Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski

Śląskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 20 ocen.

Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski
2 20 6 1

Opinie o Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Były

Witam! Chcialbym przestrzec wszystkich potencjalnych pracowników tej firmy. Dobrze trzeba czytać umowę bo potem nogi się trzęsą jak się będzie chciało zakończyc współpracę .Zgadzam się w 100% z poprzednimi opiniami. Właściciel firmy ok.Ma totalne zaufanie do pseudo dyr.M. albo tak go mami.Ale Szef umi liczyć i widocznie jest dobrze. Uważajcie na pseudo dyr.M. cwaniaczek jest dobry!!!! Ale wszystko jest do czasu.

Łódź

Witam, Miałem przyjemność pracować w tej firmie i nawet udało mi się na wycieczkę załapać za wyniki. Firma do momentu gdy się wiedzie jest ok gorzej jak się noga podwinie... Wtedy jesteś ten zły najgorszy, nie umiejący pracować itd... Gdy się zwalniałem "szukał" tak jak piszecie pseudo dyrektor czego kolwiek żeby obciążyć przy aucie. Miał z tym problem bo rys nie było ale było odpryski od kamieni na masce. Rzecz normalna przy użytkowaniu. Oczywiście zostało za to obciążony i mało dostałem tydzień później wypłatę. Dlaczego? Jak się dowiedziałem a zapomniało się nam. Nie polecam tego pracodawcy można zarabiać pieniądze również w innych normalnych firmach.

Sebastian

Czytając wszystkie te opinie nie będę powielał tego. (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

Agata

@Amo, Twoja opinia opiera się wyłącznie na hasłach. Czy możesz przytoczyć jakąś sytuację, która by potwierdzała Twoją negatywną opinię o firmie Fot-art Bis? Niektóre firmy wymagają założenia własnej działalności gospodarczej. Nie jest to powszechna praktyka, ale czasem spotykana. Czy zostałeś o tym poinformowany przed rozmową kwalifikacyjną?

Amo

Firma żenada, znam sporo osób które tam pracowały i nie polecają, wymagana własna działalność i więcej zarobisz w markecie, dyrektor i właściciel to dobre dzbany ! Nie traćcie czasu!

Agata

@Kwaks, twoja odpowiedź nie wnosi zupełnie nic wartościowego do tematu o firmie Fot-art Bis. Użytkownik @Volcano zadał pytanie na temat warunków pracy w tej firmie. Może chciałbyś mu pomóc i napisać coś więcej na ten temat? Jak Ci się pracuje w tej firmie? Czy możesz napisać coś więcej o atmosferze i firmie? Czy to duża firma zatrudniająca wiele osób?

Volcano

Czy to prawda, że jeździcie białymi VW Passatami w kombi? Podstawa netto to 4500???

Wujek
@Volcano 04.09.2018 10:20

Prawda

Kwaks
@Volcano 04.09.2018 10:20

Za 4500 to telefonu nawet nie odbiorę:)

Pacha

Jedyna firma, w której pracowałem i 2 razy w roku wprowadzają aneksy do umowy. Zmiana według pseudo dyrektora na lepsze a tak naprawdę na gorsze. Ludzi tu zarabiaj wtedy jak zrobią plan, tak pracujesz za darmo Pozdrawiam

Ph

Ludki nie będę się rozwodził z tym wszystkim bo jest już napisane... Jedna ważna sprawa uważajcie na pseudo dyrektora M., który podczas rozmowy wjedzie Wam w (usunięte przez administratora) bez wazeliny a następnie naobiecuje dziwnych rzeczy a na sam koniec oszuka i obciąży dziwnymi rzeczami i nie wypłaci wynagrodzenia na czas. TAKIE ZBOCZENIE ZAWODOWE MA TE PAN!!!

Przedstawiciel

Z wypowiedzi niektórych osób wynika, że handlowcy w innych firmach mają kokosy i nic nie trzeba robić. Tak wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... A w handlu tak już jest - sprzedajesz - zarabiasz. W Fot Art uczciwie twój dochód zależy od zaangażowania.

Sunlight
@Przedstawiciel 16.07.2018 19:08

Handlowcy w innych europejskich firmach mają zagwarantowane podstawowe wynagrodzenie(nawet na działalności) a w fot art asian .... Pozatym większość firm oferuje umowę o prace która daje bezpieczeństwo, motywację i ściśle określone ramy a fot daje obietnice, obietnice i rozczarowanie przy angażu 100% proszę nie mącić kandydatom w głowach bo stracą tylko czas i pieniądze żeby dotrzeć na rozmowe a potem czeka ich rozczarowanie. Albo niedaj Bóg zatrudnią się i bieda

Afrykaner
@Przedstawiciel 16.07.2018 19:08

Kolego no właśnie w innych firmach nie zarabia się kokosów ...tylko pieniądze i nie trzeba robić tylko trochę popracować i mieć talent do handlu plus dobry produkt. Ale ty zostań może tam gdzie jesteś czuje że ta tzeczywistość Ci odpowiada. Pozdrawiam:)

Sam se rób

Gość daje obsceniczne warunki współpracy a wybrzydza jak by nie wiem co oferował- drogi Panie czasy zatrudniania za (usunięte przez administratora) się skończyły lata temu otrząśnij się. W każdym bądz razie nie polecam szkoda czasu i paliwa na dojechanie na rozmowę. Jeśli ktoś pójdzie na ten układ to chyle czoła. Na dodatek jeździsz z huxxjową marką i nie znaną, drogą w porównaniu do jakości. Na obecne czasy 3 podstawy plus prowizja to min oczywiście na umowę o prace a nie na czarno jak w fot art

:(

Zwracam się do wszystkich osób rozważających podjęcie współpracy z firmą FABis: - czytajcie bardzo uważnie umowę i wszystkie aneksy od i do aneksów (jest tego sporo) - zawiłe i mało zrozumiałe. Finał jest taki, że FA może wszystko a druga strona nic. Przykłady - nie cieszcie się z tego, że macie 3 miesięczny okres wypowiedzenia - jak jesteście bee znikacie bez słowa w jeden dzień, jak jesteście fajni ale chcecie odejść pracujecie za darmo na siłę przez 3 miesiące, kolejny przykład to kwota podstawy, która starcza zaledwie na opłacenie kosztów prowadzenia działalności gospodarczej co oznacza - nie zrobisz 80% procent pracujesz za darmo - auta są ubezpieczone ale uwaga...płacisz za wszystkie naprawy na koniec współpracy (nie dajcie się zwieść, że jest inaczej) - podpisujesz weksel in blanco ........... przemyśl to 3 razy - możesz być tego pewien, że nie zawsze otrzymasz kasę na czas - a ostatnia faktura po zakończeniu współpracy jest zaniżona o wszystko - braki magazynowe, usterki auta i co najważniejsze- jest po złości nie wypłacana w terminie. Tyle - trzymajcie się i życzę powodzenia w poszukiwaniach DOBREGO pracodawcy.

Wp

Nie wiem jak tam jest. Pracuje w innej branży ale zauważyłem dwie rzeczy ogłoszenia o pracę i zanik bateri na sklepach a pojawiają sie w ich miejsce znowu toshiba:)

Były

Ludzie pracowałem w tej firmie dwa lata od jakiegoś czasu dawałem sygnały, że chce zmienic bądź poszukuje pracy KR. Przyjął do wiadomość mówiąc, że życzy mi jak najlepiej i żebym szybko znalazł pracę. Graliśmy w otwarte karty z czego ja i on byliśmy zadowoleni szczeros, przyzwoitość. Mimo wszystko szukając nowej pracy pracowałem na 100%! Gdy znalazłem pracę zgłosiłem 2tygodnie wczesniej chęć odejścia. KR przyjął do wiadomość, bałem się reakcji Pana, który robi Sobie firmę w firmie. Ale jakoś to przełknął. Na magazynie oddajac towar, auto kupisz. Tu od dprysknod kamienia rzecz naturalna przy użytkowaniu lecz notują do obciążenia. Dzisiaj jest 10.08.2018 godzina 21 dzień wypłaty a przelewu nie ma!!! Nie pierwszy raz taka sytuacja. Ludzie uważajcie na tą foremkę!!! Pozdrawiam

Były
@Były 10.08.2018 21:36

Witam dziś 14.08.2018 nadal nie otrzymałem wypłaty. Dzwoniąc do Pana M usłyszałem : yyy dzisiaj dopiero dałem fakturę księgowej! Próbując dowiedzieć się dlaczego tak późno zaczął stękać jekac i rozłączył się. Później nie odbierał telefonu. Super firma po raz kolejny NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY!!!

Przemo

Uważajcie na ta firmę ustalają ze kogoś zatrudnia po czym ktoś się zwalnia z pracy zakłada działalność a oni się wycofują bo zmieniają plany. Poza tym czytajcie dokładnie umowę jak się wam w pierwszym miesiącu nie uda osiągnąć planu to dolozycie do dzialalnosci

Handlowiec
@Przemo 05.08.2018 14:38

Firma...hmm chyba za dużo powiedziane. To tylko Właściciel i Kierownik...który się uczy zarządzania działem handlowym bo tego nie nauczyli go w Energizer bo tam był handlowcem. Tak zakreconego planu wynagrodzeniami nie widziałem dawno. Na szczęście już nie psują marki Toshiba...

@KR Łódź
@Handlowiec 08.08.2018 18:16

@Handlowiec troszkę rozumiem o czym mówisz, ale czemu wybierasz ten sam nick co wcześniej gość, który chwali jednocześnie kłamie i miesza ludziom w głowie.

12344
@Handlowiec 08.08.2018 18:16

Akurat mało wiesz kolego, bo kierownikiem to on już był w energizerze, a problem w tej firmie tkwi gdzie indziej, swoje trzy grosze wtracaja ludzie nie mający pojęcia o kierowaniu (pani D.) I jeśli pan właściciel tego nie zauważy to skończy się to klapą.

KRAZY

PAPA YOKOHAMA:)

@haker
@KRAZY 02.08.2018 13:10

współpraca zakończona?

Agata

@@haker, dlaczego tak uważasz? Forum GoWork.pl odwiedzane jest przez aktualnych i byłych pracowników, a także kandydatów do pracy. Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii, jeżeli jest ona zgodna z prawdą i poparta stosownymi argumentami. Na forum GoWork.pl zagląda bardzo wiele osób. Są to kandydaci do pracy i pracownicy, ale też osoby z branży HR szukające obiecujących kandydatów do pracy!

@haker
@Agata 23.07.2018 20:21

Agatko rozumiem że zajmujesz się tym postem, dbasz o aktywność na tym temacie i bardzo dobrze, sam serwis gowork jest super. Chciałem tylko, abyś wiedziała Ty i inni że od osoby z nick @przedstawiciel i @handlowiec prawdy się nie dowiesz.

12345

Niestety, ta nowa marka ma się nijak do dawnej Toshiby, a takie były zapewnienia kierownictwa o super jakości tej nowej baterii, szkoda bo mają albo mieli wielu dobrych handlowców i gdyby nie dano ciała z Toshibą to firma namieszałaby na rynku i to zdrowo.

Smolec

Czytając te opinie wszystkie i reasumujac no to ludzie maja racje w 90% piszac na temat tej firmy. Jestem pracownikiem tej firmy i uwierzcie lub nie jesli nie zrobisz minimum sprzedazy zostajesz z 0 a nawet dolozysz. Ciezki temat jest tej baterii, duzo reklamcji przede wszystkim. Zatrudniajac sie tutaj zarobki yroche inaczej byly przedstawione niz w realiach. Ale robiac Swoje mniej wiecej sie zgadzaly ale miesiac w miesiac nie da sie tak robic. Bateria nie ma marki i jest slaba jesli równać z innymi w tej cenie. Pozdrawiam wszystkich Bateryjnych HOŁK

Agata

@Przedstawiciel, rozumiem, że jesteś zadowolony z warunków pracy w firmie Fot-art Bis? Czy możesz coś więcej napisać o systemie pracy? Czy to praca od poniedziałku do piątku, czy godziny pracy są unormowane? Czy przedstawiciele handlowi dostają do dyspozycji niezbędne narzędzia, czyli samochód i telefon komórkowy?

@haker
@Agata 16.07.2018 19:22

@Agata nic konkretnego się nie dowiesz. Nie trzeba być super szpiegiem, aby zauważyć że @przedstawiciel i @handlowiec to ta sama osoba z firmy której zależy na poprawie opinii.

handlowiec

Pracę przedstawiciela w Fot-Art Bis polecam jak najbardziej. Absolutnie nie moge zgodzić sie z negatywnymi komentarzami,ktore sa tutaj umieszczane. Atmosfera super. Zarobki OK. Jeśli chcesz zarobić to musisz pracować- tak to jest w sprzedaży.

Agata

@Toshibbak, rozumiem, że dla Ciebie są to warunki nie do przyjęcia. Ale jak Ci się wydaje, czy dla osób dopiero rozpoczynających pracę zawodową, może być to atrakcyjna propozycja?

Toshibbak
@Agata 04.06.2018 22:05

Nie ponieważ nie mają zagwarantowanego min wynagrodzenie, a poza tym zniechęcą się do pracy

Toshibbak

Byłem na rozmowie stanowisko przedstawiciel handlowy. Powiem krótko żenada jeśli złowią kogoś na tych warunkach to sam bym gościa zatrudnił bo o naiwniaków teraz ciężko...:) Sprzedajesz z samochodu, na własnej działalności podstawy praktycznie nie ma 2 tysie na zus dla klientów gifty typu proszek do prania itp:) Opowieści że produkt naj naj cudeńko tylko sprzedaż czeba zwiększyć na regionie bo słabo jest ale przecierz z takimi gadżetami i naj produktem to samo pujdzie tylko 100% angażu a kasa kiedyś tam będzie do tego czasu od rodziny pożyczaj a raporty plany do planów itp. Jesteś na działalności ale zap bardziej niż na etacie. Podsumowując już dawno nikt nie proponował mi czegoś takiego, poprostu kabaret gorszy niż w tv pis:)

Henryk
@Toshibbak 04.06.2018 20:23

Naucz się zasad ortografii i dopiero poszukaj lepszej roboty.

Tobi
@Henryk 08.06.2018 19:54

Masz rację dwa błędy ale szef fot art zrobił by przy tej wypowiedzi 7 poza tym jak nie ma sie do czego przyczepić to do ortografi na forum gdzie ktoś może pisał to na wc po rozmowie w fot art gdzie aż go skręciło z przerażena:)

Agata

@Cześek, anonimowość tego forum ma być gwarancją nieskrępowanej wymiany opinii i komentarzy między pracownikami omawianych firm. W związku z tym, że nie ma żadnego ryzyka w pisaniu pełnej prawdy o firmie Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski, forumowicze na pewno będą Ci wdzięczni jeśli choć jednym, czy dwoma zdaniami uzasadnisz swoją opinię o tym pracodawcy. W przeciwnym wypadku mogą uznać, że jest to tylko krzywdząca opinia konkurencji korzystającej właśnie z tak liberalnego portalu.

Obiektywny
@Agata 17.06.2018 22:58

Byłem na rozmowie jakiś czas temu i potwierdzam zdanie przedmówcy. Tak wogóle to firma poszukuje ph co 3 miesiące na te same regiony więc to chyba o czymś świadczy

PRZEDSTAWICIEL ginącego zawodu

Zdecydowanie polecam, bardzo dobre miejsce do zarabiania pieniędzy pod warunkiem, że lubi się handel. Świetne produkty, mocne wsparcie sprzedażowe, uczciwe zasady współpracy. Czytając negatywne opinie dochodzę do wniosku, że ludziom naprawdę nie chce się pracować.

Obiektywny
@PRZEDSTAWICIEL ginącego zawodu 13.07.2018 11:35

Nie chce się napewno pracować na takich warunkach klakierze! Praca na czarnucha skończyła się dekadę temu a wy nadal myślicie że znajdą się naiwniaki... Ludzie dajcie sobie spokuj z ta firmą wł działalność bez żadnej podstawy i tylko obietnice bez pokrycia.

Cześek

Uwaga!!! Firma fotgniot to przekręt ustawiony na wyzysk człowiek omijać z daleka.

Agata

@Lublin, czy dobrze rozumiem, że nie są dotrzymywane warunki umowy zawierane przez tego pracodawcę, przynajmniej w kontekście wysokości wynagrodzenia. Nie do końca natomiast rozumiem na czym polega wspieranie konkurencji i jak to przekłada się na atmosferę w firmie Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski. A gdybyś jeszcze mógł dodać jakie relacje panują między pracownikami różnych szczebli, to obraz firmy byłby pełniejszy dla kandydatów do pracy w tej firmie.

Lublin

Witam, tak na wstepie rowniez nie polecam tego pracodawcy. Miedzy innymi za to, ze oferuje zarobki na jakims poziomie o pozniej nic z tego sie nie wydarza. Organizacj rowniez na nie najwyzszym poziomie. A poza tym wspiera Swoja najwieksza konkurencje na rynku firme Li.... sprzedajac pozostalosci po Toshiba. Pozdrawiam wszystkich pracownikow

Grażyna

Firma generalnie płaci zgodnie z umową. Może nie ma premii ponieważ brak wyników!

Polska

Witam, Nie polecam tego pracodawcy. Uważają, ze mają złoty produkt, ktorego nalezy czci, cena tego produktu nie jest adekwatna do wymagania(lepiej kupic tanizne i dluzej bedzie dzialala). CENA JAK I PRODUKT DOLNA PÓŁKA!!! Tak samo zarobki obiecuja zlote góry a niestety wychodzi w praniu inaczej. Zdecydowanie nie polecam!!!!

Zostaw opinię o Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski - Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fot-art Bis Andrzej Ambryszewski