Zakupiona torebka od samego początku miała intensywny, nietypowy i nieprzyjemny zapach, który utrzymuje się nieprzerwanie od momentu rozpakowania – mimo upływu ponad 3 miesięcy normalnego użytkowania. Zapach jest na tyle wyraźny, że zwracają na niego uwagę osoby trzecie. Dla porównania: nowy egzemplarz tej samej marki, zakupiony przez inną osobę, nie ma tej cechy w ogóle.
Zgłosiłam reklamację w trybie niezgodności towaru z umową, jednak sklep konsekwentnie odmawiał jej uznania, sprowadzając problem do „subiektywnego odczucia” i nie proponując żadnej realnej weryfikacji produktu (oględzin, ekspertyzy) ani żadnego rozwiązania polubownego. Nie zaproponowano wymiany, obniżenia ceny ani nawet symbolicznej rekompensaty.
Największe rozczarowanie dotyczy obsługi posprzedażowej. Jako zadowolona klientka polecałam wcześniej tę markę innym, dziś – po sposobie, w jaki została potraktowana moja sprawa – żałuję tej rekomendacji. W segmencie premium oczekiwałabym większej otwartości na dialog i realnej chęci rozwiązania problemu klienta.
Produkt może się podobać, ale obsługa reklamacji i podejście do klienta skutecznie zniechęcają do kolejnych zakupów.