Nie polecam tego sprzedającego i zdecydowanie odradzam zakupy. Początkowo dokonałem zakupu ekspresu, jednak po zapoznaniu się z opiniami innych klientów, w których pojawiały się informacje o uszkodzonych towarach oraz problemach ze zwrotami, postanowiłem anulować zamówienie. Już sama komunikacja przed anulowaniem wzbudzała wątpliwości. W ogłoszeniu widniała informacja o 6 sztukach, natomiast w wiadomościach sprzedający twierdził, że ma ich znacznie więcej. Dodatkowo nie udostępnia realnych zdjęć wszystkich oferowanych produktów, tłumacząc się ich ilością.
Po anulowaniu sytuacja zrobiła się niekomfortowa. Sprzedający zaczął kontaktować się telefonicznie oraz przez SMS, wywierając presję, abym jednak zdecydował się na zakup. Gdy jasno odmówiłem, rozmowa przestała być rzeczowa. Pojawiły się uszczypliwe komentarze i niepotrzebne uwagi pod moim adresem, zamiast spokojnego wyjaśnienia sytuacji.
Kolejną kwestią jest podejście do zwrotu środków. Początkowo otrzymałem informację, że pieniądze zostaną zwrócone następnego dnia. Po upływie ponad 48 godzin i konieczności przypomnienia się w tej sprawie, sprzedający zmienił stanowisko i poinformował, że zwrot nastąpi w ciągu 14 dni. Takie działanie pokazuje brak spójności i profesjonalizmu.
Dodatkowo w trakcie rozmowy sprzedający próbował bagatelizować negatywne opinie innych klientów, zrzucając winę na firmy kurierskie lub kupujących, co również nie buduje zaufania.
Całość doświadczenia oceniam bardzo negatywnie. Niespójne informacje, brak transparentności, presja na klienta oraz zmieniające się warunki zwrotu sprawiają, że zakup u tego sprzedającego wiąże się z niepotrzebnym ryzykiem.