy i pracownicy, ale też osoby z branży HR szukające obiecujących kandydatów do pracy!

@haker
@Agata 23.07.2018 20:21

Agatko rozumiem że zajmujesz się tym postem, dbasz o aktywność na tym temacie i bardzo dobrze, sam serwis gowork jest super. Chciałem tylko, abyś wiedziała Ty i inni że od osoby z nick @przedstawiciel i @handlowiec prawdy się nie dowiesz.

12345

Niestety, ta nowa marka ma się nijak do dawnej Toshiby, a takie były zapewnienia kierownictwa o super jakości tej nowej baterii, szkoda bo mają albo mieli wielu dobrych handlowców i gdyby nie dano ciała z Toshibą to firma namieszałaby na rynku i to zdrowo.

Smolec

Czytając te opinie wszystkie i reasumujac no to ludzie maja racje w 90% piszac na temat tej firmy. Jestem pracownikiem tej firmy i uwierzcie lub nie jesli nie zrobisz minimum sprzedazy zostajesz z 0 a nawet dolozysz. Ciezki temat jest tej baterii, duzo reklamcji przede wszystkim. Zatrudniajac sie tutaj zarobki yroche inaczej byly przedstawione niz w realiach. Ale robiac Swoje mniej wiecej sie zgadzaly ale miesiac w miesiac nie da sie tak robic. Bateria nie ma marki i jest slaba jesli równać z innymi w tej cenie. Pozdrawiam wszystkich Bateryjnych HOŁK

Agata

@Przedstawiciel, rozumiem, że jesteś zadowolony z warunków pracy w firmie Fot-art Bis? Czy możesz coś więcej napisać o systemie pracy? Czy to praca od poniedziałku do piątku, czy godziny pracy są unormowane? Czy przedstawiciele handlowi dostają do dyspozycji niezbędne narzędzia, czyli samochód i telefon komórkowy?

@haker
@Agata 16.07.2018 19:22

@Agata nic konkretnego się nie dowiesz. Nie trzeba być super szpiegiem, aby zauważyć że @przedstawiciel i @handlowiec to ta sama osoba z firmy której zależy na poprawie opinii.

handlowiec

Pracę przedstawiciela w Fot-Art Bis polecam jak najbardziej. Absolutnie nie moge zgodzić sie z negatywnymi komentarzami,ktore sa tutaj umieszczane. Atmosfera super. Zarobki OK. Jeśli chcesz zarobić to musisz pracować- tak to jest w sprzedaży.

Agata

@Toshibbak, rozumiem, że dla Ciebie są to warunki nie do przyjęcia. Ale jak Ci się wydaje, czy dla osób dopiero rozpoczynających pracę zawodową, może być to atrakcyjna propozycja?

Toshibbak
@Agata 04.06.2018 22:05

Nie ponieważ nie mają zagwarantowanego min wynagrodzenie, a poza tym zniechęcą się do pracy

Zostaw opinię o Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski - Śląskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski