Nasza współpraca rozpoczęła się od pierwszego spotkania w czerwcu, oględzin łazienki i wyceny prac. Kontakt do firmy mieliśmy z polecenia znajomych. Pan Kacper bardzo rzeczowo i merytorycznie przygotował plan prac, termin wykonania i tabelę kosztów. Odpowiedział na wszystkie nasze pytania i wątpliwości. Ok. 2 tygodnie przed rozpoczęciem skontaktował się z nami w celu potwierdzenia terminu i sprawdzenia naszego przygotowania. Panowie z ekipy remontowej prowadzili prace sprawnie, dokładnie, zgodnie ze sztuką budowlaną, sugerując najlepsze rozwiązania (remont bez projektu). Widać fach w rękach i długoletnie doświadczenie. Kontakt z kierownikiem budowy był regularny. Wszystkie szczegóły domawialiśmy telefonicznie. Nasze potrzeby i życzenia zostały spełnione, jesteśmy bardzo zadowoleni z przebiegu i wykonania prac oraz wyglądu naszej łazienki. Kontakt zostawiamy sobie na kolejne prace remontowe i polecenia innym. Nie jest łatwo znaleźć bardzo dobrych fachowców na rynku, tym bardziej doceniamy. Powodzenia Panowie i raz jeszcze dziękujemy! Warto było czekać.
09.12.2021 20:18
19.12.2021 13:57
Brawo, gratuluję pracy która została włożona w powyższy wpis i jednocześnie chciałbym polecić książkę "Trolle Putina" autorstwa Fińskiej Dziennikarki - Aro Jessikka, w której to opisuje swoje przeżycia i metody stosowane przez rosyjskich trolli, tworząc fałszywe informacje i rozsiewając je w internecie żeby zniszczyć jej karierę i reputacje. Po przeczytaniu książki, zapraszam do ponownej konfrontacji. Już nie mogę się doczekać kolejnych bredni. Każda taka sytuacja to dla mnie ciekawe, nowe wyzwanie :). W przeciwieństwie do pozostałych konwersacji, tutaj nawet nie będę podejmować próby identyfikacji autorki/autora wpisu. Działam w całej Polsce i trafiam na swojej drodze ludzi mniej lub bardziej przychylnych. Poniżej krótkie odniesienie do poszczególnych tez:
1. Nie przypominam sobie zawiązywania jakichkolwiek, przygodnych stosunków międzyludzkich. Generalnie uważam, że (usunięte przez administratora) jest przereklamowany
2. Z tego co zrozumiałem z tego strumienia myśli - to rzekomo chwaliłem się Klientowi, że (usunięte przez administratora) swoich pracowników, a następnie zgłosiłem się po odbiór zaliczki na poczet wykonania prac, która została zapłacona? To brzmi tak nierealnie, że nawet moi adwersarze w to nie uwierzą :).
3. Kwestia samochodu - zwykły leasing w którym płace miesięczne raty, nic specjalnego, nie ma czym się podniecać.
4. Jak ktoś się nie zgadza z moimi pozostałymi odpowiedziami na miłe komentarze, to zawsze może na nie odpisać poniżej. To przecież nie jest zablokowane, a chętnie podyskutuje :)
podwykonawca
04.11.2021 11:50
Jak czytam sobie opinie o działaniach Kacpra to jako były podwykonawca muszę stwierdzić, że doskonale oddają one sposób działania Kacpra - za wszystkie niepowodzenia swoich ekip wini wszystkich naokoło (w tym klientów), a swojej winy nie widzi żadnej. Obcinanie pensji swoim pracownikom i podwykonawcom to osobny temat/
06.11.2021 09:19
Szanowny Podwykonawco
Na początek krótkie przypomnienie panującego stanu prawnego - Art. 212. [Zniesławienie] § 1. Kto pomawia inną osobę lub osobę prawną o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Nie mam/nie miałem zbyt dużo podwykonawców w działalności wykonawczej, ponieważ od lat bazuje na siłach własnych, a jeszcze mniej było takich z którymi rozstałem się w niezgodzie. Na pewno bardzo wygodnie pisze się opinie anonimowo i bez podawania konkretnego przypadku, ale zgodnie z tym co wcześniej napisałem, jestem praktycznie pewien którego przypadku dotyczy. Drogi Mateuszu z Nowego Dworu Gdańskiego, nieuregulowanie pełnej wartości kontraktu wynikało z zabezpieczenia interesów Właściciela mieszkania, konieczności skuwania i rozbierania większości płytek w łazience, poprawy szpachlowania wszystkich ścian oraz malowania całego lokalu. Wartość prac poprawkowych klasycznie znacznie przekroczyła kwotę wstrzymaną do wypłaty dla Ciebie. Na zaistniały stan faktyczny oczywiście dysponujemy pełną dokumentacją zdjęciową i opisową.
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że ostatnia dokonywana płatność, była realizowana bezpośrednio Twoim pracownikom, bo pomimo realizowania przeze mnie zobowiązań w terminie (a nawet nadpłacaniu), Ty nie raczyłeś przekazywać tej gotówki dalej. Następnym razem zamiast wypisywania głupotek w internecie, zapraszam do kontaktu telefonicznego celem rozwiania wszelkich wątpliwości. Powodzenia w dalszej karierze remontowej
Firma Pana Kacpra miała naprawić moje mieszkanie na zlecenie dewelopera, na efekt ich pracy wystarczyło poczekać miesiąc. W mieszkaniu występowała duża wilgoć grzyb, bąble na ścianach i odpadające listwy przypodłogowe, Pan Kacper podjął się naprawy na zlecenie dewelopera. Na początku twierdził, że to pęknięta rura, później że to brak izolacji poziomej. Termin naprawy wyznaczono na marzec a odbiór miał nastąpić do końca czerwca. Pan Kacper zwlekał z oddaniem lokalu do ostatniego dnia ponieważ urządził sobie w nim szatnię i toaletę dla swoich pracowników w międzyczasie wykonujących zlecenia u sąsiadów. Zamiast izolacji poziomej zrobili pionową, zamiast iniekcji wymazali tylko czymś fundamenty, Elewację z oszczędności zdjęli i przykleili te same elementy na większą ilość kleju i farby... wygląda gorzej niż na początku. Zamiast zapewnić pracownikom toi-toi korzystali z mojej świeżo wyremontowanej łazienki w efekcie wszystko jest umazane klejem który nie chce zejść, drzwi wejściowe wgniecione i porysowane, podłoga którą kleili jest brudna od kleju.... same straty i zniszczenia. Lokal nie przygotowany do odbioru brudne okna, podłogi, kostka chodnikowa zostawiona do ułożenia, obita elewacja, zerwany płot., samowolne wchodzenie na zamkniętą posesję ... można wymieniać bez końca. Prosiłam o wykonanie próby szczelności rur, żeby wyeliminować pękniętą rurę, Pan Kacper przedstawił mi protokół świadczący o szczelności rur poświadczając swoim nazwiskiem, podpisem hydraulika i osoby z uprawnieniami sanitarnymi - miesiąc później okazało się, że sytuacja się powtórzyła a rura jest nieszczelna więc badanie szczelności było fałszywe- NIE POLECAM!
03.10.2021 23:41
Szanowna Pani Patrycjo W.
Jestem zszokowany poziomem zakłamania rzeczywistości który jest widoczny w powyższym wpisie, tym bardziej pomimo istnienia twardych dowodów w postaci maili, zdjęć, protokołów odbioru, świadków, ekspertyz, zakresu prac do wykonania jako załącznik ugody z deweloperem. Cenzorzy powinni się uczyć.
"Szatnia i toaleta", a w zasadzie cała remontowana kondygnacja została uprzątnięta miesiąc przed dokonaniem odbioru (zgodnie z treścią maila z dnia 25.06.2021 i załączonymi do niego zdjęciami). Prace u sąsiadów (wykonywane w ramach życzliwości sąsiedzkiej) były wykonywane w przerwach technologicznych pomiędzy poszczególnymi warstwami izolacji czy wykończenia wewnętrznego i jak widać nie wpłynęły na termin zakończenia prac, skoro sama Pani napisała, że odbiór dokonał się w terminie.
Prace zostały wykonane zgodnie z umówionym zakresem, rozpisanym na podstawie ekspertyzy wykonanej przez Pani Inspektora nadzoru, Pana Tomasza, co potwierdza wypełniony przez Panią w obecności Inspektora nadzoru i podpisany osobiście protokół odbioru potwierdzający ich pełne wykonanie i usunięcie wszystkich usterek. Na protokole zostały zapisane "dodatkowe uwagi", część rzeczy które Pani opisuje powyżej, ale zostały one wykonane do dnia 14.07 co potwierdza mail z dnia 14.07 od Pani kancelarii potwierdzający wykonanie wszystkich poprawek z protokołu odbioru (oprócz uzupełnienia listwy okapnikowej elewacyjnej, oraz wymiany zarysowanego skrzydła drzwiowego do którego wymiany zobowiązałem się).
Zakres prac opracowany i zaakceptowany przez obie strony, nigdy nie zawierał wykonania izolacji poziomej czy iniekcji, żadnych prac hydraulicznych, ani prac elewacyjnych. Nie ma o tym również żadnych wzmianek na protokole odbioru. Próba hydrauliczna odbyła się i nie wykazała żadnej nieszczelności. Nieszczelność mogła powstać przy ponownym rozpoczęciu codziennego użytkowania lokalu na co nie mieliśmy żadnego wpływu, ponieważ w żaden sposób nie ingerowaliśmy w instalację hydrauliczną.
Na koniec, krótki cytat usłyszany po zakończeniu prac - "nieźle Pan się wkopał, co Panie Kacprze?" Tak, potwierdzam, ale jestem pewien, że ostatecznie prawda zwycięży. Ilość twardych dowodów poświadczający inny przebieg zdarzeń niż Pani opisała jest przytłaczająca. Do zobaczenia na wokandzie.
01.10.2021 09:39
02.10.2021 12:12
Szanowna Pani
przez wszystkie lata działalności firmy nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek zatrudniał recepcjonistkę lub posiadał recepcje. Proszę zająć się czymś konstruktywnym a nie pisaniem fałszywych opinii. Dziwnym jest też fakt, że opinia została dodana 1 dzień przed negatywną i również nieprawdziwą opinią Pani Patrycji :)
RRSap
29.09.2021 14:24
Jeżeli szukasz ciekawego miejsca pracy to raczej nie tutaj. Słabiutkie zaplecze socjalne. Nawet kawy nie ma. Wszystko trzeba sobie samemu kupić. Przez 2 lata nie mogłam doprosić się myszki do laptopa. Praca na recepcji to bardzo nisko płatna.
02.10.2021 12:12
Szanowna Pani
anty
30.10.2020 20:23
Szanowni Państwo, radzę omijać firmę z daleka. Firma wykonuje prace niedbale, dokonując szeregu zniszczeń części nieobjętych pracami. Po czasie wychodzą awarie oraz błędy technologiczne wykonanych prac. Dodatkowo prace wykonane ze sporym opóźnieniem. Właściciel firmy kompletnie nie panuje nad prowadzonymi pracami i nie kontroluje jakości wykonanych prac.
Ania
29.06.2021 20:17
Mamy ten sam problem wszystko zrobione nie tak jak trzeba , brak profesjonalizmu i jakiegokolwiek pojęcia o remontach
07.07.2021 19:39
Pani Anno, pragnę się nie zgodzić, ale komentarz mało konkretny. Proszę o konkretne uzasadnienie Pani stanowiska, chętnie odpowiem na wszelkie zarzuty. Pozdrawiam
Konrad
08.06.2021 11:25
Serdecznie polecam współpracę z Panem Kacprem i jego firmą. Rzeczą, która wyróżnia go od innych firm jest osobiste zaangażowanie w każdy projekt, który prowadzi i dopilnowanie dobrze wykonanej pracy. Pan Kacper nie toleruje wykonanej pracy, która w 100% nie jest wykonana poprawnie oraz nie jest zgodna z wizją ustaloną z inwestorem. Warto nadmienić jego szybkość pracy oraz brak problemów nie do rozwiązania. Jednym zdaniem, szybko, solidnie i bardzo przystępnie cenowo. Bez wątpienia będę współpracował z firmą przy kolejnych projektach.
Paweł
08.06.2021 08:27
Szczerze polecam, profesjonalne podejście całej ekipy, wiele świetnych pomysłów dotyczących remontu.
Ewentualne problemy rozwiązywane szybko i sprawnie. Z pewnością jest to ekipa, której nie trzeba kontrolować krok po kroku, a nawet można powiedzieć, ze to oni kontrolują czy klient wszystko na czas dostarczy :)
Polecam Kacpra jak i Jakuba jako kierowników budowy :)
xxx
09.11.2020 13:45
Jak wygląda w praktyce robota wykonana przez firmę Pana Kacpra?
-niedziałający kaloryfer - okazało się, że firma Pana Kacpra wygięła rurkę zasilającą tak, że woda nie miała jak dochodzić do kaloryfera. Po dwóch miesiącach od zakończenia prac konieczne było rozkuwanie nowych kafli i kucie nowych powierzchni
-po trzech miesiącach od wykonanych prac na jednej ze ścian wyszła wilgoć - tu również konieczne było kucie, ponieważ firma Pana Kacpra nieprawidłowo zabezpieczyła zawór odcinający wodę
-jedna z nowych (sic!) postawionych ścian jest krzywa co widać gołym okiem
Do tego należy wspomnieć o szeregu zniszczeń w mieszkaniu, innej technologii budowy niż ta który była planowana (o której zazwyczaj dowiadywaliśmy się po jej zastosowaniu, a nie przed), bardzo dużym opóźnieniu wykonania prac. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pan Kacper zupełnie nie panuje nad tym co się dzieje na budowie.
Po zgłoszeniu usterek blokuje możliwość kontaktu. Także jeśli ktoś chce oszczędzić sobie nerwów to polecam omijać tego wykonawcę, tym bardziej, że poprzednia działalność Pana Kacpra skończyła z olbrzymim długiem i nowa zdaje się zmierza w tą samą stronę.
09.01.2021 17:41
Szanowny Panie xxx (Marku R.)
Przepraszam za tak długą zwłokę, ale natłok pracy przy realizacji bieżących projektów, zepchnął odpowiedź na dalszy plan.
Poniżej komentarze na poszczególne poruszane kwestie:
grzejnik - nie zweryfikowaliśmy czy grzejnik funkcjonował przed rozpoczęciem remontu. Przedłużyliśmy podejście do grzejnika do nowej lokalizacji, zgodnej z projektem. Dokładny przebieg instalacji został przesłany na zdjęciach robionych w trakcie realizacji, przesyłanych na bieżąco. Nie widziałem tam żadnego zagięcia.
wilgoć - brak zgłoszenia, nie znam tematu.
ściana - odchyłka na fragmencie nowopostawionej ściany w sypialni, rzeczywiście przekracza o kilka milimetrów dopuszczalną normę.
zniszczenia - remont półgeneralny zamieszkałego, umeblowanego mieszkania z całkowitą zmianą układu funkcjonalnego (przeniesienie kuchni, łazienki, dodanie jednego pokoju) nie należy do najprostszych. Stąd wyniknęły uszkodzenia, których zaproponowane kwoty napraw w całości zaakceptowałem i które zostały rozliczone z budżetu remontu, natomiast przypominam, że nie zapłacił Pan kwoty dużo wyższej, posługując się karami umownymi, których w umowie nie było i jeżeli istnieje cień szansy, że wyżej wymienione elementy, są spowodowane naszą winą, dysponuje Pan "kaucją gwarancyjną", pozwalająca na naprawienie wyżej wymienionych elementów, co zresztą zostało uczynione.
technologie - zamiany dotyczyły ścian działowych o których informowałem przed rozpoczęciem projektu mailowo, ze względu na spełnienie krótkiego terminu realizacji.
opóźnienie - nie wiem czy 12 dniowe opóźnienie w realizacji robót w budownictwie spowodowane między innymi zamętem i zmianami koncepcji czy opóźnieniami w dostawach materiałów, jest bardzo duże. Nadmienię tylko, że remontowana nieruchomość, została zamieszkana 5 dni przed umownym terminem zakończenia prac.
blokowanie kontaktu - myślę, że na zablokowanie formy kontaktu messanger, mogło wpłynąć wysyłanie gniewnych zdjęć w piątek po godzinie 20 30. Pozostałe formy kontaktu nadal dostępne, także zapraszam na telefon/email. Nigdy żadnych z tych form komunikacji nie blokowałem.
widmo bankructwa - przy realizowanych obecnie projektach oraz działalności technicznej którą wykonuję, scenariusz raczej mało prawdopodobny. Dla zainteresowanych mogę podesłać księgi przychodów i rozchodów. Poza tym od wspólnego ostatniego spotkania kilka miesięcy temu, zakończyłem 25 realizacji. Na szczęście od tamtej pory nie udało mi się trafić na sytuacje, które miały miejsce podczas tego remontu, także o mój budżet proszę się nie martwić.
03.01.2021 18:44
do anatola
04.01.2021 12:30
zapewne dlatego, że właściciel blokuje formy kontaktu, a profilu jego firmy trudno szukać na google maps czy w mediach społecznościowych
09.01.2021 13:28
Dzień Dobry
osoba i firma istnieje w internecie. Zainteresowanych zapraszam na stronę firmy dostępną pod linkiem https://www.craftchaque.pl/ na kanał (usunięte przez administratora) dostępny pod linkiem https://www.youtube.com/channel/UCJVLa3upX9SonZQh70myESg oraz od niedawna na stronie https://dewelopuj.pl/sklep/kursy-online/zarzadzanie-budowa-w-inwestycji-deweloperskiej/ https://dewelopuj.pl/sklep/szkolenia-online/ gdzie można zapoznać się z ofertą i zakupić kurs budowania obiektów od zera pod klucz wraz z pakietem przydatnych w trakcie budowy arkuszy i dokumentów. Bardziej transparentnie się chyba nie da?
Dawid
09.11.2020 09:51
Konkretna rzeczowa firma a Pan Kacper jest prawdziwym fachowcem.
Zbyszek
23.09.2020 19:21
Pan Kacper i jego ekipa wykonali u mnie w mieszkaniu (wielka płyta) remont generalny - zrywanie podłóg, przenoszenie kuchni, podział pomieszczeń, przestawianie ścian, malowanie, położona podłoga, pełna elektryka w tym podciągnięcie 3-fazy. Remont oceniam wzorowo. Jestem bardzo zadowolony, zarówno z efektu końcowego jak i kompleksowej obsługi klienta. Kontakt doskonały, pełne wsparcie na każdym etapie budowy. Jest fachowo, terminowo. Bardzo duże podziękowania również za wsparcie, które można nazwać powyżej oczekiwań, np. W trakcie remontu jedna ze ścian ciągle zaciekała. Okazało się, że to sąsiad z góry zalewał systematycznie ze swojego brodzika wannowego. Ekipa Pana Kacpra zajęła się sprawą i wszystko fachowo załatwili bez mojego większego udziału. To są detale, które robią różnicę. Pan Kacper ma również bardzo dobre kontakty w branży, np. świetnego kominiarza, inżynierów przygotowujących projekty budowlane itd. Jednym słowem - wzór dla branży. Co ciekawe przez przypadek podczas imprezy integracyjnej okazało się, że koleżanka z pracy również korzystała z usług pana Kacpra i miała dokładnie takie samo zdanie o tej firmie. Pozdrawiam Panie Kacprze serdecznie i życzę wielu nowych ciekawych projektów.
Dominika Ostrowska
24.05.2020 11:39
Jako osoba zajmująca się marketingiem oraz PR dorzucę parę słów od drugiej strony.
W firmie Craftchaque pracuję od zeszłego roku. Główny cel był jasny - wskoczyć na kolejny level by jeszcze lepiej obsługiwać klientów. Na szczęście bardzo dobra jakość i zaangażowanie w inwestycje przekładają się również na pracę w zespole. Jako pracodawca Kacper spisuje się wzorowo. Zawsze znajduje czas na rozwiązanie problemów tak by praca nie była ciężarem, ale napędzała do dalszego działania.
Radosław
12.05.2020 12:07
Współpracuję z Kacprem od samego początku działania firmy CRAFTHAQUE. Byłem na prawie wszystkich jego realizacjach i tak dobrze zorganizowanej i przemyślanej pracy nie oglada się zbyt czesto u konkurencji. Przez lata nabrałem takiego zaufania, że jak przyszedł czas na remont w moim prywatnym mieszkaniu to wybór był oczywisty. Od tamtego czasu minęły już 2 lata i jestem bardzo zadowolony.
Jakub
04.05.2020 15:55
Jako właściciel małej firmy budowlanej z Kacprem współpracuję od kilku lat. Zrealizowaliśmy wspólnie wiele kontraktów od małych remontów po duże budowy. Zakres jego wiedzy i doświadczenia w dziedzinie, w której się wyspecjalizował, śmiało pozwala mi polecać jego usługi zarówno klientom indywidualnym jak i firmom deweloperskim. Sam bardzo często korzystam z jego wsparcia w kwestiach instalacyjnych czy wykończenia wnętrz. Jego ekipy charakteryzują się profesjonalizmem, wysoką kulturą osobistą, co na budowie jest już rzadkością, a jakość i terminowość wykonywanych prac sprawia, że ciężko znaleźć lepszą firmę na naszym rynku.
Aneta K
04.05.2020 12:15
Szanowni Państwo, Pan Kacper wraz z ekipą remontowali część mojego mieszkania w bloku w Gdyni na Dąbrówce. Remont w starym bloku nigdy nie jest łatwy, ale pomimo różnych niespodzianek, ekipa wyrobiła się w terminie, do mojego powrotu z urlopu z Chorwacji. Wszystko zostało wykonane zgodnie z moimi oczekiwaniami i projektem architektonicznym wnętrza.
Oleh
03.05.2020 09:38
Czesc ,jestem zadowolony ze wszystkiego.Firma jest w pozodku .Polecam.
Przemek
13.08.2019 16:43
Najlepsza robota w trójmieście . Szybko sprawieni i można zaufać.
Poprawiam
Przemek
02.05.2020 21:49
Ogólnie działam od długiego czasu za (usunięte przez administratora). Przyznam, że człowiek niezawodny i wiem, że za tym co piszesz kryje się na pewno jakaś osobista zemsta.
Yaroslav
02.05.2020 21:32
Firma super . Robota zrobiona wterminie, i wszystko jak hcialem . POLECAM.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Craftchaque Kacper Krawczak?
Justyna
02.05.2020 17:17
Firma Crafchaque w lutym wykonywała remont mojego mieszkania. Wszystkie prace zostały wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną oraz terminowo. Współpraca przebiegała bardzo dobrze, wszelkie pomysły, zmiany oraz uzgodnienia w trakcie robót przebiegały płynnie i bez zarzutu.
Zawsze warto zrobić rekonesans na rynku budowlanym w celu wybrania odpowiedniej firmy, której z zaufaniem można powierzyć swoje środki pieniężne. Pomimo swojego krótkiego istnienia na rynku firma Crafchaque ma już spore doświadczenie w swojej dziedzinie, co potwierdza jej strona internetowa na której można znaleźć zdjęcia z wielu inwestycji, pokazujące jakość wykonywanych robót budowlanych. Ponad to wiele osób prywatnych oraz inwestorów decyduje się na ponowną współpracę z tą firmą. Ja również wybrałam tą firmę z polecania. Pozdrawiam
Zostaw merytoryczną opinię o Craftchaque Kacper Krawczak